Προς το περιεχόμενο

Επιλογη ηχειων

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στα g51 εριξαν μονο το woofer στα 2 ohm γιατι μαλλον εβαλαν μικρο ενισχυτη κ σου λεει οικονομια ενισχυτη στο σπαταλο woofer!οποτε θυσιασαν λιγο ποιοτητα στα χαμηλα(στα οποια πιο δυσκολα ακουγεται η ποιοτητα/παραμορφωση)στα z5500 ολα ειναι στα 8 ohm ακομα κ το woofer!στα ηχεια στα αυτοκινητα νομιζω δουλευουν με 4 ohm κ πιο σπανια με 2 ohm!

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παίδες… έχω να προτείνω το εξής…

Μην αγοράζεται βάση ohm/watt κ.ο.κ.

Εμπιστευτείτε το αυτί σας.

Τέλος για κάποιους που δείχνουν ότι το ψάχνουν λίγο πιο πέρα… μάθετε επιτέλους τι είναι η ευαισθησία των ηχείων… γιατί γράφετε διάφορα κουφά.

Δημοσ.

η ευαισθησια των ηχειων δεν παιζει τοσο συμαντικο ρολο ειναι το τελευταιο πραγμα που θα κοιταξει καποιος πρωτα θα το ακουσεις μετα θα δεις τα τεχνικα χαρακτηριστηκα κ στο τελος ισως δεις κ την ευαισθησια!αν το ηχειο ειναι μαπα κ εχει χαλια αποδοση τι να την κανεις την ευαισθησια?αλλα οταν βλεπεις πολυ ευαισθησια κ λιγα ohm καλυτερα μακρια απο κινεζοtaiwaνεζικες λυσεις ακομα κ καλων εταιριων!καλυτερα ενα καλο δεμενο ηχειο με καλη αναρτηση παρα μια ψευτια με υπερβολικη ευαισθησια κ μετα αμα τα τσιτωνεις πολυ να σου μεινει πιο ευκολα η αναρτηση του στο χερι!

Δημοσ.

Φίλτατε… προτιμάς να κοιτάς τα βαττ από μόνα τους λοιπόν δίχως να γνωρίζεις την ευαισθησία?

Δικά σου τα όποια συμπεράσματα.

Μιας και φαίνεται ότι κάτι παραπάνω ξέρεις, τουλάχιστον βοηθα να μην παραμυθιάζετε ο κοσμάκης από τα βαττ.

• Moderators
Δημοσ.

Παιζει σημαντικο ρολο σιγουρα η ευαισθησια, αλλα συμφωνω οτι δεν ειναι κατι που θα λαβει καποιος τοσο σοβαρα υποψην του (σε μια αγορα ηχειων π.χ.).

Οσο για τα μουφοβατ, νομιζω τα προηγουμενα μηνυματα μου ειναι υπεραρκετα για να μη παραμυθιαζεται ο κοσμακης :-)

Δημοσ.

Ναι τα είδα τα σχόλια σας και παραπάνω.

Ο κόσμος βλέπεις θέλει βαττ. Μόνο αυτό ξέρει δυστυχώς.

Όπως προείπαν και άλλοι εδώ μέσα: Εμπιστευτείτε τα αυτιά σας και προσπαθείτε να μην αγοράζετε γουρούνι στο σακί.

Δημοσ.

Δεν παιζει ομως να τα ακουσω πρωτα :( Τα χ530 που εχω τωρα ναι μεν ειναι καλα αλλα ετσι και ανεβασω λιγο την ενταση εχω "τσιριγματα" και γενικα ποιο πολυ με ζαλιζει και με ξεκουφαινει παρα με "γοητευει".

Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο θελω να αλλαξω τα ηχεια αυτα με κατι σιγουρα ποιο καλο. Ποιοτητα με ενδιαφερει ποιο πολυ απο ενταση. Αν εχουν τα καταλληλα watt-rms (και οχι PtP μαλακιες) και ευαισθησια τοτε μπορω ανετα να δικαιολογησω την χαμηλοτερη ενταση.

Κακα τα ψεματα παιδια τα ηχεια ηταν τα καλυτερα στα λεφτα τους και τα εχω ηδη παραγγειλει. Θα σας πω εντυπωσεις μολις τα πιασω στα χερια μου για να κανω τις πρωτες δοκιμες.

