Heatspreader Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Για ταινίες αν έχεις ρυθμίσει σωστά την κάρτα ήχου, πρεπει στα ηχεία να γράφει dts ή Dolby Digital. Όταν γράφει ένα απο αυτά, τίποτα δεν μπορείς να πειραξεις απο τα ηχεία.
hackertom Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 βγαλε το Pro logic σαπιλα ειναι. παιρνει τον στερεοφωνικο ηχο και τον μετατρεπει σε ενα απαραδεκτο πραγμα με βαβουρα, ηχω, και διαφορα εφφε και ακουγεται τραγικα χαλια. στα τραγουδια ειναι 100% φυσιολογικο να παιζουν μονο τα 2 μπροστινα και το sub. Τότε το stereo x2 δεν είναι καλή λύση για Music ? Σε ταινίες δεν λέει το PL II Movie ? Mono το dts ή Dolby Digital ? Για ταινίες αν έχεις ρυθμίσει σωστά την κάρτα ήχου, πρεπει στα ηχεία να γράφει dts ή Dolby Digital. Όταν γράφει ένα απο αυτά, τίποτα δεν μπορείς να πειραξεις απο τα ηχεία. Ναι μου γράφει dts αλλά δεν πρέπει να κάνουμε ρύθμισή μόνο στην κάρτα ήχου άλλα και στον media player που έχουμε.
Heatspreader Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Τότε το stereo x2 δεν είναι καλή λύση για Music ? Σε ταινίες δεν λέει το PL II Movie ? Mono το dts ή Dolby Digital ? Ότι σου αρέσει. Ναι μου γράφει dts αλλά δεν πρέπει να κάνουμε ρύθμισή μόνο στην κάρτα ήχου άλλα και στον media player που έχουμε. Άρα το έφτιαξες αυτό έτσι; Όλα μια χαρά, σωστά;
hackertom Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Ότι σου αρέσει. Άρα το έφτιαξες αυτό έτσι; Όλα μια χαρά' date=' σωστά;[/quote'] Όλα κοπλέ παιδία! Ευχαριστώ! Sent from my iPhone using Insomnia
hackertom Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Η απίστευτη εξυπηρέτηση της Logitech για άλλη μία φορά κάνει το θαύμα της! Η οθόνη των ηχείων μου, έχει χαλάσει. Συγκεκριμένα ο φωτισμός έχει πέσει δραματικά και προχθές που πήγα σ' έναν φίλο μου, είδα πως η δικιά του είναι η μέρα με τη νύχτα (Η δικιά μου είναι η νύχτα ) Επικοινώνησα λοιπόν πριν λίγο με την αντιπροσωπία στην Ελλάδα και μόνο συγγνώμη δεν μου ζήτησε ο υπάλληλος γι' αυτό που συνέβη. Του είπα πως τα έχω πάνω από 2 χρόνια, ίσως και 3 και ότι την απόδειξη αγοράς δεν την έχω μπροστά μου και δεν ξέρω αν υπάρχει. Ούτε καν ασχολήθηκε με αυτό και το μόνο που μου ζήτησε ήταν να του διαβάσω το αυτοκόλλητο κάτω από τους δορυφόρους. Στη συνέχεια μου ζήτησε και έναν κωδικό που έχει το Sub, αλλά για να μη με ταλαιπωρήσει όπως είπε, μου ζήτησε τα στοιχεία μου για να μου στείλει ένα νέο Control Panel, χωρίς των κωδικό του Sub. Με ρώτησε επανειλημμένα αν τα ηχεία έχουν πρόβλημα για να μου στείλει άλλα και φυσικά του είπα πως δεν υπάρχει πρόβλημα, μιας και αυτή είναι η αλήθεια. Έτσι λοιπόν αυτές τις μέρες περιμένω νέο Control Panel. Γρήγορη και άψογη εξυπηρέτηση, χωρίς πολλά πολλά. Σε 2 λεπτά το θέμα λύθηκε. Όπως καταλαβαίνεται η Logitech έχει ανεβάσει στο άπειρο τον πήχη της εξυπηρέτησης, κάτι που θα πρέπει να το βλέπουν και άλλες εταιρίες. Αν έκαναν οι υπόλλοιπες εταιρίες τα μισά από αυτά που κάνει η Logitech, θα ήταν όλα τέλεια. Δεν έχω εκπλαγεί ιδιαίτερα, γιατί έχω ακούσει αρκετές αναφορές σε άψογη εξυπηρέτηση και συγκεκριμένα ότι δεν ζητάνε εγγύηση, απόδειξη αγοράς κλπ. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στη Logitech! Φίλε έχεις τηλ από την αντιπροσωπεία να πάρω ένα τηλ και εγώ με ένα θέματάκι που έχω;
murcielago580 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2013 Καλησπερα και απο εμενα,αποφασισα να ψαξω να αγορασω τα εν λογω ηχεια και εγω μεταχειρισμενα αφου δεν υπαρχουν πουθενα καινουρια πλεον.Εχω τα z-2300 που ειναι 2.1 και ειμαι απιστευτα ικανοποιημενος απο την ενταση τους,αλλα κυριως απο το μπασο τους στις ταινιες αλλα και σε τραγουδια.Εχω 2-3 ερωτησεις αν μπορειτε να με βοηθησετε... 1)Αξιζει να δωσει καποιος πειρπου 200 ευρω που εχουν αυτη τη στιγμη η να δωσω 300 και να παρω τα 906?Ξερω οτι δεν ειναι τοσο δυνατα αλλα το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως τα 5500 μεταχειρισμενα δεν εχουν εγγυηση η δεν καλυπτονται αν παθουν κατι,αλλωστε τοσα χρονια εχουν περασει απο τοτε που σταματησε η κυκλοφορια τους,μπορει να ειχαν και την καλυτερη μεταχειριση απο αυτον που θα τα αγορασω. 2)Τα θελω για ταινιες καθως και παιχνιδια μεσω του xbox360 σε συνδεση οπτικης ινας αλλα και τραγουδια απο σκληρο δισκο συνδεδεμενο με τηλεοραση smart tv.Οταν παιζει ενα τραγουδι θα παιζει μονο απο τα μπροστινα ηχεια η υπαρχει και επιλογη για να μετατρεπει το στερεο σε 5.1 ηχο? 3)Αν παθουν κατι γτ καπου διαβασα οτι σε μερικα χαλαγε το πανελ τα καλυπτει ολα η εγγυηση? 4)Τι συνδεσεις-εισοδους εχουν? Σας ευχαριστω και συγνωμη αν κουρασα με ερωτησεις που ισως εχουν ξανααπαντηθει.
graphist83 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Τα 906 έχουν από εισόδους: * 2 οπτικές είσοδοι * 1 ομοαξονική είσοδος * 1 Είσοδος RCA * 1 Είσοδος 3,5 mm Και υποστηρίζουν απο format (στον προενισχυτή τους): * Αποκωδικοποίηση Dolby Digital 5.1 * Αποκωδικοποίηση DTS * Στερεοφωνικός ήχος 3D Σαν σύστημα εφόσον είναι η διάταξη ολα σε ενα, λογικό να μην είναι και τέρας αξιοπιστίας. Απο οτι ξέρω μετατρέπουν τα στέρεο σήματα σε πολυκαναλα ωστε να έχεις ολα τα ηχεια εν λειτουργία. (οχι ακριβώς 5,1 αλλα matrix εφε) Και τώρα να ταράξω και εγω τα νερά, σχετικά με την αίγλη των 906 - 5500 με κατι μακράν ανώτερο? Θα το ρίξω στο τραπέζι και σκεφτείτε το. Ενισχυτής AV: PIONEER VSX322-K στα 159€ Ηχεία 5,1: JBL SCS 200.5 στα 180€ Σύνολο 339€ Στα ίδια λεφτά με τα 906 αμα αγοραστούν από τοπικά μαγαζιά, Η 39€ παραπάνω απο e-shops (ενα για την ακρίβεια). Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν entry level AV (CLASS ΑΒ) ενισχυτή, ο οποίος όμως δεν εχει καμιά σχέση με το μικρο ψηφιακό class D ενισχυτακι των 906. Μάλιστα ο Pioneer διαθέτει από εισόδους μακράν περισσότερες επιλογές: * 4 HDMI * 1 Optical Toslink * 1 Coaxial (ομοαξονική) * 4 ζευγάρια RCA analog in Ενώ επειδή διαθέτει και HDMI IN υποστηρίζει και τα νέα format HD άλλα και πολλά άλλα όπως: * Dolby Digital EX * Dolby Digital Plus * Dolby Pro Logic II * Dolby Pro Logic IIx * Dolby True HD * DTS * DTS-ES * DTS Neo: 6 * DTS 96/24 * DTS-Express * DTS-HD High Resolution Audio * DTS-HD Master Audio Η διάφορα νομίζω ειναι εμφανής... Και ας μην ξεχνάμε οτι είναι δυνατόν να εξελιχθεί οπως εμεις θέλουμε ανάλογα τα ηχεία που θα του βάλουμε. Έχει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής, περισσότερη επεκτασιμότητα, περισσότερα ρυθμιστικά για τον ήχο μας, πολύ πιο καλή ποιότητα ήχου ελεώ κλάσης ΑΒ και τέλος περισσότερη ισχύ. Τα JBL από την άλλη επίσης υπερέχουν σαν ποιότητα κατασκευής, αλλα και του ονόματος που κουβαλάνε. Δεν θέλουν και πολλές συστάσεις. Τα περιφερειακά ειναι 2 δρόμων και το sub εναι ενεργό με το δικο του ξεχωριστό ενισχυτή. Άρα περισσότερα ρεύματα συνολικά και δεν βαραίνουμε τον main όπως στα 906. Κάνει πολύ καλά ακριβως αυτα που ζήτησες πιο πάνω. Η επιλογή δική σου. 1
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Καλησπερα και απο εμενα,αποφασισα να ψαξω να αγορασω τα εν λογω ηχεια και εγω μεταχειρισμενα αφου δεν υπαρχουν πουθενα καινουρια πλεον.Εχω τα z-2300 που ειναι 2.1 και ειμαι απιστευτα ικανοποιημενος απο την ενταση τους,αλλα κυριως απο το μπασο τους στις ταινιες αλλα και σε τραγουδια.Εχω 2-3 ερωτησεις αν μπορειτε να με βοηθησετε... 1)Αξιζει να δωσει καποιος πειρπου 200 ευρω που εχουν αυτη τη στιγμη η να δωσω 300 και να παρω τα 906?Ξερω οτι δεν ειναι τοσο δυνατα αλλα το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως τα 5500 μεταχειρισμενα δεν εχουν εγγυηση η δεν καλυπτονται αν παθουν κατι,αλλωστε τοσα χρονια εχουν περασει απο τοτε που σταματησε η κυκλοφορια τους,μπορει να ειχαν και την καλυτερη μεταχειριση απο αυτον που θα τα αγορασω. 2)Τα θελω για ταινιες καθως και παιχνιδια μεσω του xbox360 σε συνδεση οπτικης ινας αλλα και τραγουδια απο σκληρο δισκο συνδεδεμενο με τηλεοραση smart tv.Οταν παιζει ενα τραγουδι θα παιζει μονο απο τα μπροστινα ηχεια η υπαρχει και επιλογη για να μετατρεπει το στερεο σε 5.1 ηχο? 3)Αν παθουν κατι γτ καπου διαβασα οτι σε μερικα χαλαγε το πανελ τα καλυπτει ολα η εγγυηση? 4)Τι συνδεσεις-εισοδους εχουν? Σας ευχαριστω και συγνωμη αν κουρασα με ερωτησεις που ισως εχουν ξανααπαντηθει. 1) Είναι μία χαρά. Ποιοτικής κατασκευής όμορφα ηχεία με πολύ καλή απόδοση στις ταινίες και μέτρια απόδοση στη μουσική. Τα Z-5500 είναι απαρχαιωμένα και σαφώς χωρίς εγγύηση δεν θα πρότεινα να αγοράσεις. 2) Όταν παίζει κάποιο τραγούδι, έχεις επιλογές να παίζουν και τα 4 ηχεία, σαν Stereox2 ή να παίζουν και τα 5 ηχεία Surround. 4) Με πρόλαβε ο φίλος. 3) Η εγγύηση της Logitech είναι το δυνατό χαρτί των ηχείων. Προσωπικά αν βρω κάποιο προϊόν με τα ίδια ή λίγο καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά στην ίδια ή λίγο χαμηλότερη τιμή, θα προτιμήσω αυτό της Logitech. Η εγγύηση που σου προσφέρουν είναι το κάτι άλλο. Πολλές αναφορές θα βρεις στο Internet. Αλλάζουν προϊόντα ακόμα και αν είσαι και δύο χρόνια εκτός εγγύησης. Πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες εταιρίες.
murcielago580 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Τα 906 έχουν από εισόδους: * 2 οπτικές είσοδοι * 1 ομοαξονική είσοδος * 1 Είσοδος RCA * 1 Είσοδος 3,5 mm Και υποστηρίζουν απο format (στον προενισχυτή τους): * Αποκωδικοποίηση Dolby Digital 5.1 * Αποκωδικοποίηση DTS * Στερεοφωνικός ήχος 3D Σαν σύστημα εφόσον είναι η διάταξη ολα σε ενα, λογικό να μην είναι και τέρας αξιοπιστίας. Απο οτι ξέρω μετατρέπουν τα στέρεο σήματα σε πολυκαναλα ωστε να έχεις ολα τα ηχεια εν λειτουργία. (οχι ακριβώς 5,1 αλλα matrix εφε) Και τώρα να ταράξω και εγω τα νερά, σχετικά με την αίγλη των 906 - 5500 με κατι μακράν ανώτερο? Θα το ρίξω στο τραπέζι και σκεφτείτε το. Ενισχυτής AV: PIONEER VSX322-K στα 159€ Ηχεία 5,1: JBL SCS 200.5 στα 180€ Σύνολο 339€ Στα ίδια λεφτά με τα 906 αμα αγοραστούν από τοπικά μαγαζιά, Η 39€ παραπάνω απο e-shops (ενα για την ακρίβεια). Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν entry level AV (CLASS ΑΒ) ενισχυτή, ο οποίος όμως δεν εχει καμιά σχέση με το μικρο ψηφιακό class D ενισχυτακι των 906. Μάλιστα ο Pioneer διαθέτει από εισόδους μακράν περισσότερες επιλογές: * 4 HDMI * 1 Optical Toslink * 1 Coaxial (ομοαξονική) * 4 ζευγάρια RCA analog in Ενώ επειδή διαθέτει και HDMI IN υποστηρίζει και τα νέα format HD άλλα και πολλά άλλα όπως: * Dolby Digital EX * Dolby Digital Plus * Dolby Pro Logic II * Dolby Pro Logic IIx * Dolby True HD * DTS * DTS-ES * DTS Neo: 6 * DTS 96/24 * DTS-Express * DTS-HD High Resolution Audio * DTS-HD Master Audio Η διάφορα νομίζω ειναι εμφανής... Και ας μην ξεχνάμε οτι είναι δυνατόν να εξελιχθεί οπως εμεις θέλουμε ανάλογα τα ηχεία που θα του βάλουμε. Έχει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής, περισσότερη επεκτασιμότητα, περισσότερα ρυθμιστικά για τον ήχο μας, πολύ πιο καλή ποιότητα ήχου ελεώ κλάσης ΑΒ και τέλος περισσότερη ισχύ. Τα JBL από την άλλη επίσης υπερέχουν σαν ποιότητα κατασκευής, αλλα και του ονόματος που κουβαλάνε. Δεν θέλουν και πολλές συστάσεις. Τα περιφερειακά ειναι 2 δρόμων και το sub εναι ενεργό με το δικο του ξεχωριστό ενισχυτή. Άρα περισσότερα ρεύματα συνολικά και δεν βαραίνουμε τον main όπως στα 906. Κάνει πολύ καλά ακριβως αυτα που ζήτησες πιο πάνω. Η επιλογή δική σου. Γενικοτερα δεν με ενδιαφερει να δωσω και παραπανω χρηματα,αρκει να παρω κατι το οποιο θα το κρατησω και δεν θα χρειαστει αργοτερα να το αλλαξω,θελω κατι αρκετα αξιοπιστο και κυριως δυνατο,γιαυτο ψαχνω τα 5500.τα 906 ας τα αφησουμε νομιζω οτι ειναι υποδεεστερα των 5500.Τα jbl που αναφερεις θα προσπαθησω να βρω ενα μαγαζι να παω να τα ακουσω απο κοντα. Οπως ειπατε τα 5500 ειναι πολυ καλα για ταινιες αλλα οχι τοσο καλα για μουσικη,γιατι αυτο?επειδη δεν εχουν δυνατους δορυφορους? Και κατι ακομα,ο ενισχυτης ο παραπανω θα μπορουσε να σηκωσει τα παρακατω ηχεια? http://www.skroutz.gr/s/94511/Roister-HT-4000.html Ξερω οτι ξεφευγουν πολυ σε τιμη,γιαυτο και εαν εχετε κατι πιο φθηνο να προτεινεται ευχαριστως.
