Προς το περιεχόμενο

Aπαλαγη απο Θρησκευτικά και γκρινια

Sadman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ξεκινωντας πρωτα απο την αλλαγη του ονοματος του συγκεκριμενου μαθηματος, απο θρησκευτικα σε "ελληνο"ορθοδοξο χριστιανισμο, τοτε φαινεται πιο καθαρα τι ειναι ατο που διδασκεται, και αν χρειαζεται, και τελικα τι θα ηταν καλυτερο να διδασκεται μεσα σε μια ωρα που ονομαζεις "μαθημα θρησκευτικων".

Και βεβαια κακως που βαζουμε στην ιδια μοιρα αυτο το "μαθημα", αν προκειται για μαθημα, με το μαθημα της πχ, γεωλογιας, ιστοριας κλπ., μαθηματα που πρεπει να υπαρχουν (ασχετο με το αν θα αξιολογουνται βαθμολογικως), με σκοπο την πιο πλουραλιστικη γνωση του μαθητη.

Προσωπικά προτείνω την αλλαγή του ονόματος του συγκεκριμένου θέματος για λόγους ορθογραφίας.

Δημοσ.
Γενοκτονήστε, γενοκτονήστε κι άλλο να 'χουμε να λέμε!!!

Τώρα φαντάσου την τύπισσα να διδάσκει "Τουρκία-Αρμενία-Πόντος κατα τον 20ο αιώνα":p

Δημοσ.

Λοιπόν σήμερα ενημερωθηκα από τον υποδιευθυντή ότι ήρθε διαταγή που αναιρεί την προηγούμενη διευκρινιστική εγκύκλιο που σημαίνει ότι παρόλο που είμαι στα χαρτιά δηλωμένος Χριστιανός μπορώ να πάρω απαλλαγή αρκεί να έρθουν και να κάνουν μία απλή δήλωση οι γονείς μου χωρίς να δώσουν και το λόγο... Απλά μου είπε ότι είναι θέμα του σχολίου πώς θα μας απασχολήσουν και να περιμένω λίγες μέρες και θα με ενημερώσουν και εμένα και όλα τα παιδιά που θέλουν να γλιτώσουν από την προπαγάνδα...!!!!Πολύ καλά νέα:-)... μέχρι χθες να υπενθιμίσω ότι το συμπέρασμα των εγκυκλίων δεν ήταν τίποτα παρά το παρλθόν:mad:

Δημοσ.
Τώρα φαντάσου την τύπισσα να διδάσκει "Τουρκία-Αρμενία-Πόντος κατα τον 20ο αιώνα":p

Νομίζω ότι η λέξη πόντος και ο αριθμός 20 αποκτούν άλλη έννοια κοντά σε μια τέτοια γυναίκα...

Δημοσ.
Λοιπόν σήμερα ενημερωθηκα από τον υποδιευθυντή ότι ήρθε διαταγή που αναιρεί την προηγούμενη διευκρινιστική εγκύκλιο που σημαίνει ότι παρόλο που είμαι στα χαρτιά δηλωμένος Χριστιανός μπορώ να πάρω απαλλαγή αρκεί να έρθουν και να κάνουν μία απλή δήλωση οι γονείς μου χωρίς να δώσουν και το λόγο... Απλά μου είπε ότι είναι θέμα του σχολίου πώς θα μας απασχολήσουν και να περιμένω λίγες μέρες και θα με ενημερώσουν και εμένα και όλα τα παιδιά που θέλουν να γλιτώσουν από την προπαγάνδα...!!!!Πολύ καλά νέα:-)... μέχρι χθες να υπενθιμίσω ότι το συμπέρασμα των εγκυκλίων δεν ήταν τίποτα παρά το παρλθόν:mad:

Aυτα τα ηξερα πριν αρχισει η σχολικη χρονια.

Ασχετο αν εμας δεν μας ενημερωσαν,και οσους εχουν απαλαγη τους κραταει ο λυκος στο γραφειο του,αν μαζευτουμε πολλα ατομα μαλλον θα μας διωχνει.

Εχω και νεα.

Αν λενε υπαρχουνε 10+ ατομα(δλδ αν εγω ειμαι το 10αρι ή παραπανω)τοτε θα ερθουνε να υπογραψουνε.

Για την ωρα ειπα οκ,αλλα τωρα πρεπει να ψαξω εναν-εναν να τους ρωτησω αν εχουν,γιατι ο λυκος δεν λεει.

Κατι ειναι και αυτο ομως :o

Δημοσ.

Πραγματικα ρε παιδια,αυτη την αποφαση του Υπουργειου Παιδειας δεν την καταλαβαινω...

Τι θα πει περνεις απαλλαγη απο ενα συγκεκριμενο μαθημα "χωρις αιτιολογια"??..Απο τη στιγμη που στο Συνταγμα δηλωνεται ρητα οτι "επικρατουσα θρησκεια στην Ελλαδα ειναι η Ορθοδοξη Ανατολικη Χριστιανικη Θρησκεια" και δεν υπαρχει διαχωρισμος Κρατους-Εκκλησιας, η πολιτεια ειναι υποχρεωμενη να παρεχει θρησκευτικη εκπαιδευση στα ελληνοπουλα...Σαφεστατα και να παρει απαλλαγη καποιος που δεν ειναι χριστιανος,αλλα αυτο το "χωρις αιτιολογια" νομιζω ειναι πρωτακουστο...Με την ιδια λογικη,γιατι καποιος δεν παιρνει απαλλαγη απο τα Αρχαια Ελληνκα η την Ιστορια η οποιοδηποτε αλλο μαθημα???Αντι να κοιταξουν να διορθωσουν λιγο την σημερινη κατασταση της εκπαιδευσης αυξανοντας τις δημοσιες δαπανες για την παιδεια,δημιουργωντας συγχρονες εγκαταστασεις,και να περιορισουν την παραπαιδεια,τους απασχολει το πως να αφαιρεσουν τα θρησκευτικα απο τα σχολεια...Το οτι η Ελλαδα ερχεται πρωτη σε εξαγωγες φοιτητων προς τη Μεγαλη Βρετανια,το οτι η Ελληνικη οικογενεια τα βγαζει περα τρομερα δυσκολα καθε μηνα με τα φροντηστηρια και τα ιδιαιτερα των παιδιων της,αυτα και αλλα τοσα πολυ μεγαλυτερης ουσιας ζητηματα προκειται να απασχολησουν τον κυριο Στυλιανιδη και τον καθε Στυλιανιδη???

Δημοσ.
Απο τη στιγμη που στο Συνταγμα δηλωνεται ρητα οτι "επικρατουσα θρησκεια στην Ελλαδα ειναι η Ορθοδοξη Ανατολικη Χριστιανικη Θρησκεια" και δεν υπαρχει διαχωρισμος Κρατους-Εκκλησιας, η πολιτεια ειναι υποχρεωμενη να παρεχει θρησκευτικη εκπαιδευση στα ελληνοπουλα...

αφου διαβασες το αρθρο 3 του Συνταγματος γιατι δεν εκανες τον κοπο να διαβασεις και το αρθρο 13 παραγραφος 1 για την ελευθερια της θρησκευτικης συνειδησης? :P:p

• Super Moderators
Δημοσ.
Πραγματικα ρε παιδια,αυτη την αποφαση του Υπουργειου Παιδειας δεν την καταλαβαινω...

Τι θα πει περνεις απαλλαγη απο ενα συγκεκριμενο μαθημα "χωρις αιτιολογια"??..Απο τη στιγμη που στο Συνταγμα δηλωνεται ρητα οτι "επικρατουσα θρησκεια στην Ελλαδα ειναι η Ορθοδοξη Ανατολικη Χριστιανικη Θρησκεια" και δεν υπαρχει διαχωρισμος Κρατους-Εκκλησιας, η πολιτεια ειναι υποχρεωμενη να παρεχει θρησκευτικη εκπαιδευση στα ελληνοπουλα...Σαφεστατα και να παρει απαλλαγη καποιος που δεν ειναι χριστιανος,αλλα αυτο το "χωρις αιτιολογια" νομιζω ειναι πρωτακουστο...Με την ιδια λογικη,γιατι καποιος δεν παιρνει απαλλαγη απο τα Αρχαια Ελληνκα η την Ιστορια η οποιοδηποτε αλλο μαθημα???Αντι να κοιταξουν να διορθωσουν λιγο την σημερινη κατασταση της εκπαιδευσης αυξανοντας τις δημοσιες δαπανες για την παιδεια,δημιουργωντας συγχρονες εγκαταστασεις,και να περιορισουν την παραπαιδεια,τους απασχολει το πως να αφαιρεσουν τα θρησκευτικα απο τα σχολεια...Το οτι η Ελλαδα ερχεται πρωτη σε εξαγωγες φοιτητων προς τη Μεγαλη Βρετανια,το οτι η Ελληνικη οικογενεια τα βγαζει περα τρομερα δυσκολα καθε μηνα με τα φροντηστηρια και τα ιδιαιτερα των παιδιων της,αυτα και αλλα τοσα πολυ μεγαλυτερης ουσιας ζητηματα προκειται να απασχολησουν τον κυριο Στυλιανιδη και τον καθε Στυλιανιδη???

Παρακάμπτω την υπόλοιπη παραφιλολογία (που είναι και άσχετη με το θέμα) και σε καλώ να σκεφτείς κατά πόσον:

α. η "υποχρεωτική θρησκευτική εκπαίδευση" του άρθρου 16 του Συντάγματος σημαίνει χριστινιακή ορθόδοξη εκπαίδευση

και

β. κατά πόσο η "επικρατουσα θρησκεια στην Ελλαδα ειναι η Ορθοδοξη Ανατολικη Χριστιανικη Θρησκεια" του άρθρου 3 είναι διαπιστωτική φράση (όπως έχει κρίνει κατ' επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας) ή επιβάλλει στο Κράτος θετική ή αρνητική ενέργεια.

Δημοσ.

φίλε nord το χωρίς αιτιολογια υπάρχει γιατί κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κρατάει προσωπικά τα θρησκευτικά του πιστεύω... Δεν αφορά εσένα ή τον γείτονα αν είμαι αθεος, χριστιανός,μουσουλμάνος ή ότιδηποτε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...