StavrosD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Το πρόβλημα το έχεις σε πολλά mkv; Μου έχει τύχει σε κανά 2 αρχεία, αλλά τα υπόλοιπα τα παίζει κανονικά.
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Ότι και να κάνω δε χαλάει το playback στα 7, ότι και να κάνω δε φτιάχνει στα ΧΡ! @frenzy: Δοκίμασα ακριβώς τις ρυθμίσεις σου (σε συνδιασμό και με αυτό: http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/4) και προκοπή, πάλι, δεν είδα. Για την ακρίβεια, με VMR9 Renderless έχω: CPU use 8-35%, αλλά η εικόνα παρουσιάζεται με "σπασίματα" (drop-frame από όσο μπορώ να καταλάβω) καθώς και με "ανωμαλίες" ανά καρέ (αν κατάλαβα, tearing, το οποίο δε διορθώνεται ούτε με την αντίστοιχη επιλογή του MP - D3D Fullscreen). Ο ήχος συμβαδίζει με τους υπότιτλους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε βλέπεται με τίποτα. Με Haali Renderer, έχω CPU 95-100%, χωρίς σπασίματα και άλλα "ειδικά εφφέ" αλλά ο ήχος με τους υπότιτλους, αλλού γι' αλλού. Το θέμα με τα εξωτερικά φίλτρα το έψαξα, αλλά δε βρήκα κανένα ffdshow. Επίσης, η οθόνη μου είναι μέσω DVI συνδεδεμένη στην κ.γραφικών, οπότε η ανανέωση είναι στα 60Ηz. @StavrosD: Από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρόβλημα, παρουσιάζεται σε όλα τα mkv στα ΧΡ και πουθενά (στα ίδια ακριβώς αρχεία) στα 7. Πραγματικά, άβυσσος...
frenzy Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Ότι και να κάνω δε χαλάει το playback στα 7, ότι και να κάνω δε φτιάχνει στα ΧΡ! @frenzy: Δοκίμασα ακριβώς τις ρυθμίσεις σου (σε συνδιασμό και με αυτό: http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/4) και προκοπή, πάλι, δεν είδα. Για την ακρίβεια, με VMR9 Renderless έχω: CPU use 8-35%, αλλά η εικόνα παρουσιάζεται με "σπασίματα" (drop-frame από όσο μπορώ να καταλάβω) καθώς και με "ανωμαλίες" ανά καρέ (αν κατάλαβα, tearing, το οποίο δε διορθώνεται ούτε με την αντίστοιχη επιλογή του MP - D3D Fullscreen). Ο ήχος συμβαδίζει με τους υπότιτλους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε βλέπεται με τίποτα. Graphedit/graphstudio να δεις τι γίνεται, γιατί λες πως πριν έπαιζε κανονικά (άρα η χρήση σε cpu ήταν χαμηλότερη). Κάποιο φίλτρο ίσως είναι ανοιχτό. Για το DXVA είναι πιθανό να μην είναι συμβατό το βίντεο αν σου κάνει τέτοια - συμβαίνει.
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Τελικά με λίγα παρακάλια (στα γ@λλικά πάντα) και λίγες δοκιμές, λύθηκε (μάλλον)... Απενεργοποίησα το εσωτερικό MatroskaSplitter και πήρε μπρος το εξωτερικό που είχα περάσει εγώ (τελευταία έκδοση). Όλα λειτουργούν σωστά (προς το παρόν?). Κάτι τελευταίο... Υποθέτω ότι το DXVA λειτουργεί (CPU: 10%max), αν και απο το ATI Overdrive, η χρήση της GPU είναι με το ζόρι 2%. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το επιβεβαιώσω? Ευχαριστώ για τις συμβουλές και τη βοήθειά σας!
StavrosD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Ότι και να κάνω δε χαλάει το playback στα 7, ότι και να κάνω δε φτιάχνει στα ΧΡ! @frenzy: Δοκίμασα ακριβώς τις ρυθμίσεις σου (σε συνδιασμό και με αυτό: http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/4) και προκοπή, πάλι, δεν είδα. Για την ακρίβεια, με VMR9 Renderless έχω: CPU use 8-35%, αλλά η εικόνα παρουσιάζεται με "σπασίματα" (drop-frame από όσο μπορώ να καταλάβω) καθώς και με "ανωμαλίες" ανά καρέ (αν κατάλαβα, tearing, το οποίο δε διορθώνεται ούτε με την αντίστοιχη επιλογή του MP - D3D Fullscreen). Ο ήχος συμβαδίζει με τους υπότιτλους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε βλέπεται με τίποτα. Με Haali Renderer, έχω CPU 95-100%, χωρίς σπασίματα και άλλα "ειδικά εφφέ" αλλά ο ήχος με τους υπότιτλους, αλλού γι' αλλού. Το θέμα με τα εξωτερικά φίλτρα το έψαξα, αλλά δε βρήκα κανένα ffdshow. Επίσης, η οθόνη μου είναι μέσω DVI συνδεδεμένη στην κ.γραφικών, οπότε η ανανέωση είναι στα 60Ηz. @StavrosD: Από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρόβλημα, παρουσιάζεται σε όλα τα mkv στα ΧΡ και πουθενά (στα ίδια ακριβώς αρχεία) στα 7. Πραγματικά, άβυσσος... Δοκίμασε το CoreAVC. Κατά 99% θα λύσεις το πρόβλημά σου.
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Λύθηκε, φίλε μου. Ευχαριστώ πάντως.
frenzy Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 ναι στο mpc-hc πάτα view->statistics. Θα σου πει αν χρησιμοποιεί DXVA Πες όμως και τι έφταιγε για να ξέρει που να κοιτάξει και ο επόμενος συμπάσχοντας
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Ναι, καμία αντίρρηση να πω τί έφταιγε...αν είχα καταλάβει κι ο ίδιος. Στην αρχή, είχα τις ίδιες ρυθμίσεις με αυτές που έχω τώρα και δεν λειτουργούσε τπτ. Απενεργοποιώντας και ενεργοποιώντας ξανά τα διάφορα φίλτρα, ξαφνικά ξεκόλλησε. Το εξωτερικό MatroskaSplitter είχα στην αρχή, δε λειτουργούσε. Το εσωτερικό, ακόμα χειρότερα. Είτε με VMRrenderless, είτε με EVRrenderless (και σε ΧΡ και σε 7) διαφορά δεν υπήρξε! Ξαφνικά (αφού πέταξα το φάκελο με τον MPC και τον ξαναπέρασα, ξέχασα να το αναφέρω), όλα καλά. Όπως ξαφνικά, σταμάτησε να λειτουργεί σωστά στο ξεκίνημα αυτής της ιστορίας. Από τη συγκεκριμένη εικόνα ( ), τί συμπέρασμα βγάζεις για τον αν χρησιμοποιεί ή όχι DXVA?
frenzy Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 ναι δε στο είπα καλά, view display stats όχι statistics
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Ναι, έτσι το βλέπω πλέον. Πράγματι, όλα δείχνουν ότι χρησιμοποιείται, οπότε πάει κι αυτό. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.