kotsos_licious Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 καλησπέρα σε όλους... έχω ένα μικρό πρόβλημα με τον φορητό μου : ACER ASPIRE 8920G - 934G 50 BN όταν ανοίγω τον υπολογιστή και στην συνέχεια ανοίγω το "Υπολογιστής" (περιβάλλον VISTA HOME PREMIUM), δεν μου αναγνωρίζει έναν σκληρό δίσκο... κανονικά, υπάρχουν 2 σκληροί δίσκοι των 250GB και πιο συγκεκριμένα, στο "Υπολογιστής" φαίνονται 3 εικονίδια σκληρών δίσκων με τις εξής εργοστασιακές ονομασίες: 1) ACER (C:) 2) Τοπικός δίσκος (D:) 3) DATA (E:) το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αναγνωρίζει όταν ανοίγω τον υπολογιστή τον "Τοπικός δίσκος (D:)"... Αφού κάνω μία επανεκκίνηση του φορητού από τα Windows και ξανανοίξω το "Υπολογιστής", μου αναγνωρίζει κανονικά τον σκληρό δίσκο.... μπορεί αυτό να διορθωθεί κάπως??? thanks in advance....
ata1983 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Όταν τον ανοίγεις την πρώτη φορα αν μπείς στο bios τους βλέπει κανονικά και τους δύο?
kotsos_licious Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 χμ... δεν ξέρω και πολλά φίλε μου... αν με καθοδηγούσες θα μπορούσα να απαντήσω στο ερώτημα σου... F2 πατάω για να μπώ BIOS νομίζω, σωστό ή λάθος??? αλλά όπως προείπα 3 εικονίδια σκληρών εμφανίζονται στο "Υπολογιστής", άσχετα που ο φορητός περιέχει 2 σκληρούς δίσκους των 250 έκαστος...
ata1983 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Κοίταξε το bios στα laptop είναι πολύ απλό.΄Οταν πατήσεις F2 θα πρέπει να δεις δύο δίσκους (άσχετο σε πόσα partitions είναι χωρισμένοι δεν μας νοιάζει) και τη μονάδα dvdrw. Αν πάντως δεν ξέρεις και πολλά όπως λες πάρε ένα τηλέφωνο στο μαγαζί που τον πήρες ή στην acer μπορεί να είναι και κάποιο γνωστό πρόβλημα μην παιδεύεσαι
NickPlusPlus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 ΑΚΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα με το ιδιο μοντελο αντιμετωπιζω και εγω. μονο που πλεον το D: δεν το βλεπω ουτε με επανεκκινηση. ξαναεστησα τα vista με το disk to disk τροπο , ο δισκος εμφανιστηκε αλλα μετα τιν πρωτη επανεκκινηση τα ιδια.. πηρα σημερα την acer και αρχικα με παρεπεμψαν στην διαχειρηση του υπολογιστη (λες και δεν το ειχα δοκιμασει) και οταν τους ειπα οτι ουτε εκει υπαρχει απαντησαν: θα πρεπει να παει service. Το θεμα ειναι οτι σε 3 μερες φευγω εξωτερικο και δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρω το laptop.. Απογνωση.. Ασ βοηθησει καποιος. Στα Βιος υπαρχοθνε παντως 2 δισκοι.. και το dvd απο κατω... plz help
NickPlusPlus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 μολις εκανα επανεκκινηση και εμφανιστηκε.. δεν ξερω τι παιζει
ata1983 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 χμ αν φαίνονται στα bios κανονικά και εκκινούν τα vista και εκεί δεν υπάρχουνε φοβάμαι ότι ένα bios update δεν θα κάνει τίποτα. Αφού έκανες και format αποκλείουμε και κάποιο λάθος στο σετάρισμα ή κάποιον ιό οπότε ή το στέλνετε για service ή αν θέλετε να το σκαλίσετε λίγο παραπάνω ψάχνετε να βρείτε πιο νέους drivers για ide/sata, γενικά για τη μητρική. Καλύτερα αν είναι acer από το site του κατασκευαστή chipset δηλαδή intel, ati ότι είναι.
NickPlusPlus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 χμ αν φαίνονται στα bios κανονικά και εκκινούν τα vista και εκεί δεν υπάρχουνε φοβάμαι ότι ένα bios update δεν θα κάνει τίποτα.Αφού έκανες και format αποκλείουμε και κάποιο λάθος στο σετάρισμα ή κάποιον ιό οπότε ή το στέλνετε για service ή αν θέλετε να το σκαλίσετε λίγο παραπάνω ψάχνετε να βρείτε πιο νέους drivers για ide/sata, γενικά για τη μητρική. Καλύτερα αν είναι acer από το site του κατασκευαστή chipset δηλαδή intel, ati ότι είναι. μηπως θα ηταν δυνατο να μας παραπεμψεις καπου διοτι για Intel chipset π εχει ο acer δεν μπορω να βρω καπου drivers.
kotsos_licious Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 strange things happening here..... και να το πάω στο κατάστημα (Πλαίσιο) θα μου το ξετινάξουν... "...και πρέπει να του κάνουμε Format και δεν γίνεται κάτι άλλο...." τα ξέρω από τον σταθερό υπολογιστή... έτρεχα κάθε λίγο και λιγάκι στην Θεσσαλονίκη για να μου διορθώσουν το πρόβλημα που είχαν δημιουργήσει την προηγούμενη φορά που πήγα.... προτείνετε κάτι παιδιά...!
NickPlusPlus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 strange things happening here..... και να το πάω στο κατάστημα (Πλαίσιο) θα μου το ξετινάξουν... "...και πρέπει να του κάνουμε Format και δεν γίνεται κάτι άλλο...." τα ξέρω από τον σταθερό υπολογιστή... έτρεχα κάθε λίγο και λιγάκι στην Θεσσαλονίκη για να μου διορθώσουν το πρόβλημα που είχαν δημιουργήσει την προηγούμενη φορά που πήγα.... προτείνετε κάτι παιδιά...! το πηγα σημερα για διαγνωση , ειναι απο τα πιο συνθετα προβληματα λενε και θα χρειαστει βδομαδες.. κ επειδη δεν υπηρχε τετοιο περιθωριο θα το παω στην αντιστοιχη acer εξω.. μεχρι τοτε εξωτερικος σκληρος και ευχες να εμφανιστει μετα απο επανεκκινηση. δεν μπορει ομως να μην εχει καποιος εδω μια λυση.. και πως γινεται να το εχουν παραπανω απο ενα ατομο το προβλημα? ασ ελπιζουμε να διαβασει το ποστ καποιος που να γνωριζει κατι παραπανω. format μην κανεις ουτε τον δισκο μονο του ουτε ολο το pc. δεν πιανει..
ata1983 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Καλά δεν τους ξέχεσες, τι πάει να πεί θα χρειαστεί εβδομάδες. Δεν υπάρχει ζημιά που να χρειάζεται τόσο διάστημα εκτός βέβαια αν ξεκινήσει η επισκευή της 10 μέρες μετά την παράδοση οπότε δεν έπρεπε να πούνε για σύνθετη ζημιά αλλά για φόρτο εργασίας. Τέλως πάντων επιμένω ότι στα ide/sata drivers είναι το πρόβλημα, δεν δίνω link γιατί ως φανατικός amdάκιας δεν έχω μπεί ποτέ στο site της intel και θα σας δώσω λάθος link σίγουρα. Δεν πρέπει να είναι και πολύ δύσκολο πάντως να βρεθεί. Καλέστε στο 80011500200 είναι η τεχνική υποστήριξη της ACER και η Ιταλίδα κυρία που μου απαντούσε είναι αστέρι! Και ξέρει και ελληνικά!
NickPlusPlus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Καλά δεν τους ξέχεσες, τι πάει να πεί θα χρειαστεί εβδομάδες. Δεν υπάρχει ζημιά που να χρειάζεται τόσο διάστημα εκτός βέβαια αν ξεκινήσει η επισκευή της 10 μέρες μετά την παράδοση οπότε δεν έπρεπε να πούνε για σύνθετη ζημιά αλλά για φόρτο εργασίας.Τέλως πάντων επιμένω ότι στα ide/sata drivers είναι το πρόβλημα, δεν δίνω link γιατί ως φανατικός amdάκιας δεν έχω μπεί ποτέ στο site της intel και θα σας δώσω λάθος link σίγουρα. Δεν πρέπει να είναι και πολύ δύσκολο πάντως να βρεθεί. Καλέστε στο 80011500200 είναι η τεχνική υποστήριξη της ACER και η Ιταλίδα κυρία που μου απαντούσε είναι αστέρι! Και ξέρει και ελληνικά! για μενα ειναι καπως δυσκολο. ακριβες μοντελο της motherboard πως θα δουμε? (εννοειτε χωρις να ανοιξουμε το λαπτοπ) . Γιατι το everest λεει απλα intel.. help παιδια.. -----Προστέθηκε 23/9/2008 στις 04 : 31 : 32----- λοιπον μολις βρηκα το μοντελο ειναι intel 965PM .σατα drivers στο σιτε δεν παιζουν με μια πρωτη αναζητηση.. αν ξερει καποιος που μπορουμε να βρουμε sata drivers για το συγκεκριμενο μοντελο θα βοιθουσε πολυ
ata1983 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Λογικά θα είναι πακέτο όλα μαζί chipset/sata/vga.
kotsos_licious Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2008 σήμερα άνοιξα το laptop και μπήκα στο BIOS... αφού είδα ότι όλα οκ με τους δίσκους και αφού έκανα και μια μικρή περιπλάνηση εκεί μέσα πάτησα και καλά "save changes" (τίποτα δεν άλλαξα όμως...) anyway, αφού φόρτωσε κανονικά τα Vista μου αναγνώρισε μια χαρά όλα τα partitions των σκληρών δίσκων..... ξέχασα όμως να τον κλείσω και να τον ξανανοίξω με κανονική εκκίνηση όμως για να δω τι παίζει και αν διορθώθηκε το πρόβλημα.... as i said...."strange things..." we'll see....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.