Προς το περιεχόμενο

Ασυρματο δυκτιο

platonas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω 2 υπολογιστές στο σπίτι. Ο ένας (Α) που έχει και το ιντερνετ έχει ένα modem Baudtec modem/router το οποίο συνδέετε σε ένα ασύρματο router Linksys WRT300N.

Στον άλλο υπολογιστή (Β) έχω ένα adaptor ασύρματο πάλι Linksys για να παίρνει internet από τον (Α).

Το πρόβλημα μου είναι ότι αν και δείχνει ότι η ισχύς του σήματος είναι εξαιρετική δεν μπαίνει στο internet, η μάλλον μπαίνει 1 στις 30 και όχι σταθερά.

Όποτε σκεύτικα να κάνω ένα ασύρματο δίκτυο μεταξύ (Α)+(Β) διαβάζοντας τον οδηγό ενσύρματου και ασύρματου δικτύου, όμως κόλλησα σε ένα σημείο όπου λέει να κάνω δεξί κλικ στις ιδιότητες του ασύρματου δικτύου του υπολογιστή (Α) όμως δεν υπάρχει τέτοιο εικονίδιο στις συνδέσεις δικτύου του υπολογιστή (Α).Υπάρχει μόνο ένα που λέει (τοπική σύνδεση).

Τι πρέπει να κάνω για να φτιάξω ασύρματο δίκτυο με κοινή χρήση αρχείων εκτυπωτών και φυσικά συνεχόμενο internet στον (Β).

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Δημοσ.
Πολυ μπερδεμα.....

Το baudtec συνδεεται ενσυρματα με το linksys?

Ναι, το baudtec συνδέετε ενσύρματα σε μια από τις 4 θύρες του Linksys.

Δημοσ.
Ο υπολογιστης Α εχει ασύρματη κάρτα δικτυου?

Όχι, έχει μόνο το Linksys WRT300N ασύρματο router.

Γιατι εχεις 2 ρουτερ?

Το modem της baudtec είναι και ενσύρματο router, χρειάζομαι και ένα ασύρματο router

Για να μπαίνω στο internet από άλλο pc στο σπίτι. Το Linksys δεν είναι modem.

Δημοσ.

Ωραια, κλεισε το DHCP στο linskys και αν χρειαστει βαλε στα pc manual IP με gateway k dns την IP του baudtec

O οδηγος που ακολουθησες ειναι για αλλη τοπολογια...

Δημοσ.
Ωραια, κλεισε το DHCP στο linskys και αν χρειαστει βαλε στα pc manual IP με gateway k dns την IP του baudtec

O οδηγος που ακολουθησες ειναι για αλλη τοπολογια...

Τι καλά, έκανα ότι μου είπες και τώρα φαίνετε μια χαρά, έκανα και κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών (θα τσεκάρω τώρα άμα δουλεύει ο εκτυπωτής από τον (Β). )

Βασικά παρατήρησα ότι μόλις έκανα απενεργοποιήσει το DHCP από το Linksys,το internet ήταν πιο γρήγορο στον (Β). Παίζει ρόλο αυτό? Δεν ξέρω καν τι σημαίνει DHCP και που χρησιμεύει.

Δημοσ.

Παίδες για να μην ανίγω καινούργιο Topic. Λοιπον, έχω ενα desktop στο σπίτι και το router μου δεν υποστηρίζει ασύρματο. Πλέον μπήκε και ένα καινούργιο Laptop στο σπίτι, και θέλω να φτιάξω ένα ασύρματο δίκτυο.

Το ενδεχόμενο να αλλάξω router δεν παίζει. Ειμαι ευχαριστιμένος. Για Access Point μάλλον το βλέπω. Αλλα πάλι αρκετά χρήματα. Υπάρχει κανενας τρόπος με καμια PCI or USB κάρτα να φτιάξω κανένα δίκτυο; Υπόψιν το Laptop δεν θα κάνει και πολλά πράγματα μόνο κανένα σερφαρισμα και λίγο ΜΣΝ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...