Προς το περιεχόμενο

Drum lessons + info

S4Lv4Ti0N

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Μπορεί αυτό να ταιριάζει στο "Μπλά Μπλά!" οπότε συγχωρέστε με και μεταφέρεται το άμα χρειάζεται...

Πάντα είχα την κρυφή επιθυμία να αρχίσω ντράμς, κάποτε είχε αναφερθεί και όλας και ήταν να πάρω... τα βλέπω πιο σφαιρικά τα πράγματα τώρα, και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι... 2-3 πράγματα βασικά...

1) Ωδείο ή ιδιαίτερα; ακούω πολλούς να επιμένουν στα ιδιαίτερα (μαθητές που γνωρίζω) (έχετε να μου προτείνετε κάτι;; Μένω Αθήνα-Καλλιθέα)

2) Ποιες είναι λογικές τιμές για να ξέρω άμα μου ζητάνε πολλά;;

3) Ζώ σε πολυκατοικία... άμα και αφού ένας μαθητής στην καταστασή μου τελειώσει με τα practice pads, προτείνεται να πάρει ηλεκτρονικά, ή να βρεί ένα studio κοντά στο σπίτι και να χώσει το ακουστικό kit του εκεί;;

Ευχαριστώ!

Rock on :)

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλημέρα!

Μπορεί αυτό να ταιριάζει στο "Μπλά Μπλά!" οπότε συγχωρέστε με και μεταφέρεται το άμα χρειάζεται...

Πάντα είχα την κρυφή επιθυμία να αρχίσω ντράμς, κάποτε είχε αναφερθεί και όλας και ήταν να πάρω... τα βλέπω πιο σφαιρικά τα πράγματα τώρα, και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι... 2-3 πράγματα βασικά...

1) Ωδείο ή ιδιαίτερα; ακούω πολλούς να επιμένουν στα ιδιαίτερα (μαθητές που γνωρίζω) (έχετε να μου προτείνετε κάτι;; Μένω Αθήνα-Καλλιθέα)

2) Ποιες είναι λογικές τιμές για να ξέρω άμα μου ζητάνε πολλά;;

3) Ζώ σε πολυκατοικία... άμα και αφού ένας μαθητής στην καταστασή μου τελειώσει με τα practice pads, προτείνεται να πάρει ηλεκτρονικά, ή να βρεί ένα studio κοντά στο σπίτι και να χώσει το ακουστικό kit του εκεί;;

Ευχαριστώ!

Rock on :)

Γεια σου.. ελπιζω να σε βοηθησω με οσα θα σου γραψω.

Οσο αφορα το ωδειο ή ιδιαιτερα, ενα θα σου πω. Αν θες να ασχοληθεις επαγγελματικα με σοβαρες σπουδες, τοτε ωδειο, αν απλα θελεις να μαθεις να παιζεις και τα ιδιαιτερα κατι θα κανουν. Προσωπικα πηγαινω στο ωδειο του Νακα και ειμαι υπερευχαριστημενος! Φυσικα εξαρταται και το ποσο καιρο παιζεις και τι σ ενδιαφερει να μαθεις..

Τιμες στα ωδεια ειναι ακριβα, ομως συνηθως οτι δινεις παιρνεις.

Οσο αφορα την αγορα, τα ακουστικα τυμπανα ειναι παντα η καλυτερη επιλογη, μιας και οι πλαστικες επιφανειες των ηλεκτρονικων θα σε μαθουν λαθος οσο αφορα τις τεχνικες. Να θυμασαι οτι η μελετη δε χρειαζεται τυμπανα... εγω εχω τυμπανα σπιτι μου, κ ομως μελεταω σε μαξιλαρια που ειναι τα καλυτερα για μελετη, μιας και ουτε θορυβο παραγουν... ουτε οι μπαγκετες εχουν rebound συνεπως φτιαχνεις καλους καρπους.

Φυσικα ανεφερες οτι εισαι σε πολυκατοικια και καταλαβαινω οτι η χρηση ακουστικων τυμπανων ειναι εως αδυνατη.... τι να σ πω, αν δεν υπαρχει καμια αλλη λυση τοτε ηλεκτρονικα θα ειναι αυτο που πρεπει να παρεις αναγκαστικα.

Δημοσ.

Εγώ έχω λίγο διαφορετική άποψη για το ωδείο και τα ιδιαίτερα....

