Προς το περιεχόμενο

MKV + subs= audio desync!

Πέτρος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με λίγα λόγια, όποτε βάζω (εξωτερικούς, srt)υπότιτλους σε ένα mkv (h264, 720p) ο ήχος του αρχείου χάνει εντελώς το συγχρονισμό του. Χωρίς υπότιτλους όλα καλά...

Υπάρχει κάτι που δεν κάνω σωστά?

s/w: CCCP(last ver, w/o MPC), KLM v.4.0, WinXP EngPro SP3 32bit

h/w: AthlonXP 3200+, 2GBRam, Ati3850AGP Cat8.6(δεν αποκωδικοποιεί το αρχείο ή μόνο σε HD από BlueRay/HDdvd?)

Ευχαριστώ!

Αν ανήκει σε άλλο subforum, παρακαλώ επιληφθείτε, αρμόδιοι:)

Δημοσ.

Μεταφέρθηκε στο αρμόδιο subforum.

1. Τί είναι το "KLM v4.0";

2. Με ποιον player κάνεις την αναπαραγωγή;

3. Από πού γίνονται render οι υπότιτλοι; Εσωτερική υποστήριξη από τον player που χρησιμοποιείς; Εξωτερικό DirectShow φίλτρο;

4. Αν δοκιμάσεις με VLC, παίζει εντάξει;

Δημοσ.

@Parsifal: KLM=L-lite Mega Codec pack, τα αρχεία τα παίζω με τον Media Player Classic του τελευταίου, οι υπότιτλοι γίνονται render από το DirectVob Sub (επίσης μέρος του KLM), VLC δεν έχω (προσπαθώ να μην εγκαθιστώ ότι δε χρειάζομαι και ο MPC με κάλυπτε απόλυτα μέχρι τώρα).

Να διευκρινήσω ακόμα ότι μέχρι τώρα δεν έβλεπα 720p videos, άλλαξα οθόνη και είπα να γλυκαθώ, και το πρόβλημα δεν υπήρχε στα κανονικά vids.

Δημοσ.

Turn off DVobSub, βάλε τον ffdshow να σου κάνει render τους υποτίτλους.

Επίσης, αυτό:

προσπαθώ να μην εγκαθιστώ ότι δε χρειάζομαι

...κάνει major conflict ως δήλωση με το γεγονός ότι έχεις εγκαταστήσει 2 διαφορετικά codec packs στο σύστημά σου.

Γνώμη μου, ακολούθα το άρθρο εδώ: [[Video playback σε περιβάλλον Windows]]

Δημοσ.

Ι insist...

Πάρε το mkvmerge και βάλε μέσα στο αρχείο τους υπότιτλους. Σε μισό λεπτό θα έχεις ένα μόνο αρχείο το οποίο σίγουρα θα παίζει τέλεια.

Δημοσ.

Ενσωματώνοντας το subtitle stream μέσα στο MKV, δεν είσαι σίγουρος ότι «θα παίζει τέλεια», γιατί πάλι οι ίδιοι codecs θα χρησιμοποιούνται. Απλά, το φίλτρο που κάνει το MKV splitting θα έχει ένα παραπάνω output pin, που θα συνδέεται στο input pin του DirectVobSub. Οπότε, αν το τελευταίο είναι ο φταίχτης, same shit all over again...

Δημοσ.

Parsifal, ευχαριστώ!

Τα πέταξα όλα, καθάρισα τη registry, ακολούθησα τις οδηγίες του συνδέσμου σου (στο περίπου) και με λίγη τύχη (το περίπου που λέγαμε) τα κατάφερα. Το μόνο που μένει είναι να μεγαλώσω λίγο το μέγεθος των υποτίτλων γιατί βγαίνουν τα μάτια μου.

v-tidus, ευχαριστώ για τον κόπο σου.

Δημοσ.

