Προς το περιεχόμενο

στο windows movie maker σε preview full screen εχει μακραν καλυτερη αναλυση

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο win movie maker σε preview full screen εχει μακραν καλυτερη αναλυση απο το καλυτερο export που μπορει να δωσει το προγραμμα.

γιατι συμβαινει αυτο, και πως θα επιτυχω τετοια αναλυση σε export αρχειου ?

Δημοσ.

Γιατί όταν κάνεις export στο βίντεο γίνεται επανασυμπίεση με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητά του.

Η καλύτερη λύση θα ήταν να έκανες εξαγωγή σε ασυμπίεστο βίντεο ΑΛΛΑ το μέγεθος του αρχείου θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ (περίπου 240ΜΒ για κάθε δευτερόλεπτο βίντεο).

Η αμέσως επόμενη λύση είναι αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις εξαγωγή σε DV-AVI (PAL) (περίπου 12GB για μια ώρα βίντεο). Για να σου δώσει αυτή την επιλογή θα πρέπει να έχεις εγκαταστήσει κάρτα Firewire και κάμερα DV.

Αλλιώς εξαγωγή σε Υψηλή ποιότητα βίντεο (PAL) και βολέψου με αυτό.

Δημοσ.

η απαντηση σου ηταν κατατοπιστικη αν και μου κανει λιγο εντυπωση του να μην μπορεις να βγαλεις αψογη εικονα.

επειδη δουλευω σε φορητο, μου δινει δυνατοτητα του DV-AVI αλλα βλεπω οτι εχει "σπασει" λιγο η εικονα.οχι παρα πολυ.ισως το καταλαβαινω μονο εγω που το εχω δουλεψει....

απλα ειναι κριμα να μην μπορει να κανει το βιντεο χωρις απολειες

να ρωτησω κατι αλλο, οι εικονες που θα κανουμε inport τι μεγαθος θα πρεπει να εχουν ?

και το ρωταω αυτο, γιατι οι δικες μου φωτο ειναι 2,50 mb η καθε μια.

οταν παιζει το βιντεακι βλεπω οτι σε πολλες εικονες μολις ανεβουν ειναι θολες και μετα απο 1/2 sec ξεθολονουν.

αυτο πιστευω οτι το κανει το μεγαλο μεγεθος των φωτο

οποτε δεν νομιζω να εχει αναγκη για τοσο μεγαλα αρχεια.

εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι που να λεει για το μεγεθος των φωτογραφιων.

Δημοσ.

geioannou, αν η μόνη επεξεργασία που θέλεις να κάνεις αφορά μοντάζ (κόψιμο-ράψιμο σκηνών), υπάρχουν πολύ καλύτερα εργαλεία για να το κάνεις μη απωλεστικά (χωρίς να επιβάλλεται επανακωδικοποίηση). Το Movie Maker δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Αν θέλεις και transition effects, να παίξεις με φωτεινότητες κλπ, δηλαδή επεξεργασία που αναγκαστικά επιβάλλει επανακωδικοποίηση, υπάρχει πάλι τρόπος να αποφύγεις την επανακωδικοποίηση τμημάτων στα οποία δεν εφαρμόζεται effect, αλλά είναι λίγο βαβούρικος με την χρήση των προαναφερθέντων προγραμμάτων. Αφού σε προβληματίζει τόσο η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος, ίσως έχεις εξαντλήσει τις δυνατότητες του Movie Maker. Μάλλον θα πρέπει να δεις κάποιο πιο δυνατό εμπορικό πρόγραμμα, που να σου δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στα export settings.

Δημοσ.

τα effects που κανω χρηση ειναι μονο ενα fade μεταξυ των εικονων και σε λιγες φωτο ενα fade in.

πιστευεις οτι ενα αλλο προγραμμα θα μου εδεινε περισσοτερες δυνατοτητες ?

η χρηση οποιουδηποτε effects συμαινει αυτοματα και επανακωδικοποιηση ασχετα τε το προγραμμα που θα δουλευτει ?

Δημοσ.
πιστευεις οτι ενα αλλο προγραμμα θα μου εδεινε περισσοτερες δυνατοτητες ?

Σίγουρα ναι. Καταρχάς, μόνο η δυνατότητα να κάνεις export με χρήση οποιουδήποτε codec είναι εγκατεστημένος στο σύστημα (και ως εκ τούτου, να έχεις πρόσβαση στο VfW panel του για custom ρυθμίσεις) είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

η χρηση οποιουδηποτε effects συμαινει αυτοματα και επανακωδικοποιηση ασχετα τε το προγραμμα που θα δουλευτει ?

Ναι. Μόνο κόψιμο/ράψιμο μπορεί να γίνει μη απωλεστικά, και αυτό όχι όπου θέλεις. Δες εδώ για περισσότερα.

Δημοσ.

η διαφορα που υπαρχει μεταξυ της δικης μου δουλειας και αυτης που μου εδειξες στο λινκ ειναι οτι εγω αυτο που εχω φτιαξει ειναι αποκλειστικα με φωτογραφιες.

μιλαμε δηλαδη για εναλλαγες εικονων στο βιντεο απο στατικες εικονες φωτογραφιων.

γιαυτο προβληματιζομε σχετικα με το κατα ποσο ενα fade in απο φωτο σε φωτο μπορει να κανει το βιντεο να "σπασει"...

Δημοσ.

Α, μάλιστα. Οι στατικές εικόνες σε video είναι δύσκολη περίπτωση, οι όποιες ατέλειες στην κωδικοποίηση εντοπίζονται πάρα πολύ εύκολα από το ανθρώπινο μάτι. Υπάρχουν και μερικά άλλα θεματάκια, όπως προβλήματα στο rate control κάποιων encoders όσον αφορά τα σημεία transition όπου απαιτείται απότομη αύξηση του bitrate κ.α. Δε θα επεκταθώ, θα μπούμε σε πολύ τεχνικές λεπτομέρειες και φοβάμαι ότι θα κουράσω.

Το θέμα είναι ότι, για να έχεις παράπονο από τη διαφορά ποιότητας πριν και μετά, η κωδικοποίηση που κάνει το Movie Maker δεν επαρκεί για τις ανάγκες σου. Γι' αυτό έκανα λόγο για χρήση άλλου προγράμματος, που θα σε αφήνει π.χ. να ορίσεις ένα μεγάλο τελικό bitrate στον codec επιλογής σου, ώστε να έχεις ακόμη καλύτερη ποιότητα. Μετά, κάτι άλλο που πρέπει να έχεις υπ' όψιν σου: Αν αυτό που φτιάχνεις πρόκειται να προβληθεί π.χ. ως slideshow DVD σε μία CRT TV, εκεί πολλές ατέλειες που παρατηρείς τώρα στο monitor σου, θα αμβλύνονται πάρα πολύ. Κάνε μία δοκιμή και θα το δεις.

Δημοσ.

σε αυτο που λες σε σχεση με το που θα προβληθει εχεις απολυτο δικιο.

αλλα δυστηχος θα προβληθει σε ιστοσελιδα.

οχι βεβαια σε full screen 15''.4 που το βλεπω εγω αλλα φανταζομαι το πολυ 800Χ600 που ειναι μια λογικη αναλυση web.

παντος στην προσπαθεια μου να μην χασω την πολυ καλη αναλυση που δινει το win movie maker σε preview, πηγα να το αντιγραψω με το comtasia studio 5, αλλα παρολο τα 2 g μνημη που διαθετω, δεν ειναι αρκετα για να το κανει σωστα.

παντα βγαινει το αρχειο 5' μεγαλητερο.και το θεμα της εικονας δεν με πειραζει, αλλα το θεμα το ηχου, που παιζει ενα τραγουδι απο πισω...!!!

Δημοσ.
παντος στην προσπαθεια μου να μην χασω την πολυ καλη αναλυση που δινει το win movie maker σε preview

Την πολύ καλή ανάλυση ή την πολύ καλή ποιότητα;

1. Σε μερικά export formats, το Movie Maker ρίχνει την ανάλυση, σε 640x480 ή και λιγότερο. Σε άλλα, όπως στο DV-AVI που αναφέρθηκε πιο πάνω, η ανάλυση είναι 720x576 για PAL standard και 720x480 για NTSC

2. Στο preview είναι πολύ λογικό να έχεις καλύτερη ποιότητα από ότι στο τελικό αποτέλεσμα, γιατί δεν έχει μεσολαβήσει ακόμη επανακωδικοποίηση

Δημοσ.

εννοω το ιδιο ακριβος πραγμα.στις γραφικες τεχνες λεμε οτι "εχει πολυ καλη αναλυση" οταν κατι εχει πολυ καλη ποιοτητα.

ειναι η αναλυση των pixel και οχι η αναλυση της οθονης...

παντος σε αυτο που καταληγω ειναι οτι ισως πρεπει να δοκιμασω και το αποτελεσμα ενος premier (ας πουμε).

αραγε η time line toυ windows movie maker μεταφερετε, μην παει τοση δουλεια χαμενη.

(τι λεω τωρα ε ! σιγα μην μου το φτιαξει και μονο του)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...