Εγώ πήγαινα σε ωδείο για αρκετά χρόνια (4-5) και μπορώ να πώ ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος..

.Όλα έχουν σχέση με τον δάσκαλο και δεν παίζει για μένα κανένα ρόλο το αν πάς σε ωδείο ή κάνεις ιδιαίτερα.

Πρέπει όμως να δείς ποιός είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις....

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξενικήσεις είναι αυτός:

Αγόρασε μία οικονομική ηλεκτρονική drums (αφού είσαι σε πολυκατοικία δεν λέω κάν για κανονικά τύμπανα...)

Βρές μερικά βιβλία και video εκμάθησης και ξεκίνα με αυτά(μπορώ να σε βοηθήσω αν θές)

Βρές ένα καλό δάσκαλο για να σου κάνει ιδιαίτερα κάθε 15 μέρες πχ ο οποίος θα σου λύνει απορίες κτλ

Ότι και να κάνεις πάντω καλή αρχή να έχεις και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Δημοσ.
Εγώ έχω λίγο διαφορετική άποψη για το ωδείο και τα ιδιαίτερα....

Εγώ πήγαινα σε ωδείο για αρκετά χρόνια (4-5) και μπορώ να πώ ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος..

.Όλα έχουν σχέση με τον δάσκαλο και δεν παίζει για μένα κανένα ρόλο το αν πάς σε ωδείο ή κάνεις ιδιαίτερα.

Πρέπει όμως να δείς ποιός είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις....

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξενικήσεις είναι αυτός:

Αγόρασε μία οικονομική ηλεκτρονική drums (αφού είσαι σε πολυκατοικία δεν λέω κάν για κανονικά τύμπανα...)

Βρές μερικά βιβλία και video εκμάθησης και ξεκίνα με αυτά(μπορώ να σε βοηθήσω αν θές)

Βρές ένα καλό δάσκαλο για να σου κάνει ιδιαίτερα κάθε 15 μέρες πχ ο οποίος θα σου λύνει απορίες κτλ

Ότι και να κάνεις πάντω καλή αρχή να έχεις και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Επιασες ενα ωραιο θεμα και θελω να πω την αποψη μου. Οταν ασχολεισαι με τη μουσικη υπαρχουν κατα τη γνωμη μου δυο παραγοντες που πρεπει να σε νοιαζουν.

1) Ο δασκαλος σου να ειναι σωστος στη δουλεια του.

2) Να σου δινονται με καποιο τροπο οι προϋποθεσεις να κανεις βηματα στη μουσικη.

Εξηγω αναλυτικοτερα και τα δυο ακολουθως:

Οσο αφορα τον δασκαλο, δεν εχει σημασια παντα το ποσο καλα μπορει να παιζει, αλλα το ποσο καλα μπορει να διδαξει, να εχει δλδ τεχνικες μαθησης και μεταδωτικοτητας που να σε βοηθουν πραγματικα. Ο καθενας μας μπορει να βρει οπως ανεφερες βιβλια και βιντεο απο το ιντερνετ και να μελεταει μονος του σπιτι του, ομως οσο ευκολο ή οικονομικο και αν αυτο ακουγεται εξακολουθω να μην ειμαι υπερ αυτης της λογικης.

Και οι λογοι? μεθοδικοτητα, συνεπεια, προσοχη, βοηθεια, προγραμμα.. ολα αυτα ζηταει ενας μαθητης απο ενα δασκαλο, και αυτα πρεπει ενας δασκαλος σωστος να ειναι σε θεση να δωσει στο μαθητη του. Κ εγω μπορω καλιστα να πω στο φιλο μας που εκανε το post, ξεκινα και μελετα paraddidles... μα πως τα χερια του θα παιξουν paraddidles οταν δεν εχει περασει απο stick control...? και ποιος θα του πει τι και τι να μελεταει απο το stick control, ποιες σελιδες, ποσες φορες, με τι sticking, με ποιες παραλλαγες, με ποιες τεχνικες (καρπους, moller, δαχτυλα, αγκωνες κλπ)? Μονο με σωστο δασκαλο θα μπεις σε σωστη λογικη μελετης χωρις να κινδυνευεις να μαθεις κατι λαθος ειτε ακομα και να τραυματιστεις (τενοντιτιδες, προβληματα μεσης, προβληματα ομοπλατης κλπ απο λανθασμενη τεχνικη μελετης και παιξιματος). Συνεπως παντα ενας καλος δασκαλος (και οχι απαραιτητα ενας καλος παιχτης) θα βοηθησει σε τεραστιο βαθμο.

