Προς το περιεχόμενο

Drum lessons + info

S4Lv4Ti0N

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1)Δεν υπαρχουν πολλοι στην Ελλαδα? Ειτε τους ξερεις ολους για να το λες αυτο, ειτε δε ξερεις κανεναν... Σπυρος Δωριζας, σπουδες στην αμερικη, κορυφαιος ντραμμερ (επαιζε στην εκπομπη του Μικρουτσικου με τα καραοκε), Γιαννης Σταυροπουλος κ αυτος σπουδες στο berklee σε ντραμς και συνθεση, τρομαχτικη προσωπικοτητα στα τυμπανα, Ηλιας Δουμανης... καθηγητης στο Νακα, ισως ο πιο μελετηρος και μεταδοτικος δασκαλος που εχω γνωρισει! Γιωργος Κολλιας, πολυ καλος ειδικα σε σεμιναρια που αφορουν το μεταλ drumming. Για ψαξου, κατι εχουμε κ εδω στην Ελλαδιτσα.

2)Γιατι δε μπορουν να σε διδαξουν σωστα? Τι ειδους μεταχειρηση θελεις δηλαδη? (χωρις παρεξηγηση)

3)Οταν λες κατα πλειοψηφεια τα ελληνικα κομματια ειναι γελοια? Τι παιρνεις σαν ελληνικα κομματια? αυτα του Φοιβου? η του Καρβελα? Γιατι αν ασχοληθεις με σοβαρα κομματια και ελληνικη ρυθμολογια (που ειναι επηρεασμενη απο ρυθμους ανατολης και οχι μονο) σε πληροφορω οτι ειναι αρκετα δυσκολη... για δοκιμασε να groovareis πανω σε 9/8 που ειναι κλασσικος ελληνικος ρυθμος.

Μην υποτιμας τα ελληνικα κομματια.... δεν ειναι αναγκη να ακους τζαζ η fusion για να ακουσεις καλο drumming, στην τελικη αν ενα ελληνικο κομματι σου ακουγεται ξενερωτο, δοκιμασε να βαλεις τη δικη σου πινελια πανω "παιζοντας" με το time scale και δημιουργωντας κατι ενδιαφερον για σενα.

1) Απο αυτούς που ανέφερες ήξερα τους 2 (τον Κόλλια και τον Δωριζα) και πραγματικά αξίζουν συμφονώ.Οκ υπάρχουν κάποιο άνθρωποι που είναι πάρα πολύ καλοί αλλά είναι η μειοψηφία και αν κατάλαβα καλά μένουν και όλοι στην Αθήνα (εκτός απο τον Κόλλια που είναι στην Αμερική).Οι περισσότεροι drummer εδώ είναι αυτοί που παίζουν στα μπουζούκια το βράδυ και πολλοί απο αυτούς παίζουν τύμπανα όχι επειδή το θέλουν αλλά επειδή είναι πιο "μούρη".

2)Δεν θέλω ειδική μεταχείρηση απλά δεν θέλω να με διδάξει κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται...Προφανώς αν μπορούσα να έχω έναν δάσκαλο σαν τον Δωρίζα θα έκανα πάρτυ :lol: ,και για να μην το πάμε τόσο μακριά ας μπορούσα να έχω έναν δάσκαλο που θα μου "γέμιζε" που λέμε το μάτι με τις γνώσεις του και θα ήμουν οκ!

3)Σαν πλειοψηφία των Ελληνικών κομματιών παίρνω κυρίως τα ροκ κομμάτια και προφανώς όχι τα σκυλάδικα...Π.χ δές κομμάτια απο ΠΥΧ ΛΑΞ,απο Παπακωνσταντίνου απο Μαχαιρίτσα και απο άλλους πολλούς(και απο έντεχνα μπορείς να δεις αν θές) και πές μου αν πραγματικά σε εντυπωσίασαν τα τύμπανα...

