mastro Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Τα έκανα και τα δύο, πολύ ωραία κόλπα, ειδικά το δεύτερο! Αν βρεις και άλλα, περιμένουμε! Πολλές φορές το κάνουμε αυτό το λάθος. Και εγώ το έκανα και άλλοι θα το κάνουν, μέχρι να μπει για τα καλά το πολυκάναλο στο σπίτι μας. 1) Όταν ακούς μουσική, λογικά θα ακούς ή από κάποιο CD μουσικής που έχεις αγοράσει ή από κάποιο Mp3,Flac,wma,wav,κλπ. Χρόνια τώρα όλη η μουσική γράφεται μεν πολυκάναλα στη κονσόλα του Studio (τύμπανα, μπάσα κιθάρες, φωνές κλπ), αλλά το τελικό που γράφεται στο CD (και κατ' επέκταση σε ότι το μετατρέπουμε μετά), είναι Stereo (δικάναλο). Εσύ λοιπόν όταν ακούς μουσική έχεις δύο κανάλια, Left και Right. Βάζοντας λοιπόν να ακούσεις μουσική με όλα τα ηχεία του ηχοσυστήματός σου (πχ PLII Music όπως λες και εσύ) πάλι έχει δύο κανάλια. Απλά τα ηχεία χρησιμοποιούν ψηφιακά φίλτρα αναγνωρίζοντας τη συχνότητα της μουσικής και τέλος πάντων με διάφορες τεχνικές στέλνουν σήμα σε όλα τα ηχεία, χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι 5.1!!! Το αποτέλεσμα του ήχου σαφώς και δεν είναι σωστό και καλό, αφού τα ηχοσύστημα χρωματίζει όπως αυτό νομίζει σωστά και στέλνει όπως αυτό νομίζει σήμα στα γύρω γύρω ηχεία. Με λίγα λόγια όταν ακούς μουσική, θα βάζεις το ηχοσύστημά σου να παίζει σε Stereo ή αν θες σε Stereoχ2. Το τελευταίο εμένα δεν μου αρέσει. 2) Αν τώρα βλέπεις ταινία που είναι Rip ή τέλος πάντων δεν είναι 5.1 και είναι Stereo, εκεί μπορείς να βάλεις PLII Movie. Θα γίνει ένα πασάλειμμα και θα έχεις μία ψευδαίσθηση 5.1. Με λίγα λόγια στη ταινία δεν σε χαλάει αυτό, όπως παραπάνω με τη μουσική. 3) Όταν τώρα η ταινία ή η συναυλία είναι DVD ή Bluray ή mkv ή τέλος πάντων κάτι άλλο με 5.1 ήχο DTS ή Dolby Digital και έχεις κάνει τις ρυθμίσεις που είπα, αυτόματα τα ηχεία θα δουν ότι το σήμα είναι 5.1 DTS ή Dolby Digital και θα κάνουν την αποκωδικοποίηση (τα το διαβάσεις και στην οθόνη) αυτόματα μόνα τους και σωστά και θα ακούς από το κάθε ηχείο ξεχωριστά αυτό που έχει ορίσει ο σκηνοθέτης/ηχολήπτης να ακούς, χωρίς να κάνουν τα ηχεία δική τους επιλογή για το που θα στείλουν τον ήχο όπως στις περιπτώσεις 1 και 2. Εκεί θα παρατηρήσεις ότι όχι μόνο παίζουν όλα τα ηχεία σωστά, αλλά θα δεις ότι δεν μπορείς να επέμβεις στο να παίζουν μόνο τα μπροστινά για παράδειγμα, θα παίζουν όλα όπως πρέπει να παίζουν. Η μόνη παράμετρος η οποία είναι και ψιλά γράμματα, είναι ότι αν η ταινία/συναυλία είναι παραπάνω από τα ηχεία του ηχοσυστήματος, διαλέγεις εσύ που να παίζουν τα πλαινά ηχεία που δεν έχει ένα 5κάναλο σύστημα. Εκεί διαλέγεις αν θα πηγαίνει ο ήχος στα πίσω ή στα μπροστά. Εγώ το βάζω στα πίσω. Όσον αφορά το Profile από τη κάρτα ήχου, εγώ το βάζω πάντα στο Gamer Mode, γιατί στο Entertainment, όταν βάζω είσοδο στη κάρτα είτε από οπτική είτε από αναλογική (RCA) από την έξοδο της TV, ο ήχος καθυεστερεί. Αντίθετα στο Gamer Mode, όλα δουλεύουν πάντα ρολόι. Σεβαστά όλα αυτά. Απλά μου φαίνεται άδικο που μου αρέσει περισσότερο να ακούω μουσική στο 6 ch direct παρά σε κάποιο effect της οπτικής. Το θέμα όμως είναι ότι κατέβασα από εδώ http://www.kellyindustries.com/sounds.html κάποια δείγματα DTS ήχου αλλά το μόνο που ακούω είναι ένα βουητό από θόρυβο..Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά!!! Τι μπορεί να φταίει?
