Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

το ότι δεν σου χάλασε ένα προϊόν δεν έχει να πει κάτι διότι αυτό οφείλεται κατά 99.99% στον κατασκευαστή, το support το κρίνουμε από την αντιμετώπιση που θα έχουμε όταν μας χαλάσει κάτι, οπότε όπως καταλαβαίνεις από τα παραδείγματα που ανέφερες μόνο η μητρική μετράει κι η μία αυτή περίπτωση δεν είναι αρκετή για να βγάλει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα για το support ενός καταστήματος...

• Απαντ. 284
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στεναχωρα αυτα που συμβαινουν και κυριως οταν παιζονται τοσα χρηματα απο πισω...για μενα, αγοραζουμε απο τοπικο καταστημα ειδη η/υ ΠΑΝΤΑ γιατι (οπως καποια ειπωθηκαν παραπανω):

Η αμεση επαφη με τον πωλητη οταν αυτος ειναι ενταξει ειναι ολα τα λεφτα, σου προσφερει υποστηριξη στο καθε τι..στην πολη μου (πατρα) οπως και σιγουρα σε αλλες πολεις, παιζουν μαγαζια που αν σου χαλασει κατι σου δινουν κατι δανεικο μεχρι να στο φτιαξουν, σε βοηθανε πολυ και ειναι γνωστες οταν πας να στησεις μηχανημα, σου παρεχουν την μεγιστη υποστιριξη και τελικα οταν σκεφτεσαι παλι τα 50-60 ευρω που εδωσες παραπανω για τον νεο υπολογιστη σου της ταξεως των 1000 ευρω μαλλον εκανες καλα...απλα χρεος σου σαν καταναλωτης ειναι να βρεις και ενα καλο καταστημα...μακαρι να ηταν ολα τελεια!

Δεν αγοραζουμε 5 κιλα πατατες ουτε θηκες για κινητα να παρουμε απο το αμαζον..αγοραζουμε κατι που καλως ή κακως πρεπει να εχουμε παντα καποιον πανω απο το κεφαλι μας να μας υποστηριξει στην δυσκολη στιγμη γιατι τις περισσοτερες φορες που θα χαλασει κατι, ουτε να το φτιαξουμε ξερουμε και χρειαζομαστε και τον υπολογιστη αμεσα αμα εργαζομαστε..

Στην τελικη οταν εισαι και συχνος/καλος πελατης, οι τιμες θα φτασουν πολυ πολυ κοντα σε αυτες των μεγαλων κολλωσσων! Εγω αγοραζω απο τοπικο μαγαζι εδω και χρονια και δεν εχω μετανιωσει ουτε στιγμη...ισα ισα τα πιο πολλα που γνωριζω τα μαθαινω απο τους τεχνικους στις συζητισεις για το στησιμο των υπολογιστων οταν παω να αγορασω το κατιτις μου!

Παντως ας μην μπερδευουμε το ποσο τυχεροι ειμαστε στην αγορα προιοντων με την υποστηριξη των καταστηματων γιατι την παταμε ευκολα...το καλο μαγαζι θα φανει στην δυσκολη στιγμη! (αν θα βγαλουν βλαβη η οχι δεν φταιει το καταστημα εκτος και αν τα περναει απο crash test :P )

Δημοσ.

Η λύση είναι μια κατατάξτε τον καθένα εκεί που του αξίζει.. Τα forums γεννήθηκαν για να μην είναι απαραίτητο το "να πάθεις για να μάθεις".. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλο το e-shop μέχρι να σου τύχει να πας κάτι για service. Τότε όλοι αλλάζουν γνώμη γι'αυτό το μπάχαλο εκεί μέσα.

Όχι ότι το πλαίσιο δεν πάει πίσω,το ίδιο μπουρδέλο είναι και αυτό...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε, εγώ μέχρι στιγμής έχω πάρει ενα λάπτοπ acer το οποίο κάηκε μετά από δύο εβδομάδες και δεν μπορούσε να φτιαχτεί, το πήγα στο e-shop και μετά από λίγες μέρες μου το αντικατέστησαν ΔΩΡΕΆΝ με ενα λάπτοπ ίδιας μάρκας με ίδια χαρακτηριστικά περίπου (λίγο καλύτερο επεξεργαστή).

Αποστολή από το MT27i με τη χρήση Insomnia App

• Like 2
Δημοσ.

