Προς το περιεχόμενο

Downgrade Vista to Xp σε Acer 7720g

ravend

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα.

πριν λιγο καιρο πηρα τον εν λογω φορητο και μετα απο καποιο update των vista καταστραφηκε τον acpi αρχειο και δεν εκαναν boot.back up κτλ δεν υπηρχε,δοκιμασα το κρυφο partition αλλα μου ζηταγε καποιο κωδικο τον οποιο δεν ηξερα καν και αυτος που μου εδωσε η acer μεσω τηλεφωνου (000000) δεν εκανε τιποτα.

δοκιμασα να βαλω τα xp πανω του αλλα ενω εχει μπει στη κλασσικη μπλε οθονη της εγκαταστασης βγαζει μυνημα οτι δεν υπαρχει δισκος η κατι τετοιο.

μπορει καποιος α μου δωσει οδηγιες βημα προς βημα για το πως (και αν) υπαρχει

τροπος να δει τον δισκο και να συνεχισει την εγκατασταση των xp?

καπου διαβασα για sata σε ide αλλα ειναι πολυ γενικο και δνε ξερω τι ακριβως γινεται.

καθε βοηθεια θα ηταν χρησιμη!

Δημοσ.

ανοίγοντας τον υπολογιστή θα πατήσεις F2 και θα μπεις στο BIOS.

Εκεί 1)θα βάλεις να κάνει BOOT από το CD των XP και

2) θα πας στη δεύτερη επιλογή από πάνω που λέει Main κάτω χαμηλά στην τελευταία ή την προτελευταία επιλογή θα επιλέξεις IDE MODE.

3) κάνεις save and exit και συνεχίζεις ξανά την εγκατάσταση του λειτουργικού.

Ελπίζω να βοήθησα;););););););)

Δημοσ.

την κυριακη θα ξερουμε..τοτε θα τον εχω παλι στα χερια μου.

αυτο που λενε με τη χρηση nlite τι ακριβως ειναι?γτ δοκιμασα να το κανω και χαθηκα.ειναι απαραιτητο?

Δημοσ.

εβαλα τα xp με επιτυχια αλλα δεν μπορω να βρω drivers για τον ηχο και τη καρτα γραφικων..τα αρχεια που κατεβασα απο το acεr-panam δεν λειτουργουν,μπορει καποιος να με βοηθησει?

Δημοσ.

Αν η ACER το έχει βγάλει με VISTA, πως θα κάνεις εγκατάσταση XP?

Προφανώς η ACER δεν έχει βγάλει drivers για XP αλλά μόνο για VISTA.

Αν δεν βρεις στο site της drivers για XP δεν μπορείς να το κάνεις να δουλέψει σωστά σε XP (θα δουλεύει σαν να είναι σε safe mode και δεν θα λειτουργούν μια σειρά από συσκευές του)...

Αν βρεις σε sites τρίτων , θα είναι οι drivers των Vista , πειραγμένοι για να τους αφήνουν να εγκατασταθούν σε XP και δεν νομίζω ότι είναι safe να δουλέψεις με αυτούς.

Βρες CD VISTA και κάνε εγκατάσταση.

Προφανώς θα πρέπει να κατεβάσεις και τους drivers από το site της ACER για το συγκεκριμένο μοντέλο, και να φτιάξεις κάποιο bootable CD .

Χρειάζεται τον SATA Driver για να δει τον δίσκο όταν ξεκινάει από το CD. Το αντίστοιχο με το F2 στα XP βρες πως γίνεται και στα VISTA..

Δημοσ.
Σίγουρα μπαίνουν ΧΡ. Απλά εσείς δεν ξέρετε ποιούς οδηγούς να βάλετε.

Μπές στο post "DRIVERS ΚΑΙ WINDOWS XP"

Έψαξα να βρω το post που λες , αλλά όλα τα παρόμοια αναφέρονται σε πειραματισμούς ή μιλάνε για drivers του κατασκευαστή.

Αν δεν έχει βγάλει ο κατασκευαστής του laptop drivers για xp, δεν θα αξιοποιείται το hardware.

Για να βρει drivers μετά ο άνθρωπος θα πρέπει να ψάξει να βρει drivers από τους κατασκευαστές του κάθε κοματιού του υπολογιστή (κάρτα γραφικών - mobo - soundcard - card readers - sata drive - web camera κλπ.)

Αν κάποιος κατασκευαστής δεν έχει φτιάξει drivers για xp, τότε θα πρέπει να δοκιμάσει drivers άλλου παρόμοιου hardware που ίσως να παίξουν.

Δεν είναι απλό, ούτε έχει αποτελέσματα πάντα.

Δημοσ.

μετα απο ψαξιμο αρκετων ωρων βρηκα ολα τα drivers που απαιτουνταν και τωρα λειτουργουν ρολοι ολα..ευχαριστω οσους προσφερθηκαν.

Δημοσ.

Φίλε Ravend πήρα κι εγώ έναν 7720 και θέλω να βάλω XP....Εάν σου είναι εύκολο, πες και σε μένα τι να κάνω κι από που να κατεβάσω drivers XP..πληζ εάν μπορείς αναλυτικά...Ευχαριστώ....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για σασ. πηρα και εγω αυτον τον υπολογιστη και εκαμα τα xp πανω . δουλευουν ολα καλα εκτος απο το οτι ειναι πολυ πιο αργοσ απο τα vista. κανονικα επρεπε να πεταει ο υπολογιστης. τι λετε να φταιει?

εχει πανω 3 gb ram kai T8100 2.1ghz core 2 duo . μπορει καποιος να βοηθησει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...