kirimis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Αν τα 13αρια laptop ειχαν τις ιδιες τιμες με τα netbook, πολυ λιγοι θα αγοραζαν netbook, γιατι οι δυνατοτητες τους ειναι πολυ μικρες... Θυμαστε κατι Toshiba 13αρια που ειχαν γινει αναρπαστα μετα το καλοκαιρι, γιατι τα ειχαν βαλει στα 600 ευρω? Επειδη δουλευω και 13αρι, πλην φορητοτητας σε ολα τα αλλα τα netbook ειναι για κλαματα... Απο την πρωτη εως την τελευταια λεξη εισαι λαθος, εντελως ομως... Βασικα ουτως η αλλως στην τιμη των netbooks μπορεις να παρεις αλλους φορητους, ποιο ισχυρους.... και ομως τα netbooks ειναι που ξεσκιστηκαν στις πωλησεις! Προσωπικα παντως για την δουλεια μου εχω επιλεξει netbook και πραγματικα ειναι η καλυτερη λυση μπροστα στα 15-13αρια. Μικρο, ελαφρυ με μεγαλη αυτονομια και κανει τα παντα.... The key to your answer: Εχουμε ηδη πολυ παραπανω επεξεργαστικη ισχυ απο οση χρειαζομαστε.... οποτε μας ειναι αδιαφορο, ειτε λεγεται i7 ειτε λεγετε Atom. Αυτο που ζητουσαμε ως χρηστες ηταν μικρο μεγεθος με λογικη τιμη... και οχι 2500κ... και τωρα μας διδεται αυτο που θελαμε.
lampisd Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Παιδια αξιζει τελικα το advent?σκεφτομαι να το παρω αυριο απο τον kotsovolo. -----Προστέθηκε 19/12/2008 στις 08 : 44 : 01----- το lg x110 ειναι καλυτερο?
Voodooman Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Παιδια αξιζει τελικα το advent?σκεφτομαι να το παρω αυριο απο τον kotsovolo.-----Προστέθηκε 19/12/2008 στις 08 : 44 : 01----- το lg x110 ειναι καλυτερο? Όπως φαίνεται από αυτά που διαβάζω, μάλλον αξίζει. Το βασικό του μείον σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει είναι μόνο η διάρκεια της μπαταρίας του. Και επίσης φοβάμαι την οθόνη του, όλοι λένε ότι είναι καλή, αλλά αν δεν την δω ο ίδιος, επιφυλάσσομαι. Μπαταρία βρίσκεις εύκολα στο ίντερνετ, μέχρι και 9ell (τριπλάσια από την κανονική) με 70 ευρώ περίπου. Σήμερα έστειλα τον αδερφό μου και μου το πήρε, Τρίτη γυρνάω θεσσαλονίκη και θα το πασπατέψω επιτέλους!!!
lampisd Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 δηλαδη για την μπαταρια που λες ποσο κραταει περιπου?
Voodooman Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 H 3 cell κρατάει κανένα δίωρο. Ε, να υποθέσω πως η 9 cell θα κρατάει περίπου 5 ώρες;
Delirium Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Μπορεις να φτασεις @ 2 1/2 ωρες με τη δικη του* Και περιπου 4 1/2 ωρες, με 4400 -απο 33 ευρω [* σε επιλογες μεγιστης εξοικονομισης ενεργειας]
lalas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Hello to all! Πήρα πριν από μερικές μέρες το μικράκι και είμαι κατενθουσιασμένος! Ακόμη και με τη λεοπάρδαλη τρέχει σαν γκαζέλα! Πέρα από της αλληγορίες έχω τo εξής θέμα: Εννοείται πως αναβάθμησα το bios σε 1.0Α (MSI) για τις επιλογές υπερχρονισμού και όλα λειτουργούν άψογα! Όλα εκτός από το λαμπάκι του Power Switch που αντί να γίνεται πορτοκαλί σε Turbo Mode σβήνει απλά.(Το cpu-Χ αναφέρει όντως τον υπερχρονισμό) Επιπλέον, όταν δουλεύει στο ECO mode (μπαταρία) το λαμπάκι γίνεται πράσινο κανονικά... Πήγα και έκανα αντικατάσταση επικαλούμενος άλλον λόγο... Μου έδωσαν καινούργιο και συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο οπότε φαίνεται να πρόκειται για κανονική συμπεριφορά της ελληνικής έκδοσης... Υπάρχει κανείς άλλος που να το παρατήρησε?
panos2000gr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Πήρα πριν από μερικές μέρες το μικράκι και είμαι κατενθουσιασμένος! Ακόμη και με τη λεοπάρδαλη τρέχει σαν γκαζέλα! Η λεοπάρδαλη τι γνώμη έχει για την καρτούλα wifi που φοράει...την υποστηρίζει κανονικα?
lalas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Η λεοπάρδαλη τι γνώμη έχει για την καρτούλα wifi που φοράει...την υποστηρίζει κανονικα? Αμέ! Κυκλοφορούν κάποιοι drivers που leak-αρε η ίδια η Realtek! Μέσω utility βέβαια και όχι μέσω Airport Utility....Παίζει όμως μια χαρά! Για τα πάντα γύρο από το μικράκι μας βρήκα λύσεις εδώ. Έχει και Greek section! Αλλά και τα πάντα γύρο από το αιλουροειδή! Το advent με Overclocking 24% σκόραρε 1174 στο Geekbench vs. 1177 τον iMac G5 2.1GHz!!! Απίστευτο???! Το μόνο που μου λείπει είναι το πορτοκαλί φωτάκι όταν το βάζω σε turbo mode....
furious99 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Απο την πρωτη εως την τελευταια λεξη εισαι λαθος, εντελως ομως... Βασικα ουτως η αλλως στην τιμη των netbooks μπορεις να παρεις αλλους φορητους, ποιο ισχυρους.... και ομως τα netbooks ειναι που ξεσκιστηκαν στις πωλησεις! Προσωπικα παντως για την δουλεια μου εχω επιλεξει netbook και πραγματικα ειναι η καλυτερη λυση μπροστα στα 15-13αρια. Μικρο, ελαφρυ με μεγαλη αυτονομια και κανει τα παντα.... The key to your answer: Εχουμε ηδη πολυ παραπανω επεξεργαστικη ισχυ απο οση χρειαζομαστε.... οποτε μας ειναι αδιαφορο, ειτε λεγεται i7 ειτε λεγετε Atom. Αυτο που ζητουσαμε ως χρηστες ηταν μικρο μεγεθος με λογικη τιμη... και οχι 2500κ... και τωρα μας διδεται αυτο που θελαμε. Μην κρινεις απο τον εαυτο σου, που προφανως ασχολεισαι μονο με κανενα σερφαρισμα... Και μην τα βαζεις ολα στο ιδιο καλαθι: τα 13αρια με τα 15αρια δεν εχουν απολυτως καμια σχεση μεταξυ τους σε βαρος και φορητοτητα και οποιος ειναι επαγγελματιας και το κουβαλαει μαζι του ξερει τι εννοω. Ποιος θα καθοταν να βγαζει τα ματια του στην 9-10αρα των 1024χ600 αν τα 12-13αρια 1280χ800 ηταν φτηνα? Ναι στην τιμη ορισμενων netbooks (overpriced) μπορεις να παρεις αλλους φορητους, αλλα μονο 15αρια και πολυ αδυναμα - οχι 12αρια ή 13αρια που οι εταιρειες τα πουλανε ακριβα γιατι αυτοι που εχουν αναγκη τη φορητοτητα τα πληρωνουν... Τα netbooks ξεσκιστηκαν στις πωλησεις λογω τιμης και φορητοτητας οχι χαρακτηριστικων, και ειναι για χρηση ως δευτερα pc για ειδικες χρησεις και οχι ως βασικος υπολογιστης. Αντιθετα ενα 12-13αρι μπορει ανετα να ειναι ο βασικος υπολογιστης καποιου... Αν τα netbook ικανοποιουσαν αυτα δε θα τα βλεπαμε, δε θα υπηρχε αναγκη: Το advent με Overclocking 24% σκόραρε 1174 στο Geekbench vs. 1177 τον iMac G5 2.1GHz!!! Απίστευτο???!
lalas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Αν τα netbook ικανοποιουσαν αυτα δε θα τα βλεπαμε, δε θα υπηρχε αναγκη: Κόιτα δεν είναι ακριβώς έτσι...To OC το έκανα από περιέργεια καθώς πραγματικά ανταποκρίνεται καλύτερα από Desktop 3-4 ετών και είμαι ολίγον geek! H ικανοποίηση του καθλένα είναι σχετικη με τις ανάγκες του... Εγώ π.χ., το ήθελα για blogging και podcasting on-the-go (πολύ πρακτικό αυτές της μέρες στους δρόμους της Αθήνας) αλλά και ορισμένες φορές και για mobile DJing με traktor pro. O Atom τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά. Σίγουρα δεν κάνει για 3D rendering και gaming ή music producing και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορεί να αντικαταστήσει το workstation μου.