Ναι για tablet manta που έσπασε η οθόνη μου ζήτησαν 55ευρώ η επισκευή και 40 τα μεταφορικά σχεδόν 100 ευρώ με τιμή αγοράς 78!!! Και όταν τους είπα πια μεταφορικά, εισάγετε εσείς ένα προϊόν και δεν υπάρχει επίσημο service, μου απάντησαν σχεδόν ειρωνικά βεβαίως και υπάρχει επίσημο service στην ... Πολωνία!!!! Τελικά αγόρασα οθόνη από ebay 18 ευρώ και το έφτιαξα μόνος μου...

Δημοσ.

Ναι για tablet manta που έσπασε η οθόνη μου ζήτησαν 55ευρώ η επισκευή και 40 τα μεταφορικά σχεδόν 100 ευρώ με τιμή αγοράς 78!!! Και όταν τους είπα πια μεταφορικά, εισάγετε εσείς ένα προϊόν και δεν υπάρχει επίσημο service, μου απάντησαν σχεδόν ειρωνικά βεβαίως και υπάρχει επίσημο service στην ... Πολωνία!!!! Τελικά αγόρασα οθόνη από ebay 18 ευρώ και το έφτιαξα μόνος μου...

ρε φιλε και τι σου φταιει το e-shop όταν αγοράζεις τέτοια μάρκα το γνωριζεις έλεος.

εγω όσες φορές τους έχω χρειαστει για service είναι άψογοι, γρήγοροι και ευγενικοί και μάλιστα έχει τύχει να κάνω λάθος εγω και να μην εχει πρόβλημα το προιον και μου έχουν βγάλει πιστωτικο. κανένα παράπονο απολύτως.

αντίθετα απο άλλα μαγαζακια που εξυμνείτε εδω στο ινσομνια έχω συναντησει προβλήματα και έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολυ και τους κατονομάζω και απο msystems και απο digital-master.

Δημοσ.

Εγώ μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα με το e-shop. Δεν έχω αγοράσει ποτέ μηχάνημα ολόκληρο, αλλά όταν μου χάλασε ένα logitech g400 και δε μπορούσαν να το επισκευάσουν, μου έδωσαν τα λεφτά μου πίσω.

Πλέον όμως προτιμώ τοπικά καταστήματα. Θεωρώ πως ειδικά σε μικρές πόλεις είναι η καλύτερη πρακτική όταν η διαφορά στη τιμή είναι μικρή.

Edit: Έχω ακούσει μερικές φορές να παραπονιέται ο κοσμάκης πχ: "μου χάλασε η μητρική 6 μήνες από την αγορά". Σε αυτό παιδάκι μου δε φταίει το κατάστημα. Αν πήρες την asrock των 50€ και άρχιζες να πειραματίζεσαι με το overclock, τι περίμενες;

Δημοσ.

Δυστυχώς μια οποιαδήποτε βλάβη και από οποιοδήποτε κατάστημα είναι να μην σου τύχει τέτοια περίπτωση...

Μικρά ή μεγάλα καταστήματα για μένα είναι το ίδιο... απλά θα προτιμούσα περισσότερο να υπήρχε στο φόρουμ ένα θέμα με τίτλο "Ποιες Συσκευές-Μάρκες-Μοντέλα να αποφεύγουμε!!!" ή κάτι παρόμοιο, εκεί να δείτε πόσες συσκευές θα σας έβαζα.

• Super Moderators
Δημοσ.

μπορείς να ανοίξεις, αλλά αυτό θα είχε νόημα αν ήσουν πχ καμιά Oktabit, γιατί αν δεν έχεις δείγμα της προκοπής ασφαλές συμπέρασμα δεν βγαίνει, διότι κάλιστα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο από σένα...

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω ότι η αντιμετώπιση των καταστημάτων δεν είναι και η καλύτερη αλλά χρειάζεται προσοχή πριν την αγορά και από εμάς.

Και όταν το λέω αυτό εννοώ στο τι αγοράζουμε και τι θέλουμε να κάνουμε με αυτό.

Όπως ανέφερε κάποιος φίλος δεν μπορείς να αγοράσεις μια φθηνή μητρική και να αρχίσεις overclocking και άμα τα παίξει να παίρνεις το κατάστημα να παραπονιέσαι ότι σου πούλησαν σκάρτο πράγμα.

Ποτέ δεν πρέπει να αγοράζεις χωρίς να ψάξεις λεπτομέρειες για το προιόν και πάντα να είσαι επιφυλακτικός στις προσφορές.

