Heatspreader Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Ίσως ισχύει... Εγώ πάντως το έχω κοντά...
FarCry Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Ισχύει όντως αυτό για το μαγνητικό πεδίο ? να σου χαλασει τον δισκο αποκλειεται :p θα ειναι φανταζομαι και μαγνητικα θωρακισμενα τα ηχεια. μονο μαγνητικες καρτες μη βαλεις κοντα The strong magnetic fields of neodymium magnets can also damage magnetic media such as floppy disks, credit cards, magnetic I.D. cards, cassette tapes, video tapes or other such devices. They can also damage televisions, VCRs, computer monitors and other CRT displays. Never place neodymium magnets near electronic appliances. http://www.kjmagnetics.com/safety.asp
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 τα ηχεία είναι, δεν καταλαβαίνουν τπτ από κινητά κοντά τους... αλλά το subwoofer δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές...
qwerty99 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 θα ειναι φανταζομαι και μαγνητικα θωρακισμενα τα ηχεια. Τα μικρα ηχεία είναι. Το subwoofer όμως όχι, για αυτό λέει και για 60 εκατοστά απόσταση.
FarCry Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Τα μικρα ηχεία είναι.Το subwoofer όμως όχι, για αυτό λέει και για 60 εκατοστά απόσταση. ναι οκ αλλα διαβασε τα bolds τα αλλα δεν ενοχλουνται απο το μαγνητικο πεδιο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:19 ---------- Ίσως ισχύει... Εγώ πάντως το έχω κοντά... τιποτα απο αυτα δεν επηρεαζεται απο το μαγνητικο πεδιο.... βαλε μια τηλεοραση καθοδικου σωληνα για να δουμε τα αποτελεσματα..... η αν εχεις καποια μαγνητικη καρτα/ταινια
qwerty99 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 ναι οκ αλλα διαβασε τα bolds τα αλλα δεν ενοχλουνται απο το μαγνητικο πεδιο Το τσιγάρο δεν προκαλεί καρκίνο Τα κινητά δεν προκαλούν καρκίνο Τα μαγνητικά πεδία δεν επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα
Heatspreader Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 τιποτα απο αυτα δεν επηρεαζεται απο το μαγνητικο πεδιο.... Οι σκληρή δίσκοι, δεν χαλάνε? Το Ps3, έχει δίσκο...
mastro Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Έχει βρει κανείς τρόπο να παίζουν όλα τα ηχεία με οπτική σε win7?
vagpap Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Έχει βρει κανείς τρόπο να παίζουν όλα τα ηχεία με οπτική σε win7? Δεν έχει να κάνει με τα ηχεία αυτό. Θα πρέπει η κάρτα ήχου σου να δώσει σωστό σήμα στην οπτική της έξοδο. Αν δίνει μόνο stereo, με κάποιο από τα προγράμματα prologic ή stereo x2 θα παίζουν τα ηχεία. Αν δίνει κανονικά DD ή DTS, θα το αναγνωρίσουν και θα παίξουν όλα.
mastro Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δεν έχει να κάνει με τα ηχεία αυτό. Θα πρέπει η κάρτα ήχου σου να δώσει σωστό σήμα στην οπτική της έξοδο. Αν δίνει μόνο stereo, με κάποιο από τα προγράμματα prologic ή stereo x2 θα παίζουν τα ηχεία. Αν δίνει κανονικά DD ή DTS, θα το αναγνωρίσουν και θα παίξουν όλα. Έχω την x-fi platinum και έχω προμηθευτεί πρόσφατα το Creative Sound Blaster Digital I/O Module http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=16&product=1780 αλλά όταν κάνω "channel test" το rear left και rear right ακούγονται μπροστά. Σε κάποιο forum του εξωτερικού έλεγαν ότι φταίνε οι drivers της creative....
Heatspreader Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δες κάτω κάτω τις ρυθμίσεις Το ότι δεν παίζουν όλα στο test, είναι επειδή το test απευθύνεται σε αυτούς που χρησιμοποιούν αναλογική σήμα με RCA καλώδια. Όταν παίζεις με οπτική ίνα, δεν μπορείς να ρυθμίσεις τίποτα στον ήχο, είναι κωδικοποιημένος και πάει κατευθείαν στον αποκωδικοποιητή των ηχείων για αποκωδικοποίηση.
FarCry Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Οι σκληρή δίσκοι, δεν χαλάνε? Το Ps3, έχει δίσκο... οχι ο δισκος δεν επηρεαζεται απο αυτο το μαγνητικο πεδιο The field has to be really strong, because it has to exceed the coercivity of the magnetic coating on the storage device. Hard drive platters have a coercivity of a few thousand Oersteds, which means a field of the same number of Gauss is needed to demagnetise them. The ferrite magnet on a computer's PC speaker, assuming it's not shielded, will have a surface field strength of only about a thousand Gauss, so it won't endanger hard drive data even if the drive's right next to it. Even 10,000 Gauss rare earth magnets can't wipe a hard drive if they're not sitting on top of it. http://www.dansdata.com/gz009.htm μαγνητικες καρτες/ ταινιες, δισκετες και CRT θελουμε
mastro Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δες κάτω κάτω τις ρυθμίσειςΤο ότι δεν παίζουν όλα στο test, είναι επειδή το test απευθύνεται σε αυτούς που χρησιμοποιούν αναλογική σήμα με RCA καλώδια. Όταν παίζεις με οπτική ίνα, δεν μπορείς να ρυθμίσεις τίποτα στον ήχο, είναι κωδικοποιημένος και πάει κατευθείαν στον αποκωδικοποιητή των ηχείων για αποκωδικοποίηση. χμ...εκεί τα έχω...βασικά νομιίζω ότι η μουσική δεν μου ακούγεται καλά..σε ποιο effect το έχεις όταν παίζεις μουσική? Όταν π.χ. το βάζω στο PLII Music τα πίσω ηχεία δεν βγάζουν μεσαία καθόλου, την φωνή δηλαδή. Έτσι πρέπει να έιναι? Κάτι που βρήκα στο net Here are a couple tricks with the z-5500 pod 1. Displaying the digital stream type/mode Set the unit to standby mode then press Input + Effect simultaneously for 6 seconds. This will put the Control Center in "Diagnostic Mode". Now everytime the Z-5500 is fed a digital stream (DTS, DD, etc.), it will display the stream information (format, bitrate, etc.) for 5 seconds in place of the DD or DTS logo before returning to the standard display. 2. Activating the Second Skin Basically this changes the level display for the volume control to a "stepped" type display instead of the default "bar" display. It also changes the color of the LED when in standby mode from red to purple. To toggle between the first and second skins, first set the unit to standby mode, then press Input + Effect + Settings + Mute simultaneously for 6 seconds. Once you see the LED flash your good. Εμένα όταν το έχω σε diagnostic mode στο optical μου βγάζει PCM 2/0 48
gdriver Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Έχω την x-fi platinum και έχω προμηθευτεί πρόσφατα το Creative Sound Blaster Digital I/O Module http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=16&product=1780αλλά όταν κάνω "channel test" το rear left και rear right ακούγονται μπροστά. Σε κάποιο forum του εξωτερικού έλεγαν ότι φταίνε οι drivers της creative.... φιλε μου ειχα το παραπανω προβλημα και εγω. λυθηκε με νεους και ανεξαρτητους drivers. ενω το ειχα σε external decoder ρυθμιση τα πισω τα εβαζε μπροστα. οι drivers που εβαλα ηταν οι pax drivers.
Heatspreader Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Here are a couple tricks with the z-5500 pod1. Displaying the digital stream type/mode Set the unit to standby mode then press Input + Effect simultaneously for 6 seconds. This will put the Control Center in "Diagnostic Mode". Now everytime the Z-5500 is fed a digital stream (DTS, DD, etc.), it will display the stream information (format, bitrate, etc.) for 5 seconds in place of the DD or DTS logo before returning to the standard display. 2. Activating the Second Skin Basically this changes the level display for the volume control to a "stepped" type display instead of the default "bar" display. It also changes the color of the LED when in standby mode from red to purple. To toggle between the first and second skins, first set the unit to standby mode, then press Input + Effect + Settings + Mute simultaneously for 6 seconds. Once you see the LED flash your good. Τα έκανα και τα δύο, πολύ ωραία κόλπα, ειδικά το δεύτερο! Αν βρεις και άλλα, περιμένουμε! χμ...εκεί τα έχω...βασικά νομιίζω ότι η μουσική δεν μου ακούγεται καλά..σε ποιο effect το έχεις όταν παίζεις μουσική? Όταν π.χ. το βάζω στο PLII Music τα πίσω ηχεία δεν βγάζουν μεσαία καθόλου, την φωνή δηλαδή. Έτσι πρέπει να έιναι? Πολλές φορές το κάνουμε αυτό το λάθος. Και εγώ το έκανα και άλλοι θα το κάνουν, μέχρι να μπει για τα καλά το πολυκάναλο στο σπίτι μας. 1) Όταν ακούς μουσική, λογικά θα ακούς ή από κάποιο CD μουσικής που έχεις αγοράσει ή από κάποιο Mp3,Flac,wma,wav,κλπ. Χρόνια τώρα όλη η μουσική γράφεται μεν πολυκάναλα στη κονσόλα του Studio (τύμπανα, μπάσα κιθάρες, φωνές κλπ), αλλά το τελικό που γράφεται στο CD (και κατ' επέκταση σε ότι το μετατρέπουμε μετά), είναι Stereo (δικάναλο). Εσύ λοιπόν όταν ακούς μουσική έχεις δύο κανάλια, Left και Right. Βάζοντας λοιπόν να ακούσεις μουσική με όλα τα ηχεία του ηχοσυστήματός σου (πχ PLII Music όπως λες και εσύ) πάλι έχει δύο κανάλια. Απλά τα ηχεία χρησιμοποιούν ψηφιακά φίλτρα αναγνωρίζοντας τη συχνότητα της μουσικής και τέλος πάντων με διάφορες τεχνικές στέλνουν σήμα σε όλα τα ηχεία, χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι 5.1!!! Το αποτέλεσμα του ήχου σαφώς και δεν είναι σωστό και καλό, αφού τα ηχοσύστημα χρωματίζει όπως αυτό νομίζει σωστά και στέλνει όπως αυτό νομίζει σήμα στα γύρω γύρω ηχεία. Με λίγα λόγια όταν ακούς μουσική, θα βάζεις το ηχοσύστημά σου να παίζει σε Stereo ή αν θες σε Stereoχ2. Το τελευταίο εμένα δεν μου αρέσει. 2) Αν τώρα βλέπεις ταινία που είναι Rip ή τέλος πάντων δεν είναι 5.1 και είναι Stereo, εκεί μπορείς να βάλεις PLII Movie. Θα γίνει ένα πασάλειμμα και θα έχεις μία ψευδαίσθηση 5.1. Με λίγα λόγια στη ταινία δεν σε χαλάει αυτό, όπως παραπάνω με τη μουσική. 3) Όταν τώρα η ταινία ή η συναυλία είναι DVD ή Bluray ή mkv ή τέλος πάντων κάτι άλλο με 5.1 ήχο DTS ή Dolby Digital και έχεις κάνει τις ρυθμίσεις που είπα, αυτόματα τα ηχεία θα δουν ότι το σήμα είναι 5.1 DTS ή Dolby Digital και θα κάνουν την αποκωδικοποίηση (τα το διαβάσεις και στην οθόνη) αυτόματα μόνα τους και σωστά και θα ακούς από το κάθε ηχείο ξεχωριστά αυτό που έχει ορίσει ο σκηνοθέτης/ηχολήπτης να ακούς, χωρίς να κάνουν τα ηχεία δική τους επιλογή για το που θα στείλουν τον ήχο όπως στις περιπτώσεις 1 και 2. Εκεί θα παρατηρήσεις ότι όχι μόνο παίζουν όλα τα ηχεία σωστά, αλλά θα δεις ότι δεν μπορείς να επέμβεις στο να παίζουν μόνο τα μπροστινά για παράδειγμα, θα παίζουν όλα όπως πρέπει να παίζουν. Η μόνη παράμετρος η οποία είναι και ψιλά γράμματα, είναι ότι αν η ταινία/συναυλία είναι παραπάνω από τα ηχεία του ηχοσυστήματος, διαλέγεις εσύ που να παίζουν τα πλαινά ηχεία που δεν έχει ένα 5κάναλο σύστημα. Εκεί διαλέγεις αν θα πηγαίνει ο ήχος στα πίσω ή στα μπροστά. Εγώ το βάζω στα πίσω. Όσον αφορά το Profile από τη κάρτα ήχου, εγώ το βάζω πάντα στο Gamer Mode, γιατί στο Entertainment, όταν βάζω είσοδο στη κάρτα είτε από οπτική είτε από αναλογική (RCA) από την έξοδο της TV, ο ήχος καθυεστερεί. Αντίθετα στο Gamer Mode, όλα δουλεύουν πάντα ρολόι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα