kostas_papad Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 ΄Εχω το εξής πρόβλημα.΄Εχω σύνδεση Forthnet με το κλασικό modemaki Siemens.Εδώ και 1-2 μήνες έχω το εξής πρόβλημα.Κάθε 1-2 ώρες με πετάει από το δίκτυο.Δε δουλεύει τίποτα.Δε μπορώ να μπω ούτε στη σελίδα του router (192.168 κλπ).Μόνη λύση είναι είτε restart to modem είτε restart το πισί.Και στο επιδιόρθωση σύνδεσης που πάτησα μου γράφει ότι υπάρχει πρόβλημα με το να ΄΄πάρει΄΄ ip.(για αυτό και δουλεύει ξανά με to reset). Δοκίμασα με άλλο μόντεμ (το Annex της Conn-x) αλλά το πρόβλημα παραμένει.Καμία ιδέα...?
tsakonas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Αρα εχει προβλημα η γραμμη σου. Εισαι στο ιδιοκτητο της forhnet? Αν ναι τοτε δες αν εχεις PPPoE /LLC Πρεπει να παρεις τηλεφωνο να τσεκαρουν την γραμμη και αν συνεχιστει, να δηλωσουν βλαβη. Παρομοια προβληματα ειχα και γω και λυθηκαν μετα την δηλωση βλαβης.
daxakas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 ΄Εχω το εξής πρόβλημα.΄Εχω σύνδεση Forthnet με το Εδώ και 1-2 μήνες έχω το εξής πρόβλημα.Κάθε 1-2 ώρες με πετάει από το δίκτυο.Δε δουλεύει τίποτα.Δε μπορώ να μπω ούτε στη σελίδα του router (192.168 κλπ).Μόνη λύση είναι είτε restart to modem είτε restart το πισί. Δοκίμασα με άλλο μόντεμ (το Annex της Conn-x) αλλά το πρόβλημα παραμένει.Καμία ιδέα...? Ακριβως το ιδιο και εγω με forthnet και το εκνευριστικο ειναι που δεν μπορεις να μπεις στο ρουτερ . Με ppoe/llc μπαινω εγω αλλα απο εδω το τελευταιο μυνημα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=270620&page=2 Σαν να μου φαινεται οτι τα λεει πιο σωστα Ασε που καθε φορα δημιουργειται και νεο wireless connection και τωρα αισιως ειμαι στο 14 (???). η λυση που απο χθες (μεχρι πότε???) φαινεται να δουλευει ειναι που αλλαξα καναλι γιατι επεφτα στο ιδιο με ενα κονεξ Για να δωσουν βλαβη πρεπει να σε βλέπει η Forthnet αποσυνδεδεμενο. Εσυ μπορει να μην βλεπεις το ρουτερ αλλα αν το ρουτερ δινει σημα στην Forthnet σου λεει η φορθ οτι φταιει το ρουτερ βαλε καλώδιο!!
tsakonas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Το ιδιο πραγμα λεμε με τον poulinos... Δεν εχει καμια σχεση αυτο που λες .....βλαβη δηλωνεις για καθε σοβαρο προβλημα που δεν λυνεται με τους προφανεις τροπους. Ξοδεψα 2 μερες στο τηλεφωνο μεχρι να μιλησω με καποιον που ηξερε και δεν ελεγε τις κλασικες λαλακιες των μερικων ασχετων της forthnet, κανε Ping,reset klp whatever.
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 αφοθ εφω δεν ειπα τιποτα.καταρχην βλεπουμε το πρωτο βασικο.αν χανει επαφη με το Pc το ρουτερ τοτε σιγουρα δεν φτεει η φορτηνετ.αν πεφτει το ppp καθε δυο ωρες αλλο αυτο.οποτε κοιταμε που ειναι τα disconects καταρχην.επισης οσοι ειναι με wireless κανουν δοκιμι με το καλωδιο πρωτα για να βρουν τι φτεει.αλο disconect pc me router kai allo router me forthnet.
tsakonas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 αφοθ εφω δεν ειπα τιποτα. εδωσε link προς το αλλο θεμα.... φαινεται ποσο βιαζεσαι απο το ποσο γρηγορα γραφεις
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 ειναι το ποσο γρηγορα γραφω με το ποσες δουλειες κανω ταυτοχρονα σε συνδυασμο ολα μαζι με μια ζαλαδα που εχω.
