remalis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Ψάχνω ένα φτηνό φορητό για τη σχολή. Για την ακρίβεια ψάχνω το πιο φτηνό που υπάρχει αρκεί να μην έχει celeron. Ουσιαστικά το θέλω για απλές εφαρμογές κανα office αλλά να τρέχει και κανα matlab και κανά autocad (προφανώς όχι με αξειώσεις). Δηλαδή με κανα 2άρι ram είμαι καλλυμένος. Περιμένω προτάσεις. Ευχαριστώ :mrgreen:
michalis2610 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2329462&postcount=1751 Στα καταστήματα Saturn και electroworld με 50 ευρώ του βάζεις 4 Gb RAM και εισαι αρχηγός. Πρώτη φορά νομίζω προτίνω Acer αλλά για 300 ευρώ...ούτε του παπά...
lefteragas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Με 599 ευρω θα σου προτεινα τον http://www.multirama.gr/products/product?pid=0339103&catid=010200 τον εχουν προσφορα στα multirama στην στουρναρη απο 699 μεχρι εξαντλησεως των αποθεματων.Ειναι ενα αρκετα καλο συστημα και θα σου κρατησει. Δεν μπορω να σκεφτω κατι πιο φθηνο που να μπορει να τρεχει με σχετικη ανεση autocad. Σκεψου το ειναι πολυ καλη περιπτωση.
remalis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις Αυτό το acer σε προσφορά το είχα δει αλλά έχει τελειώσει και από τα 2 μαγαζιά. Για το autocad εντάξει δε λεω να τρεχω και ανετα παραμετρικά τεράστια σχέδια (γιαυτο έχω το σταθερό). Απλά το θέλω άμα τυχει να μπορώ να δω και κάτι σε κανα σχέδιο. Πέρα από τον acer που κανονικά έχει 400 έχω δει και αυτόν. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η κάρτα γραφικών (και ότι δεν έχει έξοδο svideo). Τι λέτε?? Τη μνήμη για το acer από που μπορώ να την πάρω? (κανένα λινκ). Γιατί το μόνο που με πειράζει απο το acer είναι η μνημη. Με 4 gb είμαι οκ.
ata1983 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Το δικό μου με μονοπύρηνο turion και 1GB RAM τρέχει πάνω από ικανοποιητικά το matlab 2007b και το autocad ακόμα πιο άνετα(σε win xp). Μη μασάς μόνο celeron να μην είναι και με 400-500ευρώ βρίσκεις ή turion X2 ή core duo να κάνεις τη δουλειά σου.
kotetsi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908132 14άρα οθόνη, Τ7100, nVidia 8400, 2.5kg βάρος, 2 έτη εγγύηση. Μόνο μειονέκτημα τα 2χ512ΜΒ RAM, εύκολα αναβαθμίσιμα όμως.
21century Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Μπορεις με μια έρευνα αγοράς ή μια βολτα στα ηλεκτορνικά καταστηματα να βρεις αρκετές προσφορές, σίγουρα η αναβάθμιση μνήμης μετά θα σου κοστίσει μονο 20 ευρώ...
remalis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Το δικό μου με μονοπύρηνο turion και 1GB RAM τρέχει πάνω από ικανοποιητικά το matlab 2007b και το autocad ακόμα πιο άνετα(σε win xp). Μη μασάς μόνο celeron να μην είναι και με 400-500ευρώ βρίσκεις ή turion X2 ή core duo να κάνεις τη δουλειά σου. αλήθεια?? Ωραία πολύ καλό αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908132 14άρα οθόνη, Τ7100, nVidia 8400, 2.5kg βάρος, 2 έτη εγγύηση. Μόνο μειονέκτημα τα 2χ512ΜΒ RAM, εύκολα αναβαθμίσιμα όμως. κάπως ακριβούτσικο νομίζω(όχι γιαυτά που έχει, αλλά για την τσέπη μου ) Μπορεις με μια έρευνα αγοράς ή μια βολτα στα ηλεκτορνικά καταστηματα να βρεις αρκετές προσφορές, σίγουρα η αναβάθμιση μνήμης μετά θα σου κοστίσει μονο 20 ευρώ... Και γω εκεί κατέληξα. Μάλιστα βρήκα στο Saturn (δεν ξέρω ακόμη για πόσο όμως) το HP Pavilion g7080ev αλλά στο google πέρα από ελληνικά μαγαζιά δε βγάζει τπτ. Γιατί ξερει κανείς?? κανένα review ευχαριστώ για τις απαντήσει ε.. :-D
Manosdoc Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 HP 550 με Celeron 64bit και λειτουργικό Vista x64 + μνήμη με 20 ευρώ.
remalis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Celeron , από την εμπειρία μου με τέτοιους σε διάφορα πισι δεν έχω πολύ καλή άποψη. Βέβαια ήταν 32bit αλλά και πάλι. Ξέρω'γω?? Θα το σκεφτώ κι αυτό
Manosdoc Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Celeron , από την εμπειρία μου με τέτοιους σε διάφορα πισι δεν έχω πολύ καλή άποψη. Βέβαια ήταν 32bit αλλά και πάλι. Ξέρω'γω??Θα το σκεφτώ κι αυτό Σε Celeron M 1.6 σήκωνα Vista όχι απλώς αξιοπρεπώς, αλλά απροβλημάτιστα. Δεν γνωρίζω σε τι εμπειρία αναφέρεσαι αλλά οι καινούριοι είναι Core αρχιτεκτονικής και μάλιστα δεν καίνε τίποτε σαν Thermal Design.
lefteragas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Celeron , από την εμπειρία μου με τέτοιους σε διάφορα πισι δεν έχω πολύ καλή άποψη. Βέβαια ήταν 32bit αλλά και πάλι. Ξέρω'γω??Θα το σκεφτώ κι αυτό Συμβουλη: Αν πραγματικα ψαχνεις εναν φθηνο φορητο δεν εχεις παρα να κοιταξεις αρχικα τις νεες προσφορες του saturn (κατι ακουσα σχετικα με ενα καλο acer στα 299)και απο βδομαδα ανοιγει ακριβως απεναντι απο το saturn το electrowall που και αυτο ετοιμαζει να σκοτωσει καποιο συστημα..Υπομονη λοιπον και ειδωμεν..
remalis Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2008 Σε Celeron M 1.6 σήκωνα Vista όχι απλώς αξιοπρεπώς, αλλά απροβλημάτιστα.Δεν γνωρίζω σε τι εμπειρία αναφέρεσαι αλλά οι καινούριοι είναι Core αρχιτεκτονικής και μάλιστα δεν καίνε τίποτε σαν Thermal Design. E αυτό που είπα και πιο πριν, είναι οι νέοι celeron 64bit. Γιατί σε παλιό έτρεχα firefox και μtorrent και μου βγαζε 85% cpu usage. Και σε matlab δε το συζητάω,ακόμα και το πιο απλό τρέξιμο και έπιανε 100% δε μπορούσες ούτε το start να πατήσεις Συμβουλη: Αν πραγματικα ψαχνεις εναν φθηνο φορητο δεν εχεις παρα να κοιταξεις αρχικα τις νεες προσφορες του saturn (κατι ακουσα σχετικα με ενα καλο acer στα 299)και απο βδομαδα ανοιγει ακριβως απεναντι απο το saturn το electrowall που και αυτο ετοιμαζει να σκοτωσει καποιο συστημα..Υπομονη λοιπον και ειδωμεν.. Εκεί έχω καταλήξει κ εγώ Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές
remalis Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Τελικά πήρα από κρόνο το ASUS X51LR στα 500 Εουρα (φθηνότερη τιμή στον σκρουτζ 640Ε, αλλά δε το ήξερα, απλά βρήκα στην τιμή που ήθελα αυτά που ήθελα και τον επήρα). Απλά έχει 1gβ μνήμη. Άμα πάρω από το crucial 2 και τον ανοίξω και την βάλω μόνος μου χάνω την εγγυήση?? Ξέρει κανείς να μου πει σίγουρα.?? :mrgreen:
21century Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Καλορίζικο, παντως προσφορές θα υπάρχουν στα καταστήματα παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.