Hlapatsas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Έχει φοβερά μεγάλη διαφορά ο πλουραλισμός γνώσης, από το να καννιβαλίζει η μια γνώση την άλλη εις βάρος της καριέρας σου. Σου βάζω άκυρο...λαλαλαλα Κατάρα, άλλαξες το post και το έσωσες!
dimpa16 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 1η τακτική, καθημερινό πρήξιμο όλη μέρα... 2η τακτική εκβιασμός με άλλα μαθήματα... 3η τακτική υπόσχεση για περισσότερο διάβασμα και καλύτερους βαθμούς... Σε ποιον νομιζεις οτι θα κανει κακο? Στους γονεις του ή στο τομαρι του, δικε μου?
dimpa16 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Έχει φοβερά μεγάλη διαφορά ο πλουραλισμός γνώσης, από το να καννιβαλίζει η μια γνώση την άλλη εις βάρος της καριέρας σου.Αν εγώ θέλω να γίνω μαθηματικός, η ιστορία δε θα έπρεπε να μου ρίχνει το μέσο όρο για το μαθηματικό. Ας διδάσκεται χωρίς να εξετάζεται, από εκεί και πέρα το ηθικό καθήκον ή το νοιώθεις ή όχι, αν θέλει κανείς να μείνει ζώο, ας μείνει. Δε θα τον αναγκάσουμε. Πιστευεις οτι αν δεν σε αναγκασουν για κατι, θα το κανεις? Θα κανεις οτι και με τα θρησκευτικα,δηλαδη, λουφα μεγαλε ,λουφα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Σε ποιον νομιζεις οτι θα κανει κακο?Στους γονεις του ή στο τομαρι του, δικε μου? με την πρώτη και τρίτη τακτική δεν πρόκειται να κάνει κακό σε κανένα... την δεύτερη την έδωσα απλά για να υπάρχει...
Chrisxxx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Έχει φοβερά μεγάλη διαφορά ο πλουραλισμός γνώσης, από το να καννιβαλίζει η μια γνώση την άλλη εις βάρος της καριέρας σου.Αν εγώ θέλω να γίνω μαθηματικός, η ιστορία δε θα έπρεπε να μου ρίχνει το μέσο όρο για το μαθηματικό. Ας διδάσκεται χωρίς να εξετάζεται, από εκεί και πέρα το ηθικό καθήκον ή το νοιώθεις ή όχι, αν θέλει κανείς να μείνει ζώο, ας μείνει. Δε θα τον αναγκάσουμε. Εχεις δικιο, ως ενα ακομα θυμα της γελοιοτερης μεταρυθμισης στο χωρο της παιδειας που εγινε ποτε δεν μπορω να μην συμφωνησω. Αλλά εδω μιλαμε για 1η λυκειου αρα δεν παιζει ρολο ο βαθμος πουθενα. Προσωπικα τοβρισκω γελοιο να ειναι το μαθημα κατ'επιλογην υποχρεωτικο για καποιους και για αλλους οχι, τουλαχιστον ας εβαζαν κατι αλλο στη θεση του ας πουμε μαθηματικα (αφου τοσο πολυ αγωνιουν καποιοι για το μελλον τους ας κανουν αλλες δυο ωρες μαθηματικα )
Sadman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 εγω δεν θα ειχα προβλημα στην ωρα των θρησκευτικων να κανω μαθηματικα παντως. ΥΓ:Παντως για καποιο λογο στα χαρτια ποτε δεν εχω ορθογραφικα,μαλλον θα φταει το keyboard
dimpa16 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 1η τακτική, καθημερινό πρήξιμο όλη μέρα... 2η τακτική εκβιασμός με άλλα μαθήματα... 3η τακτική υπόσχεση για περισσότερο διάβασμα και καλύτερους βαθμούς... Η πρωτη συμβουλη που δινεις, φερνει τριγμους, τσακωμους και ασχημο κλημα στην οικογενεια. Την θεωρω εντελος λαθος. Την δευτερη τη θεωρω υπουλη.Δηλαδη, μπορεις να τα κανεις, αλλα δεν τα κανεις. Κακο στο κεφαλι σου φιλε μου,οχι στο δικο μου. Η τριτη ειναι ιδια με την δευτερη. Σε εκτιμω πολυ ThReSh,προσοχη ομως με τις συμβουλες σε παιδια, σε θεματα παιδειας.
Lucifer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Κρις, δεν αναφέρομαι στα θρησκευτικά, αναφέρομαι σε κανονικά μαθήματα που έχουν να σου πουν κάτι παραπάνω από ιστορίες για εβραίους ημιάγριους τσοπάνηδες. Κάποιος στα τελευταία στάδια της εκπαίδευσης, το λύκειο δηλαδή, έχει ως προτεραιότητα την καριέρα του έτσι όπως είναι δομημένο το εκπαιδευτικό σύστημα. Ως εκ τούτου, η υποχρέωσή του (μέσω αξιολόγησης) να παρακολουθεί μαθήματα άσχετα με το αντικείμενο που θέλει να ακολουθήσει, είναι εντελώς φαιδρό μέτρο. Επιμένω πως θα έπρεπε να διδάσκονται χωρίς να εξετάζονται -αν αυτός θέλει να βγει ένας γαμάτος ηλεκτρολόγος που δε θα ξέρει τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου ή ποιος ήταν ο Ελύτης, μαγκιά του και καπέλο του.
Chrisxxx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Μα ουτε εγω αναφερθηκα αποκλειστικα στα θρησκευτικα ασχετα αν το στοχοποιησα στη συνεχεια... Γενικα συμφωνω με αυτο που λες σχετικα με τις εξετασεις σε ασχετα μαθηματα που δεν προκειται να σε απασχολησουν στην επαγγελματικη σου σταδιοδρομια. Αλλωστε καλυτερος γινεσαι επειδη το θελεις οχι επειδη σου επιβαλλεται απο το σχολειο και αν πραγματικα δεν θελεις να ξερεις τι εγινε την 28η οκτωβριου καμια εξεταστικη και κανενας καθηγητης δεν θα μπορεσει να στα μαθει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Η πρωτη συμβουλη που δινεις, φερνει τριγμους, τσακωμους και ασχημο κλημα στην οικογενεια. Την θεωρω εντελος λαθος.Την δευτερη τη θεωρω υπουλη.Δηλαδη, μπορεις να τα κανεις, αλλα δεν τα κανεις. Κακο στο κεφαλι σου φιλε μου,οχι στο δικο μου. Η τριτη ειναι ιδια με την δευτερη. Σε εκτιμω πολυ ThReSh,προσοχη ομως με τις συμβουλες σε παιδια, σε θεματα παιδειας. αν η πρώτη φέρει αυτά που λες ειλικρινά δεν θέλω να δω τι θα γίνει σε πολύ πιο σοβαρά θέματα... ναι η 2η είναι ύπουλη αλλά έσχατη λύση, από την στιγμή που ο Sadman ΔΕΝ θέλει να παρακολουθεί το συγκεκριμένο μάθημα ποιος ο λόγος να ξοδεύει χρόνο ενώ θα μπορούσε να διαβάζει κάτι άλλο? δεν θεωρή την 3η ύπουλη, απλό αντάλλαγμα...
dimpa16 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Κρις, δεν αναφέρομαι στα θρησκευτικά, αναφέρομαι σε κανονικά μαθήματα που έχουν να σου πουν κάτι παραπάνω από ιστορίες για εβραίους ημιάγριους τσοπάνηδες. Κάποιος στα τελευταία στάδια της εκπαίδευσης, το λύκειο δηλαδή, έχει ως προτεραιότητα την καριέρα του έτσι όπως είναι δομημένο το εκπαιδευτικό σύστημα. Ως εκ τούτου, η υποχρέωσή του (μέσω αξιολόγησης) να παρακολουθεί μαθήματα άσχετα με το αντικείμενο που θέλει να ακολουθήσει, είναι εντελώς φαιδρό μέτρο. Επιμένω πως θα έπρεπε να διδάσκονται χωρίς να εξετάζονται -αν αυτός θέλει να βγει ένας γαμάτος ηλεκτρολόγος που δε θα ξέρει τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου ή ποιος ήταν ο Ελύτης, μαγκιά του και καπέλο του. Νομιζω οτι βαζεις σε καλυτερη βαση την συζητηση.Ναι, θα ηταν καλυτερα να διδασκονται χωρις εξετασεις, τα "δευτερευοντα" μαθηματα.Αλλα ας ειμαστε ρεαλιστες και ας δουμε τα πραγματα οπως παιζουν, ωστε να δωσουμε σωστες συμβουλες. Προσοχη, δεν το παιζω σωστος. Και `γω παιδια μεγαλωνω.Μαθενω και απο αυτα και ας ειναι 5 και 6 ετων οι κορες μου.
Sadman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 το προβλημα δεν ειναι μονο οτι δινουμε εξετασεις σε αυτα,αλλα και το οτι πρεπει να διαβαζουμε γιαυτα κατα την διαρκεια της χρονιας+οτι καποιοι εχουνε το αγχος μην τυχει και μεινουν σε ενα απο αυτα(ευτηχως δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα)
Chrisxxx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Θα μπορουσαν να βαλουν 5 εργασιες σε ολη τη χρονια (διαφορετικη ο καθενας) πανω στο μαθημα, αναγκαστικα ολοι θα διαβαζαν 10 πραγματα απο το βιβλιο για να γραψουν κατι. Οι εργασιες δεν θα βαθμολογουνταν αλλά θα επρεπε να γινουν δεκτες εστω οι 3 απο τις 5 για να περασεις το μαθημα... Ουτε εξετασεις ουτε αγχος αντιθετα κανεις κατι δημιουργικο και επιμορφωτικο.
dimpa16 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 το προβλημα δεν ειναι μονο οτι δινουμε εξετασεις σε αυτα,αλλα και το οτι πρεπει να διαβαζουμε γιαυτα κατα την διαρκεια της χρονιας+οτι καποιοι εχουνε το αγχος μην τυχει και μεινουν σε ενα απο αυτα(ευτηχως δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα) Αστα φιλε, εχω χασει ετος απο ιστορια, τη οποια την εδωσα μαλιστα δυο φορες. Αλλα δεν ειχα γονεις να με βαλουν κατω να διαβασω. Οτι εκανα απο μονος μου.Δεν τους κατηγορω, οι ανθρωποι δεν ειχαν την δινατοτητα να με βοηθησουν. Sadman, το θεωρεις πραγματικα δυσκολο ή ειναι απλα ενα πεισμα σου?
dimpa16 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Θα μπορουσαν να βαλουν 5 εργασιες σε ολη τη χρονια (διαφορετικη ο καθενας) πανω στο μαθημα, αναγκαστικα ολοι θα διαβαζαν 10 πραγματα απο το βιβλιο για να γραψουν κατι. Οι εργασιες δεν θα βαθμολογουνταν αλλά θα επρεπε να γινουν δεκτες εστω οι 3 απο τις 5 για να περασεις το μαθημα... Ουτε εξετασεις ουτε αγχος αντιθετα κανεις κατι δημιουργικο και επιμορφωτικο. Πολλα θα μπορουσαν να κανουν, αλλα... δεν πρεπει. Πολυ μου αρεσει αυτη η κουβεντουλα ρε παιδια, αλλα εγω δυστηχος σας αφηνω για οικογενειακες υποχρεωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.