Οσο αφορα τωρα το ωδειο, ο λογος που τασομαι υπερ του ωδειου ειναι οτι σε προχωρημενα επιπεδα θα εχεις την ευκαιρια να ερθεις σε επαφη με ανθρωπους του χωρου που μπορει να τους χρειαστεις καποτε... επισης το ωδειο (οχι ολα) μπορει να σου δωσει την ευκαιρια να συμμετεχεις σε lives και events μουσικα ωστε να κερδιζεις εμπειριες που σε βελτιωνουν και σε ικανοποιουν σαν ανθρωπο. Ενα σωστο ωδειο ξερει να δημιουργησει σωστες προϋποθεσεις για τους σπουδαστες του (ειδικα αυτους που αξιζουν) και να τους προωθησει σε ικανοποιητικο βαθμο, κατι που με ιδιαιτερα μαθηματα δε θα το δεις να γινεται, δε θα σου δωθουν ευκολα οι ευκαιριες.

Το ωδειο δυστυχως ειναι ακριβο... δεν ειναι εφικτο για ολες τις οικογενεις να στειλουν το παιδι τους στο ωδειο (κριμα... αλλα στην ελλαδα ζουμε). Προσωπικα στο ωδειο του Φιλιππου Νακα που παω, πληρωνω αρκετα χρηματα... και ξερω πολυ καλα οτι ο δασκαλος μου με εχει απο πολυ κοντα, βλεπω τρομερη βελτιωση τοσο παικτικα πανω μου οσο και στην αντιληψη που εχω για ο,τι ακουω και ο,τι μελεταω. Προσπαθω να μελεταω σε ικανοποιητικο βαθμο καθε μερα και αυτο ειναι ακομα πιο σημαντικο απο το να εχεις εναν τελειο δασκαλο... αλλωστε ο δασκαλος δε θα σε μαθει να παιζεις ντραμς, θα σε μαθει πως να μαθεις να παιζεις ντραμς... ειναι περισσοτερο δλδ θεμα προσωπικης εξασκησης και προσπαθειας. Αυτα :)

Δημοσ.

Θα σου πώ την γνώμη μου αλλά όχι σήμερα:P

Έχω προσπαθήσει να γράψω 2 φορές τώρα αυτά που θέλω και όλο πατάω κάτι καταλάθως και σβήνονται οπότε τώρα είμαι να σπάσω το PC grrrrr.Θα στείλω αύριο!

Δημοσ.

Πάντως σε ένα προσεγμένο ωδείο μπορείς να κάνεις μαθήματα Κρουστών!

Αρκεί να υπάρχει υποδομή, ξυλόφωνα μεγαλόφωνα, τύμπανα, γκονγ (!) κ.ο.κ.

Θα μάθεις τα κρουστά από άλλη οπτική γωνία…

Τα ντραμς είναι μια εκδοχή των κρουστών…

Ο Δάσκαλος με Δ κεφαλαίο πάνω από όλα.

Να σου θυμίσω και το γνωστό ανέκδοτο:

Πώς λέγετε αυτός που κάνει παρέα σε ένα συγκρότημα? Ντράμερ.

Αυτή είναι δύστυχος η πραγματικότητα στα περισσότερα νεανικά συγκροτήματα. Και οφείλετε στο ότι πολλοί ξεκινάνε κατευθείαν να παίζουν μεταλ (τουλάχιστον κάποτε στην εποχή μου), ενώ δεν μπορούν να διαβάσουν ακόμα παρτιτούρες και να ʽσυνεννοηθούνʼ με άλλους δυο μουσικούς.

Ένα μικρό drum kit στο σπίτι κάνει τη δουλειά που θές και μπορείς να παίξεις και σε κάνα μικρό drum & bass / hip hop συγκρότημα…

Αλλά μη χάσεις την εμπειρία του Γκονγκ, της ξύστρας και άλλων κρουστών…

Δημοσ.

καλα ολα αυτα που ειπωθηκαν απλα μια συμβουλη

με το που καταλαβεις οτι επαιξες μισο ρυθμο σωστα βρες κοσμο και εμπα studio για jam.