daxakas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 αυο που εχω καταλάβει ειναι οτι πρεπει να ερχομει στις 6 για να εχω νετ στις 9. Παλι τα ιδια παιρνω τηλ τη φορθ και τη μια μου οτι εχω πολλες αποσυνδεσεις την αλλη μου λένε δεν εχω πολλες αποσυνδεσεις !! Αρχισαμε τωρα οτι φταιει 1) το σπλιττερ 2) το μοντεμ Μπήκα και με καλώδιο και με εχασαν ΥΓ Εσβησα την συνδεση και την ξαναδημιουργησα και τοτε ειδα και νετ και το ασυρματο!! Το κακο μαλλόν ξεκίνα απο τον ΟΤΕ (δλδ την γραμμη) γιατι το 1ο που σου λενε ειναι πτι δεν φταει η γραμμή. Θα μας βάλουν να αλλαξουμε μοντεμ ρουτερ σπλιττερ πισι και αφου θα φάμε ενα δίμηνο ισως φτιαχνουν την γραμμή στο μεσοδιαστημα!! Παντως αν εφταιγε η καρτα ΛΑΝ δεν θα εβλεπα κανενα δικτυο- βλεπω τα αλλα και οχι το δικο μου- Αλλες δορες εαι συνδεδεμενος στο ασυρματο δικτυο ΑΛΛΑ δεν εχω νετ Αν εφταιγε το μοντεμ δεν θα με εβλεπε συνδεδεμενο η φορθ (πολλες φορες εγω δεν βλέπω το ρουτερ αλλα η φορθ με βλέπει συνδεδεμενο) Εγω παντως δεν εχω καταλαβει τι φταιει. Αυτο που καταλαβα ειναι και τα μοντεμ θα καταντησουν ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ αφου στην χρονια θα εχουμε αγορασει κανα δυο ο καθενας μας (να δεις μια μερα θα εχουμε μοντεμ ελευθερα αλλα οχι τηλεφωνικη πριζα διαθεσιμη)
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 αν δεν ξεκινησεις μονος σου με δοκιμες να δεις τι εχεις και τι δεν εχεις κανεις δεν θα σου πει αυτο ειναι το σιγουρο.εσυ εισαι σπιτι σου εσυ μπορεις να δεις αν εχεις ασυρματο η αν παιζει με καλωδιο η αν τρωει κολλημα με καποιο p2p η το margin αν πεφτει κτλ.
daxakas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 αν δεν ξεκινησεις μονος σου με δοκιμες να δεις τι εχεις και τι δεν εχεις κανεις δεν θα σου πει αυτο ειναι το σιγουρο.εσυ εισαι σπιτι σου εσυ μπορεις να δεις αν εχεις ασυρματο η αν παιζει με καλωδιο η αν τρωει κολλημα με καποιο p2p η το margin αν πεφτει κτλ. βασικα τον πόνο μου ηθελα να πω!!! με καλωδιο ποτε μπαινει πότε οχι (απλα με το καλωδιο βλέπω το ρουτερ και το κανω ρεσταρτ) p2p και margin δεν ξέρω τι ειναι αλλα θα τα ψαξω. ΥΓ Αν π2π ειναι ειναι κατεβασματα δεν κανω πια (εχω μεινει στο kazaa να φανταστειτε)
poulinos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 το καζαα εχει πεθανει .ναι αυτα ειναι p2p.margin ινε ενα νουμερο που μετραει σαν ποιοτητα γραμμης να το πω απλα.
kostas_papad Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Για να επανέλθω στο θέμα πήρα τηλέφωνο τη forthnet και η πρώτη απάντηση κλασικά ήταν για έλεγχο,όπου έβγαλε εξωτερικές φορτίσεις στη γραμμή(το είδαν στο 20ο τηλέφωνο που τους έχω κάνει).Μου είπαν θα δηλώσουν τη βλάβη στον ΟΤΕ και θα το έχουν φτιάξει σε 3 μέρες.Μετά από τις 3 μέρες μου απαντάει μία στη φόρθνετ και μου λέει το παράσιτα παραμένουν ακόμα στην γραμμή (!-πράγμα που ποτέ δεν είχα) Μου απαντάει μετά ότι ο ΟΤΕ έκανε και αυτός ένα έλεγχο να προβεί σε καμιά ενέργεια και το πρόβλήμα συνεχίζει να υπάρχει.Οπότε μου λέει ότι θα δηλώσουν ξανά βλάβη και ότι ελπίζουν(!) να κάνει κάτι ο ΟΤΕ. Το τρελό είναι ότι μετά το τηλεφώνημα στη φορθνετ το πρόβλημα με το ιντερνετ συνεχίστηκε και τώρα άρχιχε να κάνει και παράσιτα(θορύβους τις περισσότερες φορές) και το τηλέφωνο.Σε σημείο να μην μπορείς να μιλήσεις με τον άλλο.Αλλαξα και στο router από Ether σε Usb και τα πράγματα κάπως έφτιαξαν.(δλδ μένει ανοιχτό κανονικά αν και μετά από λίγη ώρα ζορίζεται να ανοίξει σελίδες). ...
poulinos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 ελπιζω να μην εχεις ξεχασει πουθενα φιλτρο στο τηλεφωνο η σε κανα συναγερμο?τα παρασιτα υπαρχουν χωρις το adsl πανω?
yotopia Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Βρε παιδιά τι να πω και γω η κακομοίρα που με ξέρει ολο το τεχνικό τμήμα της φορθνετ! Καθεμια ώρα πέφτει η συνδεση, αφού έχω μάθει να κανω μονη μου τις ρυθμίσεις του ρουτερ(192.168 κλπ κλπ).Μήπως φταίει το μεγάλο καλώδιο τηλεφώνου που έχω απο την σύνδεση του τοίχου στον υπολογιστή μου...τι να πω...τι να πω
poulinos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 μπορει .εχω δει απειρες φορες μεγαλα καλωδια ακομα και μικρα 2 μετρων να κανουν τετοια κουφα.καταρχην κοιτα αν το margin σου κανει σκαμπανεβασματα.μετα αλλαξε το καλωδιο και τσεκαρε παλι.αν συνεχιζουν τοτε να σου αλλαξουν προφιλ.γραψε τα στατιστικα της γραμμης σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.