netxplorer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια χαρά σε όλους, Φτιάχνω ένα μαγαζί σπορ καφέ και θέλω να βάλω και 3 υπολογιστές, ο ένας server και 2 clients. Θέλω τα φώτα σας σε μερικές απορίες που έχω, 1) Τι είναι πιο καλά να έχω, ασύρματο ή ενσύρματο δίκτυο και γιατί? Υπόψη δεν με ενδιαφέρει να μοιράζω internet αλλού εκτός από τους 2 clients. 2) Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι από εκεί που θα είναι οι clients θα τραβήξει καλώδια ftp στον server.Τι θα χρειαστώ από θέμα hardware στους clients και τι στον server? Η ενσύρματη συνδεσμολογία μεταξύ των clients χρειάζεται? Η άμα συνδέονται μέσω Ethernet στον server βλέπονται και μεταξύ τους. Το λέω αυτό γιατί είδα σε μερικούς υπολογιστές ότι έχει μόνο μια θύρα Ethernet, οπότε ένα καλώδιο από κάθε υπολογιστή στον server. 3) Router ή Switch στον server. Εύχομαι να μην σας ζάλισα και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
tsakonas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 1)Καλυτερα ενσυρματο γιατι ειναι πιο γρηγορο, αλλα και ασυρματο για 2 pc μονο για surfing/mail δε θα χεις προβλημα. 2)3) Ενα patch panel να βαλει ο ηλεκτρολογος και ενα switch/router αρκει.
netxplorer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 1)Καλυτερα ενσυρματο γιατι ειναι πιο γρηγορο, αλλα και ασυρματο για 2 pc μονο για surfing/mail δε θα χεις προβλημα. 2)3) Ενα patch panel να βαλει ο ηλεκτρολογος και ενα switch/router αρκει. Ευχαριστώ για την απάντηση, Βασικά τα θέλω και για gaming μεταξύ των δυο υπολογιστών, οπότε θα προχωρήσω σε ενσύρματη σύνδεση. Οι απλές κάρτες δικτύου που είναι on board στους καινούργιους υπολογιστές θα μου φτάνουν? Μια θύρα Ethernet σε κάθε pc φτάνει για να βλέπονται και μεταξύ τους και με τον server? Εχμ.. τι είναι patch panel? Μπαίνει κοντά στον server ή κοντά στα τερματικά? Υπάρχει μηχάνημα που είναι και switch και router?
tsakonas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Οι απλές κάρτες δικτύου που είναι on board στους καινούργιους υπολογιστές θα μου φτάνουν? Μια θύρα Ethernet σε κάθε pc φτάνει για να βλέπονται και μεταξύ τους και με τον server?Εχμ.. τι είναι patch panel? Μπαίνει κοντά στον server ή κοντά στα τερματικά? Υπάρχει μηχάνημα που είναι και switch και router? Αν εχεις μπριζες δικτυου στους τοιχους (τα κανει ο ηλεκτρολογος, αλλα θελει δουλεια) , βαζει ενα patch panel και μετα μπορεις να δωσεις ιντερνετ σε οποια μπριζα θες με ενα ρουτερ.....Ολα τα ρουτερ ειναι και switch ταυτοχρονα. Πανω στο ρουτερ θα μπουν ολα, ακομα και ο server . Αν δε θες μπριζες σε τοιχους, τοτε θες μονο το ρουτερ και 3 καλωδια cat5e/cat6 απο τα 2 pc k 1 server.
netxplorer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Αν εχεις μπριζες δικτυου στους τοιχους (τα κανει ο ηλεκτρολογος, αλλα θελει δουλεια) , βαζει ενα patch panel και μετα μπορεις να δωσεις ιντερνετ σε οποια μπριζα θες με ενα ρουτερ.....Ολα τα ρουτερ ειναι και switch ταυτοχρονα. Πανω στο ρουτερ θα μπουν ολα, ακομα και ο server . Αν δε θες μπριζες σε τοιχους, τοτε θες μονο το ρουτερ και 3 καλωδια cat5e/cat6 απο τα 2 pc k 1 server. Διορθωσεμε εάν κάνω λάθος, Έχω τον server στο μπαρ, και τα 2 τερματικά 10 μέτρα πιο μακριά. Ο ηλεκτρολόγος βάζει 2 μπριζες ftp, πίσω από κάθε τερματικό στον τοίχο οποίες μπριζες περνανε μέσα από τοίχο τα καλώδια ftp και καταλήγουν στον server. Όσον αφορά τα τερματικά, θέλω 2 καλώδια Ethernet, ένα για κάθε pc που θα συνδέει την πρίζα με το pc στην υποδοχή της κάρτας δικτύου. Στον server τώρα, λογικά με την σύνδεση internet που θα κάνω ο ΟΤΕ θα μου δώσει ένα μόντεμ. θα χρειαστώ όπως μου είπες και ένα router/switch και ένα patch panel. Συνδέω το μόντεμ με το router, τον server με το router, και τα 2 καλώδια που έρχονται από τα τερματικά στο router…..το patch panel όμως….??? Ζητώ συγγνώμη εάν σε ζάλισα…
tsakonas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι καλα τα λες και το patch panel οπως βλεπεις και στην φοτο παει στο ρουτερ. Λογικα ο οτε θα σου δωσει καμια βλακεια οποτε παρε ενα μοντεμ/ρουτερ π.χ wag200 να χεις και ασυρματο για κανα λαπτοπ.
nzeg Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Θα μπορόύσες αφού είναι 2 τα pc να μην πάρεις panel αλλά να βάλεις τα καλώδια που είναι από τις πρίζες στον router που θα πάρεις από τον Οτε αφού έχει σίγουρα 4 υποδοχές δικτύου (Το panel δεν είναι λάθος αντιθέτως έιναι για να είναι όλα μαζεμενα και ορθά) απλώς για μείωση κόστους.
netxplorer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Σας ευχαριστώ όλους, πιστεύω ότι κατάλαβα την όλη φάση της δικτύωσης, Τώρα, επειδή είναι να παραγειλω υπολογιστές, μήπως μπορείτε να μου πείτε πια θα είναι η ιδανικότερη σύνθεση hardware για server και για τερματικά? Τα τερματικά θα παίζουν gaming πιο πολύ. όσον αφορά το κόστος είμαι διατεθειμένος να δώσω κάτι παραπάνω για καλά μηχανάκια. Φυσικά θα τρέχω windows xp και στα 3 pc. Μπορώ να ακολουθήσω τον οδηγό ασύρματου και ενσύρματου δικτύου πιο πάνω για να καταφέρω την δικτύωση? Ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλω? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.