kotetsi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Τεστ, τεστ… 1-2… Τεστ Αυτή είναι μια δοκιμή σύνταξης κειμένου στο Asus 1000H. Ναι, το έχω στα χέρια μου, έχω εγκαταστήσει την πλειοψηφία των προγραμμάτων που χρειάζομαι και είμαι έτοιμος να το παρουσιάσω. Σημαντικοί τομείς έχουν ήδη καλυφθεί στο hands-on preview μου. Από την παρουσίαση θα εξαιρεθεί η αυτονομία της μπαταρίας που ούτως ή άλλως πρέπει να κάνει μερικούς πλήρεις κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα. Ενδεικτικά πάντως αναφέρω ότι με συνεχή περιήγηση στο διαδίκτυο, ταυτόχρονη εγκατάσταση προγραμμάτων, φωτεινότητα οθόνης ρυθμισμένη στο minimum, High Performance Mode, ένα σκληρό δίσκο δυομισάρη συνδεδεμένο χωρίς εξωτερική τροφοδοσία, wireless και BT ενεργοποιημένα, τρεις επανεκκινήσεις του υπολογιστή και μικρά διαστήματα ακρόασης μουσικής μέσω internet η μπαταρία άντεξε (ως το 6% της εναπομείνουσας αυτονομίας της) για 4 ώρες και 26 λεπτά (έχοντας ακόμα υπολειπόμενο θεωρητικό χρόνο 11 λεπτών), χρόνος, αν μη τι άλλο, πολλά υποσχόμενος. Το Asus EeePC 1000H (W033X) αγοράστηκε από εξουσιοδοτημένο μεταπωλητή της Asus στο Μιλάνο. Η τιμή του ανήλθε στα 439 ευρώ. Έως και χθες ήταν ο μόνος που το διέθετε ετοιμοπαράδοτο σε άσπρο χρώμα κι αυτό ήταν καταλυτικό για να προβώ στην αγορά του πληρώνοντας 48 ευρώ παραπάνω. Θυμίζω ότι αρχικά το είχα παραγγείλει από ηλεκτρονικό κατάστημα με 391 ευρώ, οι ιθύνοντες του οποίου όμως με ενημέρωσαν ότι περιμένουν να παραλάβουν το άσπρο γύρω στις 15 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να ακυρώσω την παραγγελία. Μαζί με τον υπολογιστή αγόρασα κι ένα ενσύρματο οπτικό ποντίκι της Trust, με τιμή 15 ευρώ. Η συσκευασία του είναι μικρή, ανάλογη του μεγέθους του 1000H και περιλαμβάνει, εκτός από το netbook, την μπαταρία του (6 στοιχείων), ένα λιλιπούτειο μετασχηματιστή με αρκούντως μεγάλο καλώδιο (αυτά να τα βλέπει η Sony στα Vaio), ένα recovery DVD, ένα βιβλιαράκι οδηγιών, έναν οδηγό quick start, ένα πανάκι καθαρισμού, μία θήκη μεταφοράς σε μαύρο χρώμα με βελουτέ υφή, την κάρτα εγγύησης και το πιστοποιητικό γνησιότητας των MS Works. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εγκατεστημένο ένα σκληρό δίσκο Seagate Momentus 160GB στις 5400rpm και μία RAM RoHS 1024MB PC2-5300 (667MHz) με CL5. Τοποθετώντας την μπαταρία στο φορητό και σηκώνοντάς το καταλαβαίνεις αμέσως ότι δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο το φανταζόσουν. Το βάρος του ανέρχεται στο ενάμισι περίπου κιλό, γεγονός που το φέρνει τελευταίο στην κατάταξη βάρους της κατηγορίας του. Εν συγκρίσει βέβαια με το 17άρι μου, το οποίο είναι μάλιστα από τα ελαφρύτερα της αγοράς ζυγίζοντας περίπου τρεισήμισι κιλά με την μπαταρία 8 στοιχείων, το 1000Η είναι πανάλαφρο. Οι πρώτες θετικές εντυπώσεις ήρθαν από την οθόνη, η οποία είναι πολύ φωτεινή και δεν κουράζει καθόλου στην ανάγνωση κειμένων και ιστοσελίδων ακόμα και ρυθμισμένη στη χαμηλότερη δυνατή φωτεινότητα, όπως είναι τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές. Η ανάλυση είναι ικανοποιητική αλλά τα εικονίδια στο desktop είναι τεράστια, όμοια με αυτά που συναντά κανείς σε 15άρες οθόνες ανάλυσης 1280x800 φορητών υπολογιστών με Vista. Απογοητεύτηκα λίγο από τα τεράστια περιθώρια γύρω-γύρω καθώς ήμουν συνηθισμένος στο HP Compaq 8710w το οποίο δεν έχει σχεδόν καθόλου. Είναι όμως το τίμημα για το σχεδόν πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο και για τη συγκράτηση κόστους και βάρους καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τοποθετηθεί μια οθόνη 12 ιντσών αφήνοντας πολύ μικρότερα borders. Σημειώνεται επίσης ότι δεν υπάρχει γαντζάκι συγκράτησης της οθόνης με το κύριο τμήμα του netbook, πράγμα σίγουρα χρήσιμο αλλά θυσιασμένο στο βωμό του πάχους του άνω τμήματος, το οποίο είναι πολύ λεπτό. Η εγκατάσταση των XP έγινε ταχύτατα με μόνο μελανό σημείο την έλλειψη δυνατότητας επιλογής γλώσσας εγκατάστασης. Όπως πληροφορήθηκα από το κατάστημα που το προμηθεύτηκα, η Asus δε δίνει Multilanguage UI στα XP παρά μόνο στα Vista (για την Ιταλία δίνει ιταλικά, αγγλικά και γαλλικά). Κρίμα διότι ο άμεσος ανταγωνιστής του, το MSI Wind, έχει επιλογή γλώσσας εγκατάστασης. Θετικό είναι φυσικά το γεγονός ότι η Asus φρόντισε να μην εξοπλίσει το 1000Η με bloatware εκτός από τα πολύ χρήσιμα προγράμματα Star Office (αντίστοιχο του MS Office), Adobe Reader, Skype και Windows Live Messenger. Περιττή κρίνεται η προσθήκη του MS Works ενώ μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί το προεγκατεστημένο WinDVD. Θετικές εντυπώσεις αποκομίζονται και από το πληκτρολόγιό του, στο οποίο γράφω με τυφλό σύστημα την παρουσίαση αυτή και δεν έχω κάνει περισσότερα λάθη από αυτά λόγω απροσεξίας που θα έκανα γράφοντας στο πληκτρολόγιο του 8710w. Οι διαδρομές των πλήκτρων είναι μικρές, η αίσθησή τους, αν και λίγο λαστιχένια, είναι καλή ενώ παρατηρείται flex μικρής έκτασης στο κάτω αριστερό μέρος όταν πατάω (δυνατά η αλήθεια είναι) το συνδυασμό πλήκτρων Alt+Shift για αλλαγή γλώσσας. Η τοποθέτηση του δεξιού Shift στα δεξιά του πλήκτρου με το άνω βέλος θα ξενίσει πολλούς χρήστες, θα δημιουργήσει μίση και πάθη, εμένα μια φορά με άφησε αδιάφορο μιας και το χρησιμοποιώ μόνο σε συνδυασμό με το πλήκτρο Delete. Για το touchpad αναφέρθηκα ενδελεχώς στο hands-on και απλά θα προσθέσω ότι στο φορητό που έχω τα πλήκτρα αριστερού και δεξιού κλικ δεν είναι τόσο σκληρά όπως σε εκείνο που δοκίμασα προ ημερών στη Fnac Μιλάνου. Αρνητικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε dedicated button ούτε συνδυασμός πλήκτρων για την απενεργοποίησή του. Μία αναφορά και στα πέντε πλήκτρα πάνω από το πληκτρολόγιο, ένα εκ των οποίων είναι το power button, ένα αναβοσβήνει την οθόνη (περιττό κατά τη γνώμη μου μιας και η λειτουργία πραγματοποιείται και με το συνδυασμό πλήκτρων Fn+F7), ένα αλλάζει την ανάλυση της οθόνης και τα άλλα δύο είναι παραμετροποιήσιμα από το χρήστη. Όσον αφορά τα ηχεία του, είναι δυνατά και ακούγονται καθαρά αλλά τους λείπει το μπάσο. Το παρεχόμενο πρόγραμμα της Realtek έχει γραφικό ισοσταθμιστή και προεγκατεστημένες ρυθμίσεις ανάλογα με τη μουσική και τον περιβάλλοντα χώρο που δε θα απογοητεύσουν, αλλά ούτε και θα ενθουσιάσουν, το χρήστη. Σχετικά με τις επιδόσεις του netbook, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω προς το παρόν, μη έχοντάς το δοκιμάσει με τα προγράμματα που χρησιμοποιώ κατά κόρον. Πάντως, το 1000Η εκκινεί πολύ γρήγορα ενώ ταχύτατα φορτώνουν και τα προγράμματα και οι οδηγοί μετά την εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας. Επιφυλάσσομαι για μελλοντικό update σχετικά με την ταχύτητα και την αποκομίζουσα αίσθηση του netbook με χρήση Photoshop, AutoCAD και Rhinoceros για βασικές εργασίες. Περνώντας στην εργονομία του φορητού, αρχικά με ξένισε το γεγονός ότι όλες οι θύρες βρίσκονται στην αντίθετη μεριά από το 8710w. Φυσικά αυτό είναι καθαρά θέμα συνήθειας και ουδέν σχόλιο μπορεί να γίνει. Ενοχλητικό είναι το ενδεικτικό λαμπάκι μπαταρίας, που καθώς η μπαταρία πέφτει αυτό αναβοσβήνει. Η συχνότητα που το κάνει είναι αντιστρόφως ανάλογη της μπαταρίας που απομένει. Είναι γεγονός ότι κατά την πληκτρολόγηση το δεξί χέρι κρύβει και τα τέσσερα ενδεικτικά λαμπάκια (τα άλλα τρία είναι για την κατάσταση του wireless, τη χρήση του δίσκου και για το power on, το οποίο είναι περιττό αφού υπάρχει ενδεικτικό στο πλήκτρο ενεργοποίησης του φορητού) αλλά θεωρώ ότι ένα λαμπάκι που αναβοσβήνει αποσπά την προσοχή και ως εκ τούτου κρίνω εντελώς λανθασμένη την πολιτική της εταιρείας για τη χρήση του. Τουλάχιστον είναι λιγότερο φωτεινό από τα υπόλοιπα τρία. Θετικό είναι το γεγονός ότι στην υποδοχή καρτών SD/MMC υπάρχει ένα ομοίωμα κάρτας, το οποίο την προφυλάσσει από σκόνες ενώ οι κάρτες μπαίνουν μέσα με μηχανισμό push-in/push-out και δεν εξέχουν καθόλου από το netbook. Αναφερόμενος στις SD να πω ότι δυστυχώς δε γνωρίζω να απαντήσω αν δέχεται τύπους SDHC καθώς δεν έχω τέτοια κάρτα ώστε να τη δοκιμάσω. Ο φορητός σχηματίζει μια μικρή γωνία με το τραπέζι που είναι τοποθετημένος, λόγω του όγκου της μπαταρίας, και ανασηκώνεται λίγο. Κατά κοινή ομολογία η πληκτρολόγηση είναι πιο εύκολη με το πίσω μέρος ενός φορητού ανασηκωμένο, εδώ όμως δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφορές λόγω της ελάχιστης κλίσης που έχει σε σχέση με την τοποθετούμενη επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια σύνταξης του παρόντος κειμένου, το netbook έχει ζεσταθεί ελάχιστα στην περιοχή ακριβώς στο κέντρο του κάτω μέρους του και λίγο περισσότερο στην περιοχή εκατέρωθεν του touchpad. Η θερμότητα σε καμία περίπτωση δεν είναι ενοχλητική. Το ανεμιστηράκι είναι σε λειτουργία αλλά δεν ακούγεται παρά μόνο με απόλυτη ησυχία ενώ ακόμα κι όταν γυρίζει με περισσότερες στροφές (για ελάχιστο διάστημα) εξακολουθεί να μη γίνεται κουραστικό. Τέλος, μια αναφορά στο μετασχηματιστή του 1000Η, ο οποίος είναι πολύ μικρός κι ελαφρύς. Παρά ταύτα, κατά τη διάρκεια φόρτισης του φορητού ζεσταίνεται πάρα πολύ. Δε γνωρίζω αν το φαινόμενο παρατηρείται μόνο στον δικό μου πάντως φαίνεται πως είτε ο συγκεκριμένος μετασχηματιστής είναι οριακά επαρκής για να τροφοδοτεί με ρεύμα το φορητό της Asus είτε είναι απλά τόσο μικρός σε διαστάσεις που συσσωρεύει θερμότητα πιο γρήγορα από όσο μπορεί να την εκλύσει. Συμπερασματικά, το Asus 1000H είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση αγοράς στην κατηγορία των netbooks. Είναι πλήρες σε δυνατότητες, προσφέρεται με μπαταρία 6 στοιχείων μεγάλης αυτονομίας και είναι πραγματικά φορητό, με μία μικρή ένσταση σε ό,τι αφορά το αυξημένο βάρος του σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Προτείνεται ανεπιφύλακτα ως δεύτερος φορητός υπολογιστής, ο οποίος θα συνοδεύει το χρήστη του οπουδήποτε και θα εκτελεί απρόσκοπτα βασικές εργασίες. Είναι όμορφο, έχει στυλ και θυμίζει κλασσικά notebooks. Το μόνο που μένει είναι να διαπιστωθεί η αντοχή του στο χρόνο, κυρίως όσον αφορά την ποιότητα των υλικών και τη συναρμογή αυτών και λιγότερο σε ό,τι έχει σχέση με την απόκριση του Intel Atom και των υποσυστημάτων του netbook στις εφαρμογές που θα κληθούν να τρέξουν. Διάφορες φωτογραφίες: Σύγκριση διαστάσεων: Περιεχόμενα συσκευασίας (πλην του ποντικού): Εκκίνηση εγκατάστασης ΧΡ: Εμφάνιση διαφόρων ιστοσελίδων:
parsifal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Bravo! Πολύ καλή αυτονομία, αν είναι τα πράγματα όντως έτσι όπως τα παρουσίασες. Δηλαδή, με ένα τυπικό workload που θα περιλάμβανε μόνο συγγραφή κειμένου και browsing με λίγη μουσικούλα να παίζει από πίσω μπορεί να χτυπούσε και 6ώρο; Πώς το βλέπεις... ;
parsifal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Θα περιμένω post σου τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες που να επιβεβαιώνει 5.5hrs ή και καλύτερα! Επίσης, εδώ: Η ανάλυση είναι ικανοποιητική αλλά τα εικονίδια στο desktop είναι τεράστια, όμοια με αυτά που συναντά κανείς σε 15άρες οθόνες ανάλυσης 1280x800 φορητών υπολογιστών με Vista ...τί εννοείς ακριβώς; Δεν είναι 32x32pixels τα εικονίδια;
mouridis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Πολύ καλό το review kotetsi! Μπράβο! Αν έχεις λίγο χρόνο, μήπως μπορείς να επιβεβαιώσεις αν συμβαίνει και σε εσένα το παράδοξο με τις επιδόσεις του δίσκου;;;
kotetsi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 @parsifal: Πώς θα δω αν είναι 32χ32 τα εικονίδια και πώς θα τα αλλάξω; Βασικά ίσως να μου φαίνονται μεγάλα όντας συνηθισμένος σε WUXGA ανάλυση... Update: Making those Desktop icons smallerIn my opinion, the default icon size on the Eee-customised version of XP is far larger than it should be. Once again, this setting is hiding in the Screen Properties (desktop right-click) window. Right-click on the desktop, then select Properties. Select the Appearance tab, then the Advanced button. In the "Item" drop-down, select "Icon". Set the value in the "Size" field to 32 (the default is 48). OK your way out. Windows will make you wait a few seconds while it fixes the desktop icons. Now to get rid of the huge gap between the icons, right-click the desktop, select Arrange Items By, then deselect Align to Grid. Go back into the same menu, and re-enable Align to Grid. The space will disappear. The icon text might stick on one line though -- once you log off and back on again (or reboot), the text will wrap as normal. Από το forum.eee.user.com. @mouridis: Θα το κοιτάξω εντός των ημερών και θα ποστάρω τα αποτελέσματα εδώ. Ένα μικρό update: μόλις περάστηκε ένα dimm των 2048MB 667MHz της Kingston. Είναι αυτό που είχα προμηθευτεί για το 8710w και απλά έγινε εσωτερική ανταλλαγή. Ούτως ή άλλως το 8710w είχε ήδη ένα dimm των 2048MB και η επιπλέον μνήμη της Kingston δεν αναγνωριζόταν ολόκληρη. Έτσι το μικρό Asus θα κερδίσει σε επιδόσεις και το μεγάλο Compaq δε θα χάσει με την προσθήκη του dimm 1024ΜΒ της RoHS του Asus.
mouridis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 @kotetsi: Τώρα που το σκέφτομαι τα δικά σου αποτελέσματα θα αφορούν τον δίσκο των 160gb αλλά δεν πειράζει αφού προφανώς δεν φταίει ο δίσκος... κάτι με τον ελεγκτή του ψιλιάζομαι... Και κάτι άλλο για το review... Εκεί που λες για την μνήμη του μηχανήματος μπερδεύτηκες λίγο. Η επιγραφή "RoHS" δεν αναφέρεται σε κατασκευαστή μνήμης αλλά στην προσαρμογή του προιόντος σε κάποια οικολογικά πρότυπα (δες εδώ). Η μνήμη δεν γράφει πάνω κάτι άλλο εκτός από RoHS;
kotetsi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Διορθώθηκε, σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση mouridis. Όχι, η μνήμη δε γράφει κάτι άλλο επάνω. Λίγο με ενδιαφέρει βέβαια η μάρκα της αφού ταιριάζει και στο μεγάλο μου φορητό... Αλήθεια, ο δικός σου μετασχηματιστής ζεσταίνεται όταν είναι συνδεδεμένος με το φορητό; Update: Τα ίδια παράξενα αποτελέσματα εμφανίζει και ο δικός μου δίσκος. Σε HPM έχω κατά μέσο όρο: 120.0MB/sec burst speed 15.2msec random access time 50.7MB/sec average read speed 4% CPU utilisation Σε PSM έχω κατά μέσο όρο: 151.1MB/sec burst speed 11.9msec random access time 64.6MB/sec average read speed 8% CPU utilisation Τι συμβαίνει; Υπάρχει ανάλογος προβληματισμός στα ξένα φόρα;
LEFteriz Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Υποστηρίζει κανονικά SDHC κάρτες, την δικίά μου (Kingston 4gb micro-sdhc ) την αναγνωρίζει κανονικά. Παιδιά αυτό με τον σκληρό δίσκο πρέπει κι εγώ να το παρατήρησα. Γιατι θυμάμαι στις αρχές είχα τρέξει ένα Hd tach και μου βγαλε πάνω απο 40mb/sec read (δε θυμαμαι αν ηταν σε power saving). Και πριν λίγες μέρες που το είχα τρέξει είχε βγάλει γυρω στα 35. Θα το δοκιμάσω κι εγώ σήμερα και θα ενημερώσω, αλλά το πιο πιθανό να συμβαίνει και σε μένα αυτό .
kotetsi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Φίλε parsi, όσον αφορά το στοίχημα που λέγαμε... Η μπαταρία κάνει τον τρίτο κύκλο αποφόρτισης και η μέτρηση γίνεται ως εξής: Το wireless είναι ανοιχτό, το ΒΤ κλειστό, η φωτεινότητα τρία σκαλιά πάνω από το minimum και ο επεξεργαστής δουλεύει στο auto power saving mode. Στο φορητό θα γίνεται τυπικό browsing με τον FF (το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει πχ άνοιγμα ενός εγγράφου με το Acrobat, κατέβασμα ενός αρχείου κλπ), ανάγνωση και απάντηση emails με τον Thunderbird, chat στο MSN και ακρόαση online radio με το Media Player και την ένταση των ηχείων στη μέση. Μένει λοιπόν να δούμε πότε θα κλείσει ο φορητός...
kotetsi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Χμμμ... δεν το κέρδισα το στοίχημα τελικά αλλά καλά τα πήγε το μικρό: Λίγο πριν ο φορητός τεθεί εκτός λειτουργίας η υπολειπόμενη αυτονομία είναι 15 λεπτά, τα οποία αν προστεθούν στις ώρες που δούλεψε ο φορητός μας δίνουν συνολικά 4 ώρες και 50 λεπτά αυτονομίας με τη χρήση που είπα ότι θα γινόταν (το laptop άναψε ακριβώς στις 10.30 και όχι στις 10.31 που δείχνει η φωτογραφία στο προηγούμενο post). Θεωρώ λοιπόν ότι με λογική χρήση και χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς το πεντάωρο με μία πλήρη φόρτιση μπαταρίας είναι εφικτό. Οι πεντέμισι ώρες για να επιτευχθούν χρειάζονται θυσίες ενώ οι έξι ώρες θα φανούν μόνο σε κατάσταση idle και με πολλά features απενεργοποιημένα.
parsifal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Ο σκληρός δίσκος μάλλον κάνει τη ζημιά. Ίσως το 901 να έχει πιο άνετα τέτοια επίπεδα αυτονομίας και το ελπίζω, γιατί προσωπικά αυτό έχω βάλει στο μάτι (όοοοταν κάνει την εμφάνισή του σε λογικές τιμές, σε μεγάλα ελληνικά e-shops)
mouridis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Σχετικά με το παράδοξο των επιδόσεων του δίσκου: Όχι το πρόβλημα δεν το βρήκα σε κανένα άλλο forum του εξωτερικού... Άνοιξα όμως ένα νέο thread στο eeeuser.com και το φαινόμενο επιβεβαιώνεται και από τους ιδιοκτήτες εκεί, χωρίς όμως ακόμα να έχει δοθεί κάποια εξήγηση... Απ' ότι φαίνεται είχα την παγκόσμια αποκλειστικότητα στο νέο αυτό!... Σχετικά με την θερμοκρασία του φορτιστή: Ναι, ο μικρούλης φορτιστής, ζεσταίνεται αρκετά και σε μένα... Σχετικά με την αυτονομία: Την κάμερα την απενεργοποίησες; 4:50 είναι καλά γενικά αλλά νομίζω ότι με τις ρυθμίσεις σου έπρεπε να έχεις περίπου μισή ώρα παραπάνω... Α! και κάτι άλλο... kotetsi, έχω την άδειά σου να ενημερώσω το review μου αναφέροντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων που μας έδωσες μαζί με την πηγή;
kotetsi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Ο σκληρός δίσκος μάλλον κάνει τη ζημιά. Ίσως το 901 να έχει πιο άνετα τέτοια επίπεδα αυτονομίας και το ελπίζω, γιατί προσωπικά αυτό έχω βάλει στο μάτι (όοοοταν κάνει την εμφάνισή του σε λογικές τιμές, σε μεγάλα ελληνικά e-shops) Στην Ιταλία το 901 ξεκινάει από 355 ευρώ. Στην Ελλάδα έχει έρθει; Αν ναι, σε τι τιμές; Σχετικά με την θερμοκρασία του φορτιστή:Ναι, ο μικρούλης φορτιστής, ζεσταίνεται αρκετά και σε μένα... Μεγάλο σφάλμα της Asus κατά τη γνώμη μου. Την κάμερα την απενεργοποίησες; 4:50 είναι καλά γενικά αλλά νομίζω ότι με τις ρυθμίσεις σου έπρεπε να έχεις περίπου μισή ώρα παραπάνω... Τι εννοείς; Την κάμερα δεν την έχω ανοίξει γενικά για webcam chat. Το ενδεικτικό λαμπάκι της είναι πάντως σβηστό at all times. Πάντως και 4h 30min είναι πολύ καλά για τις ανάγκες μου. Για να είμαι ειλικρινής εκεί κάπου περίμενα να κρατάει η μπαταρία, πριν το αγοράσω ακόμα, και δεν έπεσα έξω. έχω την άδειά σου να ενημερώσω το review μου αναφέροντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων που μας έδωσες μαζί με την πηγή; Be my guest!
mouridis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Τι εννοείς; Την κάμερα δεν την έχω ανοίξει γενικά για webcam chat. Το ενδεικτικό λαμπάκι της είναι πάντως σβηστό at all times. Πάντως και 4h 30min είναι πολύ καλά για τις ανάγκες μου. Για να είμαι ειλικρινής εκεί κάπου περίμενα να κρατάει η μπαταρία, πριν το αγοράσω ακόμα, και δεν έπεσα έξω. Δεν εννοώ αν έκανες χρήση της κάμερας. Εννοώ ότι από το utility της ASUS στο system tray σου δίνεται η δυνατότητα να απενεργοποιήσεις πλήρως την webcam, εφόσον δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσεις, ώστε να έχεις ακόμα περισσότερη οικονομία ενέργειας... Το utility έχει 3 επιλογές enable/disable για WiFi, Bluetooth και webcam. Αλλά όπως λες και εσύ, όντως 4:50 δεν είναι καθόλου άσχημα... Be my guest! Thanks...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.