SPANK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Το ειχα σκευτεί αλλα αν το κάνω αυτο αυτομάτως οταν θα κάθομαι στο pc τα rear left και right των logitech που θα ειναι στην tv θα γίνουν front για το pc οπότε θα ειναι πάλι ανάποδος ο ήχος Είναι λίγο περιορισμένα τα πράγματα
_BASSstarlet_ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Στις ρυθμίσεις συχνοτήτων σε EQ, συνήθως προσπαθούμε να υπάρχει μία πιο ομοιόμορφη κατανομή συχνοτήτων. Αυτό το <<ομοιόμορφη>> το επιτυγχάνουμε, πως; Ευθυγραμμίζοντας τα sliders? Παίζοντας με τα sliders μέχρι να ακούμε flat? (flat=όρος-μπαρούφα που συναγωνίζεται σε ηλιθιότητα το <<το ηχείο πρέπει να είναι χχχ watt rms>> )? Ομοιόμορφοι είναι οι παπάδες όταν συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα.
Heatspreader Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Το ειχα σκευτεί αλλα αν το κάνω αυτο αυτομάτως οταν θα κάθομαι στο pc τα rear left και right των logitech που θα ειναι στην tv θα γίνουν front για το pc οπότε θα ειναι πάλι ανάποδος ο ήχος Είναι λίγο περιορισμένα τα πράγματα Μπορείς να πάρεις για το PC ένα ζευγάρι απλά ηχεία 2.0 ή 2.1. Αυτό το <<ομοιόμορφη>> το επιτυγχάνουμε, πως; Ευθυγραμμίζοντας τα sliders? Παίζοντας με τα sliders μέχρι να ακούμε flat? (flat=όρος-μπαρούφα που συναγωνίζεται σε ηλιθιότητα το <<το ηχείο πρέπει να είναι χχχ watt rms>> )? Ομοιόμορφοι είναι οι παπάδες όταν συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα. Όχι ευθυγραμμίζοντας τα Sliders. Αν γίνει κάτι τέτοιο ο ήχος θα βγαίνει Flat από την πηγή (Εγώ έτσι ακούω). Φυσικά στο ηχείο μετά θα χρωματίζεται. Αποφεύγουμε συνήθως μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των Sliders. Όταν θέλουμε να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε μία συχνότητα, καλό είναι να κάνουμε το ανάλογο και στη διπλανή της, αλλά με μικρότερο βήμα. Όπως έχω σχεδιάσει στο σχήμα. (χρωματιστές γραμμές) Είναι λάθος να κόβουμε τόσο απότομα συχνότητες (όπως φαίνεται στο ροζ), εκτός και αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, δηλαδή το ηχείο μας να τσιτσιρίζει σε μία από αυτές τις συχνότητες. Βέβαια ακόμα και έτσι να είναι αφενός τα φίλτρα έχουν μία απόκλιση, αφετέρου, τα ψηφιακά φίλτρα τέτοιου τύπου, όπως και του Winamp, κόβουν ότι τα φωτίσει ο Θεός κάθε φορά και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο. Γι' αυτό έχω ζητήσει αν γνωρίζει κάποιος, κάποιο πρόγραμμα το οποίο να είναι ένα καλό EQ, το οποίο σαν πρόγραμμα να "τοποθετείται" στην έξοδο της κάρτας ήχου, και να ρυθμίζουμε από εκεί τις συχνότητες με μεγαλύτερη ακρίβεια απ' ότι προσφέρουν τα προγράμματα.
Merdock Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Σύνδεσε το PC με Coaxial και το PS3 με οπτική. Την TV σιγά τα αυγά, πέτα της RCA. Δε νομίζω να έχει Coaxial η κάρτα του.Γενικά από μια ματιά που έριξα σε κάρτες ήχου λίγες είδα να έχουν Coaxial. Btw αν από τα ηχεία όταν δεν παίζει κάποιος ήχος ακούγεται ένα βουητό buzzzzzzzz τι ακριβώς φταίει.Μου το κάνουν τα Z-2300 και αναρωτιέμαι αν θα το κάνουν και τα Z-5500. Μήπως φταίει ότι δίπλα στα καλώδια των ηχείων είναι 5-6 καλώδια ρεύματος;
Heatspreader Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δε νομίζω να έχει Coaxial η κάρτα του.Γενικά από μια ματιά που έριξα σε κάρτες ήχου λίγες είδα να έχουν Coaxial. Η παρακάτω είναι η κάρτα του φίλου? http://sound-cards-review.toptenreviews.com/creative-sound-blaster-x-fi-titanium-details.html Η Μαύρη θύρα - καρφί δεν είναι ψηφιακή? Btw αν από τα ηχεία όταν δεν παίζει κάποιος ήχος ακούγεται ένα βουητό buzzzzzzzz τι ακριβώς φταίει.Μου το κάνουν τα Z-2300 και αναρωτιέμαι αν θα το κάνουν και τα Z-5500. Μήπως φταίει ότι δίπλα στα καλώδια των ηχείων είναι 5-6 καλώδια ρεύματος; Σε μεγάλη ένταση λογικά συμβαίνει αυτό έτσι δεν είναι?
SPANK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Ναι αυτή είναι φίλε μου εχει optical in και out Υ.Γ Μόλις τα παρέλαβα και θα τα σετάρω απο αύριο που θα έχω χρόνο
sozz Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Για ποιον λόγο έχεις κόψει τόσο βίαια τη συχνότητα των 125Hz? Στις ρυθμίσεις συχνοτήτων σε EQ, συνήθως προσπαθούμε να υπάρχει μία πιο ομοιόμορφη κατανομή συχνοτήτων. Για το ότι έχεις αφήσει τις μεσαίες ως έχουν και έχεις ρίξει τα πρίμα, ας πούμε ότι είναι δικό σου προσωπικό γούστο. ο λογος που το εκανα ειναι γιατι ετσι το woofer παιζει ενα ντουκου ντουκου ωραιο που το νιωθω αλλα αν ανεβασω τα 125 hz τοτε δεν βαραει τοσο πολυ αλλα βαραει ποιο γρηγορα και κανει ενα σπαστικο ηχο που καλυβη τις μεσαιες συχνοτητες (λιγο ακαταλαβιστικο) μπορεις να γραψεις πως εχεις εσυ να παρω καμια ιδεα γιατι δεν εχω ασχοληθει ποτε με τετοια ΥΓ τωρα ειδα οτι το εχεις στον flat εγω ακουω πολλα κομματια απο το youtube οποτε η ποιοτητα ειναι μαπα και κανει πολυ σπαστικο τις ψηλες συχνωτητες για αυτο τις εχω ριξει ενω τα 125 hz μου ακουγεται ενα βουητο οποτε χαμηλοσα τα 125 και μεγαλωσα τα 62 και ακουγεται ενα ωραιο μποτιδι(δεν ξερω αν το λεω σωστα ) και δεν εχω και το βουητο απο τα 125. γενικα μπορει να φταιει και το youtube δεν εχω δοκιμασει να τα φτιαξω σε τραγουδια στο pc
djkris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Btw αν από τα ηχεία όταν δεν παίζει κάποιος ήχος ακούγεται ένα βουητό buzzzzzzzz τι ακριβώς φταίει.Μου το κάνουν τα Z-2300 και αναρωτιέμαι αν θα το κάνουν και τα Z-5500. Μήπως φταίει ότι δίπλα στα καλώδια των ηχείων είναι 5-6 καλώδια ρεύματος; Προσπάθησα και εγώ με τα δικά μου να τα κρατήσω όσο γίνεται πιό μακριά από πρίζες και καλώδια, αλλά δεν γινόταν. Το ακούω και εγώ αυτό το βουητό, μόνο όμως όταν έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ησυχία. Φαντάζομαι (και ελπίζω) να είναι μόνο αυτό.
sozz Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Προσπάθησα και εγώ με τα δικά μου να τα κρατήσω όσο γίνεται πιό μακριά από πρίζες και καλώδια, αλλά δεν γινόταν. Το ακούω και εγώ αυτό το βουητό, μόνο όμως όταν έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ησυχία. Φαντάζομαι (και ελπίζω) να είναι μόνο αυτό. και εγω το ακουω αυτο απο το κεντρικο ηχειο οταν μπει σε boost 4+ ακομα ποιο εντονα δοκιμασαι να δεις αν εχεις χαμηλη ποιοτητα πχ 16 bit 44k αν σου το κανει ακομα ποιο εντονο γιατι εμενα αν το βαλω εκει το κανει δυνατα τωρα το εχω 24 96 και το κανει μονο οταν εχει πολυ ησυχια ΥΓ δεν ξερω αν φταιει τιποτα απο αυτα αλλα εχω ακουσει διαφορα αναμασεσα σε αυτα τα δυο και με οπτικη ινα δεν μου το εκανε καθολου(απο οτι θυμαμαι)
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δοκιμάστε να αλλάξετε την πολικότητα τους φις της πρίζας. Δηλαδή να το γυρίσετε από την άλλη. Το καλώδιο αναφέρει που είναι η φάση, τη φάση τη βρίσκετε με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι. Εκεί που θα ανάψει είναι η φάση. Το έχω αναφέρει και στο παρελθόν αυτό. Όχι ότι υπάρχει διαφορά στην ποιότητα, αλλά φαντάζομαι ότι εκεί που είναι να γειωθούν κάποια Volts, περνάνε στον ενισχυτή. Επίσης ίσως κάποιος να γνωρίζει καλύτερα, καλό είναι τους μετασχηματιστές να τους τροφοδοτούμε πρώτα με φάση για να αποδώσουν καλύτερα.
tarantules Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δοκιμάστε να αλλάξετε την πολικότητα τους φις της πρίζας. Δηλαδή να το γυρίσετε από την άλλη. Το καλώδιο αναφέρει που είναι η φάση, τη φάση τη βρίσκετε με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι. Εκεί που θα ανάψει είναι η φάση. Το έχω αναφέρει και στο παρελθόν αυτό. Όχι ότι υπάρχει διαφορά στην ποιότητα, αλλά φαντάζομαι ότι εκεί που είναι να γειωθούν κάποια Volts, περνάνε στον ενισχυτή. Επίσης ίσως κάποιος να γνωρίζει καλύτερα, καλό είναι τους μετασχηματιστές να τους τροφοδοτούμε πρώτα με φάση για να αποδώσουν καλύτερα. Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις λιγάκι γιατί δεν το κατάλαβα; Τί εννοείς "να τους τροφοδοτήσουμε ΠΡΩΤΑ με φάση";
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Αυτό καταρχήν το αναφέρω για τους μετασχηματιστές με επιφύλαξη και ίσως κάποιος γνώστης ηλεκτρονικών που γνωρίζει σε βάθος τέτοια θέματα να μας απαντήσει. Θέλω να δείξω ότι υπάρχει πολικότητα και στο εναλλασσόμενο ρεύμα. Εννοώ να τους τροφοδοτούμε με σωστή πολικότητα, όπως όλες τις συσκευές μας. Έχοντας δηλαδή ανάποδα στη πρίζα μία συσκευή, μετρώντας στο σώμα της (πχ σε μία βίδα) μπορεί να δεις ακόμα και 30V! Αντίθετα όταν είναι σωστά πολωμένη, μετράς σχεδόν μηδενική τάση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σωστή γείωση και αφενός το ρεύμα δεν σε χτυπάει, αφετέρου δεν ενισχύεται (όταν μιλάμε για συστήματα ήχου), οπότε έχουμε καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα θεωρητικά. Ποιος ο λόγος να υπάρχει μία "ξέμπαρκη" τάση στη συσκευή μας? Όταν ακούω φυσήματα από ηχεία, παράξενους ήχους από ηχεία συνδεδεμένα με PC, το πρώτο πράγμα που κάνω, είναι να τσεκάρω αυτό. Σωστή γείωση - πολικότητα. Θεωρητικά όλα αυτά λίγη σημασία έχουν κατά τη γνώμη μου. Απλά όποιος το έχει χόμπι ασχολείται και με αυτό.
chios Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 στο εναλλασσόμενο δεν πάιζει ρόλο η πολικότητα στον μετασχηματιστή μετατρέπεται σε συνεχές και με τα κατάλληλα φίλτρα (πυκνωτές,τρανζιστορ) βγαίνει σταθεροποιημένο και απαλλαγμένο από τα διάφορα παράσιτα.
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Εσύ λες άλλο πράγμα. Μιλάς για ανόρθωση. Ο μετασχηματιστής θα δουλέψει όπως και να έχει, απλά λέω τι είναι το σωστό. Το ίδιο και οι ηλεκτρικές συσκευές.
tarantules Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 @Heatspreader : Έχω την εντύπωση οτι δεν ισχύουν αυτά που λες περί πολικότητας.Ηλεκτρολόγος έχω σπουδάσει ,όχι ηλεκτρονικός, και μου φαίνεται λίγο κουλό να ισχύει κάτι τέτοιο τη στιγμή που το εναλλασόμενο ρεύμα αλλάζει ακαριαία πολικότητα αρκετές φορές το δευτερόλεπτο... Ίσως κάτι άλλο να είναι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα