Προς το περιεχόμενο

πάμε ξανά.. HP 8530w ή Dell M4400 ?

i_a_s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κάποιο καιρό ήμουν μεταξύ των ΗΡ 8510w και IBM T61p.. τελικά ειχα παραγγείλει το ΗΡ που όμως άργησε να γίνει η παράδοση και τελικά ακύρωσα τη παραγγελία μιας και ανακοινώθηκαν καινούργια μηχανήματα όπως το HP 8530w και Dell M4400.

Καταλήγω σε αυτά μιας και φαίνεται να διαθέτουν αρκετά καλή καρτα γραφικών Nvidia FX 770M ενω ανήκουν στις επαγγελματικές σειρές των εταιριών. Και τα 2 επίσης ειναι κατάλληλα (το dell διαφημίζει οτι ειναι και ISV certified) για χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων που ειναι και το βασικό πεδίο ενασχόλησής μου.

Τιμολογιακά, όταν έψαχνα τα αντίστοιχα προηγούμενα μοντέλα HP και Dell, το ΗΡ το βρήκα στα 1600 ευρώ (με επέκταση εγγύησης στα 4 χρόνια) και το Dell περίπου 1800 ευρώ.

Αν και τα μοντέλα ειναι αρκετά καινούργια, μπορείτα να μου πείτε αν διακρίνετε κάποια σημαντική διαφορά που να καθιστά 1 απο τα 2 αρκετά ικανότερο? Αν το Dell δεν έχει κάποιο σημαντικό προτέριμα (εκτος του οτι σχεδιστικά μου αρέσει περισσότερο) τότε μαλλον θα παω προς ΗΡ καθως μάλλον θα ειναι φθηνότερο...

ΗΡ

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF06a/321957-321957-64295-3329741-3329741-3781677.html

Dell

http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/workstation_precision_m4400?c=us&l=en&s=biz

και στις 2 περιπτώσεις ο επεξεργαστής θα ειναι ο 2.5 και ανάλυση οθόνης 1680χ1050.

Ευχαριστώ για κάθε άποψη/απάντηση

(reviews γενικά δεν έχω βρει Online ακομα..)

Δημοσ.

Εξαιρετικά μηχανήματα και τα δύο.

Δύο σημεία για το Dell.

1. Next Business Day εγγύηση. Δεν ξέρω κατά πόσο σε ενδιαφέρει αλλά για ορισμένους είναι πολύ σημαντικό.

2. Δυνατότητα για customize.

Επίσης έλεγξε αν μπορείς να το πάρεις μέσω κάποιου φίλου η γνωστού με εταιρικό ΑΦΜ για να γλιτώσεις τη ΦαΠΑ.

Από την άλλη το Compaq είναι πιο value for money, όπως γενικά ισχύει για τα προιόντα της ΗΡ λόγο οικονομιών κλίμακας, οπότε εάν σκέφτεσαι τα έξτρα 200 ευρώ πας προς τα εκεί. Στη θέση πάντως, για να βοηθήσω και λίγο, μάλλον αυτό θα αγόραζα. Πολύ απλά επειδή είναι και τα δύο τόσο κοντά και τόσο ψηλά στο θέμα ποιότητα-επιδόσεις οπότε δε βλέπω γιατί να πληρώσω καπέλο για κάποιο από τα δύο.

Δημοσ.

αν το θες για δουλειά και θες το καλύτερο support πάρε dell.

Next business day on site επισκευή είναι ότι καλύτερο.

Το έχω δει live σε εταιρία που είχε τέτοιο πακέτο.

Αντικατάσταση motherboard σε laptop, στο γραφείο μέσα σε μισή ωρίτσα.

Ο τεχνικός που ήρθε , έφερε ένα laptop σε ανταλλακτικά και άλλαξε ότι χρειαζόταν χωρίς πολλά πολλά.

Εντυπωσιακό για ένα επαγγελματία...

Αν βέβαια σκάσει ο δίσκος ...:fear:

Δημοσ.

Οποιο και να παρεις, να του παρεις next business εγγυηση αν το θελεις για δουλεια και δεν θα μπορεις χωρις αυτο. (υπαρχει και για compaq)

Εδω το hp compaq με τα χαρακτηριστικα που θελεις (2.53GHz , nVidia FX 770M isv certified, 1680x1050, 3 χρονια εγγυηση):

http://www.skroutz.gr/s/55237/HP-Compaq-8530w-FY595AW.html

Δες ποσο θα σου κοστισει και η onsite εγγυηση και δες ποσο θα σου κοστισει και το dell αντιστοιχων χαρακτηριστικων και αποφασισε...

Και τα 2 φορητα ειναι σε παρομοιο επιπεδο,δεν εχει κατι που να ξεχωριζει απο το αλλο.

Βεβαια εχε υποψην σου οτι το dell απο οσο βλεπω διατιθεται με οθονες αναλυσης 1280x800, 1440x900, 1920x1200 και οχι 1680χ1050.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας..

Ξέχασα να πω πως η τιμή με την εξτρα εγγύηση (4χρόνια) της ΗΡ ειναι On-site next-business-day (έχω "καει" με toshiba και δεν αγοράζω ξανά λαπτοπ χωρίς τέτοιο πακέτο εγγύησης). Οπότε το ΗΡ βγαίνει αρκετά value for money.

Ιδιαίτερο customize δεν χρειάζομαι καθώς (τα προηγούμενα τουλάχιστον) μοντέλα προσέφεραν αρκετά έτοιμα μοντέλα που βρήκα αυτό που ήθελα και απο τις 2 εταιρίες.

Όσο για τις οθόνες, haHa έχεις δίκιο, να πω την αλήθεια ίσως μια 1440χ900 να ειναι ιδανικότερη για μια 15.4αρα οθόνη αλλά πρέπει να τσεκάρω τις τιμές για να δω πόσο "ξεφεύγει" το Dell....

Σας ευχαριστώ και πάλι! Καλημέρα!

Δημοσ.

Αν τελικως προτιμας αναλυση 1440x900 (ναι ειναι πιο ανετη για τα ματια σου λογω μεγαλυτερων γραμματων,αλλα ισως δυσκολευτεις λιγο σε cad προγραμματα λογω περιορισμενου χωρου),τοτε το dell που εχει και επιλογη για led οθονη φαινεται πολυ καλη περιπτωση!

Δημοσ.

Ψάξου πάντως σίγουρα με την εγγύηση.

Γιατί αν είναι next business day pickup,αυτό δεν σημαίνει ότι θα στο φτιάξουν την επόμενη εργάσιμη. Απλά θα έρθουν να το πάρουν τότε.

Και δες αν ισχύει και για τα 4 χρόνια το ίδιο πράγμα.

Γιατί πολλοί έχουν καεί, επειδή τον πρώτο χρόνο ισχύουν όλα , και για τους επόμενους σου ζητάνε κόστος εργασίας ή ανταλλακτικών (δες εγγυήσεις Πλαίσιο για παράδειγμα) ..

Δημοσ.

haHa, ναι, θα το κοιτάξω. Τωρα βέβαια δουλεύω με ανάλυση 1280χ800 οπότε η 1440χ900 μάλλον μια χαρά θα μου είναι...

kfyros, μάλιστα... δεν ήξερα για αυτά τα κόλπα.. σε ευχαριστώ που μου τα ανέφερες ωστε να ειμαι πιο προσεκτικός..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...