Προς το περιεχόμενο

Windows Problems - Τα παράθυρα θα μας τρελάνουν

@nte_13-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Έχουμε και λέμε. :o

Πρόβλημα_1

Mόλις εκκινώ τα παράθυρα, "παγώνει" η επιφάνεια εργασίας και για να δουλέψω κανονικά τα παράθυρα πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία :

Ctrl + Alt + Del -> Διεργασίες -> Εxplorer.exe -> Τέλος διεργασίας και αμέσως μετά πρέπει να εκτελέσω το explorer.exe (Αρχείο -> Νέα εργασία (εκτέλεση) -> explorer.exe). Αυτό γίνεται κάθε φορά που ανοίγω το pc. Αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά απο το format που έκανα προχθές.

Τί μπορεί να φταίει? :mad:

Πρόβλημα_2

Όταν "δοκιμάζω" να δουλέψω τα προγράμματα audacity, virtualdj & ccleaner, εμφανίζεται το παρακάτω πρόβλημα :

wgrh8m.png

Ίσως το παραπάνω να συμβαίνει και σε άλλα προγράμματα. Δεν τ έχω τσεκάρει.

Για το παραπάνω τί μπορεί να φταίει? :mad:

Πρόβλημα_3

Πολλές φορές το Live Messenger, το TubeHunter Ultra & το audacity έκλειναν απο μόνα τους, τώρα πλέον μετά το φορμάτ, κλείνει μόνο το Live Messenger (το audacity δεν το τσέκαρα). :mad:

Οποιος μπορεί να με βοηθήσει ας κάνει τον κόπο να ποστάρει κάποια λύση, σε λίγο τα windows δεν θα μ'αφήνουν να πηγαίνω για κατούρημα. :eek:

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εφόσον είσαι μετά από format, θα έλεγα να ξεκινήσεις τα κλασικά τεστ :

24 ώρες memtest, prime95 και έλεγχος σκληρού με το διαγνωστικό της εταιρείας. Μυρίζομαι hardware πρόβλημα.

Δημοσ.
Εφόσον είσαι μετά από format, θα έλεγα να ξεκινήσεις τα κλασικά τεστ :

24 ώρες memtest, prime95 και έλεγχος σκληρού με το διαγνωστικό της εταιρείας. Μυρίζομαι hardware πρόβλημα.

Mερικα απο τα προβληματα παραπανω, υπηρχαν και πριν το φορματ.

Δημοσ.

Μήπως έχεις κάποιο modified cd των windows?

Μερικές εκδοχές με περασμένα έξτρα πράγματα και φορτωμένα με sp3 και διάφορα καλούδια μπορεί να έχουν προβλήματα.

Δημοσ.

Γνήσιο cd windows xp sp2 είναι ... δεν έχω περάσει τίποτα παραπάνω εκτός απο το windows installer 3.1 ... ούτε net frameworks δεν εχω περασει !

Δημοσ.

Οκ micos000. Στο winupdate ομως μου ζηταει να ενημερωσω το λειτουργικο κατεβαζοντας το sp3, ενω δεν εχω κανει install πανω απο 2-3 updates της ms ... Τι κανω τωρα? Προχωρω?

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να αγνοήσεις προς το παρών το μήνυμα για την εγκατάσταση του SP3 και να εγκαταστήσεις όλες τις ενημερώσεις του SP2. Αφού τις εγκαταστήσεις, τότε να βάλεις το SP3.

Δημοσ.
Καλό θα ήταν να αγνοήσεις προς το παρών το μήνυμα για την εγκατάσταση του SP3 και να εγκαταστήσεις όλες τις ενημερώσεις του SP2. Αφού τις εγκαταστήσεις, τότε να βάλεις το SP3.

Πως θα γίνει αυτο ομως? Στο site τ win update δεν βλεπω καποια τετοια ''επιλογη''.... ....

Δημοσ.

Μπορείς να εγκαταστήσεις το sp3 από τα updates ή να το κατεβάσεις σαν πακέτο από ΕΔΩ (Ελληνική έκδοση ~300MB)

Αν έχεις AMD ίσως να χρειαστεί ένα patch. Αν έχεις INTEL δεν έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Υπάρχει ένα γνωστό πρόβλημα για τους AMD και το Service Pack 3 το οποίο βέβαια διορθώνεται.

Δες ΑΥΤΟ το άρθρο και κατέβασε από εκεί το tool που έγραψε ο τύπος για να απενεργοποιήσεις το IntelPPM το οποίο και δημιουργεί τα προβλήματα στους AMD based υπολογηστές.

Στην ουσία πρέπει, αφού εγκαταστήσεις το sp3 να ΜΗΝ κάνεις επανεκκίνηση και να αλλάξεις την τιμή του Start από 1 σε 4 στο παρακάτω κλειδί

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Intelppm
(δώσε regedit στην Έναρξη->εκτέλεση)

ή μπορείς να πάρεις το αρχείο amd_fix.zip και να τρέξεις το αρχείο reg που έχει μέσα.

Σε ΑΥΤΟ το άρθρο υπάρχει ένα script για να κάνει κάποιες διορθώσεις. Πρέπει να αλλάξεις το

windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu_c81472f7eeea2eca421e116cd4c03e2300ebfde4.exe
και να βάλεις το όνομα του αρχείου που κατέβασες, δλδ
WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ELL.exe
να το αποθηκεύσεις όλο σε ένα αρχείο κειμένου και να το μετονομάσεις σε amdfix.bat

Μετά το βάζεις μαζί με το service pack 3 που κατέβασες και το τρέχεις.

EDIT:

Διόρθωσα το λινκ και έχει μέσα και το αρχείο bat που αναφέρω παραπάνω.

Δημοσ.

Thanks micos000 είσαι καταπληκτικός :P

Με το explorer.exe τί θα γίνει όμως... δεν μπορώ τη διαδικασία κάθε φορά που ανοίγω / κάνω rr το pc μου..

Δημοσ.

Με το explorer.exe τί θα γίνει όμως... δεν μπορώ τη διαδικασία κάθε φορά που ανοίγω / κάνω rr το pc μου..

Το πρόβλημα με το εχplorer.exe το είχα και εγώ και οφειλόταν σε έναν γνωστό ιό. Πράγματι είναι πολύ σπαστικό! Το πρόβλημα λύθηκε με ένα προγραμματάκι-κώδικα που λέγεται combofix. Ψάξτο στο google. Απλώς μου κάνει εντύπωση που σου δημιουργήθηκε το πρόβλημα μετά από format.

Δημοσ.

Δεν δημιουργήθηκε κατευθείαν μετά το φόρματ, αλλά αφού εγκατέστησα αρκετά προγράμματα. Προφανώς, ένα απο αυτά ήταν μολυσμένο. Αν κ είσαι Ολυμπιακός, ευχαριστώ gothryle :-D:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...