την εμπειρια και το λυσιμο στα χερια που θα σου προσφαιρει το παιξιμο με αλλους μουσικους δεν μπορει κανενας να σου ανοιξει το κεφαλι και να στα αδειασει μεσα με τη σεσουλα και ετσι δεν θα κινδυνεψεις να γινεις ενας απο τους εκατονταδες μουσικους στη χωρα μας που ακουγονται ΟΛΟΙ ιδιοι

εκτος αν σε ενδιαφερει το sesion-σκυλαδικο μερος της καταστασης οπου διαβαζεις παιζεις και σκας

Δημοσ.

Λοιπόν, η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα να ξεκινήσει κάποιος κάνοντας μαθήματα με video ή βιβλία απο έναν έναν άνθρωπο που είναι αυθεντία στα drums...Δεν νομίζω ότι εδώ στην Ελλάδα είναι και πολύ άνθρωποι που να παίζουν καλά τύμπανα,για την ακρίβεια πιστεύω ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένας...Εγώ προσωπικά δεν θα ξανάρχιζα ξανά μαθήματα εδώ, δεν το παίζω αυθεντία αλλά ξέρω ότι δεν μπορουν να με διδάξουν αρκετά σωστά...Έχω ακούσει πάρα πολλές ώρες να παίζουν drums άνθρωποι που έχουν αλλάξει την ιστορία των drums και μπορώ να πώ ότι τα αυτί μου πλέον μπορεί να ξεχωρήσει έναν καλό drummer, αν προσέξετε λίγο τους 'επαγγελματίες' drummer εδώ θα δείτε πόσα λάθη μπορεί να κάνουν σε ένα κομμάτι...Αυτά βέβαια είναι απόλυτα λογικά αν σκεφτεί κανείς το πόσους ανθρώπους που ασχολούνται με τα τύμπανα έχει η Ελλάδα αλλά ακόμα ότι κατά πλειοψηφεία τα Ελληνικά κομμάτια είναι γελοία στα τύμπανα ή δεν είναι φτιαγμένα για να έχουν τύμπανα.

Όσο αναφορά τώρα για τα κρουστά και εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερα να δοκιμάσεις και άλλα κρουστά εκτός απο τα τύμπανα,είναι σαν να μαθαίνεις απο πού προήλθαν και τι παραλλαγές έχουν!

Τέσπα, φίλε καλό ξεκίνημα ότι και να κάνεις και ότι απορία έχεις εδώ είμαστε!!!:lol:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

1ον ) Αν θες να γίνεις αρκετά καλός θα βρεις έναν καλό δάσκαλο θα τα σκάσεις και θα κάνεις ιδιαίτερα.

2ον ) Να λιώσεις στο διάβασμα

3ον ) Μη βιαστείς να παίξεις.Η ντραμς θέλει πολύ τεχνική και σωστή δακτυλοθεσία.

4ον)Χωρίς παρτιτούρα θα είσαι απλά ένας που κάτι κοπανάει.

Δημοσ.
Λοιπόν, η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα να ξεκινήσει κάποιος κάνοντας μαθήματα με video ή βιβλία απο έναν έναν άνθρωπο που είναι αυθεντία στα drums...Δεν νομίζω ότι εδώ στην Ελλάδα είναι και πολύ άνθρωποι που να παίζουν καλά τύμπανα,για την ακρίβεια πιστεύω ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένας...Εγώ προσωπικά δεν θα ξανάρχιζα ξανά μαθήματα εδώ, δεν το παίζω αυθεντία αλλά ξέρω ότι δεν μπορουν να με διδάξουν αρκετά σωστά...Έχω ακούσει πάρα πολλές ώρες να παίζουν drums άνθρωποι που έχουν αλλάξει την ιστορία των drums και μπορώ να πώ ότι τα αυτί μου πλέον μπορεί να ξεχωρήσει έναν καλό drummer, αν προσέξετε λίγο τους 'επαγγελματίες' drummer εδώ θα δείτε πόσα λάθη μπορεί να κάνουν σε ένα κομμάτι...Αυτά βέβαια είναι απόλυτα λογικά αν σκεφτεί κανείς το πόσους ανθρώπους που ασχολούνται με τα τύμπανα έχει η Ελλάδα αλλά ακόμα ότι κατά πλειοψηφεία τα Ελληνικά κομμάτια είναι γελοία στα τύμπανα ή δεν είναι φτιαγμένα για να έχουν τύμπανα.