Delirium Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Οταν το One μπορει να φτασει πχ 72C ζεματαει. Οι Atom αλλων οχι. Γιατι => blame it on Acer Ποιοι επαγγελματιες & κουραφεξαλα - και ποσοι ειναι αυτοι? Στην Ελλαδα περισσοτεροι απο πχ τους φοιτητες δεν ειναι Α, και τα 13.3αρια δεν ειναι φορητα. Τελεια. Εκτος και καποιοι το παιζουν "executive" Τα 12αρια laptops, δεν ειναι ακριβα, τωρα: http://cosmodata.gr/product_b.php?Lang=gr&id=7&cid=136&mid=96&pid=14505 http://www.lap-tops.gr/product_info.php?products_id=183 Ειναι απλως (?) σε διαφορετικη κατηγορια. Ο,τι καλυπτει, εξυπνα, μια (η περισσοτερες) αναγκες, βρισκει τη θεση του στην αγορα. Και πουλαει. Τρελα! [Εκτος κ' πιστευεις οτι ολοι οι αγοραστες τους, ή τα παιρνουν απο "σποντα", ή ...ειναι ηλιθιοι] -----Προστέθηκε 20/12/2008 στις 04 : 22 : 40----- Το advent με Overclocking 24% σκόραρε 1174 στο Geekbench vs. 1177 τον iMac G5 2.1GHz!!! Απίστευτο???! Nope! Αναμενομενο [Mac-Θηρια, οι G5] Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2008 από Delirium Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
lalas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Έτσι και αλλίως η κουβέντα ξέφυγε από το θέμα του νήματος και ίσως να την κάναμε αλλού. Μην ξεχνάμε πως το νήμα αφορά συγκεκριμένο laptop. Το οποίο παρεπιπτόντως απο features δεν του λείπει ΤΙΠΟΤΑ και σίγουρα αποτελεί σίγουρα από τις καλύτερες value for money αγορές στον χώρο τον υπερφοριτών! 299 είναι πολύ λίγα σε σχέση με το τι και πώς μπορεί να τα κάνει....Τρέχει σαν παλαβή η λεοπάρδαλη! Κανένας για το πορτοκαλί φωτάκι στο turbo mode? -----Προστέθηκε 20/12/2008 στις 04 : 40 : 02----- Nope! Αναμενομενο [Mac-Θηρια, οι G5] Τότε καλά τα πήγαινε πάντως και είναι πρότυπο σταθερότητας! Στα 64-Bit βέβαια δεν μπορώ να συγκρίνω..Λέτε να βγούν Atom 64-bit? LOL Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2008 από lalas Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Voodooman Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπόν, επειδή ακόμη δεν το έχω δουλέψει και θα ήθελα να έχω μαζεμένα από τωρα όσα θα χρειαστώ, μπορεί κάποιος καλός άνθρωπος να μου τί πρέπει να κατεβάσω: -Από θέμα BIOS -Aπό θέμα drivers για XP. Θα χρειαστώ καινούργιους ή οι μαμίσιοι είναι αρκετοί; -Τίποτε άλλα utilitites που να είναι ειδικά για το Advent (ή το MSI) Ευχαριστώ!
S2Katana Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Bios: Θα πας στη σελίδα των TechGuys και θα κατεβάσεις το 1.08, με installer μέσα από τα Windows. Drivers: Το λάπτοπ είναι έτοιμο προς χρήση, αλλά επειδή έχουν βγει 2-3 updates, πάλι κατέβασέ τα από τη σελίδα των TechGuys. Utilities: Δε θυμάμαι να έχει κάτι δικό του. Keep us posted με τις εντυπώσεις σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα