Προς το περιεχόμενο

Επιλογη ηχειων

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

!

αν παρεις τα z5500 θα εχεις μια διαφορα απο τα παλια σου στο 30% με 40% πιο πανω σε ενταση(καθαρου ηχου) καλυτερα να περιμενεις λιγο αν μπορεσεις να αυξησεις το budget σου στα 240ευρο κ να παρεις τα z5500!:-)

+1 αποο μενα αν και το εκανες πολυ επιστιμονικο :lol:

οσο για τον Markknopfler

το οτι εχουμε κατι στην κατοχη μας δεν σημαινει οτι ειναι και το καλυτερο μπορεις να το στιριζεις εδω μεσα οσο θες αλλα μην εισαι και απολυτος.Εξαλου δεν νομιζωνα εχεις λογο να παρει το παλικαρακι τα ηχεια σου η εχεις??? :lol:

Εγω εξαρχεις ειπα οτι ειναι ποιοτικα και για τα ? τους ειναι απο τα best σε 5.1 παντα

απο την αλλη του ειπα πως αν θελει και ενταση για παρτυ κλπ να παρει κατι μεγαλυτερο οχι σε watt μονο αλλα και σε μεγεθος..

Το να περνας εναν stereo ηχο σε 5.1 σαφως και εχει παραμορφωσει :mad:

Οποτε για να ακους μουσικη διμιουργεις στα πισω ηχεια ενα mirror (η με pc η με κονσολα) σαν τα μπροστα οποτε σου δινουν stereo ηχο και απο τα 4 ηχεια ;)

Δημοσ.

Δες τι γράφω πάλι μια "

Αν δε σκέφτεσαι να πάρεις τα 5500 μην πάρεις τα G51..Για μουσική δεν κάνουν..Τα άκουσα σήμερα και έχουν πολύ θολό ήχο...Αν τα θες για παιχνίδια μάλλον είναι ότι καλύτερο..Αν θες ηχεία all-around πάρε τα 2300...Μην σας ψήνουν τα μαρκετίστικα των εταιριών με τα 5.1..

Ήταν κακό όπως το είπα "δεν κάνουν για μουσική"..Απλά εγώ τα άκουσα και δεν μου άρεσαν..Αγόρασα τα 2300 γιατί μου φάνηκε ότι έχουν καλύτερο ήχο σε μουσική..Την άποψή μου είπα...Εξάλλου είπα ότι για παιχνίδια ίσως είναι ότι καλύτερο με αυτά τα λεφτά...

Όσον αφορά τώρα στο αν έχω λόγο...Και λογικά να το πάρεις..Και της logitech να ήμουνα ποιος ο λόγος να προτείνω κάποιο από τα 2;

Τέλος αν δεν ήμουνα ευχαριστημένος να είσαι σίγουρος ότι θα το έλεγα για να μην την πατήσει και κανένας άλλος...:-)

Δημοσ.
!

+1 αποο μενα αν και το εκανες πολυ επιστιμονικο :lol:Εγω εξαρχεις ειπα οτι ειναι ποιοτικα και για τα ? τους ειναι απο τα best σε 5.1 παντα

απο την αλλη του ειπα πως αν θελει και ενταση για παρτυ κλπ να παρει κατι μεγαλυτερο οχι σε watt μονο αλλα και σε μεγεθος..

