johnieXoX Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 καλησπέρα, στήνω ένα HTPC και ενώ είχα καταλήξει σε mobo παρατήρησα ότι υπάρχουν κάποια θέματα με τον ήχο. Θέλω το mobo να κάνει τα εξής: 1. Μέσω HDMI να στέλνει εικόνα και ήχο σε μία LCD 37'' 2. Μέσω SPDIF (ή και απλό strero καλώδιο) να στέλνει ήχο σε ένα μικρό ηχοσύστημα που υπάρχει. 3. Θέλω να τα κάνει αυτά ταυτόχρονα, δηλαδή να βλέπω μια ταινία και να έχω την επιλογή να ακούω ήχο είτε μόνο από την τηλεόραση, είτε μόνο από το μικρό ηχοσύστημα, είτε και από τα δύο μαζί. Ή να μπορώ να ακούω μουσική από το HTPC μέσω του ηχοσυστήματος, χωρίς να χρειάζεται να βγάζω το HDMI ή να μπλέκω με ενεργοποίηση/απενεργοποίηση συσκευών. Έχει κανείς δοκιμασμένα να μου προτείνει ένα mobo που να τα κάνει αυτά, ή έστω κάποια άλλη σύνθεση (π.χ. κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου)??
blaxos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 καλησπέρα, στήνω ένα HTPC και ενώ είχα καταλήξει σε mobo παρατήρησα ότι υπάρχουν κάποια θέματα με τον ήχο. Θέλω το mobo να κάνει τα εξής: 1. Μέσω HDMI να στέλνει εικόνα και ήχο σε μία LCD 37'' 2. Μέσω SPDIF (ή και απλό strero καλώδιο) να στέλνει ήχο σε ένα μικρό ηχοσύστημα που υπάρχει. 3. Θέλω να τα κάνει αυτά ταυτόχρονα, δηλαδή να βλέπω μια ταινία και να έχω την επιλογή να ακούω ήχο είτε μόνο από την τηλεόραση, είτε μόνο από το μικρό ηχοσύστημα, είτε και από τα δύο μαζί. Ή να μπορώ να ακούω μουσική από το HTPC μέσω του ηχοσυστήματος, χωρίς να χρειάζεται να βγάζω το HDMI ή να μπλέκω με ενεργοποίηση/απενεργοποίηση συσκευών. Έχει κανείς δοκιμασμένα να μου προτείνει ένα mobo που να τα κάνει αυτά, ή έστω κάποια άλλη σύνθεση (π.χ. κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου)?? Για να λειτουργήσει ο ήχος μέσω HDMI, απαιτείται να παρέχει η μητρική ή η κάρτα ήχου εσωτερικό S/PDIF header, το οποίο πρέπει να συνδεθεί στην αντίστοιχη υποδοχή της καρτας γραφικών!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.