Γενικά πάντως μιλάω για την γενική κατάσταση που επικρατεί και όχι για 5 πράγματα που είναι διαφορετικά γιατί μόνα τους δεν μπορούν να την αλλάξουν.Πάντως πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που μπορούμε να ανταλάσουμε τις απόψεις μας για τα τύμπανα εδώ!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
1) Απο αυτούς που ανέφερες ήξερα τους 2 (τον Κόλλια και τον Δωριζα) και πραγματικά αξίζουν συμφονώ.Οκ υπάρχουν κάποιο άνθρωποι που είναι πάρα πολύ καλοί αλλά είναι η μειοψηφία και αν κατάλαβα καλά μένουν και όλοι στην Αθήνα (εκτός απο τον Κόλλια που είναι στην Αμερική).Οι περισσότεροι drummer εδώ είναι αυτοί που παίζουν στα μπουζούκια το βράδυ και πολλοί απο αυτούς παίζουν τύμπανα όχι επειδή το θέλουν αλλά επειδή είναι πιο "μούρη".

2)Δεν θέλω ειδική μεταχείρηση απλά δεν θέλω να με διδάξει κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται...Προφανώς αν μπορούσα να έχω έναν δάσκαλο σαν τον Δωρίζα θα έκανα πάρτυ :lol: ,και για να μην το πάμε τόσο μακριά ας μπορούσα να έχω έναν δάσκαλο που θα μου "γέμιζε" που λέμε το μάτι με τις γνώσεις του και θα ήμουν οκ!

3)Σαν πλειοψηφία των Ελληνικών κομματιών παίρνω κυρίως τα ροκ κομμάτια και προφανώς όχι τα σκυλάδικα...Π.χ δές κομμάτια απο ΠΥΧ ΛΑΞ,απο Παπακωνσταντίνου απο Μαχαιρίτσα και απο άλλους πολλούς(και απο έντεχνα μπορείς να δεις αν θές) και πές μου αν πραγματικά σε εντυπωσίασαν τα τύμπανα...

Γενικά πάντως μιλάω για την γενική κατάσταση που επικρατεί και όχι για 5 πράγματα που είναι διαφορετικά γιατί μόνα τους δεν μπορούν να την αλλάξουν.Πάντως πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που μπορούμε να ανταλάσουμε τις απόψεις μας για τα τύμπανα εδώ!

Εγώ χαίρομαι που τα λες τύμπανα και όχι ντραμς που παραπέμπουν άμεσα σε drum-set…

Εψές αργά, είδα Kitaro … με Γκονγκ :-)

Δημοσ.

1) Δε μπορεις να το λες μειοψηφεια ρε συ... και απο στατιστικη αποψη αν το δεις δε μπορεις να ονομασεις μια ομαδα ανθρωπων μειοψηφεια οσο δε γνωριζεις το συνολο που εχεις να κανεις. Στην προκυμενη περιπτωση εφοσον δε γνωριζεις ολους τους ντραμμερ σε αθηνα και επαρχια και καθε αλλη πολη της Ελλαδας, πως ξερεις αν ειναι μειοψηφεια η οχι? Δε ξερω ουτε κ εγω να απαντησω αλλα πιστευω πως υπαρχουν πολλοι και καλλοι ντραμμερς που δε τους ξερουμε.

2)Ωραια αυτο που λες ειναι κατι που ο καθενας μας το θελει νομιζω. Απο τον Ηλια Δουμανη ειμαι παρα μα παρα πολυ ευχαριστημενος και εχω δει τρομερη διαφορα στο παιξιμο μου και οχι μονο. Ψαξε κατι θα βρεις :)

3)Συμφωνω σε αυτο που λες, η ελληνικη ροκ μουσικη σκηνη απο αποψη ντραμιστικη ας το πουμε δεν εχει κατι φοβερο και τρομερο να δωσει, ομως δεν αποτελει αυτο κριτηριο εκτιμω για να πουμε σαν συμπερασμα οτι η ελληνικη ροκ δεν εχει κατι το ιδιαιτερο. Προσωπικα δεν ακουω τετοια μουσικη ομως ειλικρινα πιστευω πως δε θα μπορουσαν να εχουν κατι περισσοτερο ντραμιστικα... ειναι η μουσικη τετοια, δε χοραει κατι περισσοτερο, δεν ειναι Dream Theater ειναι πυξ λαξ... καψουρα :P Μη ψαχνεις λοιπον στην ελληνικη ροκ αν θες να ακουσεις σωστα τυμπανα... καλυτερα να ακουσεις τζαζ σχηματα που γινονται κτα καιρους με σπουδαιους ντραμμερς γνωστους και αγνωστους

4)στο τελευταιο που ειπες συμφωνω απολυτα :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εκατσα και διάβασα ολα τα post και μπορώ να πω οτι πολυ το ψαχνουν μερικοι το θεμα και αρχισαν να κανουν εναν αγώνα γνωσεων. Επισεις, υπαρχει το κλασσικο drum set για αυτους που θέλουν να μάθουν *DRUMS* και τα τυμπανα για αυτους που θέλουν να εχουν περισοττερους ηχους στο κιτ τους και περισοτερα χρώμματα στο παιξιμο τους. Προσοπικο θέμα του καθενος το τι θέλει να παίξει και ποιο ειδος θέλει να παίξει. Απ οτι ξέρω συνεχίζουν να γίνονται μαθήμματα drums οποτε δεν μπορώ να βλέπω post του στυλ "μαθε τυμπανα με ξυλοφωνα και τετοια" γιατι αν δεν έχεις τις τεχνικες πάνω στα drums, δεν πα να βάλεις ενα επικαθίμενο τυμπανα και ιστοριες, φασαριας θα εισαι (χωρις παρεξίγιση).

Παιζω εδώ και 8 χρονια και εχώ παίξει σε πολές μπαντες στην πόλυ μου και τώρα παίζω στην τελευταία που ειμαί. Βρες έναν δάσκαλο που να τον γουσταρεις και να πιστευειςοτι έχει να σου δώσει πράγματα. Εγώ τον βρήκα μετά απο 6 χρόννια παιξίματος. Τα περισότερα τα έμαθα μόνος μου. Με τον δάσκαλο άνοιξαν οι ορίζοντες μου και είδα πολές παραλαγές αυτών που ξέρω και αλλών που δεν ηξερα. Αν βρεις και μια μπάντα να τα εφαρμοσεις, και θ τα αφομοιώσεις πολύ καλλήτερα και θ αγουστάρεις και ποιο πολυ.

Φιλικα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

και ναι!!!ανοιξα για πρωτη μου πανελληνια φορα ενα καινουργιο θεμα!γιουχου!!:lol:ας ελπισουμε να μην μου το κλεισουν..:o λοιπον..θελω να ξεκινησω να παιζω ντραμς..καθαρα για χομπι..τι πιστευετε πως σε αυτη την περιπτωση θα ηταν καλο να κανω ιδιαιτερο με καποιον δασκαλο στο σπιτι η να παω σε καποιο ωδειο..Που μπορω να ρωτησω ομως για να βρω καποιον που να κανει ιδιαιτερα?η γνωριζετε καποιο "καλο"ωδειιο?:-)ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας..τις σοβαρες απαντησεις σας,πιστευω!

Δημοσ.

Ως πρώην τυμπανιστής της φιλαρμονικής του δήμου εύχομαι καλό κουράγιο στους γείτονες σου που θα σε ανέχονται να κάνεις εξάσκηση.

Να φανταστείς εμάς τους τυμπανιστές μας έστελναν σε άλλη αίθουσα του πνευματικού κέντρου να εξασκηθούμε επειδή ενοχλούσαμε τους υπόλοιπους. Τώρα που το σκέφτομαι, το ωδείο θα ήταν μία καλή ιδέα αν δεν θέλεις οι γείτονες σου να αρχίσουν να μαζεύουν μαζέψουν υπογραφές να σε διώξουν.

Δημοσ.
Ως πρώην τυμπανιστής της φιλαρμονικής του δήμου εύχομαι καλό κουράγιο στους γείτονες σου που θα σε ανέχονται να κάνεις εξάσκηση.

Να φανταστείς εμάς τους τυμπανιστές μας έστελναν σε άλλη αίθουσα του πνευματικού κέντρου να εξασκηθούμε επειδή ενοχλούσαμε τους υπόλοιπους. Τώρα που το σκέφτομαι, το ωδείο θα ήταν μία καλή ιδέα αν δεν θέλεις οι γείτονες σου να αρχίσουν να μαζεύουν μαζέψουν υπογραφές να σε διώξουν.

πιστευω πως το θεμα με τους γειτονες το εχω λυσει..απεναντι απο την πολυκατοικια μας φτιαχνουν σουπερμαρκετ..φασαρια,γερανοι,σκαψιμο,γκρεμισμα..οποτε εμενα θα ακουνε???:lol::P η υποθεση ειναι αν ξερετε να μου προτεινετε και καποιο ωδειο..:-)

Δημοσ.
Εγώ έχω λίγο διαφορετική άποψη για το ωδείο και τα ιδιαίτερα....

Εγώ πήγαινα σε ωδείο για αρκετά χρόνια (4-5) και μπορώ να πώ ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος..

.Όλα έχουν σχέση με τον δάσκαλο και δεν παίζει για μένα κανένα ρόλο το αν πάς σε ωδείο ή κάνεις ιδιαίτερα.

Πρέπει όμως να δείς ποιός είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις....

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξενικήσεις είναι αυτός:

Αγόρασε μία οικονομική ηλεκτρονική drums (αφού είσαι σε πολυκατοικία δεν λέω κάν για κανονικά τύμπανα...)

Βρές μερικά βιβλία και video εκμάθησης και ξεκίνα με αυτά(μπορώ να σε βοηθήσω αν θές)

Βρές ένα καλό δάσκαλο για να σου κάνει ιδιαίτερα κάθε 15 μέρες πχ ο οποίος θα σου λύνει απορίες κτλ

Ότι και να κάνεις πάντω καλή αρχή να έχεις και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Γεια σας.Ειμαι καινουριο μελος κι ετσι οπως χαζευα επεσα πανω στο μηνυμα.μπορεις να με βοηθησεις σχετικα με τα βιβλια και τα videos που αναφερεις πιο πανω.δεν εχω ασχοληθει ξανα με καποιο οργανο αλλα θα ηθελα να ξεκινησω.

Ευχαριστω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια!βλεπω πολλοι ενδιαφερονται για τυμπανα :P

σαυτους να προστεθω και γω.διαβασα σχεδον ολες τις σελιδες και ετσι ηρθα να ρωτησω και γω.θελω να μαθω να παιζω τυμπανα για δικη μου ευχαριστηση.τι με συμβουλευετε να κανω.να παω σε ωδειο ή ιδιαιτερα?

εχω ενα φιλο μουσικο αλλα δε νομιζω οτι μπορει να βοηθησει στο να μου βρει καποιο δασκαλο ,οποτε μαλλον θα πρεπει να ψαξω μονος μου.Σε αγγελιες απο εφημεριδες να ψαξω??Επισης με το ωδειο θα πηγαινω με πολυ αργους ρυθμους??Τελος σκεφτομαι να αγορασω και ενα e-set.Μηπως για το πρωτο καιρο δε χρειαζομαι καποιο set καθολου παρα μονο εξασκηση σε μαξιλαρια που λεει ο λογος???

Δημοσ.

Καλό θα είναι να ξεκινήσεις με τύμπανα αλλά δεν είναι και απαραίτητο.

Εγώ με μαξιλάρια ξεκίνησα !

Αν μπορείς όμως να έχεις ένα σετ ώστε να ακούς όλους τους ήχους και να τους συνηθίζεις ακόμα καλύτερα,έτσι και αλλιώς μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι πολύ φτηνό...

Δημοσ.

με κατι φτηνο οπως??ακουστικα?σε διαμερισμα μενω οποτε καταλαβαινεις.μαλλον προς ηλεκτρονικα το κοβω.το ωδειο παει με αργους ρυθμους?

Δημοσ.
με κατι φτηνο οπως??ακουστικα?σε διαμερισμα μενω οποτε καταλαβαινεις.μαλλον προς ηλεκτρονικα το κοβω.το ωδειο παει με αργους ρυθμους?

εγω που ρωτησα σημερα σε ενα ωδειο,μου ειπαν πως το μαθημα γινεται μια φορα την εβδομαδα επι μια ωρα και θελουν 98 ευρω το μηνα.ενταξει..δεν ειναι και πολυ αργοι οι ρυθμοι..επισης μου ειπαν πως μπορω να πηγαινω στο ωδειο οποτε θελω και να κανω μονη μου εξασκηση..ετσι και δεν θα ενοχλω τους γειτονες και δεν θα χρειαζεται να παρω ντραμς απο τοσο νωρις.:-) ακομη..αν σου φαινονται πολλα τα 98 ευρω μπορεις να πας να ρωτησεις στο δημο της περιοχης σου.. κανουν μαθηματα κιθαρας,πιανου κι ισως και ντραμς...εκει θα πληρωνεις λιγοτερα...:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...