σωστα!αλλα ρε παιδια αυτο με τα rms watt εχει παραγινει 1000watt λενε 1000000watt λενε κ στην ουσια μουφα!ειχα φτιαξει με τον πατερα μου το 1998 2 ηχεια 1.5 μετρο υψος το ενα κ 80 ποντους πλατος με 12αρια για woofer 6αρια για τα μεσαιες κ 2 κορνες για τις ψιλες κ ηταν 20watt to ενα μετρημενα αλλα 20 watt rms με 0% παραμορφωση σε ευρος απο 20hz εως 20khz k ta z5500 που εχω στο pc ειναι μαπα μπροστα σε αυτα!αν τα μετρουσα κ εγω με μουφο watt θα ειχα στα 100 hz με 10%THD σε πικ καμια 2000watt!αν ακουσει κανεις 100 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ watt me 0%THD για ολο το ευρος των συχνοτητων θα νιωσει μεσα τα σπλαχνα του απο τα μπασα να κουνιουνται κ θα του ερθει εμετος αν κατσει για κανα τεταρτο!τωρα σου λεει ο αλλος 1000watt sta 1000hz σε πικ κ με 10%thd ε μα αυτο δεν ειναι rms ειναι μουφα κ πραγματικα ειναι 10 με 15 watt πραγματικου rms!:P
  • Moderators
Δημοσ.
σωστα!αλλα ρε παιδια αυτο με τα rms watt εχει παραγινει 1000watt λενε 1000000watt λενε κ στην ουσια μουφα!ειχα φτιαξει με τον πατερα μου το 1998 2 ηχεια 1.5 μετρο υψος το ενα κ 80 ποντους πλατος με 12αρια για woofer 6αρια για τα μεσαιες κ 2 κορνες για τις ψιλες κ ηταν 20watt to ενα μετρημενα αλλα 20 watt rms με 0% παραμορφωση σε ευρος απο 20hz εως 20khz k ta z5500 που εχω στο pc ειναι μαπα μπροστα σε αυτα!αν τα μετρουσα κ εγω με μουφο watt θα ειχα στα 100 hz με 10%THD σε πικ καμια 2000watt!αν ακουσει κανεις 100 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ watt me 0%THD για ολο το ευρος των συχνοτητων θα νιωσει μεσα τα σπλαχνα του απο τα μπασα να κουνιουνται κ θα του ερθει εμετος αν κατσει για κανα τεταρτο!τωρα σου λεει ο αλλος 1000watt sta 1000hz σε πικ κ με 10%thd ε μα αυτο δεν ειναι rms ειναι μουφα κ πραγματικα ειναι 10 με 15 watt πραγματικου rms!:P

Σωστος σε ολα. Αν και η παραμορφωση εχει να κανει με τον ενσωματωμενο ενισχυτη που εχουν και οχι με τα μεγαφωνα.

0% Total Harmonical Distortion (THD) ΔΕΝ υπαρχει.

Hifi θεωρειται κατω απο 0,1% και Hi-end κατω απο 0,01%.

Ο ενισχυτης της Yamaha Που αγορασα εχει 7x95W στα 20-20000Hz με THD στα 1000Hz (εκει πρεπει να μετριεται) 0,06%. Αρα οπως καταλαβαινεις ειναι απλα hi-fi ποιοτητας (ναι, εκανε μολις 500? μονος του).

Κι ομως ο 0,06% απλα ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με το 10% που βγαζουν της Logitech (Που ειναι απο τα πιο ποιοτικα ηχεια).

Βεβαια ειχα και κατι κλαστηρια στο pc των 10? που ηταν 160W. Τωρα τι watt.... Peak to peak με μεγιστη παραμορφωση (πανω απο 50% :P )και σε ολο το ευρος όπου να 'ναι μετρημενο... 160W PMPO :P Αμα παει ετσι τα Ζ2300 μου εχουν 1600000W PMPO και τα Roister με τον Yamaha 1600000000000000000W PMPO :P

Δημοσ.

Z2300 i Z5500 αυτά αξίζουν από θέμα ποιότητας ήχου. Τώρα απλά σκέψου 2.1 ή 5.1. Έχε υπόψην σου και τον χώρο που θα τα βάλεις. Πιάνουν αρκετό ^^

gl

Δημοσ.
Σωστος σε ολα. Αν και η παραμορφωση εχει να κανει με τον ενσωματωμενο ενισχυτη που εχουν και οχι με τα μεγαφωνα.

0% Total Harmonical Distortion (THD) ΔΕΝ υπαρχει.

Hifi θεωρειται κατω απο 0,1% και Hi-end κατω απο 0,01%.

Ο ενισχυτης της Yamaha Που αγορασα εχει 7x95W στα 20-20000Hz με THD στα 1000Hz (εκει πρεπει να μετριεται) 0,06%. Αρα οπως καταλαβαινεις ειναι απλα hi-fi ποιοτητας (ναι, εκανε μολις 500? μονος του).

Κι ομως ο 0,06% απλα ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με το 10% που βγαζουν της Logitech (Που ειναι απο τα πιο ποιοτικα ηχεια).

Βεβαια ειχα και κατι κλαστηρια στο pc των 10? που ηταν 160W. Τωρα τι watt.... Peak to peak με μεγιστη παραμορφωση (πανω απο 50% :P )και σε ολο το ευρος όπου να 'ναι μετρημενο... 160W PMPO :P Αμα παει ετσι τα Ζ2300 μου εχουν 1600000W PMPO και τα Roister με τον Yamaha 1600000000000000000W PMPO :P

ΣΩΣΤΑ μα εχει παραγινει η δουλεια με τα και καλα watt...:lol:εννοειτε οτι δεν υπαρχει 0% παραμορφωση στον φθαρτο κοσμο που ζουμε ισως επρεπε να το εγραφα ~ 0 η να τεινει στο 0 το συμπερασμα ειναι μην τσιμπατε απο τα ψευτο watt που σας πουλανε:P
Δημοσ.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500688

εγω αυτα εχω εδω και καιρο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Αυτα και αν εχουν παραμορφωση :mad:

310 Watts RMS ( 36 watts RMS από τα 5 δορυφορικά ηχεία και 130 watt από το subwoofer).

Λεει εχουμε 166 rms

Τα αλλα 144 ειναι απο τον Θεο :lol:

Να πω παντως για να καταλαβουν και μην υπαρχουν παρεξιγησεις πως η παραμορφωση γινεται οταν τα φτανουμε στα ορια τους δεν υπαρχει ηχειο χωρις την παραμορφωση!!!(Οπως οταν μιλας η φωναζεις ποτε ηπαρχει παραμορφωση?)

Το θεμα ειναι να κατανοησουμε για τι δουλεια τα θελουμε και να διαλεξουμε τα καταληλα εγω απο την επιλογη μου δεν χριαζουμουν κατι καλυτερο η πιο δυνατο

Οπως ειπα και πιο πανω σπανιος τα φτανω στα ορια τους αρα δεν δεν με εχει ενοχλησει καμια παραμορφωση ηχου!!

Παντα να ξερετε που πως και γιατι θα τα βαλετε τα ηχεια φανταστητε λιγο την ενταση που σας αρεσει και μετα καντε την αγορα σας παντα να τα ακουτε παντως προτου τα αγορασετε!!!

Οσο για τα watt ειναι εδω και κατι χρονια της μοδας συχνα φτανουν στο 75% απο τα watt που μας λενε!!!

Υπαρχουν στο εμποριο συνολακια στερεοφονικα τα οποια εχουν καλυτερα ηχεια απο οτι ειναι η δυναμη του ενυσχητη αυτο γινεται για να μην υπαρχει παραμορφωση!!

Οπως και στα pc ειναι καλυτερο να εχεις καλυτερο mobo παρα cpu ετσι και στον ηχο ειναι καλυτερα να εχεις καλυτερα ηχεια παρα ενυσχητη

• Moderators
Δημοσ.

Λαθος κανεις.

Πιο μεγαλα ηχεια βαζουν απο τα ονομαστικα βατ του ενισχυτη για να μην υπαρχει κινδυνος να καουν.

Τα ηχεια αναπαραγουν ο,τι τους στελνει ο ενισχυτης, αυτος 'παραγει' την παραμορφωση.

Αν φτασεις σε σημειο να παραμορφωνεται ο ηχος λογω ελλειπων ηχειων τοτε αστο καλυτερα... Θα το κανεις μια, δυο, τρεις και μετα θα σου καουν τα ηχεια.

Επισης κανεις λαθος στο 'ποσοστο που φτανουν τα ηχεια σε σχεση με τα βατ που λενε (75%).' Αυτο δεν εχει να κανει με κατι το συγκεκριμενο, αλλα με το marketing καθε εταιρειας.

Τα 160W ηταν στη πραγματικοτητα 0,8 rms...

