telis_petsotis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 θεωριτικα ναι πρακτικα οχι δηλαδη σε περιπτωση που παθει κατι κ το παω κωτσοβολο δεν πληρωνω τιποτα? ειμαι καλυμμενος ακομη κ ας το ανοιξα εγω ο ιδιος για τη μνημη?
Street-Fighter Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Aν την βαλεις και την βγαλεις χωρις να παθει τιποτα το πλαστικο του κλπ κλπ δεν θα εχεις καποιο προβλημα καθως δεν υπαρχει καποια ταινια μεσα για να το αποδικνιει ετσι τουλαχιστων εχουν αναφερει μελοι του insomnia για το παρα πανω...
tolis_01 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Λογικά σε περίπτωση βλάβης αφαιρείς την μνήμη που έβαλες και αφήνεις την εργοστασιακή, έτσι;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Πως τα δουλεψες???σερφαρισμα,office κλπ κλπ Οχι καντο και δες το βαλε με τον φιλο σου η αν ειναι δικο σου αδερφο κλπ και βαλτε να παιξετε dota οnline και αν στα 18 πρωτα λεπτα δεν χριαστει να βαλει το acer πανω σε 2 πακετα τσιγαρα οπως εκανε ο φιλος μου για να γινετε καλυτερη εξαγωγη του αερα εμενα να μην με λενε Γιώργο αλλα ποπη Σε prime 100% load παντως οφειλω να ομολογησω οτι το Aspire One του συναδελφου του πατερα μου που ειχα εδω για σεταρισμα ηταν πιο κρυο απο το Advent του δικου μου πατερα που το εχω εδω καθε μερα () Νταξει, το ανεμιστηρι του Aspire κανει πολυ περισσοτερο θορυβο, αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το θεμα μας... (οχι οτι το Advent ανεβαζει θερμοκρασιες, απλα ειναι λιγο πιο ζεστο).
Street-Fighter Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Σε prime 100% load παντως οφειλω να ομολογησω οτι το Aspire One του συναδελφου του πατερα μου που ειχα εδω για σεταρισμα ηταν πιο κρυο απο το Advent του δικου μου πατερα που το εχω εδω καθε μερα () Νταξει, το ανεμιστηρι του Aspire κανει πολυ περισσοτερο θορυβο, αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το θεμα μας... (οχι οτι το Advent ανεβαζει θερμοκρασιες, απλα ειναι λιγο πιο ζεστο). Αν μπορεις τοτε ανεβασε μας 2 φωτογραφιες τοτε για να δουμε κατα ποσο ισχυουν τα λεγομενα σου... Γιατι δεν γινετε το Acerαρκι να κλεινει στην 1 ωρα παιχνιδιου (dota) και το Advent να μενει ανοιχτο Oλα τα παρα πανω αν εχεις την εκδοση με τον σκληρο δισκο και οχι με το ssd.
S2Katana Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 To Αspire One είναι πλαστικούρα, όπως το Advent?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Θα προσπαθησω να το ζητησω απο τον συναδελφο του πατερα μου τοτε το Acer ξανα. Screenshots δε κρατησα, παντως ηταν η εκδοση με τον SSD (κολλαγε απιστευτα σε ο,τι ειχε να κανει με δισκο - του ειχα περασει XP σε FAT), και σε βεβαιω οτι επαιζα για ενα ολοκληρο βραδυ trackmania χωρις να κλεισει (εκτος κι αν τα ονειρευομαι αυτα...) @S2: Ναι πλαστικουρα ειναι, αλλα με το ολο "γυαλιστερο" φινιρισμα και τη GLossy οθονη φαινεται λιγοτερο πλαστικουρα απο το Advent. Τα πλαϊνα γυρω απο την οθονη δε κουνιοντουσαν τοσο βεβαια, ενω και ολο το "πορτακι" πανω ηταν λιγο πιο σφιχτο. Βεβαια σε σχεση με το Aspire με τον SSD, λογω ελλειψης δισκου, το βαρος ηταν κατανεμημενο πιο "προς την οθονη", κι ετσι αν την ανοιγες πολυ δε στεκοταν, επεφτε στη μερια της οθονης Παντως με τον SSD, παρολο που κολλαγε ΠΟΛΥ (αν ηταν αναμμενο το λαμπακι με το δισκο δε τολμουσες να το