Προς το περιεχόμενο

Logitech Z-5500!!

tourist23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

να πω και εγω τη γνωμη μου για τα ηχεια. ειναι πολυ καθαρα,ακους πραγματα που με αλλα θα νομιζεσ πως δεν ακουγονται. ενδεικτικως να αναφερω πως νομιζα ο αριστερος μπροστινος δορυφορος ειχε χαλασει γιατι εβγαζε το λεγομενο κοκκο των παλιων ραδιοφωνων (οι παλιοι γνωριζουν τι εννοω).τελικως αποδεικτηκε πως απλως εβγαζε στη φορα τη ''χαλαρη'' εγραφη του plextor.οσο για την ενταση στο τερμα και απο οπτικη ινα δεν παραμορφωνουν καθολου. θελουν ομως χωρο γιατι το sub-woofer ειναι τερατακι.

το μονο προβλημα που αντιμετωπισα ηταν ενα τρεμοπαιγμα στο φως της μοναδας ελεγχου (η οποια σε σχεδιο μαλλον δεν ταιριαζει με το προφιλ των ηχειων) και ενα σχετικα τηλεχειριστηριο το οποιο μια δουλευε και μια οχι. τελικως διορθωθηκαν ,το ενα απλως με τη συνδεση των σε σταθεροποιητη τασης (πραγμα που με εκανε να πιστεψω πως τα ηχεια αυτα δεν εχουν και μεγαλη ανοχη στις διακυμανσεις) και το αλλο απλως με τριψιμο στον μεταλλικο πολο της αριστερης επαφης της μπαταριας .

επισης τα καλωδια ειναι αρκετα μακρια για να τα βαλεις οσο μακρυτερα γινεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 809
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ο μονο προβλημα που αντιμετωπισα ηταν ενα τρεμοπαιγμα στο φως της μοναδας ελεγχου

Μάλλον έχεις και εσύ την ελαττωματική παρτίδα. Περίμενε να το ξαναδείς και ας το έχεις στον σταθεροποιητή.

και ενα σχετικα τηλεχειριστηριο το οποιο μια δουλευε και μια οχι.

Κάτι δεν πάει καλά σίγουρα. Κοίταξε να αλλάξεις τις μπαταρίες. Αν δεν διορθωθεί να επικοινωνήσεις με το Service της εταιρίας.

Να ρωτήσω κ εγώ για 2 προβληματάκια που έχω?(κατά τα άλλα απόλυτα ευχαριστημένος για σύστημα που τελεί χρέη home cinema κ άκουσμα μουσικής σε ένα!)το ένα είναι το γνωστό popping που το κάνουν είτε με συσκευές συνδεδεμένες στο ίδιο πολύμπριζο,είτε σε άλλη άλλη μπρίζα της ίδιας γραμμής αλλά ακόμα κ με το φώς του δωματίου(λάμπα φθορίου!)δεν με ενοχλεί θα έλεγα...δημιουργεί όμως πρόβλημα στο σύστημα?

Κ το δεύτερο είναι πως αν τα κλείσω ενώ είναι σε stereo ή stereox2 mode,όταν τα ανοίξω οι δορυφόροι κάνουν έναν ήχο σαν του test αλλά πολύ μικρό σε διάρκεια,στιγμιαίο κ το subwoofer κάνει έναν ήχο σαν να σπάει μία φουσκα από αυτό το πλαστικό που τυλίγουμε ευαίσθητα πράγματα (δεν ξέρω πως λέγεται αλλά φαντάζομαι καταλάβατε!)!Υπάρχει πρόβλημα?

Να ρωτήσω κ εγώ για 2 προβληματάκια που έχω?(κατά τα άλλα απόλυτα ευχαριστημένος για σύστημα που τελεί χρέη home cinema κ άκουσμα μουσικής σε ένα!)το ένα είναι το γνωστό popping που το κάνουν είτε με συσκευές συνδεδεμένες στο ίδιο πολύμπριζο,είτε σε άλλη άλλη μπρίζα της ίδιας γραμμής αλλά ακόμα κ με το φώς του δωματίου(λάμπα φθορίου!)δεν με ενοχλεί θα έλεγα...δημιουργεί όμως πρόβλημα στο σύστημα?

Κ το δεύτερο είναι πως αν τα κλείσω ενώ είναι σε stereo ή stereox2 mode,όταν τα ανοίξω οι δορυφόροι κάνουν έναν ήχο σαν του test αλλά πολύ μικρό σε διάρκεια,στιγμιαίο κ το subwoofer κάνει έναν ήχο σαν να σπάει μία φουσκα από αυτό το πλαστικό που τυλίγουμε ευαίσθητα πράγματα (δεν ξέρω πως λέγεται αλλά φαντάζομαι καταλάβατε!)!Υπάρχει πρόβλημα?

οχι dont worry .....

προσπαθησε να χαμηλωσεις λιγο την ενταση του sub woofer στην ιδια λειτουργια και ανοιγοκλεισε τα. δες αν στο κανει.

Toslink δεν έχω δοκιμάσει,με coaxial δεν το κάνουν!μόνο αναλογικά stereo stereox2.6direct,movie-music mode μια χαρά!επίσης το κάνουν είτε η πηγή στέλνει σήμα όσο είναι κλειστά κ τα ανοίξω(κ μετά παίζουν κανονικά) είτε δεν έχουν σήμα!

popping που το κάνουν

Παρόλο που είναι τόσο γνωστό, εγώ δεν το γνωρίζω.

Let me know someone...

αν τα κλείσω ενώ είναι σε stereo ή stereox2 mode,όταν τα ανοίξω οι δορυφόροι κάνουν έναν ήχο σαν του test αλλά πολύ μικρό σε διάρκεια,στιγμιαίο κ το subwoofer κάνει έναν ήχο σαν να σπάει μία φουσκα από αυτό το πλαστικό που τυλίγουμε ευαίσθητα πράγματα

Αν κατάλαβα καλά το "φύσημα" για λίγο, οπότε δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε. Μπορεί να γίνεται μέχρι να αποφορτιστούν κάποιοι πυκνωτές.

Όσον αφορά το "σκάσιμο της φούσκας", αν δεν κάνω λάθος γίνεται όταν ανοίγουμε ή κλείνουμε τα ηχεία. Δεν είναι πρόβλημα αυτό, είναι από το ρεύμα που έχει μείνει μέσα στα κυκλώματα.

Popping(ένας ήχος σαν ποπ,τικ,κρακ(nah krak is too much))...όταν ανοιγοκλείνεις συσκευές που βρίσκονται στο ίδιο πολύμπριζο κυρίως ή μεγάλες συσκευές όπως AC etc κ τα ηχεία είναι ανοιχτά χωρίς να αναπαράγουν κάτι!

κ κανένα από τα 2 μπορεί να μην είναι πρόβλημα,δεν γνωρίζω!

αν είναι από το ρεύμα που έχει μείνει γιατί δεν το κάνουν κ στα άλλα modes?

Και πως κατηγορούμε μία συσκευή για αυτό?

Και η TV μου μερικές φορές που κλείνουμε κάποιο διακόπτη λάμπας, κάποιες φορές κάνει μία γραμμή στη μέση. Ενισχυτές ήχου είναι πολύ πιο ευαίσθητοι.

Σε ενισχυτή κιθάρας (όσοι παίζουν θα το γνωρίζουν) μέχρι και ραδιόφωνο μπορεί να ακούσεις μερικές φορές.

Popping(ένας ήχος σαν ποπ,τικ,κρακ(nah krak is too much))...όταν ανοιγοκλείνεις συσκευές που βρίσκονται στο ίδιο πολύμπριζο κυρίως ή μεγάλες συσκευές όπως AC etc κ τα ηχεία είναι ανοιχτά χωρίς να αναπαράγουν κάτι!

κ κανένα από τα 2 μπορεί να μην είναι πρόβλημα,δεν γνωρίζω!

