ikaruga24 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια σας παληκαρια και κοπελιες. Εχω ενα προβληματακι με την επιλογη νεων ηχειων. Εχω τα logitech X530 5.1 και θελω να κανω μια αναβαθμηση μιας και τα ηχεια αυτα δεν καλυπτουν τις αναγκες μου στο θεμα της ποιοτητας οταν τα ανεβαζω λιγο ψηλα. Εχω δει αυτα http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1018868&page=3&category=69978217&catalog=23 και στα λεφτα τους ειναι πολυ καλα οπως βλεπω με βαση τα RMS. Θα ηθελα ομως και αλλες γνωμες πανω στο θεμα μιας και ψαχνω ποιο πολυ για ποιοτητα παρα για αποδοση. Θα τα χρησιμοποιησω για τα παντα, ταινιες, μουσικη, παιχνιδια χωρις να υπερεχει κανενα απο αυτα. Με ενδιαφερουν μονο τα 5.1 ηχεια (οχι 2.1 η 7.1) και το budget δεν πρεπει να ξεπερναει τα 150 ευρωπουλα. Αν εχετε καποιες καλες προτασεις που δοκιμαστηκαν κιολας αν ειναι δυνατον θα ηθελα να τις ακουσω.
v-tidus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Noμίζω πως με τα υπάρχοντα μοντέλα, μάλλον η επιλογή σου είναι μονόδρομος...
ikaruga24 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Εκανα ενα γενικο search στα καταστηματα και πραγματι δεν υπαρχει αλλη επιλογη πανω στο θεμα. Αυτα τα ηχεια ειναι μονοδρομος. Στο eshop τα εχει στα 119 αντι για 130 που τα εχει το πλαισιο. Μαλλον αυτα θα τσιμπησω.
Markknopfler Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Όταν τα πάρεις ikaruga ρίξε μια άποψη γιατί κι εγώ είμαι σε δίλημμα...αλλά κλίνω πιο πολύ προς τα Z-2300...Κυρίως η ποιότητα ήχου με ενδιαφέρει....
@topos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Όταν τα πάρεις ikaruga ρίξε μια άποψη γιατί κι εγώ είμαι σε δίλημμα...αλλά κλίνω πιο πολύ προς τα Z-2300...Κυρίως η ποιότητα ήχου με ενδιαφέρει.... Νομιζω πως καθαρα απο θεμα ποιοτητας τα harman soundsticks θα ειναι μπροστα... Αλλα θα πρεπει να κανεις παραχωρησεις στην ενταση.
Snap Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Φίλε, αν μπορεσεις να βρεις τα Logitech Z5500 Digital, να τα πάρεις... Τα έχω εδώ κ 3 χρόνια, και τα ηχεία πραγματικά "τα σπάνε...". Μιλάμε για 550watt σύνολο κ κρυστάλλινο ψηφιακό ήχο. Να ξέρεις πως χρειάζεσαι όμως κ μια πολύ δυνατή κάρτα ήχου για να έχεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα, γιατί με τις συμβατές κάρτες της creative πχ, δεν 8α τα απολαύσεις.Βέβαια απο χρήμα 8α δώσεις κάτι παραπάνω.Τα είχα πάρει τότε 400 ευρώ, αλλά βέβαια 8α έχει πέσει πολύ η τιμή τους απο τότε.... Ελπίζω να σε βοήθησα. Υ.Γ. Αν τα αγοράσεις τελικά, άρχισε να σκέφτεσαι κ για ηχομόνωση, γιατί αλλιώς σε βλέπω σε κανα κελί αν τα δίνεις πολύ.... Χ0Α0ΧΑ0ΧΑ0Χ0ΑΧ0ΑΧ0Α0ΧΑ0...
ikaruga24 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Mark τα Ζ2300 που τα βρηκες? 2.1 δεν ειναι αυτα? Οχι θελω μονο 5.1
ikaruga24 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτο ειναι το προβλημα Snap, οτι ακομα και τωρα κοστιζουν πολυ σε σχεση με το budget μου και δεν υπαρχουν ουτε σε eshop ουτε σε πλαισιο.
Vamire666 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Πω τι ηθελα και μπηκα μολις εχασα 170 ? ελεος πως πεφτουν ετσι η τιμες Ειναι παρα πολυ καλα σε ποιοτητα και σε ενταση ανετα κανεις την δουλεια σου με το καθε της του... Οσο για την ενταση ειναι αρκετα δυνατα τωρα αν θες να κανεις και παρτυ δεν μπορεις ενταξει λογικο ειναι! Απο ποιοτητα παντως ειναι σουπερ αν θες τοτε ποιοτητα και ενταση κοιτα για κατι ακομα μεγαλυτερο! Υ.Γ. εγω σπανια τα φτανω στο τερμα της εντασης τους και αυτο οταν κανω κανα μπανιο κλπ Υ.Γ.2 Το sub woofer ειναι πολυ δυνατο πιο δυνατο και απο τα ηχεια πραγμα που εστι πως απο βαθος θα εισαι κομπλε!!! Πες μας εντυπωσεις οταν τα παρεις για μενα στα λευτα τους ειναι ξεφτιλα να φανταστεις πριν 6 μηνες εδωσα τα διπλασια και εμεινα με ανοιχτο το στομα!!!