αγγιξεις), ηταν παναλαφρο (ναι, τα 200gr διαφορα ειναι σημαντικα και αντιληπτότατα) ενω λογω απουσιας κινουμενων μερων πραγματικα εβγαζε τον απολυτο ΣΚΑΣΜΟ και δε φοβοσουν κιολας να το "πεταξεις" λιγο πιο ατσαλα (κατι που αν κανεις καμποσες φορες σε ενα με HDD θα χαλασει καποια στιγμη)... Αυτααα! Α! Το πληκτρολογιο του Advent ειναι μακραν πιο βολικο (λογω μεγεθους), αλλα αυτα τα μικροσκοπικα κουμπακια της τελείας και του κόμματος δε τα πετυχαινω ποτε Επισης, η οθονη του Advent ειναι μακραν καλυτερη ως προς τη μη κουραση των ματιων και τη ποιοτητα απεικονισης (=οχι τεραστιες αλλοιωσεις οταν κοιτας απο το πλάι ή υπο γωνια πανω/κατω), παρολο που του Acer ειναι γυαλιστερη και τα χρωματα εχουν μεγαλυτερη ζωντάνια. Παντως η διαφορα απο 8,9"->10" με την ιδια αναλυση, εμενα προσωπικα μου περασε τελειως απαρατηρητη. Περιμενα αρκετα μεγαλη διαφορα ως προς τη κουραση με τις ωρες, αλλα τελικα πιο πολυ εχει να κανει με την ποιοτητα της οθονης παρα με αυτη τη μια παραπανω ίντσα... Το Advent πασχει σε webcam ομως... του Acer και σε 0 φως (= ο,τι φωτιζει η οθονη) φαινεσαι. Νομιζω αλλωστε οτι τα 0,3ΜΡ ειναι επαρκεστατα για msn/skype κτλ... Τελος, να πω πως οτι το 1GB ραμ ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ για ταυτοχρονα: Μνημοβορο firefox με καμποσα tabs, windows media player, msn και office 2007 ανοιχτο. Δηλαδη απο καποιο σημειο και μετα χανουμε το νοημα με τα netbooks. Αν και θα μου πεις... 10€ εχει το 1GB ddr2... Παντως εγω πασχω απο μπαταρια παιδια Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2009 από GeorgeMan
FatMellonMike Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Και ομως υπαρχει διαφορα!Το οτι ανεβαζει θερμοκρασια το νετβοοκ οσο μπορει να ανεβασει εχει μεγαλυτερη διαφορα απο το οταν ανεβαζει στο pc -desktop διοτι και η 5 βαθμοι - παιζουν ρολο οχι μονο στην cpu αλλα και σε ολο το συστημα, καθως η θερμοκρασια δεν βρισκετε σε μεγαλυτερο χωρο οπως σε ενα σταθερο pc οποτε δεν τα λεω ουτε χυμα οπως λες ουτε ισχυει το οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση οπως λες εσυ Δοκιμασε πριν και μετα και ελα πες μου Y.Γ. βαλε το acer aspire one διπλα διπλα και τρεξε το dota και τα δυο μαζι θα δεις οτι το acer θα lagαρει περισοτερο απο οτι το advent και αυτο οχι διαφορας hardware αλλα λογο τις τοποθετισεις του hardware στο εσωτερικο του το οποιο ειναι αθλιο και ανεβαζει υψηλοτερες θερμοκρασιες Παιδιά, μην παραμυθιαζόμαστε με τις θερμοκρασίες. Ότι συμβατικό σύστημα ψύξης και να χρησιμοποιήσεις, η θερμοκρασία παραμένει ίδια: περίπου 46 οC σε idle mode. Η μόνη διαφορά που ενδεχόμενα μπορείς να αντιληφθείς είναι στην λειτουργία του ανεμιστήρα: με αποδοτικότερο σύστημα ψύξης εργάζεται σχετικά λιγότερο. Και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει αυτόματο σύστημα ψύξης-λειτουργίας του ανεμιστήρα, ο οποίος (σε idle mode πάντα) φροντίζει να διατηρεί την θερμοκρασία γύρω στους 46 οC. Έχω δοκιμάσει διάφορα συστήματα, σε διάφορα μηχανάκια που έχω πειράξει: με θρμοαγώγιμη πάστα ή χωρίς, με πρόσθετες χάλκινες ψύκτρες κολλημένες στο λαμαρινάκι που υποτίθεται ότι είναι η μαμίσια ψύκτρα και τέλος και με την ψύκτρα Windstille της Aqua. Οι διαφορές στην θερμοκρασία είναι αμελητέες. Η μόνη ωφέλεια που μπορεί να έχεις βελτιώνοντας το σύστημα ψύξης ίσως είναι κάπως μεγαλύτερη αυτονομία με την μπαταρία, επειδή ο ανεμιστήρας δουλεύει λιγότερο. Εγώ όμως δεν έχω παρατηρήσει ουσιαστική διαφορά. Στην περίπτωση τώρα που το μηχανάκι δουλεύει στο full (δοκιμασμένα με το stability test του Everest), και ο ανεμιστήρας δουλεύει στο full επίσης, τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων παρατηρείται μια διαφορά της τάξης των 2-3 oC όταν έχεις βελτιώσει το σύστημα ψύξης. Δεδομένου όμως ότι, ότι σύστημα ψύξης και να έχεις (ακόμα και με το μαμίσιο χωρίς καμία μετατροπή) η θερμοκρασία σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνά τους 68-69 οC (που είναι μέσα στα specs λειτουργίας του Atom), δεν παρατηρείται throtling σε καμιά περίπτωση, άρα και καμιά μείωση στην απόδοση του συστήματος. Ετοιαύτοι περιπτώσει, και για όποιον ενδειαφέρεται να παίξει, την καλύτερη απόδοση στην ψύξη την παρατήρησα με την χρήση της μαμίσιας ψύκτρας (η προσθήκη ή όχι θερμοαγώγιμης πάστας δεν παίζει κανένα ρόλο - η αυτοκόλλητη μαστίχα που έχει βάλει ο κατασκευαστής κάνει καλή δουλιά) με την προσθήκη πάνω ατην λαμαρινίτσα (με θερμοαγώγιμο αυτοκόλλητο) δυο χάλκινων ψυκτρών (από ψύκτρα southbridge κομμένη στην μέση). Προσοχή όμως. Αν οι πρόσθετες ψύκτρες είναι αρκετά μεγάλες, τότε αντί να βελτιώνουν δυσχεραίνουν την ψύξη γιατί δεν αφήνουν χώρο για την ελεύθερη ροή του αέρα - μην ξεχνάμε ότι για την καλή ψύξη απαιτούνται δύο παράγοντες: μεγάλη επιφάνεια συναλλαγής και μεγάλη ροή αέρα. Αν μπλοκάρουμε την ροή του αέρα, τότε δεν κάνουμε τίποτα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:54 ---------- Τελος, να πω πως οτι το 1GB ραμ ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ για ταυτοχρονα: Μνημοβορο firefox με καμποσα tabs, windows media player, msn και office 2007 ανοιχτο. Δηλαδη απο καποιο σημειο και μετα χανουμε το νοημα με τα netbooks. Αν και θα μου πεις... 10€ εχει το 1GB ddr2.. Την διαφορά θα την δεις σε προγράμματα που στρεσάρουν την κάρτα γραφικών. Με 2 Gb μνήμης διπλασιάζεται η μνήμη που χρησιμοποιεί η κάρτα γραφικών. Είναι σαν να βάζεις μια κάρτα γραφικών με διπλάσια μνήμη. . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:08 ---------- Και κάτι τελευταίο σχετικά με την ψύξη: όποιος αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την ψύκτρα της Aqua (πράγμα που δεν το συνιστώ - έχω αναφέρει τους λόγους σε άλλο post), να προσέξει ιδιαίτερα το σφύξιμο των βιδών όταν κλείσει το καπάκι. Επειδή το πλαστικό του Wind - Advent είναι σκληρό και εύθραυστο μπορεί να σπάσει στο σημείο που σφίγγουν οι βίδες που συγγρατούν την windstille επειδή το σημείο στήριξης σηκώνεται περίπου 1 mm. Επίσης (σε αντίθεση με την κοινή πρακτική) συνιστώ την τοποθέτηση αρκετής ποσότητας θερμοαγώγιμης πάστας, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος η ψύκτρα να μην εφάπτεται καλά και στα τρία chips που υποτίθεται ότι ψύχει. Και αυτό γιατί (είναι απλή γεωμετρία), οι επιφάνειες των τριών chips ενδέχεται να μην είναι συνεπίπεδες. Η ενδεχόμενη μη συνεπιπεδότητα των chips, επέβαλε (κατά την γνώμη μου) την χρήση θερμοαγώγιμης μαστίχας αντί για πάστα από τον κατασκευαστή - όποιος ψάξει να βρει την μαστίχα, είναι κάτω από ένα αλουμινοχαρτάκι κολλημένο στην λαμαρινίτσα, στο σημείο που εφάπτεται στα chips. Η μαστίχα αυτή, σε υψηλές θερμοκρασίες μαλακώνει και 'αγκαλιάζει' την ενδεχόμενα μη επίπεδη επιφάνεια των chips. . Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2009 από FatMellonMike
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Ουαου Τα ιδια ειπαμε με άλλα λογια (τουλαχιστον στο πρωτο κομματι που ποστ σου). Παντως, σε ενα ψιλο-απαιτητικο πραγματακι το Atomακι δεν ανταποκριθηκε καλα. Μιλαω για τις ταινιες HD (720p), στις οποιες κανει σπασιματα. Φυσικα δε περιμενα να παιζουν ολες οκ (ειδικα απο τη συιγμη που εχουν αναλυση μεγαλυτερη της οθονης του), αλλα με λιγο ζορι επρεπε να τα εβγαζε περα... Το Sempron 3000+ 3ετιας παντως τα εβγαζε
FatMellonMike Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Ουαου Τα ιδια ειπαμε με άλλα λογια (τουλαχιστον στο πρωτο κομματι που ποστ σου). Παντως, σε ενα ψιλο-απαιτητικο πραγματακι το Atomακι δεν ανταποκριθηκε καλα. Μιλαω για τις ταινιες HD (720p), στις οποιες κανει σπασιματα. Φυσικα δε περιμενα να παιζουν ολες οκ (ειδικα απο τη συιγμη που εχουν αναλυση μεγαλυτερη της οθονης του), αλλα με λιγο ζορι επρεπε να τα εβγαζε περα... Το Sempron 3000+ 3ετιας παντως τα εβγαζε Ούτε εγώ έχω καταφέρει να παιξω απροβλημάτιστα HD ταινίες, ακόμα και με overclocking στα 2 GHz. Έίναι λίγο σπαστικό, γιατί πιστεύω ότι δεν είναι υπερβολική απαίτηση από ένα netbook να παίζει ταινίες on-the-go. . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:38 ---------- Παρεπιμτόντως και μια και μιλάμε για παίξιμο ταινιών. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω για να βλέπω σωστά τους υπότιτλους σε Linux? Tις περισσότερες φορές μου βγάζει σύμβολα αντί για γράμματα, ανεξάρτητα από τον πόιό player χρησιμοποιώ (totem, mplayer, vlc, όλα το ίδιο). Κάτι παίζει με τις γραμματοσειρές, αλλά δεν έχω ανακαλύψει τι.... .
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Το ματιασαμε! Πηγα να το ανοιξω, τσουπ "Windows cannot find winlogon.exe μπλα μπλα" Και εχει κατω κατω να πατησω enter... και οταν παταω μου εμφανιζει μια μαυρη οθονη με λεπτα ασπρα γραμματα (α λα "Vista") να επιλεξω το λειτουργικο μου... Και σα διαθεσιμες επιλογες εχει δυο... 1) VISTA (!!!) 2) Διαγνωστικα μνημης... Τι εγινε ρε παιδια? Αυτο το screen το εμφανιζει το desktop μου που εχει οντως Vista, αλλα στο Advent δε διανοηθηκα ΚΑΝ να βαλω Vista... Τι στο καλο εγινε? Χτες επαιζε μια χαρα (με τα εργοστασιακα XP). Και θυμαμαι οτι του εκανα κανονικο shut down, και απλα επενεργοποιησα το wifi την ωρα που εκανε shut down... PS: Το πρωτο screen πριν φορτωσει τα windows που ειχε 2 επιλογες (XP ή Αποκατασταση της Techguys) δε το εμφανιζει πια...!! Τι να εγινε αραγε? @Fatmellonmike: Δοκιμασε με Kplayer (ή Mplayer), ενω αν συνεχιζουν τα κινεζικα, αλλαξε τη κωδικοποιηση των υποτιτλων (παιξε λιγο με τις ρυθμισεις Greek/Unicode/UTF8).. Αν μπορεις βοηθησε με κι εμενα
FatMellonMike Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Το ματιασαμε! Πηγα να το ανοιξω, τσουπ "Windows cannot find winlogon.exe μπλα μπλα" Και εχει κατω κατω να πατησω enter... και οταν παταω μου εμφανιζει μια μαυρη οθονη με λεπτα ασπρα γραμματα (α λα "Vista") να επιλεξω το λειτουργικο μου... Και σα διαθεσιμες επιλογες εχει δυο... 1) VISTA (!!!) 2) Διαγνωστικα μνημης... Τι εγινε ρε παιδια? Αυτο το screen το εμφανιζει το desktop μου που εχει οντως Vista, αλλα στο Advent δε διανοηθηκα ΚΑΝ να βαλω Vista... Τι στο καλο εγινε? Χτες επαιζε μια χαρα (με τα εργοστασιακα XP). Και θυμαμαι οτι του εκανα κανονικο shut down, και απλα επενεργοποιησα το wifi την ωρα που εκανε shut down... PS: Το πρωτο screen πριν φορτωσει τα windows που ειχε 2 επιλογες (XP ή Αποκατασταση της Techguys) δε το εμφανιζει πια...!! Τι να εγινε αραγε? @Fatmellonmike: Δοκιμασε με Kplayer (ή Mplayer), ενω αν συνεχιζουν τα κινεζικα, αλλαξε τη κωδικοποιηση των υποτιτλων (παιξε λιγο με τις ρυθμισεις Greek/Unicode/UTF8).. Αν μπορεις βοηθησε με κι εμενα Έχει να κάνει με τον bootloader που χρησιμοποιούν οι techguys - είναι ο bootloader των Vista. Θα σε συμβούλευα να σβήσεις όλα τα partitions του δίσκου σου είτε με FDISK (MSDOS)είτε με partition magic resque-disks (DRDOS) φόρτωσε το BIOS της MSI και εναλλακτικά: 1. Εγκατέστησε Linux. Εγώ έχω φορτώσει Ubuntu και το μηχανάκι πάει σφαίρα. 2. Αν επιμένεις στα Windows φόρτωσέ τα απ' την αρχή και χρησιμοποίησε τους τελευταίους drivers από το site της MSI. .
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Αν ηταν δικο μου (ας οψωνται οι εξετασεις αλλα τελος παντων), θα φορουσε ηδη Linuxακι εννοια σου... Αλλα δυστυχως ειναι του πατερα μου, ο οποιος εχει μαθει πλεον με τα XP. Κατι για να γλυτωσουμε το format δεν υπαρχει? Repair απο bootable XP USB flash? (μα καλα πώς εγινε αυτη η "ζημια"? απο μονη της? καμια εικασια?)
Street-Fighter Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Καλημερα... Μαλλον σου κραταει μουτρα με αυτα που ελεγες χθες χεχεχεχε! Τιποτα παρε ενα εξωτερικο dvd-drive και καντου format να δεις διαφορα!!! Ουστ buck up των tech guys ουστ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:57 ---------- Ρε παιδια καμια moddα στο advent για τα ηχεια θα κανουμε ποτε???
FatMellonMike Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Αν ηταν δικο μου (ας οψωνται οι εξετασεις αλλα τελος παντων), θα φορουσε ηδη Linuxακι εννοια σου... Αλλα δυστυχως ειναι του πατερα μου, ο οποιος εχει μαθει πλεον με τα XP. Κατι για να γλυτωσουμε το format δεν υπαρχει? Repair απο bootable XP USB flash? (μα καλα πώς εγινε αυτη η "ζημια"? απο μονη της? καμια εικασια?) Με repair από bootable XP USB flash νομίζω ότι θα κάνεις την δουλιά σου. Υποθέτω ότι θα σβήσει τον bootloader των Vista και θα περάσει των XP. Καλή τύχη..... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:24 ---------- [/color]Ρε παιδια καμια moddα στο advent για τα ηχεια θα κανουμε ποτε??? Άσε.... Το έχω ψάξει πολύ, αλλά δεν έχω βρει λύση. Η πιό ριζοσπαστική προσπάθεια που έκανε κάποιος (δεν θυμάμαι που το διάβασα) είναι ότι αντικατέστησε τα ηχειάκια με άλλα, λίγο μεγαλύτερα που απαίτησαν το σπάσιμο του πλαστικού που φωλιάζουν τα μαμίσια. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ενθαρυντικό για να προχωρήσει κανείς σε αντίστοιχη μετατροπή. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω, είναι να πάρω τα ηχειάκια από ένα eeePC που το έχω κάψει και να τα δοκιμάσω στο Wind. Αν το αποτέλεσμα είναι σημαντικά καλύτερο, θα κάνω την μετατροπή για μόνιμη τοποθέτηση. Θα κάνω την μετατροπή όταν θα παραλάβω (την περιμένω από μέρα σε μέρα) μια κάρτα WiFi Intel AGN που έχω παραγγείλει και θα κάτσω να ασχοληθώ. .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα