gtctsiamp Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Επειδή τώρα έχει ελληνικά XP σκέφτηκα μήπως υπάρξει κανένα πρόβλημα. Προς το παρόν το φτιάχνω όπως είναι και από εβδομάδα αν είναι θα του περάσω XP Pro.
gtctsiamp Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2008 Με SP3 ήταν το δικό μου. -----Προστέθηκε 3/10/2008 στις 01 : 39 : 45----- Στο παρακάτω review αναφέρεται ασυμβατότητα των drivers που υπάρχουν στο DVD Recovery με τα XP Pro. http://reviews.cnet.com/laptops/asus-eee-pc-1000h/4864-3121_7-33156103.html?messageID=2607947
mouridis Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2008 χεχεχεχε.... αυτό το είδατε;;; Η Asus δίνει χτυπήματα κάτω από την μέση...
vasilisL Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας, μόλις έκανα παραγγελία κι εγώ το 1000Η και το περιμένω από βδομάδα. Επηρεάστηκα πολύ από τα review σας και από την τιμή του φυσικά(450 Ε).ήθελα πολύ να πάρω το hp 2133 kx870 at, ποιο πολύ λόγω κατασκευής, αλλά δυστυχώς έχει απαγορευτική τιμή.(μου είπαν κάτι για 700 + ευρώ να μου το φέρουν από Αμερική.). Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή. Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω φορητό υπολογιστή, μήπως θα ήταν εύκολο κάποιος να μου δώσει κάποιες συμβουλές, πχ κάποιες οδηγίες για τη φόρτιση της μπαταρίας ή κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω… Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω, για να του περάσεις λειτουργικό αποκλειστικά μόνο με εξωτερικό cd γίνεται? Ευχαριστώ πολύ για την κατανόησή σας!
kotetsi Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Με το καλό να τον παραλάβεις! Σχετικά με την μπαταρία, να έχεις υπόψιν ότι θα αποδώσει τα μέγιστα μετά από 5-6 πλήρεις κύκλους φόρτισης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τον πρώτο καιρό είναι καλό να φορτίζεις την μπαταρία πλήρως (με κλειστό ή ανοιχτό το φορητό, δεν έχει σημασία) και μετά όταν αποφασίζεις να δουλέψεις μόνο με την μπαταρία να την αφήνεις να φτάνει στο 6-7% της αυτονομίας της πριν βάλεις το φορητό πάλι στην πρίζα. Όσον αφορά πιθανές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις, κάπου στο μέσον της πρώτης σελίδας αναφέρω πώς να αλλάξεις το μέγεθος των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας από 48χ48 σε 32χ32, ώστε να εξακολουθούν να φαίνονται κανονικά χωρίς να πιάνουν μεγάλο χώρο στο desktop. Αν έχεις κάποια απορία γι' αυτό μπορείς να ξαναποστάρεις εδώ ώστε να σου δώσω αναλυτικότατες οδηγίες στα ελληνικά (η αναφορά πάρθηκε αυτούσια από άλλο site και είναι στα αγγλικά). Το Λειτουργικό Σύστημα υπάρχει σε dvd, το οποίο για να το περάσεις σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις format πρέπει να το βάλεις σε εξωτερική συσκευή dvd. Υπάρχει πιθανότητα να γίνεται να μεταφερθούν τα δεδομένα του dvd σε usb stick και να γίνει η εγκατάσταση χωρίς εξωτερική συσκευή, stay tuned για περισσότερες πληροφορίες όσο κάποια μέλη του forum.eeeuser.com ψάχνουν πώς να αλλάξουν κάποια files απαραίτητα για να διαβαστούν σωστά τα περιεχόμενα του dvd στο usb stick κατά την εγκατάσταση. Επίσης, οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλεις να περάσεις μπορείς να το κάνεις είτε από εξωτερικό σκληρό δίσκο είτε από usb stick. Αυτά για αρχή. Όσο ψάχνεις το φορητό σου και βρίσκεις πράγματα που δεν ξέρεις εδώ είμαστε για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σου. Μία πολύ καλή πηγή πληροφοριών (αν και χρειάζεται καλό φιλτράρισμα γιατί τα παιδάκια είναι πολλά και η μπουρδολογία ακατάσχετη) είναι το forum που ανέφερα και πιο πάνω. Καλοδούλευτο!
ktsolkas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 κατι ψιλοασχετο: το http://forum.eeeuser.com/ σας ανοιγει?γιατι εβρισκα λυση σε πολλα προβληματα για το 900-αρακι μου.
kotetsi Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Αυτήν τη στιγμή ανοίγει, γενικά έχει προβλήματα με το server.
vasilisL Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμαντική βοήθεια αλλά και για την άμεση απάντησή σου!
gtctsiamp Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Για την μπαταρία, καλό είναι να την φορτίζεις όταν είναι λίγο πάνω από 10%. Μία φορά τον μήνα να την αφήνεις μέχρι να βγάλει μήνυμα (έτσι κάνει calibration). Επίσης αν την αφήσεις καιρό αχρησιμοποίητη φρόντισε να είναι στο 40%, έτσι δεν θα χαλάσει. Καλό είναι επίσης όταν είσαι σε ρεύμα να την βγάζεις από το laptop γιατί 1ον ζεσταίνεται και 2ον κάνει μικρούς κύκλους φόρτισης. Αυτά έχω διαβάσει, δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστά αλλά τα εφαρμόζω. -----Προστέθηκε 9/10/2008 στις 02 : 07 : 30----- Επίσης λίγα πράγματα για το 1000Η. Μόλις το πήρα παρήγγειλα μία μνήμη 2GB Kingston και έναν Seagate 200GB 7200rpm. Οπότε μέχρι να έρθουν αυτά πειραματίστηκα με διάφορα λειτουργικά για να δω πιο αποδίδει καλύτερα. Έβαλα, εκτός από τα XP Home που είχε, XP Pro SP3 Eng, Vista Business Eng, Windows Server 2008 & Ubuntu eee. Όλα δούλεψαν άψογα, στα Vista δούλευε μέχρι και το Aero. Επίσης το Ubuntu eee είναι εντελώς "out of the box" καθώς δουλεύουν όλα αμέσως. Μόνο mount τις USB συσκευές δεν έκανε αλλά αυτό φτιάχνεται σε 1 λεπτό. Βρήκα πάντως μακράν πιο γρήγορο λειτουργικό τα XP Pro, ήταν πιο γρήγορα και από το Ubuntu το οποίο παραδόξως ήταν αρκέτα αργό για τα δεδομένα του. Τέλος το laptop το βρίσκω πολύ καλό σε όλα αρκεί να σεβαστείς από τι και γιατί έχει φτιαχτεί. Και μία απορία. Έχετε τρέξει το wprime στο 1000Η?
clevercitizen Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2008 Καλό είναι επίσης όταν είσαι σε ρεύμα να την βγάζεις από το laptop γιατί 1ον ζεσταίνεται και 2ον κάνει μικρούς κύκλους φόρτισης. Και αν γίνει διακοπή ρεύματος ή ανεβοκατεβαίνει η τάση(ΔΕΗ έχουμε έτσι?) κλάφτο.....
gtctsiamp Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Και αν γίνει διακοπή ρεύματος ή ανεβοκατεβαίνει η τάση(ΔΕΗ έχουμε έτσι?) κλάφτο..... Για αυτό ο κόσμος που τα σκάει συνέχεια τα λεφτά του σε Η/Υ αγοράζει και ένα UPS...
kotetsi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Πεταμένα χρήματα, κατά τη γνώμη μου. Θεωρώ καλύτερο να έχεις την μπαταρία μόνιμα επάνω, να την προσέχεις κάνοντας πλήρεις κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης μια στο τόσο και αν τελικά η μπαταρία δεν αποδίδει καλά ύστερα από κάποια χρόνια την αντικαθιστάς.
vasilisL Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα, Έχω διαβάσει παραπάνω πως αν κάνεις αναβάθμιση στην μνήμη δε χάνεις την εγγύησή σου. Αυτό είναι κατοχυρωμένο στην επίσημη εγγύηση της asus? Επειδή αύριο το περιμένω και σκέφτομαι τα 2 gb άμεσα , να μείνω ήσυχος πως δεν χάνω την εγγύηση?? ευχαριστώ
bedazzled Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα,Έχω διαβάσει παραπάνω πως αν κάνεις αναβάθμιση στην μνήμη δε χάνεις την εγγύησή σου. Αυτό είναι κατοχυρωμένο στην επίσημη εγγύηση της asus? Επειδή αύριο το περιμένω και σκέφτομαι τα 2 gb άμεσα , να μείνω ήσυχος πως δεν χάνω την εγγύηση?? ευχαριστώ Έχω την εντύπωση ότι αν κρατήσεις το 1GB κάπου σε ένα συρτάρι, σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά, το ξαναβάζεις και το στέλνεις στο service. Το πρόβλημα είναι αν κάποιος σκέφτεται να πουλήσει το 1GB (κρατώντας το νέο 2GB) τι γίνεται με την εγγύηση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.