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Η σύνδεση που έχεις κάνει τώρα είναι αναλογική? Εγώ έπαιξα το αρχείο "Hard Rock - Dolby Digital Encoded (AC-3 5.1 Surround @ 48kHz/16-bit)" και παίζει μια χαρά. Μου εμφανίζει και στην οθόνη Dolby Digital.... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2009 από Heatspreader
mastro Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Η σύνδεση που έχεις κάνει τώρα είναι αναλογική?Εγώ έπαιξα το αρχείο "Hard Rock - Dolby Digital Encoded (AC-3 5.1 Surround @ 48kHz/16-bit)" και παίζει μια χαρά. Μου εμφανίζει και στην οθόνη Dolby Digital.... Όχι optical το εχω..χμμμ το hard rock μου το παίζει και μένα αλλά δεν μου βγάζει κάποιο σύμβολο στο panel. τα wav δεν παίζει...τα ac3 τα παίζει μια χαρά αλλά χωρίς κάποιο σύμβολο στο panel
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Πρέπει να βάλεις σε όλες τις ρυθμίσεις εξόδου, τόσο στα Windows όσο και στο εκάστοτε πρόγραμμα Spdif out... Δοκίμασε με VLC.
mastro Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Πρέπει να βάλεις σε όλες τις ρυθμίσεις εξόδου, τόσο στα Windows όσο και στο εκάστοτε πρόγραμμα Spdif out...Δοκίμασε με VLC. Είσαι πρώτος...!!! Many thanks..!!! Επιτέλους μου βγήκε "digital" με τον VLC. Βέβαια κολλάει το κομμάτι αλλά θα το βρω τώρα που πήρα την κρυάδα.
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μα αυτό σου είχα πει να το κάνεις πολύ πιο πριν. Στο Post που σου έστειλα για τις ρυθμίσεις. Για να μη κολλάει θα βάλεις τις παρακάτω ρυθμίσεις. Για ήχο: Για Εικόνα:
mastro Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Όλα κομπλέ δουλεύουν...Αλλά ξαναγύρησα σε analog. Αν είχε στο optical 6 ch direct τότε θα το σκεφτόμουν. Αν κατεβάσω καμιά ταινιούλα με dts τότε θα το χρησιμοποιήσω..
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Αν είχε στο optical 6 ch direct τότε θα το σκεφτόμουν Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θες...
mastro Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θες... :-D:-D:-D:-D Να ακούγεται ωραία η μουσική μου όπως στο Analog 6 ch direct. Έχω την εντύπωση ότι παραμορφώνει στην οπτική, απλά.....
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μουσική ωραία ακούγεται μόνο από δύο ηχεία, 2.1. Ότι άλλο δεν ακούγεται καλά. Το Analog 6ch direct δεν ξέρω τι είναι, αλλά ότι και να είναι η μουσική είναι Stereo, οπότε χρειαζόμαστε ξαναλέω δύο ηχεία.
mastro Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μουσική ωραία ακούγεται μόνο από δύο ηχεία, 2.1.Ότι άλλο δεν ακούγεται καλά. Το Analog 6ch direct δεν ξέρω τι είναι, αλλά ότι και να είναι η μουσική είναι Stereo, οπότε χρειαζόμαστε ξαναλέω δύο ηχεία. Είναι το πρώτο effect της αναλογικής σύνδεσης με τα 3 πολύχρωμα καλώδια. Μπορεί ο ήχος να είναι stereo αλλά με ενεργοποιημένο το CMSS-3D σε stereo surround 70% μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα. Πήγα λοιπόν να βρω παρόμοια ρύθμιση για την οπτική αλλά δεν υπάρχει.
gdriver Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Είναι το πρώτο effect της αναλογικής σύνδεσης με τα 3 πολύχρωμα καλώδια. Μπορεί ο ήχος να είναι stereo αλλά με ενεργοποιημένο το CMSS-3D σε stereo surround 70% μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα. Πήγα λοιπόν να βρω παρόμοια ρύθμιση για την οπτική αλλά δεν υπάρχει. ποια καρτα ηχου εχεις; η δικη μου elite pro μου δινει τα αντιστοιχα εφε με οπτικη ινα. δες του νεους drivers.
Heatspreader Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Έψαξα να βρω νεους Drivers χθες και δεν βρήκα τίποτα... Μας έχει ξεχάσει η Creative...
mastro Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 ποια καρτα ηχου εχεις; η δικη μου elite pro μου δινει τα αντιστοιχα εφε με οπτικη ινα. δες του νεους drivers. Την platinum έχω. Τους τελευταίους drivers επίσης. Το CMSS στην οπτική είτε είναι ανοιχτό είτε κλειστό είναι το ίδιο. Νομίζω όμως πως με εξυπηρετεί στην οπτική το stereo x2 με το surround του panel περίπου στο 80%. Έχω πλησιάσει πολύ το αποτέλεσμα που αναζητούσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα