Προς το περιεχόμενο

Asus EeePC 1000H (W033X) review

kotetsi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν εννοώ αν έκανες χρήση της κάμερας. Εννοώ ότι από το utility της ASUS στο system tray σου δίνεται η δυνατότητα να απενεργοποιήσεις πλήρως την webcam, εφόσον δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσεις, ώστε να έχεις ακόμα περισσότερη οικονομία ενέργειας... Το utility έχει 3 επιλογές enable/disable για WiFi, Bluetooth και webcam.

Ούτε που το είχα προσέξει! Thanks for the tip!

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τελικά το στοίχημα για τις πεντέμισι ώρες μπορεί να το κερδίσω. Η μέτρηση έχει ως εξής: στο φορητό γίνεται η ίδια χρήση με χθες και απλά έχει απενεργοποιηθεί η κάμερα και δε χρησιμοποιώ εξωτερικό ποντίκι.

Η δοκιμή ξεκίνησε στις 15.50 (ώρα Ιταλίας), τώρα είναι 16.32 (42 λεπτά χρήσης) και η εναπομείνουσα μπαταρία είναι στο 86%. Επειδή δεν ποντάρω τόσο στην ακρίβεια της εναπομείνοντος χρόνου, θα ποστάρω πάλι όταν η μπαταρία φτάσει στο 6% πόση ώρα έμεινε τελικά το netbook ανοιχτό.

update:

Όλο και καλύτερα τα πάει το μικρό όσο η μπαταρία κάνει πλήρεις κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης. Χρησιμοποιήθηκε μέχρι τις 20.39 (ώρα Ιταλίας), δηλαδή για 4h 49min και ο υπολειπόμενος χρόνος στο 6% ήταν 20 λεπτά. Συνολικά δηλαδή μιλάμε για 5h 09min. Θυμίζω ότι αυτός είναι ο τέταρτος κύκλος αποφόρτισης της μπαταρίας. Άντε, και στις πεντέμισι μου εύχομαι!

Συμβουλές για τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία:

α. Αποσυνδέστε τις περιφερειακές συσκευές όταν δεν είναι απαραίτητες.

β. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης τρία έως έξι κλικ πάνω από την ελάχιστη τιμή ανάλογα με την ένταση του περιβάλλοντος φωτισμού.

γ. Απενεργοποιήστε από το EeePC Tray Utility το wireless, το bluetooth και τη webcam όταν δε χρησιμοποιούνται.

Δημοσ.

Ένα πολύ απλό αλλά λειτουργικό mod περιγράφεται στο Eee forum και αποφάσισα να το κάνω και να το μοιραστώ μαζί σας:

Αν παρατηρήσετε λοιπόν το κάτω μέρος του φορητού θα δείτε ότι στο βιδωτό καπάκι που καλύπτει το σκληρό και τη RAM υπάρχουν γρίλιες εξαερισμού οι οποίες όμως από μέσα καλύπτονται από ένα πολύ λεπτό φύλλο μετάλλου. Aκολουθώντας το παράδειγμα στο topic αυτό, αφαίρεσα το καπάκι και έκοψα με κοπίδι το παραλληλόγραμμο τμήμα στο μέρος που βρίσκονται οι γρίλιες.

aV26mtYi.jpg

aV26mBrJ.jpg

Παρατηρήστε ότι ένα μέρος του σκληρού φαίνεται πλέον από τις γρίλιες.

:shifty: Σημειώστε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να καταστώ υπεύθυνος αν κάνετε οποιαδήποτε ζημιά στο φορητό σας. Το mod το κάνετε με δική σας ευθύνη. :shifty:

Δημοσ.

Συγνώμη, παρέλειψα να αναφέρω ότι τέτοιες επεμβάσεις ακυρώνουν αυτόματα την εγγύηση του φορητού. Θεωρητικά πάντα διότι στην πράξη ο μηχανικός που θα κληθεί να το επισκευάσει σε περίπτωση βλάβης μπορεί να μην προσέξει καν το κομμάτι που λείπει.

Δημοσ.
Θεωρητικά πάντα διότι στην πράξη ο μηχανικός που θα κληθεί να το επισκευάσει σε περίπτωση βλάβης μπορεί να μην προσέξει καν το κομμάτι που λείπει.