Όσο αναφορά τώρα για τα κρουστά και εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερα να δοκιμάσεις και άλλα κρουστά εκτός απο τα τύμπανα,είναι σαν να μαθαίνεις απο πού προήλθαν και τι παραλλαγές έχουν!

Τέσπα, φίλε καλό ξεκίνημα ότι και να κάνεις και ότι απορία έχεις εδώ είμαστε!!!:lol:

1)Δεν υπαρχουν πολλοι στην Ελλαδα? Ειτε τους ξερεις ολους για να το λες αυτο, ειτε δε ξερεις κανεναν... Σπυρος Δωριζας, σπουδες στην αμερικη, κορυφαιος ντραμμερ (επαιζε στην εκπομπη του Μικρουτσικου με τα καραοκε), Γιαννης Σταυροπουλος κ αυτος σπουδες στο berklee σε ντραμς και συνθεση, τρομαχτικη προσωπικοτητα στα τυμπανα, Ηλιας Δουμανης... καθηγητης στο Νακα, ισως ο πιο μελετηρος και μεταδοτικος δασκαλος που εχω γνωρισει! Γιωργος Κολλιας, πολυ καλος ειδικα σε σεμιναρια που αφορουν το μεταλ drumming. Για ψαξου, κατι εχουμε κ εδω στην Ελλαδιτσα.

2)Γιατι δε μπορουν να σε διδαξουν σωστα? Τι ειδους μεταχειρηση θελεις δηλαδη? (χωρις παρεξηγηση)

3)Οταν λες κατα πλειοψηφεια τα ελληνικα κομματια ειναι γελοια? Τι παιρνεις σαν ελληνικα κομματια? αυτα του Φοιβου? η του Καρβελα? Γιατι αν ασχοληθεις με σοβαρα κομματια και ελληνικη ρυθμολογια (που ειναι επηρεασμενη απο ρυθμους ανατολης και οχι μονο) σε πληροφορω οτι ειναι αρκετα δυσκολη... για δοκιμασε να groovareis πανω σε 9/8 που ειναι κλασσικος ελληνικος ρυθμος.

Μην υποτιμας τα ελληνικα κομματια.... δεν ειναι αναγκη να ακους τζαζ η fusion για να ακουσεις καλο drumming, στην τελικη αν ενα ελληνικο κομματι σου ακουγεται ξενερωτο, δοκιμασε να βαλεις τη δικη σου πινελια πανω "παιζοντας" με το time scale και δημιουργωντας κατι ενδιαφερον για σενα.

Δημοσ.
Οσο αφορα την αγορα, τα ακουστικα τυμπανα ειναι παντα η καλυτερη επιλογη, μιας και οι πλαστικες επιφανειες των ηλεκτρονικων θα σε μαθουν λαθος οσο αφορα τις τεχνικες. Να θυμασαι οτι η μελετη δε χρειαζεται τυμπανα... εγω εχω τυμπανα σπιτι μου, κ ομως μελεταω σε μαξιλαρια που ειναι τα καλυτερα για μελετη, μιας και ουτε θορυβο παραγουν... ουτε οι μπαγκετες εχουν rebound συνεπως φτιαχνεις καλους καρπους.

Στο οτι τα ακουστικά είναι η καλύτερη επιλογή συμφωνώ... τα ηλεκτρονικά θα σου χαλάσουν δυναμικές και λοιπά, εκτός αν μπορείς να διαθέσεις 5-6 χιλιαρικάκια για ενα top set :X

Απο εκεί και πέρα να πω οτι διαφωνώ κάθετα στην μελέτη σε μαξιλάρια. Το οτι δεν κάνουν θόρυβο εμποδίζει το αυτί σου να ανοίξει σε δυναμικές, διαφορετικά τομ (που υποθετικά είναι τα μαξιλάρια) και λοιπά. Για χρόνους ΟΚ είναι εκτός αν θές να παίζεις κάτι του τύπου metal punkrock και λοιπά, που τοτε ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ το rebound..

Γνώμη μου να παίζεις με βασική κίνηση στον αγκώνα γιατί αν παίζεις μόνο με καρπούς σε 10 χρόνια παίζει να'σαι κουλός...

Ελπίζω να μην υπάρχει παρεξήγηση ειδικά αφού είναι το πρώτο μου ποστ αυτό χεχε..

EDIT: Για να απαντήσω και στο θέμα... εγω προσωπικά μόνο ιδιαίτερα έχω κάνει και είμαι ευχαριστημένος, μου στοιχίζει 20? η ώρα και κάνω μια φορά τη βδομάδα προς το παρών.. αργότερα που θα τσιμπίσω και το σετάκι μου ίσως τα αυξήσω για λίγο καιρό για να έχω δουλειά για το σπίτι

Δημοσ.
Στο οτι τα ακουστικά είναι η καλύτερη επιλογή συμφωνώ... τα ηλεκτρονικά θα σου χαλάσουν δυναμικές και λοιπά, εκτός αν μπορείς να διαθέσεις 5-6 χιλιαρικάκια για ενα top set :X

Απο εκεί και πέρα να πω οτι διαφωνώ κάθετα στην μελέτη σε μαξιλάρια. Το οτι δεν κάνουν θόρυβο εμποδίζει το αυτί σου να ανοίξει σε δυναμικές, διαφορετικά τομ (που υποθετικά είναι τα μαξιλάρια) και λοιπά. Για χρόνους ΟΚ είναι εκτός αν θές να παίζεις κάτι του τύπου metal punkrock και λοιπά, που τοτε ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ το rebound..

Γνώμη μου να παίζεις με βασική κίνηση στον αγκώνα γιατί αν παίζεις μόνο με καρπούς σε 10 χρόνια παίζει να'σαι κουλός...

Επιμενω, το να παιζεις και σε μαξιλαριa κανει καλο, για την ακριβεια τσεκαρε

στη αρχη σχετικα του βιντεο ακου τι λεει ο Tony:).

Επισης κανεις δεν ειπε για μελετη μονο με καρπους, αλιμονο, και με αγκωνες θελει και με το χερι ολο. Υπαρχουν πολλες τεχνικες, οπως η moller που τα συνδυαζει ολα μαζι. :)

Δημοσ.
Επιμενω, το να παιζεις και σε μαξιλαριa κανει καλο, για την ακριβεια τσεκαρε
στη αρχη σχετικα του βιντεο ακου τι λεει ο Tony:).

Επισης κανεις δεν ειπε για μελετη μονο με καρπους, αλιμονο, και με αγκωνες θελει και με το χερι ολο. Υπαρχουν πολλες τεχνικες, οπως η moller που τα συνδυαζει ολα μαζι. :)

Ναι έτσι συμφωνώ, απλά όπως το είπες μου ήρθε σαν να του λες να εξασκείται μόνο σε μαξιλάρια και μόνο με καρπούς χεχε...

Δημοσ.
Ναι έτσι συμφωνώ, απλά όπως το είπες μου ήρθε σαν να του λες να εξασκείται μόνο σε μαξιλάρια και μόνο με καρπούς χεχε...

Όχι αλίμονο, μόνο καρποί θα ήταν όντως καταστροφικό. Ο Tony Royster τα λεει αλλωστε στο βιντεακι :P Παντως απο ηλεκτρονικα τυμπανα, ειλικρινα μονο της Roland τα ακριβα μ αρεσαν, εκεινα με το δυχτακι αντι για δερματα... εχουν κατα 80% ιδιο feeling με κανονικα τυμπανα αλλα κοστιζουν πραγματι γυρω στα 5-6 χιλιαρικα, οποτε δεν ειναι οτι πιο ευκολο προς αγορα. Φυσικα ξεχασαμε να αναφερουμε στον φιλο μας παραπανω, πως μπορει παντα να αγορασει ενα οικονομικο ακουστικο σετακι, και πανω απο τα δερματα να αγορασει και να βαλει εκεινες τις λαστιχενιες μεμβρανες ή ακομα να βαλει αντι για δερματα στα τυμπανα εκεινα τα δυχτακια που παιρνουν και τα ηλεκτρονικα τυμπανα της roland. Ουσιαστικα οταν τεντωνουν βγαζουν εναν μικρο ηχο ισα που καταλαβαινεις τη νοτα, και ειναι πολυ καλη επιλογη για εξασκηση στο σπιτι ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...