Heatspreader Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Οπως ειπατε τα 5500 ειναι πολυ καλα για ταινιες αλλα οχι τοσο καλα για μουσικη,γιατι αυτο?επειδη δεν εχουν δυνατους δορυφορους? Επειδη ειναι 5.1 με λιγοτερα απο 1000€, γι' αυτο. Μονοδρομα ηχεια ειναι. Ευχαριστημενος θα μεινεις, αλλα δεν τα βαζεις διπλα σε ενα πολυ καλο ηχοσυστημα.Δεν υπαρχουν πλεον τα 5500. Ο αντικαταστατης τους ειναι τα 906.
jsiskos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 H Logitech καλή είναι για κάνα πληκτρολόγιο, άντε και για ποντίκι. Υπήρχαν και υπάρχουν κλάσεις ανώτερα ηχεία σε αυτά τα χρήματα από τα κάκιστα 5500 (και 906). Και δεν μιλάω για ακρόαση μουσικής, αλλά και για ταινίες. Παλιά ήταν τα κτήνη gigaworks s750, τώρα βρίσκεις τα edifier.
Heatspreader Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Κάκια δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων. Κάθε άλλο. Όταν επίσης βάζεις τη λέξη "κάκιστα" μην βάζεις στην ίδια πρόταση τα Κινέζικα ηχεία της Κινέζικης εταιρίας Edifier. 1
jsiskos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Τα logi για τα χρήματά τους είναι κάκιστα και απευθύνονται σε κομπιουτεράδες που δεν ξέρουν τι παίζει στον κόσμο των hi-fi. Αν κάνανε 120-130 ευρώ, θα τα χαρακτήριζα αξιοπρεπή. Όπως και να έχει, τα edifier και τα s750 είναι κλάσεις ανώτερα από τα αστεία 5500.
murcielago580 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Επειδη ειναι 5.1 με λιγοτερα απο 1000€, γι' αυτο. Μονοδρομα ηχεια ειναι. Ευχαριστημενος θα μεινεις, αλλα δεν τα βαζεις διπλα σε ενα πολυ καλο ηχοσυστημα. Δεν υπαρχουν πλεον τα 5500. Ο αντικαταστατης τους ειναι τα 906. Μιλαω για μεταχειρισμενα παντα,τα 906 δεν με ενδιαφερουν,προτιμω να δωσω 180 περιπου για τα 5500 παρα 300 για τα 906.
deesnider Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Κάκια δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων. Κάθε άλλο. Όταν επίσης βάζεις τη λέξη "κάκιστα" μην βάζεις στην ίδια πρόταση τα Κινέζικα ηχεία της Κινέζικης εταιρίας Edifier. ...και η σημασία τού να είναι μια εταιρεία κινέζικη και να κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα, είναι ποια ακριβώς; Ότι, ας πούμε, οτιδήποτε είναι κινεζικής κατασκευής είναι εκ δεδομένου κακό και οποιαδήποτε κινεζική εταιρεία παράγει προϊόντα αποκλειστικά β' διαλογής; Βήμα 1: Βρες μία αναγνωρισμένη εταιρεία αποκλειστικά κατασκευής hi fi ηχείων - όχι pc speakers - η οποία να φτιάχνει τις καμπίνες των σοβαρών της μοντέλων από πλαστικό. Μία, όχι δύο... Βήμα 2: Δες πόσες τέτοιες εταιρείες, επιλέγουν ως υλικό κατασκευής τής καμπίνας των ηχείων τους, το mdf. Βήμα 3: Παρατήρησε ποιο υλικό επιλέγει για την κατασκευή τής καμπίνας των δορυφόρων ή ...«κινεζική» κατασκευάστρια pc speakers, edifier και ποιο η «απ' όπου κι αν κατάγεται», logitech. Βήμα 4: Μετά, μιλάμε ξανά για ηχεία... ...ούτε από μωρά παιδιά, τέτοια «επιχειρήματα» αδερφάκι μου...ανάθεμα τα 20+ χρόνια που δούλεψα σε πωλήσεις «ήχου-εικόνας» δηλαδή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα