Street-Fighter Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 To FSB του Atom είναι 533 MHz, αλλά η on-board μνήμη είναι στα 567 ΜΗz. Αν πρόκειται να βάλεις 1 Gb, τότε πάρε στα 567 MHz. Αν πρόκειται να βάλεις 2 Gb και να απενεργοποιήσεις την on-board, πάρε στα 800 MHz, έτσι ώστε όταν υπερχρονίζεις (με το BIOS της MSI αν το φορέσεις) να μην ζορίζεται. . Να ρωτισω? Αμα παρω 2 gb 800mhz θα παιζει στα 800mhz χωρις o/c? Και αν οχι τοτε στα ποσα θα τρεχει?
FatMellonMike Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) Να ρωτισω?Αμα παρω 2 gb 800mhz θα παιζει στα 800mhz χωρις o/c? Και αν οχι τοτε στα ποσα θα τρεχει? Θα τρέχουν όσο είναι το FSB της CPU, δηλ. στα 533 MHz. Aν κάνεις overclocking όμως, τότε με 24% o/v το FSB γίνεται 533*1,24=660 MHz. Οπότε θα τρέχουν χωρίς πρόβλημα. . Επεξ/σία 4 Απριλίου 2009 από FatMellonMike
telis_petsotis Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 με το o/c τι θα κερδισω αν το κανω? θα εχω καποια διαφορα (προς το καλυτερο) σε εφαρμογες κ αν τυχει σε κανα παιχνιδι? δεν ειναι επικινδυνο για βλαβη hardware? λεω εγω τωρα..
FatMellonMike Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) με το o/c τι θα κερδισω αν το κανω? θα εχω καποια διαφορα (προς το καλυτερο) σε εφαρμογες κ αν τυχει σε κανα παιχνιδι? δεν ειναι επικινδυνο για βλαβη hardware? λεω εγω τωρα.. Αφού η MSI δίνει official την δυνατότητα να κάνεις overclocking, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. To BIOS των Advent βέβαια δεν σου την παρέχει, αλλά πρόκειται ακριβώς για το ίδιο μηχάνημα με το MSI Wind U100. Δεν νομίζω ότι βάζουν υποδεέστερα υλικά στα Advent, άρα άφοβα φλασάρεις το BIOS της MSI - το έχω δοκιμάσει και δεν υπάρχει πρόβλημα. Η απόδοσή σου θα αυξηθεί στην καλύτερη περίπτωση πάνω από 24%, γιατί με overclocking κατά 24% δεν αυξάνεις μόνο την ταχύτητα του επεξεργαστή αλλά και το FSB. . Επεξ/σία 6 Απριλίου 2009 από FatMellonMike
telis_petsotis Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Αφού η MSI δίνει official την δυνατότητα να κάνεις overclocking, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. To BIOS των Advent βέβαια δεν σου την παρέχει, αλλά αφού για τα ίδια ακριβώς μηχανάκια πρόκειται. Δεν νομίζω ότι βάζουν υποδεέστερα υλικά στα Advent. . δηλαδη ποσο μπορει να φτασει?καπου εχω δει μεχρι 2ghz αλλα εσυ τι προτεινεις? ποσο δινει official h msi?
spirosg Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Σε +24% πάει 2.0 και δουλεύει απροβλημάτιστα (φτου φτου φτου). Κάποια στιγμή το πρωί θα ανεβάσω screenshot με ταχύτητες απο cpuid, να δείτε και πώς χρονίζει με τα 2 GB @ 800 με o/c και σε normal mode
SilverCloak Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 ....ναι αλλα μεχρι τι ταχυτητα λειτουργιας (MHz) σηκωνει η μητρικη??Δηλαδη 1GB στα 800MHz ή στα 667MHz ?? Αυτο πρεπει να δεις πρωτα, νομιζω.. ή κανω λαθος ρε παιδια..; Βρε παλικάρι, αφού η πιο φτηνή είναι 800αρα, τι σκοτίζεσαι; Ελπίζω να κατάλαβες από την ανάλυση του FatMellonMike τι ακριβώς γίνεται και γιατί στο budget σου αυτή είναι η καλύτερη δυνατή.
giannis k. Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Απ'οτι καταλαβα, σε περιπτωση που παρουμε αλλη/αλλες των 2GB, καλο ειναι να προτιμησουμε στα 800MHz μηπως το "υπερχρονισουμε" να ειναι τουμπανο μετα. Ολα καλα μεχρι εδω (κι ας μην γνωριζω ακομα τι σημαινει υπερχρονιζω). Αν ομωςπαρουμε απλα αλλο 1GB για συμπληρωμα, τι προτιμαμε σε αυτην τη περιπτωση? *ακυρο για το 1GB, ναι ξαναδιαβασα το ποστ του FatMellonMike..*
spirosg Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Λοιπόν για όποιον ενδιαφέρεται να δεί διαφορές στην λειτουργία του 4211 (με bios MSI και 2GB ram @ 800) σας ανεβάζω τα screenshots απ το δικό μου σε αντιπαράθεση. Αριστερά είναι σε normal mode και δεξιά σε turbo mode (o/c +24%). Όλες οι μετρήσεις γίνανε σε full load και έχω υπογραμίσει τα σημεία που διαφοροποιούνται στο +24%. CPU RAM Y.Γ. Το μικρό δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό με το νέο Bios και τα 2 GB και βαράει αρκετές ώρες την ημέρα χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό. (Φτού φτού φτού)
Street-Fighter Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Λέτε να το βαλω και εγω το bios? Κανένα link υπαρχει? Α ελπίζω να μην θελει windows γιατι εχω μονο τα leopard.
FatMellonMike Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) Λέτε να το βαλω και εγω το bios?Κανένα link υπαρχει? Α ελπίζω να μην θελει windows γιατι εχω μονο τα leopard. http://wiki.msiwind.net/index.php/Main_Page#BIOS_upgrades Το φλασάρισμα του BIOS γίνεται αφού διαμορφώσεις κατάλληλα ένα USB Stick και μπουτάρεις σε DOS. Άρα είναι ανεξάρτητο από το λειτουργικό που φοράς. . Επεξ/σία 6 Απριλίου 2009 από FatMellonMike
alexzzz Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Πόση ώρα σας κρατάει η μπαταρία άνευ wifi και με μόνο κείμενο και άλλα ψιλά; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Delirium Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 To FSB του Atom είναι 533 MHz, αλλά η on-board μνήμη είναι στα 567 ΜΗz. H 1GB on-board, ειναι 667αρα -τουλαχιστον σε εκεινο που ανοιξα εγω.. Το ειχα αναφερει, στις πρωτες σελιδες του topic, βαριεμαι να ξαναψαχνω ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:57 ---------- Πόση ώρα σας κρατάει η μπαταρία άνευ wifi και με μόνο κείμενο και άλλα ψιλά; Το έχει δοκιμάσει κανείς; 2 ωρες 10 λεπτα, ως 2 ωρες 25 λεπτα, maximum [Πιθανοτατα κι αυτο να το εχω γραψει παλιοτερα] Κερδιζεις λιγο "αναγκαζοντας" το, να παιζει παντα, στα 800 MHz
alexzzz Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 Δημοσ. 5 Απριλίου 2009 2 ωρες 10 λεπτα, ως 2 ωρες 25 λεπτα, maximum [Πιθανοτατα κι αυτο να το εχω γραψει παλιοτερα] Κερδιζεις λιγο "αναγκαζοντας" το, να παιζει παντα, στα 800 MHz ευχαριστώ... μπαταρία για καμιά ώρα ή 2 ώρες υπάρχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα