Προς το περιεχόμενο

Πρίζα Ethernet

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια ερώτηση... Βρίσκομαι στις εστίες ενός Ολλανδικού πανεπιστημίου. Στον τοίχο υπάρχει μια "πρίζα" απ' όπου παίρνω με καλώδιο ethernet γραμμή για ίντερνετ. Θέλω να συνδέσω όμως 2 υπολογιστές στην ίδια γραμμή. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό; Όποια βοήθεια δεκτή... ακόμα κι αν πρόκειται να αγοράσω κάτι από Ελλάδα και να μου το στείλουν.

Δημοσ.

Το από πάνω δεν σου κάνει.

Ένα απλό switch θα χρειαστείς συνδεδεμένο με την πρίζα που φτάνει στο δωμάτιο σου.

Τους 2 υπολογιστές τους συνδέεις πάνω στο switch.

/sc

Δημοσ.
Το από πάνω δεν σου κάνει.

Ένα απλό switch θα χρειαστείς συνδεδεμένο με την πρίζα που φτάνει στο δωμάτιο σου.

Τους 2 υπολογιστές τους συνδέεις πάνω στο switch.

/sc

Τι είναι το switch και γιατί δεν κάνει η λύση του παραπάνω χρήστη; Αν κατάλαβα καλά το παραπάνω προϊόν παίρνει μία θύρα Ethernet και την βγάζει σε 2. Έτσι δεν είναι; γιατί δεν μου κάνει;

Δημοσ.
Τι είναι το switch και γιατί δεν κάνει η λύση του παραπάνω χρήστη; Αν κατάλαβα καλά το παραπάνω προϊόν παίρνει μία θύρα Ethernet και την βγάζει σε 2. Έτσι δεν είναι; γιατί δεν μου κάνει;

Το παραπάνω προϊόν είναι πρίζα που βγάζει 2 θύρες για rj45. Για να τη τοποθετήσεις θα πρέπει να αντικαταστήσεις την υπάρχουσα, "καρφώνοντας" τα καλώδια με ειδικό εργαλείο (αρκετά φτηνό όμως).

Το switch είναι κάτι τέτοιο :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612313 κ χρειάζεται τροφοδοσία.

Δημοσ.
Το παραπάνω προϊόν είναι πρίζα που βγάζει 2 θύρες για rj45. Για να τη τοποθετήσεις θα πρέπει να αντικαταστήσεις την υπάρχουσα, "καρφώνοντας" τα καλώδια με ειδικό εργαλείο (αρκετά φτηνό όμως).

Το switch είναι κάτι τέτοιο :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612313 κ χρειάζεται τροφοδοσία.

Είσαι πλήρως κατατοπιστικός. Άρα λογικά με συμφέρει να πάρω ένα switch που βολέβει κιόλας στην εγκατάσταση αν το άλλο θέλει εγκατάσταση στον τοίχο. Αυτό δηλαδή απλώς παίρνει 1 θύρα ethernet και βγάζει 5 απ' ότι είδα;

Δημοσ.
Είσαι πλήρως κατατοπιστικός. Άρα λογικά με συμφέρει να πάρω ένα switch που βολέβει κιόλας στην εγκατάσταση αν το άλλο θέλει εγκατάσταση στον τοίχο. Αυτό δηλαδή απλώς παίρνει 1 θύρα ethernet και βγάζει 5 απ' ότι είδα;

Ναι σωστά είδες!

Εκτός του προβλήματος που θα έπρεπε να αντικαταστήσεις τη βίδα, αν έκανες τον "πιο πάνω τρόπο", θα κατέληγες να έχεις 2 υπολογιστές με την ίδια IP, και θα υπήρχε πρόβλημα. Ενώ το switch θα διαχειριστεί τους υπολογιστές και θα κάνει τη δουλειά που πρέπει

Ενας άλλο τρόπος είναι να πάρεις ένα καλώδιο Ethernet Cross, και να συνδέσεις του 2 υπολογιστές μεταξύ τους, δημιουργώντας τοπικό δίκτυο. Αλλά αυτό θα προϋποθέτει να είναι πάντα ανοικτός ο ένας υπολογιστής για να είναι και ο άλλος στο internet.

Άρα το switch είναι η πιο απλή και εύκολη λύση βασικά...

Δημοσ.

ok. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας...

Δημοσ.

... αν έκανες τον "πιο πάνω τρόπο", θα κατέληγες να έχεις 2 υπολογιστές με την ίδια IP, και θα υπήρχε πρόβλημα.

Θα κατέληγε να έχει 2 υπολογιστές χωρίς δίκτυο βασικά. :X

/sc

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ναι γιατί θα χρειαζόταν και μια δεύτερη κάρτα δικτύου για να συνδεθεί με το δίκτυο οπότε η καλύτερη λύση είναι το switch;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...