Αυτο αλλαζει αναλογα πως μετραει τα watt η καθε εταιρεια.

Επισης τα πραγματα αλλαζουν οταν βαζεις πολλαπλα ηχεια ή/και subwoofer. Π.χ. εχεις sub των 120W και 2 δορυφορους των 40W.

Αυτο δε σημαινει οτι εχεις 120+40+40=200W αλλα ούτε και 40+60=100 σε καθε καναλι απο τα 2...

Τα βατ που παιρνεις ειναι οσα δινει ο ενισχυτης (παντα σε multimedia ηχεια για υπολογιστες μεσα στο ιδιο το ηχειο) τελεια παυλα.

Αρα οσο ζοριζεις τον ενισχυτη αυτος παραμορφωνει και ακους τη παραμορφωση απο τα μεγαφωνα, δε παραμορφωνουν αυτα το ηχητικο σημα λογω εντασης. Αυτα ειναι (στο 99,9% των περιπτωσεων) φτιαγμενα να αντεχουν παραπανω ενταση απο αυτη που δινει ο ενισχυτης στο max του.

Και οχι heav3n, δεν ειναι και ο,τι ποιοτικοτερο ουτε τα Ζ2300 Ζ5500 κτλ. Για 3 λογους: 1) Μεταξυ συχνοτητων που αναπαραγει το sub και το midwoofer υπαρχει κενο, 2)Δεν εχουν tweeter αλλα κορνες για τις πολυ υψηλες συχνοτητες με αποτελεσμα απο μια ενταση και πανω να τσιριζουν υπερβολικα, 3)εχουν παρα πολυ ισχυρο sub συγκριτικα με την αποδοση των δορυφορων.

Παρολα αυτα, ως κατοχος Ζ2300, μια χαρα ευχαριστα ακουω τη μουσικουλα μου στο δωματιο μου και τη καταβρισκω με το μπασο μη σου πω. Αλλα τον κρυσταλλινο ηχο (με σωστο και καθολου υπερβολικο μπασο) που ακουω απο το αλλο ηχοσυστημα ειναι αλλο πραγμα τελεια παυλα νουμερο2 :-)

Ειναι ποιοτικα για ηχεια pc/multimedia. Αν βαζαμε αυτο το κριτηριο τοτε συμφωνω.

Δημοσ.

Δεν καταλαβα που ακριβως εχω λαθος?

Τι νομιζεις πως μας δινουν καλυτερα ηχεια απο ενισχυτη?

Ελεος η παρμωρφωσει στα αυτια μας ακουγετε παντα απο τα Ηχεια!!!

Και να στο πω αλλιως ειναι καυτερο να εχεις μια κιθαρα πες μια φθινιαρικη με εναν καλο ενισχυτη η

μια καλη γκιμσον με εναν μουφα ενισχυτη???

Μαλλον το 1ο!

Οσο για αυτο

Αρα οσο ζοριζεις τον ενισχυτη αυτος παραμορφωνει και ακους τη παραμορφωση απο τα μεγαφωνα, δε παραμορφωνουν αυτα το ηχητικο σημα λογω εντασης. Αυτα ειναι (στο 99,9% των περιπτωσεων) φτιαγμενα να αντεχουν παραπανω ενταση απο αυτη που δινει ο ενισχυτης στο max του.

Δεν το νομιζω ακομα και για τα ηχεια που εχω στο γραφειο μου τα g51 ειναι σιγουρα το αντιθετο απο αυτο που λες μεγαλυτερο κοστος εχει ενα καλο ηχειο απο εναν καλο ενισχυτη!

ειναι σαν να εχεις πνευμονια καταληλα γι να τραγουδισεις και να μην εχεις φωνιτικες χορδες για να το κανεις...

Καλο ειναι να λεμε την γνωμη μας αλλα και αυτη να στεκει καπου...

• Moderators
Δημοσ.

Που κολλαει η κιθαρα ενας θεος ξερει...

Που κολλανε οι τιμες για καλους ενισχυτες σε σχεση με τα καλα ηχεια και παλι ενας θεος ξερει...

Εγω μιλησα για αυτα καθεαυτα τα ηχεια και τους ενισχυτες αφηνοντας τη σχετικοτητα των τιμων τους κατα μερος..

Εχεις την παραμικρη ιδεα ποσο κοστιζει ενας καλος λαμπατος ενισχυτης?

Ενα ηλεκτροστατικο ηχειο?

Τωρα αμα μου μιλας για multimedia ηχεια με ενσωματωμενο μεσα στο ηχειο τον ενισχυτη σορρυ, αλλα ουτε μου καιγεται καρφακι για το αν ειναι ο ενισχυτης 12 βατ και το μεγαφωνο αντεχει μεχρι 10 με αποτελεσμα να ζοριζεται μεχρι αηδιας.

Ειναι σα να συγκρινεις Lada του '70 με Bentley καινουρια.

Τι θες να μου πεις δηλαδη οτι αν αλλαξω μεγαφωνα στα ηχειακια του γραφειου σου θα ακουω καλυτερα? Αυτο πολυ πιθανον να γινει, αλλα θα οφειλετε στο οτι θα εχω αγορασει καλυτερα μεγαφωνα και οχι στο οτι θα 'απελευθερωνει ελευθερος τη δυναμη του ο ενσωματωμενος ενισχυτης'.

Α και πλιζ βαζε καμια τελεια οταν τελειωνουν οι προτασεις γιατι ειναι αρκετα κουραστικο να προσπαθω να μαντεψω που τελειωνουν.

Δημοσ.
Που κολλαει η κιθαρα ενας θεος ξερει...

Που κολλανε οι τιμες για καλους ενισχυτες σε σχεση με τα καλα ηχεια και παλι ενας θεος ξερει...

Εγω μιλησα για αυτα καθεαυτα τα ηχεια και τους ενισχυτες αφηνοντας τη σχετικοτητα των τιμων τους κατα μερος..

Εχεις την παραμικρη ιδεα ποσο κοστιζει ενας καλος λαμπατος ενισχυτης?

Ενα ηλεκτροστατικο ηχειο?

Τωρα αμα μου μιλας για multimedia ηχεια με ενσωματωμενο μεσα στο ηχειο τον ενισχυτη σορρυ, αλλα ουτε μου καιγεται καρφακι για το αν ειναι ο ενισχυτης 12 βατ και το μεγαφωνο αντεχει μεχρι 10 με αποτελεσμα να ζοριζεται μεχρι αηδιας.

Ειναι σα να συγκρινεις Lada του '70 με Bentley καινουρια.

Α και πλιζ βαζε καμια τελεια οταν τελειωνουν οι προτασεις γιατι ειναι αρκετα κουραστικο να προσπαθω να μαντεψω που τελειωνουν.

1oν Ενας καλος tecnicks που εχω στο σαλονακι μου ειναι 500αρης και η τιμουλατου εκανε κοντα στα 700 τα 2 ηχειακια αυτα μου πηγαν κοντα στα 900 875 για την ακριβια.

2ον δεν χριαζεται να γινεσαι επιθετικος δινχωντας σε ολους το κακο παραδειγμα στο φορουμ!!!

3ον Διαβασει αλλη μια φορα και θα δεις η ??? η !!! και καπιες φορες και την .

Αυτα απο μενα keep walking :o

• Moderators
Δημοσ.

Καλα πρεπει να δεις ενισχυτουληδες με 50 ταπεινα αλλα συνάμα λαμπάτα watts σε φιλικες τιμες των τριων ή και πεντε χιλιαδων ευρω και ηχειακια με τιμουλες αρκετων χιλιαδων ευρω. :-)

Αν και δε βλεπω να απαντας καπου επι της ουσιας στο προηγουμενο ποστ μου, που σου απαντησα εκει οπου δυσανασχετησες στο ποστ νουμερο 25.

Σορρυ αν εγινα επιθετικος, αλλα σοβαρα το ειπα οτι ειναι κουραστικο να προσπαθω να μαντεψω που θα ειχε τελείες, δε θελω να θιξω κανεναν :-)

(Αληθεια, 'λαμπατος ενισχυτης' ξερεις τι ειναι?)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...