Δημοσ.
Δεν παιζει ομως να τα ακουσω πρωτα :( Τα χ530 που εχω τωρα ναι μεν ειναι καλα αλλα ετσι και ανεβασω λιγο την ενταση εχω "τσιριγματα" και γενικα ποιο πολυ με ζαλιζει και με ξεκουφαινει παρα με "γοητευει".

Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο θελω να αλλαξω τα ηχεια αυτα με κατι σιγουρα ποιο καλο. Ποιοτητα με ενδιαφερει ποιο πολυ απο ενταση. Αν εχουν τα καταλληλα watt-rms (και οχι PtP μαλακιες) και ευαισθησια τοτε μπορω ανετα να δικαιολογησω την χαμηλοτερη ενταση.

Κακα τα ψεματα παιδια τα ηχεια ηταν τα καλυτερα στα λεφτα τους και τα εχω ηδη παραγγειλει. Θα σας πω εντυπωσεις μολις τα πιασω στα χερια μου για να κανω τις πρωτες δοκιμες.

Δεν νομιζω να το μετανιωσεις ;)

Ναι με το καλο να τα ακουσεις και μετα ποσταρε την γνωμη σου :P

Δημοσ.
αν ακουσει κανεις 100 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ watt me 0%THD για ολο το ευρος των συχνοτητων θα νιωσει μεσα τα σπλαχνα του απο τα μπασα να κουνιουνται κ θα του ερθει εμετος αν κατσει για κανα τεταρτο!

Ξέχασες το <<να'ούμε>>.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, έχετε κάνει ολόκληρη ανάλυση σχετικα με ενισχυτές, ηχεία, ευαισθησίες, watt, ohm κλπ.κλπ. λές και το παιδί που ενδιαφέρεται σκοπεύει να αγοράσει κανένα σύστημα ήχου με 50.000 ευρώ. Ηρεμήστε λίγο. Αυτά που γράφετε είναι πολύ ωραία, αλλα χάνουν το νόημα τους οταν το thread αναφέρεται σε ηχεία του στύλ X-530, G51 κλπ.

Πρός το παιδί που ενδιαφέρεται για τα G51:

Φίλε μου σίγουρα θα δείς διαφορά απο Χ-530 σε G51. Μικρή διαφορά σε ποιότητα και μεγαλύτερη διαφορά σε ένταση. Αλλά να ξέρεις οτι η μουσική δεν είναι το δυνατό σημείο των G51. Για Games είναι άριστα. Για ταινίες είναι πολύ καλά. Αλλά για μουσική....όχι. Όταν με το καλό τα παραλάβεις και τα στήσεις, παρατήρησε οτι το Music matrix mode είναι χάλια. Μάλλον θα ακούς μουσική χωρίς αυτό.

Δεν ξέρω βέβαια πως θα χρησιμοποιήσεις τα ηχεία. Αν τα θέλεις κυρίως για Games και ταινίες, τότε θα είσαι μια χαρά. Αν όμως τα θέλεις κυρίως για μουσική, τότε θα ήταν καλύτερα να πάς σε 2.1 (Altec Lansing 5021, Logitech Z-2300 κλπ).

Το καλό στην περίπτωση σου είναι οτι πάς στα G51 απο τα Χ-530, οπότε σίγουρα θα τα γουστάρεις τα ηχεία.

Όλα τα παραπάνω δε τα λέω στον αέρα. Εχουν περάσει και τα 2 σέτ ηχείων απο τα χέρια μου. Τα Χ-530 τα κράτησα αρκετό καιρό και τελικά τα άλλαξα για κάτι καλύτερο, όπως τώρα εσύ. Τα G51 φυγανε επιστροφή μέσα σε 10 μέρες, μιάς και δε με ικανοποίησαν στο θέμα μουσική. Τώρα είμαι με Ζ-5500. Καμία σχέση με τα 2 προηγούμενα σέτ ηχείων. Για Games και ταίνιες είναι ότι καλύτερο (μιλώντας για ηχεία PC). Αλλά άκομα και αυτά δεν είναι και ότι καλύτερο για μουσική. Κάθε φορά που ακούω μουσική τα έχω στην επιλογή stereo (2.1 δηλαδή). Εκεί τα πράγματα είναι αρκετά καλά (μιλώντας για μουσική).

Anyway, εύχομαι να τα χαρείς τα ηχεία σου :-).

Δημοσ.
Ρε παιδιά, έχετε κάνει ολόκληρη ανάλυση σχετικα με ενισχυτές, ηχεία, ευαισθησίες, watt, ohm κλπ.κλπ. λές και το παιδί που ενδιαφέρεται σκοπεύει να αγοράσει κανένα σύστημα ήχου με 50.000 ευρώ. Ηρεμήστε λίγο. Αυτά που γράφετε είναι πολύ ωραία, αλλα χάνουν το νόημα τους οταν το thread αναφέρεται σε ηχεία του στύλ X-530, G51 κλπ.

Πρός το παιδί που ενδιαφέρεται για τα G51:

Φίλε μου σίγουρα θα δείς διαφορά απο Χ-530 σε G51. Μικρή διαφορά σε ποιότητα και μεγαλύτερη διαφορά σε ένταση. Αλλά να ξέρεις οτι η μουσική δεν είναι το δυνατό σημείο των G51. Για Games είναι άριστα. Για ταινίες είναι πολύ καλά. Αλλά για μουσική....όχι. Όταν με το καλό τα παραλάβεις και τα στήσεις, παρατήρησε οτι το Music matrix mode είναι χάλια. Μάλλον θα ακούς μουσική χωρίς αυτό.

Δεν ξέρω βέβαια πως θα χρησιμοποιήσεις τα ηχεία. Αν τα θέλεις κυρίως για Games και ταινίες, τότε θα είσαι μια χαρά. Αν όμως τα θέλεις κυρίως για μουσική, τότε θα ήταν καλύτερα να πάς σε 2.1 (Altec Lansing 5021, Logitech Z-2300 κλπ).

Το καλό στην περίπτωση σου είναι οτι πάς στα G51 απο τα Χ-530, οπότε σίγουρα θα τα γουστάρεις τα ηχεία.

Όλα τα παραπάνω δε τα λέω στον αέρα. Εχουν περάσει και τα 2 σέτ ηχείων απο τα χέρια μου. Τα Χ-530 τα κράτησα αρκετό καιρό και τελικά τα άλλαξα για κάτι καλύτερο, όπως τώρα εσύ. Τα G51 φυγανε επιστροφή μέσα σε 10 μέρες, μιάς και δε με ικανοποίησαν στο θέμα μουσική. Τώρα είμαι με Ζ-5500. Καμία σχέση με τα 2 προηγούμενα σέτ ηχείων. Για Games και ταίνιες είναι ότι καλύτερο (μιλώντας για ηχεία PC). Αλλά άκομα και αυτά δεν είναι και ότι καλύτερο για μουσική. Κάθε φορά που ακούω μουσική τα έχω στην επιλογή stereo (2.1 δηλαδή). Εκεί τα πράγματα είναι αρκετά καλά (μιλώντας για μουσική).

Anyway, εύχομαι να τα χαρείς τα ηχεία σου :-).

Τα λες λιγο αερατα αν και συμφωνο σε ολα διαφωνο περι Μουσκης!!!

Ακουει κανεις μουσικη σε 5.1?

Ειναι λογικο να παραμορφωνει καποια ειδη μουσικη η κομματια καθος μετατρεπει τον 2καναλο σε 6 καναλο ηχο!!

Γιατι να παει σε 2.1?Αφου τα g51 απο μονα τους πεζουν 2.1!!!

Ειχα πει και πιο πανω βεβαια οτι μεσο του προγραμματος αμα θελει τοσο πολυ να ακουει και απο τα αλλα ηχεια να τα κανει να βγαζουν τον ιδιο ηχο και τα μπρος και τα πισω οπως οταν παμε σε μια καφετερια που εχουν κονσολες και εξαγουν 2 καναλο ηχο και οχι 8καναλο η 9καναλο κλπ κλπ!

Οσο και για το matrix ακομα και σε ταινιες παιχνδια παραμορφωνει γιατι κανει ακριβως το ιδιο τον 2καναλο σε 6καναλο!!!Οπου και να συναντησουμε matrix ειναι παραμορφωσει!

Για να ακουσει καποιος 5.1 σε 5.1 ηχεια στο pc του δεν βαζει matrix αλλα ρυθμιζει απο το pc η απο το dvd να παιζουν 5.1!!!

Καποια πραγματα τα εχετε μπερδεψει λιγακι

Δημοσ.

Έχεις τα G51 φίλε μου ?

EDIT: Άκυρο. Μόλις είδα στο post #9 ότι τα έχεις. Σε έχουν ικανοποιήσει τόσο πολύ στο θέμα ¨μουσική¨ ? Είτε ακούς σε 2.1, είτε σε 5.1. Περιμένω την άποψη σου.

Δημοσ.
Έχεις τα G51 φίλε μου ?

EDIT: Άκυρο. Μόλις είδα στο post #9 ότι τα έχεις. Σε έχουν ικανοποιήσει τόσο πολύ στο θέμα ¨μουσική¨ ? Είτε ακούς σε 2.1, είτε σε 5.1. Περιμένω την άποψη σου.

Ναι γιατι τι εχουν στης μουσικη???Σε 5.1 δεν εχω ακουσει ποτε μου μουσικη μονο σε μετατροπη matrix (και καλα 5.1)

Δεν νομιζω να υπαρχουν ηχεια στην αγορα τα οποια ειναι αποκλειστικα για ταινιες και για video games αλλα για μουσικη γιοκ! Αφου τα 2 παραπαω περιεχουν συνηθος περισσοτερους ηχους απο οτι ενα μουσικο κομματι!

Γιατι εσενα δεν σε καλυψαν τα G51 δεν μπορω να καταλαβω.Απο θεμα τιμης αποδοσεις δεν υπαρχει κατι καλυτερο σε 5.1 τωρα αμα θελομε να παμε σε 2.1 ειναι λογικο οτι λογου κοστους ισως βρουμε και κατι καλυτερο!

Δημοσ.

Γιατι εσενα δεν σε καλυψαν τα G51 δεν μπορω να καταλαβω.

Το ότι ο ήχος ¨μπουκωνει¨ πολύ όταν ανεβάζεις την ένταση. Αυτό δε με ικανοποίησε.

Tωρα αμα θελομε να παμε σε 2.1 ειναι λογικο οτι λογο κοστους ισως βρουμε και κατι καλυτερο!

Τώρα το πάς καλύτερα ;). Απλά βγάλε το ¨ίσως¨ και βάλε ¨σίγουρα¨.

Στο προηγούμενο post έγραψες ¨γιατί να πάρει κανείς 2.1 και όχι 5.1? αφού και τα 5.1 μπορούν να παίξουν σαν 2.1¨

Την απάντηση τη δίνεις μόνος σου στο 2ο quote μου.

Μάλλον είσαι της άποψης ¨καλύτερα 6 ηχεία και φτηνά, παρά 3 και καλά¨.

Τεσπα δε θα τα χαλάσουμε. Ο καθένας όπως αρέσκεται. Γούστα είναι αυτα:-).

Δημοσ.

Ναι σιγουρα οτι πληρωνεις περνεις αν και οχι παντα!

Πραγματικα ομως το θεμα εχει ος κυρια επιλογη τα 5.1 και οχι τα 2.1!

Εδωσα και πολυ πιο πριν απαντησει στο αν θελουμε ενταση δεν ειναι και το καλυτερο,στα λεφτα του ομως ειναι και επειμενω :lol:

Τεσπα οχι off topic εχει παει αλλα σε λιγο θα γινει μιλαμε και στικι!!

Κατι ακομα οταν τα πηρα εγω δενηταν φθηνα 270 ? δεν ειναι και λιγα ετσι για ηχεια pc!

Το καλυτερο ειναι για οποιον ενδιαφερεται για μουσικη να παρει στερεοφωνικο!

Παντως πολυ τα ξερουν τα ηχεια αυτα μπραβο ενημερωση...

Το ότι ο ήχος ¨μπουκωνει¨ πολύ όταν ανεβάζεις την ένταση. Αυτό δε με ικανοποίησε.

Στα δικα σου δεν μπουκωνει???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...