Μόνο αν είναι γνωστός σου δεν θα το «προσέξει». ;)

Παλικάρια κάτι είδα ότι κυκλοφορούν 11200 mAh μπαταρίες! :-D

Παίζει να τις φέρουν και Ελλάδα;

Γενικά μ' αρέσει η μεγάλη αυτονομία, αλλά δεν θα ήθελα να μπλέξω με eBay, ούτε να κρέμομαι από τις «διαθέσεις» των τελωνειακών (κάνουν και απεργία, LOL).

Δημοσ.

Λύση στο πρόβλημα της εκούσιας πληκτρολόγησης του ίδιου χαρακτήρα δύο φορές μέσω registry:

Πατήστε Έναρξη και πηγαίνετε στην Εκτέλεση.

Πληκτρολογήστε regedit.

Περιηγηθείτε στο My Computer\HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Accessibility\Keyboard Response

Κάντε διπλό κλικ στο AutoRepeatDelay και θέστε τιμή 250.

Κάντε διπλό κλικ στο AutoRepeatRate και θέστε τιμή 50.

Κάντε διπλό κλικ στο BounceTime και θέστε τιμή 35.

Κλείστε τον Registry Editor και κάντε επανεκκίνηση του φορητού.

:shifty: Τα παραπάνω βήματα γίνονται με δική σας ευθύνη. :shifty:

Δημοσ.

Ασφαλώς όχι, απλά δε θα ήθελα να ακούσω να κατεβαίνει το μισό ορθόδοξο εορτολόγιο σε περίπτωση που κάποιος κάνει του κεφαλιού του στο μητρώο και μετά τα ρίξει σε εμένα και τις φαεινές μου ιδέες.

Δημοσ.

Σχετικά με το κόψιμο του μεταλλικού φύλλου:

Φαντάζομαι ότι αυτό το κάνουν για να μειώσουν την θερμοκρασία; Είναι εύκολο αλλά δεν νομίζω ότι το μηχάνημα έχει προβλήματα θερμοκρασίας! Τουλάχιστον όχι τόσο σπουδαία ώστε να ακυρώσω την εγγύησή μου. Άσε που πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου το κολπάκι αυτό, που ανοίγει επιπλέον πόρτες για να φτάσει η σκόνη στην heatsink και να δημιουργήσει το γνωστό φιλμ σκόνης κάνοντας το ανεμιστηράκι ανήμπορο να την δροσίσει, μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα... (δείτε συνοδευτική εικόνα από Sony Vaio)

Σχετικά με την μπαταρία των 11200mAh:

Ούτε θέλω να σκέφτομαι πόσο όγκο και βάρος θα προσθέτει αυτή η μπαταρία. Είπαμε, καλό να έχει αυτονομία αλλά αν είναι το μέγεθος του netbook μας να φτάσει το μέγεθος ενός κανονικού laptop τότε τι κάναμε;

Επειδή για μένα δεν είναι πρακτικό να μεγαλώσει μόνιμα το μέγεθος του netbook λοιπόν, αλλά και επειδή μερικές φορές μπορεί όντως να χρειάζομαι τεράστια αυτονομία, νομίζω η καλύτερη λύση είναι αυτή μιας εξωτερικής μπαταρίας.

Η εξωτερική μπαταρία έχει τα πλεονεκτήματα: τεράστια χωρητικότητα, την παίρνεις μαζί σου μόνο όταν την χρειάζεσαι, την χρησιμοποιείς και σε άλλα laptop τώρα και στο μέλλον, την χρησιμοποιείς για να φορτίζεις ένα σωρό άλλες συσκευές (κινητό τηλέφωνο, bluetooth headset, ipod, επαναφορτιζόμενο ποντίκι κλπ).

Σχετικά με το κόλπο για την απαλλαγή από την εκούσια πληκτρολόγηση του ίδιου χαρακτήρα:

Σας έχει τύχει ποτέ αυτό το πρόβλημα ρε παιδιά; Το διαβάζω συνέχεια από εδώ και από εκεί αλλά δεν το έχω παρατηρήσει να μου συμβαίνει ποτέ. (Έχω το BIOS 1005)

post-66188-129062973727_thumb.jpg

Δημοσ.
Σχετικά με την μπαταρία των 11200mAh:

Ούτε θέλω να σκέφτομαι πόσο όγκο και βάρος θα προσθέτει αυτή η μπαταρία. Είπαμε, καλό να έχει αυτονομία αλλά αν είναι το μέγεθος του netbook μας να φτάσει το μέγεθος ενός κανονικού laptop τότε τι κάναμε;

Επειδή για μένα δεν είναι πρακτικό να μεγαλώσει μόνιμα το μέγεθος του netbook λοιπόν, αλλά και επειδή μερικές φορές μπορεί όντως να χρειάζομαι τεράστια αυτονομία, νομίζω η καλύτερη λύση είναι αυτή μιας εξωτερικής μπαταρίας.

Η εξωτερική μπαταρία έχει τα πλεονεκτήματα: τεράστια χωρητικότητα, την παίρνεις μαζί σου μόνο όταν την χρειάζεσαι, την χρησιμοποιείς και σε άλλα laptop τώρα και στο μέλλον, την χρησιμοποιείς για να φορτίζεις ένα σωρό άλλες συσκευές (κινητό τηλέφωνο, bluetooth headset, ipod, επαναφορτιζόμενο ποντίκι κλπ).

Χεχε, εντάξει, εσύ το πήγες στο άλλο άκρο τώρα.

Με μια τέτοια μπαταρία μαούνα (αλήθεια που λέει ότι είναι 15000 mAh; ) χάνεις τελείως την φορητότητα, γιατί είναι εξωτερική, όπως χάνεις την φορητότητα και με (εξωτερικά) mouse..

Από ότι είδα αυτή των 11500 mAh έχει ένα σεβαστό βάρος (400-500 γρ.), αλλά το θέμα είναι ότι προσαρμόζεται στο laptop και απλά λόγω ύψους, το ανασηκώνει κάμποσες μοίρες (βασικά καλό είναι αυτό, γιατί αερίζεται καλύτερα το laptop).

Η μόνη ένσταση μου είναι για την αξιοπιστία τους (κινέζικες; ) με τον μαμίσιο φορτιστή που ήδη ζορίζεται (ζεσταίνεται), μην γίνει καμιά έκρηξη, καθώς και αν θα έρθουν στην Ελλάδα σε σχετικά λογική τιμή..

Δημοσ.
Σχετικά με το κόψιμο του μεταλλικού φύλλου:

Φαντάζομαι ότι αυτό το κάνουν για να μειώσουν την θερμοκρασία; Είναι εύκολο αλλά δεν νομίζω ότι το μηχάνημα έχει προβλήματα θερμοκρασίας! Τουλάχιστον όχι τόσο σπουδαία ώστε να ακυρώσω την εγγύησή μου. Άσε που πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου το κολπάκι αυτό, που ανοίγει επιπλέον πόρτες για να φτάσει η σκόνη στην heatsink και να δημιουργήσει το γνωστό φιλμ σκόνης κάνοντας το ανεμιστηράκι ανήμπορο να την δροσίσει, μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα...

Αν είσαι από τα άτομα που ανοίγουν τους υπολογιστές τους μια στο τόσο και καθαρίζουν τη σκόνη δε νομίζω να υπάρξει ποτέ πρόβλημα.

Σχετικά με το κόλπο για την απαλλαγή από την εκούσια πληκτρολόγηση του ίδιου χαρακτήρα:

Σας έχει τύχει ποτέ αυτό το πρόβλημα ρε παιδιά; Το διαβάζω συνέχεια από εδώ και από εκεί αλλά δεν το έχω παρατηρήσει να μου συμβαίνει ποτέ. (Έχω το BIOS 1005)

Εμένα μου παρουσιάστηκε. Στην αρχή νόμιζα ότι πατούσα το πλήκτρο και δεν το καταλάβαινα, αργότερα διάβασα ότι και άλλοι χρήστες αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Με την αλλαγή αυτή στο μητρώο δεν ξαναπαρουσιάστηκε διπλός χαρακτήρας χωρίς να τον θέλω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...