Markknopfler Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικά παιδιά πήραν τα Ζ-2300 και καμμιά ώρα που τα δουλεύω πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος...Αν τα θες κυρίως για μουσική δεν υπάρχει λόγος να δώσεις λεφτά για 5.1..Σιγά τη διαφορά στις ταινίες...Ντάξει...Από ποιότητα τα συγκεκριμένα τα σπάνε... Πρώτα είχα κάτι παλιά creative τα Τ5900 τα οποία χάλασαν και μου τα αντικατέστησαν με τα Τ6060 τα οποία είχαν ένα σωρό προβλήματα...Το woofer έτριζε συνέχεια σε μέσες εντάσεις..Τα ηχεία είχαν θολό ήχο και κάποια μερικές φορές δεν έπαιζαν..Ήταν με τις ώρες τους...Γι' αυτό από προσωπική εμπειρία αν μπορείτε αποφύγετε τα Creative..Καλό service δε λέω αλλά δεν προσέχουν και πολύ την κατασκευή τους απ' ότι φαίνεται...
ikaruga24 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Ποτε ξανα δεν προκειται να παρω creative σε ηχεια. Θελω να κανω τα παντα. Ταινιες, παιχνιδια, μουσικη και επειδη εχω ηδη 5.1 δεν θα μπορεσω να παω σε κατι λιγοτερο. Τις ειδα ολες τις επιλογες μου σε αυτα τα λεφτα και απλα δεν υπαρχει ανταγωνισμος. Τα G51 ειναι μονοδρομος. Μακαρι να ειχα παραπανω budget για να χτυπουσα τα Ζ5500.
Vamire666 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Νομιζω λεω νομιζω οτι καπου τα ειδε το ματι μου στα 220 πλαισιο ηταν αυτο saturn ηταν αυτο??? Μαλλον και τα 2 οποτε +100 και κα8αρισες
Markknopfler Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Κι εγώ φίλε από 5.1 σε 2.1 πήγα και πίστεψέ με, πραγματικά αν ήταν θα στο λεγα, η ποιότητα των 2300 είναι φανταστική..Αν δε σκέφτεσαι να πάρεις τα 5500 μην πάρεις τα G51..Για μουσική δεν κάνουν..Τα άκουσα σήμερα και έχουν πολύ θολό ήχο...Αν τα θες για παιχνίδια μάλλον είναι ότι καλύτερο..Αν θες ηχεία all-around πάρε τα 2300...Μην σας ψήνουν τα μαρκετίστικα των εταιριών με τα 5.1..
Vamire666 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 οχι και δεν κανουν για μουσικη κουλαρε λιγο μην τα πετας ετσιτα πτραγματα!!! Επετρεψε μου να πω σαν dj και μουσικοφιλος οτι για μουσικη και για ολα ειναι μια χαρα! Σε καμια περιπτωσει δεν συγκρινονται με ξυλινα ηχεια αλλα οχι και εχουν θολο ηχο ελεος!!!
unstable_hero Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 φιλε μου χωρις να θελω να σε απογοητευσω πιστευω οτι με τα g51 δεν θα δεις μεγαλη διαφορα απο τα προηγουμενα σου ηχεια!αν δεις εδω τα κ καλα watt rms http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/3549&cl=roeu,en (στα Specifications) λεει για παραδειγμα στο SUBWOOFER:56 watts RMS (into 2 ohms, @ 100 Hz, @ 10% THD) δηλαδη τα 56watt τα βγαζει στα 100hz με 10% παραμορφωση ασε που ειναι το subwoofer στα 2 οmhs που σημαινει οχι κ τοσο καλη ποιοτητα στα μπασα(το subwoofer στα 5500z ειναι στα 8 omhs) αρα ας πουμε στα 40hz ποσο θα βγαζει με 0%ΤΗD(παραμορφωση) μαλλον καπου στα 10 με 15 watt!μιας κ οσο πεφτουν τα hz τοσο πιο δυσκολα για το ηχειο η logitech oμως λεει τοσα watt στα 100hz με 10% παραμορφωση!οσο για την ενταση θα παρεις περιπου ενα 5% με 10% πανω μιας κ για να παρεις διπλασια decibel σε ενταση θα πρεπει να αυξηθουν τα watt στο τετραγωνο!αν εχουμε ενα ηχειο 10 watt k θελουμε διπλασια ενταση θα πρεπει να παροuμε ενα ηχειο με 100watt!κ οχι ενα με 20watt!αυτα που θες να αγορασεις δεν θα σου δωσουν αυτο που ισως ζητας!αν παρεις τα z5500 θα εχεις μια διαφορα απο τα παλια σου στο 30% με 40% πιο πανω σε ενταση(καθαρου ηχου) καλυτερα να περιμενεις λιγο αν μπορεσεις να αυξησεις το budget σου στα 240ευρο κ να παρεις τα z5500!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.