Προς το περιεχόμενο

Πατάτα 1ος Μεγατόνου

varemarious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας λοιπόν πήρα ένα δίσκο σκληρό για να τον προσθέσω στο σύστημα μου..

Να μην τα πολυλογώ έβαλα το cd των ΧΡ και κάνω reboot from disc για να φορμάρω τον δίσκο έτσι ώστε να εμφανιστεί αργότερα στα ΧΡ.

Αντί να πατήσω όμως install a fresh new cory of XP πάτησα Repair τα ήδη υπάρχοντα και ξεκίνησε ωραία και καλά να σβήνει ....να σβήνει ....σβήνω και γώ μαζί του.....

Τέλοςπάντων αυτή τη στιγμή η επανεγκατάσταση συνεχίζει ακάθεκτη το ερώτημα είναι ότι μόλις μπώ στα windows θα μπορώ να κάνω restore ? ή πάνε ότι υπήρχε ?

Αν μπορώ πείτε μου και απο πώς..για να το σιγουρέψουμε γιατί δεν αντέχω άλλο χτύπημα

Δημοσ.

Μην φοβάσαι δεν πρόκειται να χάσεις τα δεδομένα σου..αύτο που κάνει σ' αυτή την περίπτωση είναι να περνά πάλι τα αρχεία συστήματος των windows δίχως να κάνει format και να διαγράφει τα αρχεία σου...

Δημοσ.
Γειά σας λοιπόν πήρα ένα δίσκο σκληρό για να τον προσθέσω στο σύστημα μου..

Να μην τα πολυλογώ έβαλα το cd των ΧΡ και κάνω reboot from disc για να φορμάρω τον δίσκο έτσι ώστε να εμφανιστεί αργότερα στα ΧΡ.

Αντί να πατήσω όμως install a fresh new cory of XP πάτησα Repair τα ήδη υπάρχοντα και ξεκίνησε ωραία και καλά να σβήνει ....να σβήνει ....σβήνω και γώ μαζί του.....

Τέλοςπάντων αυτή τη στιγμή η επανεγκατάσταση συνεχίζει ακάθεκτη το ερώτημα είναι ότι μόλις μπώ στα windows θα μπορώ να κάνω restore ? ή πάνε ότι υπήρχε ?

Αν μπορώ πείτε μου και απο πώς..για να το σιγουρέψουμε γιατί δεν αντέχω άλλο χτύπημα

Για την ιστορία, βάζοντας τον αφορμάριστο δίσκο στον υπολογιστή, μπορείς κάνοντας δεξί κλικ στο "Υπολογιστής μου" και επιλέγοντας "Διαχείριση" να κάνεις φορμάτ ακόμη και στον unformated δίσκο. Οπότε αυτό που έκανες με το cd των windows, μην το ξανακάνεις.

Δημοσ.

Δεν χρειαζοταν να κανεις format, τα win θα εβλεπαν οπως και να εχει τον νεο σκληρο...

Το πολυ-πολυ να χρειαζοταν να τον "δηλωνες" στο disk management..

Δημοσ.

επειδή μέσα στα ΧΡ δεν μου έδειχνε τον δίσκο .. εβαλα το cd των ΧΡ για να κάνω το δίσκο απο unlocated partition σε κανονικό partition με γράμμα.. τέλος πάντων αν δεν χαθεί κάτι και απλά μόνο κάνει repair των system files τότε μπορεί να συνέλθω..:-)

Δημοσ.
Γιατί έβαλες το cd των XP,δεν κατάλαβα.

Ήθελες να περάσεις XP και στον δεύτερο δίσκο;

Προφανώς δεν ήξερε ότι μπορούσε να τον φορμάρει μέσα από τα ΧP...

Δημοσ.

Απλά θα κάνεις δεξί κλικ στο My Computer --> Manage

και θα επιλέξεις το Disk Management.

Στην δεξιά οθόνη , στο πάνω μέρος βλέπεις τα drives, και στο κάτω βλέπεις τα CD, Hard drives.

Στα harddrives βλέπεις και τα partitions που έχει ο κάθε δίσκος (αν πχ έχεις δύο partitions σε ένα δίσκο θα τα δεις το ένα δίπλα στο άλλο).

Με δεξί κλικ στο νέο δίσκο (αν τον εμφανίζει και δεν έχεις κάνει κάποια πατάτα στη σύνδεση) , μπορείς να δημιουργήσεις το νέο partition ή να του δώσεις ένα drive letter (αν δεν έχει πάρει).

Καμιά φορά δεν παίρνουν από μόνα τους κάποιο drive letter και πρέπει να επιλέξεις ένα μόνος σου.

Μετά κάνεις format το / τα partition(s) που έφτιαξες.

Το repair απλά αντιγράφει τα original αρχεία από το cd των xp στον φάκελο του λειτουργικού και διορθώνει τις βασικές εγγραφές registry του λειτουργικού , αν έχουν πειραχτεί από κάποιο πρόγραμμα του κώλου ή ιό-trojan.

Μάλλον όμως μετά θα χρειαστεί να τρέξεις τα service packs και τα windows update ξανά για να μπουν οι νεώτερες εκδόσεις των αρχείων αυτών στο σύστημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...