dealer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα, θέλω να παραγγείλω κάτι απο ενα eshop των Η.Π.Α,και θέλω να ρωτήσω τι παίζει με το τελωνίο.Αν θα πληρώσω για εκτελωνισμό,φόρους και αν ξέρετε να μου πείτε κ το ποσό περίπου. Η παραγγελία είναι αξίας 150 ευρώ.
Material boy Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Με όλα αυτά: εκτελωνισμό, φόρους, αποστολή κ.α, μάλλον θα πάνε κάπου 200 ευρώ ή και λίγο περισσότερα. Γιατί δεν αγοράζεις το αντίστοιχο από κάποιο ελληνικό online κατάστημα;
kfyros Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Αν μπορούν να στα στείλουν με Regular US MAIL (Αμερικάνικα ταχυδρομεία), και δεν είναι μεγάλο το πακέτο (πχ υπολογιστής), τότε μπορεί να γλυτώσεις το τελωνείο, και να πας να παραλάβεις το πακέτο από τα ΕΛΤΑ (γύρω στις 20-25 μέρες κάνει). Με άλλη μέθοδο αποστολής (courier) σχεδόν σίγουρα θα πληρώσεις τελωνεία και δασμούς εισαγωγής. Είχα κάνει αγορά από το thinkgeek με παρόμοια αξία πριν 3-4 χρόνια και τα εκτελωνιστικά μου είχαν βγει άλλα 150 ευρώ 50 πήρε ο εκτελωνιστής (της UPS) , άλλα 30-35 πήρε η εταιρία cargo που έκανε το handling στο αεροδρόμιο (άλλη πουστιά αυτή !!!) , και τα υπόλοιπα ήταν δασμοί (ΦΠΑ ουσιαστικά επί της αξίας). Δε συμφέρει με τίποτα...
dealer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις, οι αποστολές απ ότι διάβασα γίνονται με US air mail. Το πακέτο δεν θα είναι πολύ βαρύ,σε ύψος θα είναι περίπου 80 εκατοστά. Υποστηρίζει κ κούριερ αλλα μάλλον δεν συμφέρει. Ενα δώρο θέλω να πάρω από εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.