αν είναι από το ρεύμα που έχει μείνει γιατί δεν το κάνουν κ στα άλλα modes?

εφοσον σε ψηφιακο σημα δε στο κανει δεν ειναι ρευματα. εχει να κανει με τη μορφη του ηχου. μαλλον εισαι τυχερος και το μονο που μπορει να χρειαστεις ειναι ενα ποιοτικοτερο αναλογικο καλωδιο. μπορει βεβαια να μην καταφερεις και τιποτα,αλλα εφοσον στο κανει στο αναλογικο σημα μοναχα δεν εχουν προβλημα τα ηχεια. αυτο το σκασιματακι το ειχα συνεχεια στα παλια μου creative inspire 8600 . ηταν καθαρα λογο αναλογικου σηματος. ειδικα οταν τα συνεδεα σε εξοδο ακουστικων ,οπως του φορητου υπολογιστη εκει οχι μονο εσκαγαν, αλλα σφυριζαν.

@Heatspreader,δεν κατηγορώ καμία συσκευή,είπα οτι μπορεί να μην είναι καν πρόβλημα κ οτι δεν με ενοχλεί!ενοχλεί μόνο αν είναι σε υψηλή ένταση χωρίς να παίζουν κάτι κ ακουστεί το pop!απλά νομίζω η ίδια η Logitech το θεωρούσε αιτία για RMA!εγώ από περιέργια ρωτάω κυρίως!

@gdriver,με αναλογική σύνδεση το κάνουν μόνο στα mode stereo,stereox2...στα υπόλοιπα όχι,εκεί είναι το περίεργο!

εφοσον σε ψηφιακο σημα δε στο κανει δεν ειναι ρευματα.

Δεν έχεις άδικο σε αυτό, αλλά μάλλον εννοείς ότι το ψηφιακό σήμα δεν κάνει βόμβους, φυσήματα και άλλα τέτοια. Ναι.

Όταν ανοίγουμε ή κλείνουμε το ηχοσύστημα όμως και ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος "μποπ" κάποιες φορές, είναι από "μεγάλα" ρεύματα και όχι από "μικρά" προ-ενίσχυσης ρεύματα.

Καλό είναι σε γενικές γραμμές πριν κλείσουμε τα ηχεία να χαμηλώνουμε τελείως τον ήχο για να μη περνάει το ρεύμα αυτό στα ηχεία.

@Heatspreader,δεν κατηγορώ καμία συσκευή,είπα οτι μπορεί να μην είναι καν πρόβλημα κ οτι δεν με ενοχλεί!ενοχλεί μόνο αν είναι σε υψηλή ένταση χωρίς να παίζουν κάτι κ ακουστεί το pop!απλά νομίζω η ίδια η Logitech το θεωρούσε αιτία για RMA!εγώ από περιέργια ρωτάω κυρίως!

@gdriver,με αναλογική σύνδεση το κάνουν μόνο στα mode stereo,stereox2...στα υπόλοιπα όχι,εκεί είναι το περίεργο!

Δεν είναι περίεργο, άλλα modes άλλα φίλτρα (έστω και ψηφιακά) τα οποία αντιδρούν διαφορετικά.

Τέλος δεν είναι θέμα κατηγορίας, είναι θέμα ψυχικής ηρεμίας. Δεν χρειάζεται να τα σκαλίζουμε τόσο πολύ, εκτός και αν θέλουμε να κάνουμε αναλυτική κουβέντα για να περνάει η ώρα.

παίδες, μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω μεγαλύτερα καλώδια ηχείων; (εννοώ το κόκκινο μαύρο καλώδιο)

Νομίζω όταν είχα πάρει τα ηχεία είχε πέσει το μάτι μου κάπου στο manual που έλεγε ότι πρέπει να έχουν διατομή μεγαλύτερη από 18 mm^2. Πρέπει να προσέξω κάτι τέτοιο;

Επίσης, λέτε να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον ήχο επειδή θα είναι μεγαλύτερα τα καλώδια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...