Κάτι ακόμη, επειδή το ρώτησες εμβόλιμα: Η κάρτα γραφικών που έχεις υποστηρίζει offloading H264 video decoding από τον επεξεργαστή, αλλά:

1. Πρέπει να χρησιμοποιείς πρόγραμμα που να υποστηρίζει DXVA. Οι τελευταίες εκδόσεις των PowerDVD/WinDVD το υποστηρίζουν, αλλά μόνο για Bluray/HD-DVD discs. Για H264 video μέσα σε MKV/MP4/MOV αρχεία, το μόνο μάλλον πρόγραμμα που το κάνει αυτήν τη στιγμή είναι το Media Player Classic - Homecinema. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δες εδώ

2. Πρέπει να χρησιμοποιείς latest drivers

3. To video stream του αρχείου πρέπει να έχει κωδικοποιηθεί με ορισμένες ρυθμίσεις που να επιτρέπουν την αποκωδικοποίηση μέσω DXVA. Προφανώς, αν δεν κωδικοποιείς ο ίδιος το υλικό που αναπαράγεις, τα πράγματα είναι πέραν από τον δικό σου έλεγχο

Δημοσ.

Καλή φαίνεται η πρότασή σου, αλλά προϋποθέτει πάλι ρύθμιση από την αρχή, κι αυτό με ψιλοχαλάει τώρα που λειτούργησαν τα προηγούμενα.

Μετά το επικείμενο format, βλέπουμε.

Και πάλι , ευχαριστώ.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το επαναφέρω, γιατί τα Παραθύρια μας δουλεύουν όλους φαίνεται.

Έχω τα 7b σε partition από τη στιγμή που βγήκαν, dual boot με τα ΧΡ μου.

Στα 7, πέρασα μόνο τον Media Player Classic Homecinema (τελευταίο build) και το MatroskaSplitter (επίσης τελευταία έκδοση - το ρύθμισα να παίζει τα πάντα) και όλα λειτουργούν άψογα.

Εδώ και 20 μέρες περίπου χωρίς να προσθαφαιρέσω κάτι στα ΧΡ σχετικό με video playback, άρχισε πάλι να μου αποσυγχρονίζει υπότιτλους, ήχο, υπότιτλους+ήχο, ήχο (ακόμα και χωρίς να φορτώνω εξ. υπότιτλους) σε mkv, την ίδια στιγμή που τα ίδια αρχεία έπαιχαν στα 7 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αποφάσισα τελικά να ξηλώσω ότι σχετικό codec+s/w είχα στα ΧΡ και πέρασα πλέον ακριβώς τα ίδια που έχω στα 7 (Media Player Classic Homecinema + MatroskaSplitter), με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις.

1 φορά στις 5, λειτουργεί σωστά. Τις υπόλοιπες, ότι το φωτίσει ο Lucifer...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί πάει στραβά και να με βοηθήσει να το στρώσω (γιατί καλά και άγια τα 7, αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος να εγκαταλείψω τα ΧΡ).

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

1. Μόνο στα MKV παρατηρείται το πρόβλημα;

2. Αν ναι, σε όσα περιέχουν H.264 video stream μόνο;

3. Αν ναι, είναι ενεργό το DXVA decoding του MPC-HC σε αυτά τα αρχεία ή όχι;

Δημοσ.

MKV είναι τα μόνα υψηλής ανάλυσης που έχω, και ναι είναι όλα σε Η.264. Αν εννοείς τί γίνεται σε κανονικά videos, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τώρα, σχετικά με το DXVA, είναι ενεργοποιημένο από τους Catalyst (8.12), αλλά για το πως το ενεργοποιώ στον MPC-HC ξεχωριστά, δεν ξέρω.

Πάντως, επαναλαμβάνω πως έχω ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και τα ίδια ακριβώς (σχετικά) προγράμματα σε ΧΡ/7, γι' αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τί συμβαίνει.

Δημοσ.

2 πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό σχετικά:

1) Το refresh rate της κάρτας γραφικών. Αν είναι κάτι άλλο από 60Hz (ή και 50) ίσως να χρειαστεί να το αλλάξεις ή να χρησιμοποιήσεις reclock να σε συγχρονίσει.

2) Τσέκαρε χρήση cpu κατά τον αποσυγχρονισμό. Ίσως κάτι χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή και δεν έχεις ισχύ για αποκωδικοποίηση.

Αν ισχύει το δεύτερο μπορείς να δοκιμάσεις το DXVA από τον MPC-HC με λίγες απλές ρυθμίσεις στα options:

-Στο playback τικάρεις autoload subtitles

-Στo playback-output επιλέγεις VMR9 Renderless

-Στο external filters πατάς add filter και βάζεις οτι ffdshow δεις με "video" ή "subtitles" στον τίτλο. Μετά πατάς block για το κάθε ένα από αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...