Αυτό που κάνω εγώ και έχει αποτέλεσμα είναι να αγοράζω προιόντα τα οποία έχουν αγοράσει πριν αρκετοί πελάτες και έχουν κάνει καλές κριτικές στο θέμα απόδοση αντοχή.

Και ποτέ δεν αγοράζω έτοιμους υπολογιστές παρά κομμάτι κομμάτι.

Παράδειγμα ο πατέρας μου είχε πάρει έναν έτοιμο πριν χρόνια με τον q6600 και εγώ ένα που συναρμολόγησα με τον e6600

Αυτή την στιγμή ο q6600 χωρίς υπερχρονισμούς κτλ τα έχει φτύσει και είναι στα σκουπίδια ενώ ό e6600 που του έκανα overclocking στην αρχή για πειραματισμό είναι μια χαρά αν και πλέον δεν τον χρησιμοποιώ αλλά όσο τον χρησιμοποίησα ήμουν 100% ικανοποιημένος.

Οι επεξεργαστές βγαίνουν σε ποιότητες από το εργοστάσιο.

Οι λιγότερο ποιοτικοί με μικρότερες αντοχές καταλήγουν σε έτοιμα συστήματα.

Επίσης οι μητρικές κάρτες βγαίνουν πολλές φορές σε εκδόσεις  v2 παράδειγμα λόγω κάποιων ατελειών που ανακαλύπτονται και διορθώνονται στις επόμενες παρτίδες.

Στα έτοιμα συστήματα ποιες λέτε να έχουν ;

Φυσικά αυτές με τα ελαττώματα και τις ατέλειες γιατί τις παίρνουν πιο φθηνά και βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος πουλώντας στους ανυποψίαστους.

Το ίδιο ισχύει για πολλά προιόντα οπότε θέλει ψάξιμο πριν αγοράσετε για το τι θα πάρετε.

Και οι δήθεν ευκαιρίες δεν είναι πάντα ευκαιρίες αλλά παγίδες.

Για κάποιον φίλο που ανέφερε εξωτερικό δίσκο WD με δικό του τροφοδοτικό.

Μια φορά αγόρασα και σε μια βδομάδα χάλασε.

Το βράδυ τον έκλεισα το άλλο πρωί δεν άνοιγε.

Ήταν η πρώτη φορά και η τελευταία που αγόρασα εξωτερικό δίσκο wd με δική του τροφοδοσία.

Αγόρασα κάτι άλλο βέβαια με τα λεφτά αλλά έχασα τα δεδομένα 750 γιγα.

Μακριά από εξωτερικούς δίσκους wd και γενικότερα από εξωτερικούς με δική τους τροφοδοσία.

Και γενικά δεν προτιμώ wd δίσκους ούτε εσωτερικούς,

Άλλο παράδειγμα.

Θες ssd δίσκο.

Βλέπεις στο site φθηνό της τάδε μάρκας και τον αγοράζεις.

Εγώ δεν κάνω έτσι.

θέλω ssd ;

Θα είναι samsung απλά την χωρητικότητα θα σκεφτώ.

Μετά εσύ τρεχαγυρευόπουλος γιατί σου κάνει κολλάει το σύστημα ή κάνει reser και γενικά παρουσιάζει προβλήματα.

Με το "εσύ" αναφέρομε σε αυτόν που αγοράζει χωρίς να ψάξει και αγοράζει με μοναδικό κριτήριο την τιμή ή την δήθεν προσφορά.

Με λίγα λόγια πρέπει να μάθουμε να κάνουμε έρευνα αγοράς πρώτα και μετά να αγοράζουμε αυτό που χρειαζόμαστε.

Και η έρευνα αγοράς δεν αφορά μόνο την τιμή αλλά και την απροβλημάτιστη λειτουργία και το πόσο ευχαριστημένοι είναι αυτοί που αγόρασαν το προιόν κτλ.

Φυσικά η στραβή μπορεί να κάτσει πάντα αλλά εκεί που θα κάτσει σε αυτόν που το ψάχνει 1 φορά θα κάτσει σε αυτόν που δεν το ψάχνει 5 φορές.

• Super Moderators
Δημοσ.

κανείς δεν παραπονιέται για "σκάρτα" πράγματα, παραπονιούνται ότι για να γίνει η αλλαγή τους, τους βγαίνει η παναγία πρώτα ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει το ίδιο προϊόν να μην δίνουν χρήματα πίσω χωρίς να τους τα κάνεις τσουρέκια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...