Προς το περιεχόμενο

Logitech Z-5500!!

tourist23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά θελω να αγοράσω σημερα την ASUS XONAR DX

... Έχει 65 ευρώ απο το e-shop αλλα με απασχολούν καποια πράγματα οπως: 1)θα μπορω να συνδέσω τα z-5500 οπτικά, αναλογικά και ψηφιακά;;, 2) μηπως πρεπει να πάρω μια καλύτερη ή φτηνότερη κάρτα για τα ηχεια μου;

και 3) επειδη θα πάρω μαζι με αυτο και ενα ποντίκι τα έξοδα αποστολής θα τα πληρώσω ή ειναι δωρεάν λογο τιμής ( τιμη κάρτας μαζι με το ποντίκι: 76,80) και κατι άλλο που ξέχασα , θα υποστιζει DTS;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 809
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@iakinthos8

Αν έχει SPDIF out, σημαίνει ότι μπορείς να τη συνδέσεις ψηφιακά με τα ηχεία. Έχει, άρα μπορείς.

Και ναι υποστηρίζει DTS.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε κάποιο κατάστημα που να πουλάει βάσεις ηχείων. Έριξα μία γρήγορη ματιά στο google, αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόλογο.

Θέλω 2 για τα πίσω ηχεία, για τα μπροστά έχω βάσεις γύρω στους 60 πόντους, οι πίσω θέλω να είναι γύρω στους 80.

@iakinthos8

Αν έχει SPDIF out, σημαίνει ότι μπορείς να τη συνδέσεις ψηφιακά με τα ηχεία. Έχει, άρα μπορείς.

Και ναι υποστηρίζει DTS.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε κάποιο κατάστημα που να πουλάει βάσεις ηχείων. Έριξα μία γρήγορη ματιά στο google, αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόλογο.

Θέλω 2 για τα πίσω ηχεία, για τα μπροστά έχω βάσεις γύρω στους 60 πόντους, οι πίσω θέλω να είναι γύρω στους 80.

άρα μπορώ να τα συνδέσω και ψηφιακά και οπτικά σωστά;.Τα καλώδια θα μου τα δίνει με την κάρτα ή πρέπει να τα αγοράσω ξεχωριστά; σίγουρα έχουν DTS;

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=sY3wwrDDSZs]http://www.youtube.com/watch?v=sY3wwrDDSZs[/ame]

... Για τις βάσεις ηχείων που λες έχω γνωστό θα τον ρωτήσω πρέπει να ξέρει αυτός θα ψάξω και μονός μου και αύριο θα σου πω.

SPDIF, σημαίνει Sony/Philips Digital Interconnect Format.

Είναι πρότυπο δηλαδή που επιτρέπει ψηφιακή σύνδεση.

Το πρότυπο αυτό σου δίνει να το πούμε απλά δύο τρόπους συνδεσμολογίας:

1) Με οπτική ίνα (optical).

2) Με ομοαξονικό καλώδια (Coax).

Και οι δύο τρόποι, χοντρικά σου δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα σε home use. Για το ποιος σου αρέσει περισσότερο, θα το δεις στη πορεία. Παίξε για λίγο καιρό με οπτική και μετά παίξε με Coax.

Εγώ από το PC προτιμώ Coax.

Όσον αφορά το DTS και Dolby Digital, φυσικά και υποστηρίζει, μάλιστα η κάρτα δεν κάνει καμία επεξεργιασία επί αυτού.

Το σήμα φεύγει ψηφιακά κωδικοποιημένο από τη κάρτα ήχου, και αποκωδικοποιείται στη μονάδα επεξεργασίας του ηχοσυστήματός σου.

Οι κάρτες ήχου που λένε υποστήριξη 7.1, κλπ, αναφέρονται σε αναλογική συνδεσμολογία.

Δηλαδή σου λέει, Front Left, Front Right, Rear Left, Rear Right, κ.ο.κ.

Με λίγα λόγια μέχρι πόσα κανάλια μπορείς να συνδέσεις πάνω της και φυσικά στο αναλογικό σήμα η επεξεργασία γίνεται στη κάρτα γραφικών, δηλαδή σου λέει και πόσα κανάλια μπορεί να επεξεργαστεί.

Από εκεί και πέρα το σήμα φεύγει επεξεργασμένο "μασημένο" και στέλνεται στις αντίστοιχες ενισχυτικές μονάδες για να το ακούσει ο ακροατής.

Τι είναι πιο καλό, καλύτερα να το δεις μόνος σου. Γούστα είναι αυτά.

Εγώ προτιμώ όπως είπα ψηφιακή συνδεσμολογία.

Να υπογραμμίσω ότι κάνοντας ψηφιακή σύνδεση δεδομένου ότι η επεξεργασία γίνεται όπως προαναφέραμε στο ηχοσύστημά μας και όχι στη κάρτα γραφικών, δεν έχεις τη δυνατότητα να πειράξεις τον ήχο. Πολλές φορές ούτε καν με το Balance δεν μπορείς να παίξεις (Left/Right). Φαντάσου ένα πακέτο που πρέπει να πάει κάπου χωρίς να το ανοίξει κανείς, έτσι λοιπόν και η ο υπολογιστής δεν το ανοίγει για επεξεργασία.

Ρίξε και μία ματιά παρακάτω αν θες για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το SPDIF.

http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF

Όσον αφορά το DTS και Dolby Digital, φυσικά και υποστηρίζει, μάλιστα η κάρτα δεν κάνει καμία επεξεργιασία επί αυτού.

Το σήμα φεύγει ψηφιακά κωδικοποιημένο από τη κάρτα ήχου, και αποκωδικοποιείται στη μονάδα επεξεργασίας του ηχοσυστήματός σου.

http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF

:confused:το'δες το βιντεο που ειχα βαλει σε spoiler πριν;; γιατι εκει ο τυπος λεει οτι δεν υποστηρίζει και εγω εχω μπερδευτεί:confused:, θελω να την παρω σημερα γιατι λήγει η προσφορα απ'το crazy sundays του ποντικιου που θελει ο αδερφος μου και μετα θα μου φωναζει και θα πρεπει να πληρώσω και τα εξοδα αποστολης :( :cry:

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάρτας γράφει:

# Sample Rate and Resolution:

# Analog Playback Sample Rate and Resolution: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit.

# Analog Recording Sample Rate and Resolution: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit.

# S/PDIF Digital Output: 44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit, Dolby Digital, DTS

Παιδια μπορω να τα εκμεταλευτω καλυτερα τα ζ-5500?Βλεπω εχει ενα σωρο ρυθμισεις.Δεν εχω πολυασχοληθει..Το εχω input:direct,effect:6 ch direct σταθερα..Τα optical και coax τι παιζει με αυτα?

Και αμα ξερετε καμια ρυθμιση για καλυτερη εμπειρια στις ταινιες!

Πας σ' ένα κατάστημα και διαλέγεις/ζητάς, ένα από τα δύο καλώδια που θες.

Για Coaxial σύνδεση θες αυτό.

Για οπτική σύνδεση, θες αυτό.

Σου έδωσα τους τύπους των καλωδίων, για καλύτερες τιμές, κάνε μία έρευνα αγοράς.

Πας σ' ένα κατάστημα και διαλέγεις/ζητάς, ένα από τα δύο καλώδια που θες.

Για Coaxial σύνδεση θες αυτό.

Για οπτική σύνδεση, θες αυτό.

Σου έδωσα τους τύπους των καλωδίων, για καλύτερες τιμές, κάνε μία έρευνα αγοράς.

Μαλιστα..Αξιζει λες?Εχω και καρτα ηχου creative x-fi gamer.Θα υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα με μια απο αυτες τις 2 συνδεσεις?

Κάνε δοκιμή.

Η γνώμη μου είναι ότι αξίζει. Ψηφιακά με Coaxial τα έχω συνδέσει τα Z-5500. :-)

Ξερεις ποια ειναι τα πλεονεκτηματα σε σχεση με την direct input?τι κερδιζω περισσοτερο δλδ

Καλησπερα παιδια...εγω εχω ηχεια 5.1 τα οποια συνδεονται οπως ολα νομιζω με 3 mini jack στην καρτα ηχου...υπαρχει καποιος τροπος με ανταπυορα φανταζομαι που να μου επιτρεπει τν συνδεση με οπτικη ινα???

Καλησπερα παιδια...εγω εχω ηχεια 5.1 τα οποια συνδεονται οπως ολα νομιζω με 3 mini jack στην καρτα ηχου...υπαρχει καποιος τροπος με ανταπυορα φανταζομαι που να μου επιτρεπει τν συνδεση με οπτικη ινα???

Τα Ζ5500 έχουν και οπτική....Εκτός και εαν μιλάς για άλλα ηχεία που έχουν μόνο αναλογική.

Δεν ξέρω εαν υπάρχει κάτι τέτοιο που λες , αλλά αν υπάρχει και ακριβό θα είναι και δεν θα πετύχεις τίποτα απολύτως.Ίσα ίσα θα πετύχεις υποβάθμηση της ποιότητας του ήχου.Αυτό γιατί φαντάσου οτι από ψηφιακή που θα είναι η μορφή του ήχου (mp3,dvd,blu-ray,mkv,κλπ κλπ) θα περνάει από τον DAC (Digital to Analog Converter), με την ανάλογη επεξεργασία και συνεπώς και ΑΠΩΛΕΙΑ ποιότητας,και εσύ θα το ξαναμετατρέπεις ΠΑΛΙ σε ψηφιακή μορφή με της ΕΠΙΣΗΣ ανάλογες ΑΠΩΛΕΙΕΣ... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...