Προς το περιεχόμενο

συμμετοχη σε ερασιτεχνικη ταινια (ενδιαφερομαι)

logo15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η καριέρα σου, πάντως αν ασχοληθείς με το γράψιμο ή τη μετάφραση υποτίτλων στα ελληνικά, σίγουρα ΔΕΝ έχεις μέλλον.

:P (10 χαρακτήρες)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αγαπητέ επίδοξε κινηματογραφίστα.

Κανένα βιβλίο με βασικές θέωριες κινηματογράφου, σκηνοθεσίας, ηθοποιίας κλπ. έχεις διαβάσει, ή τζάμπα καίει η λάμπα;

Απο ιστορία κινηματογράφου πώς πάμε;

Εστω, ταινίες βλέπεις πολλές γενικότερα; Εχεις επιρροές; Ιδέες;

Γιατι το γεγονός οτι, λόγω της διάδοσης της βιντεοκάμερας και του διαδικτύου, έχουμε πολλά "βίντεο" , δε σημαίνει οτι αυτά είναι απαραίτητα "ταινίες" ή οτι οι δημιουργοί τους έχουν "κινηματογραφική παιδεία" ή ,έστω, κάποιο ταλέντο.

Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Συμφονο με το τελευτεο(εχετε προβλημα που κανω ορθογραφικα??ε?)

ταινιες βλεπω απο mainstream μεχρι indie παραγωγες.

Με ιστορια κινιματογραφου δεν εχω μεγαλι σχεση.

Εχω διαβασει πολλα βιβλια του αναφερθεντος περιεχομενου και συμετασχω σε Θεατρικο θυασο εδω και 3 χρονια ως ηθοποιος και βοηθος σκηνοθετη(Τον αντικαθιστω οποτε δεν μπορει να παρεβρισκετε, διορθονω,σχεδιαζω τα σκινικα κ.α)

Ρε παιδια φτανουν τα σχολια!!!!:mad::cry: Αν εσεις ειχατε καποιο προβλημα θα σας αρεσε αυτο??Οσο για εναν απο τα προηγουμενα ποστ σας Ειχα κατι αλλο που προσβαλε τον φιλο μου που εκανε το ποστ.(ειχα γραψει ειμε σπαμερ:P:p:p)

Τεσπα αυτα.εχω μια ιδιετερη αγαπη για τον κινιματογραφο και την τηλεωραση.Για αυτο σκευτομε να φηγω εξωτερικο να σπουδασω κατι τετοιο μιας και εδω...:whistle:

Τα αγγλικα μου ειναι ολιγον τι καλητερα μιας και απο το νιπιαγωγιο μιλαγα.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά,μιλάς για ταινίες τύπου "Ο πανίσχυρος μεγιστάνας των Νίντζα","Γιαγκόναν","Η σιωπή των αυγών" κλπ

Αυτές οι ταινίες γυρίζονται με ελάχιστα ή καθόλου χρήματα και κάποιες γυρίστηκαν καθαρά για πλάκα,απλά λόγω του διαδικτύου απέκτησαν μια αναγνωρισιμότητα.Κάποιες παίζονται και σε Φεστιβάλ,όπως για παράδειγμα το Greek Cult Film Festival ή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ο Γιάγκος μάλιστα είχε κερδίσει βραβείο κοινού digitalwave στο περσινό).

Συνήθως σε τέτοιου είδους ταινίες,δεν υπάρχει crew αλλά τα κάνουν όλα 2-3 άτομα.Ο Γιάγκος πχ τα κάνει όλα μόνος του(σκηνοθεσία-σενάριο-μοντάζ-ήχος κλπ).Είχε πει μάλιστα πως αν κάποιος θέλει να τον βοηθήσει μπορεί να το ζητήσει.Έχει site με mail κλπ οπότε μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του.Τώρα να συμμετέχεις σε τέτοιου είδους ταινίες ως παραγωγός ή κάτι άλλο τέλος πάντων εκτός από ηθοποιός,λίγο δύσκολο επειδή συνήθως τις γυρίζουν άτομα που γνωρίζοντα μεταξύ τους,τα πράματα δεν είναι τόσο επαγγελματικά που να ψάχνουνε για ειδικούς κλπ. πχ Διευθυντής φωτογραφίας δεν παίζει.

Μη του λέτε για βιβλία,όσα βιβλία κι αν διαβάσεις,ότι γνώση κι αν έχεις αν δε πιάσεις κάμερα να πειραματιστείς,να δεις τι σου ταιριάζει κλπ προκοπή δεν θα δεις.

Δημοσ.
Μη του λέτε για βιβλία,όσα βιβλία κι αν διαβάσεις,ότι γνώση κι αν έχεις αν δε πιάσεις κάμερα να πειραματιστείς,να δεις τι σου ταιριάζει κλπ προκοπή δεν θα δεις.

Κάμερα πιάνουν όλοι και πειραματίζονται, το θέμα είναι αν θέλει να μάθει 5 βασικά πράγματα για τον κινηματογράφο, που οπωσδήποτε δε θα τα μάθει από το Γιαγκόναν και το Νεκρομπουρμπουρούμ.

Δημοσ.

Καμια ταινία του στυλ : H εκδικηση της παρθενας στα μπουζουκια ποιος θα κάνει?

Να παίξω εγώ , και να πετάξω καμια ατάκα αλα Μπαλουρδος : " I will kill you" .

:-D:-D

Δημοσ.

Φίλε Logo, μπορείς, αν έχεις την καλοσύνη να μου γράψεις λίγα περισσότερα πράγματα για σένα? Πόσο χρονών είσαι, αν σπουδάζεις και τι...

Επίσης λες ότι σε ενδιαφέρει η παραγωγή. Σε ποια πράγματα θεωρείς ότι μπορείς να βοηθήσεις παραπάνω πάνω σε μια δουλειά? Τι σου αρέσει περισσότερο και γιατί.

Ποιες είναι οι απόψεις σου για τον κινηματογράφο, για ταινίες που γουστάρεις, κάποιοι σκηνοθέτες, καλλιτέχνες που σου αρέσουν, ρεύματα, τάσεις κλπ.

Επιπλέον θα ήθελα να μου πεις και για την εμπειρία σου στον θίασο που δούλεψες.

Δεν κάνω ανάκριση, έτσι? Απλά γράψε μου για ότι από τα παραπάνω γουστάρεις. Στείλε μου pm αν θέλεις.

Δημοσ.
Φίλε Logo, μπορείς, αν έχεις την καλοσύνη να μου γράψεις λίγα περισσότερα πράγματα για σένα? Πόσο χρονών είσαι, αν σπουδάζεις και τι...

Επίσης λες ότι σε ενδιαφέρει η παραγωγή. Σε ποια πράγματα θεωρείς ότι μπορείς να βοηθήσεις παραπάνω πάνω σε μια δουλειά? Τι σου αρεσει περισωτερο?

Ποιες είναι οι απόψεις σου για τον κινηματογράφο, για ταινίες που γουστάρεις, κάποιοι σκηνοθέτες, καλλιτέχνες που σου αρέσουν, ρεύματα, τάσεις κλπ.

Επιπλέον θα ήθελα να μου πεις και για την εμπειρία σου στον θίασο που δούλεψες.

Δεν κάνω ανάκριση, έτσι? Απλά γράψε μου για ότι από τα παραπάνω γουστάρεις. Στείλε μου pm αν θέλεις.

Γιατι pm?Ειμε 18 μολις τελιοσα.Φετος κανω foundation και του χρονου οπως ανεφερα πιο πανω παω Αγγλια για film and/or television production.

Στην παραγωγη οπως παλι ειπα πιο πανω θα ηθελα/με ενδιαφερουν Κυριος ο ρολος του σεναριογραφου,σκηνοθετη,βοηθο σκηνοθετη,casting director,cinematographeρ,storyboard artist,production designer επισεις θα μου αρεσε να κανω τα Sfx Sound and special(visual).(μου αρεσουν ολα εκτος απο καμερες,αντε λιγο και αυτες)

σεναριογραφου γιατι πιστευω οτι εχω καλες ιδεες(αυτο εξαρτατε απο τον καθενα βεβαια πως το εκλαμβανετε)

σκηνοθετη γιατι ειναι υπευθηνος για την ηθοποιια των ηθοποιων και μπορει να διαχιριστει το σεναριο και να το κανει πιο functional και ρεαλιστικο.

βοηθο σκηνοθετη γιατι διαχιριζετε το προγραμμα λιψης και βοηθα τον σκηνοθετη

casting director επειδη βρησκει ηθοποιους που τεριαζουν για τους ρολους στο σεναριο

cinematographeρ γιατι φτιαχνει την φοτογραφια για την ταινια και συνεργαζετε με τον σκηνοθετη στενα θα ελλεγα.

storyboard artist επειδη φτιαχνει εικονες(συνιθος σκιτσα) ωστε να βοηθισει τον σκυνοθετη και τον production designer να ενοσουν τις ιδεες τους περη της ταινιας και συγκεκριμενα για το visual μερος της.

production designer γιατι ειναι αυτος που φτιαχνει το look των ηθοποιων και των σκινικων.

Sfx Sound and visual(ή sound designer ή composer)γιατι εχουν την πλακα τους και χωρις αυτα μια αξιολογη ταινια δεν θα ηταν τιποτα

Ο κινιματογραφος τα τελευταια χρονια παει κατα διαολου(σορρυ για την εκφραση).Οι ταινιες οσο πανε και χαλανε,γινονται πιο βλακοδεις.Ταινιες που μου αρεσουν ειναι αυτες που αφινουν καποιο μηνημα για να αναλογιστεις πανω σε αυτο.Π.χ. bridge to terabithia(την ειχα δει με τον μικρο μου αδερφο,αν και παιδικη αφινε ενα μηνημα στο τελος.)

Σκυνοθετες???Δεν ασχολουμε με τους σκινοθετες μιας και ολη η δουλεια τους εχει καταντισει πολυ χαλι.Ενωω οτι ενω καποτε σκηνοθετουσαν καναν εργο τωρα απλα το κανουν χορις σκοπο.Αρα η ταινια βγενει χωρις παλμο, χωρις ψυχη.

καλυτεχνες ε?Βασικα δεν εχω προτιμιση ουτε σε αυτο μιας και οι καλυτεχνες σημερα τα κανουν ολα για τα λεφτα.Καλητερα να παρω καποιον μη φιρμα και να τον βαλω να παιξει παρα εναν διατοντα αστερα.Οκ θα αναφερο μερικους Βεγγος?nikolas cage,Anthony Hopkins να βαλω και μια γυναικα Claire Forlani(δεν ξερω αν παιζει ακομα σε ταινιες παλια παντος ηταν καλη).

Η εμπειρια μου στον θιασο ηταν ιδιαιτερα καλη.Στην αρχη ειχα αρχησει ως μελος του αλλα στην συνεχεια πηρα και τους αλλους ρολους.Σαν ηθοποιος μου αρεσαν ιδιαιτερα οι κωμικοι ρολοι και λιγοτερο οι δραματικοι.Στην αρχη υπηρχαν 2 σκηνοθετες ομος σφαχτικαν και ο ενας εφιγε οποτε η θεση του(στην οποια υπαγονται τα τωρινα μου καθηκοντα) εμεινε κενη.

Επειδη εκεινη την περιοδο(περισει τον σεπτεμβριο) Ετιμαζαν να ανεβασουν δραμα τους ειπα οτι δεν με ενδιαφερει.Οποτε ο σκηνοθετης μου ειπε να ερχομε να παρακολουθο τις προβες και να λεω την γνωμη μου οποτε κατι δεν μου πηγενε καλα.Τελικα υστερα απο πολες διαφονιες και καυγαδες με αυτον και την ενδιματολογο(δεν μπορο να πω γιατι ντρεπομε:o) καταλιξαμε στο να με κανει μονιμο βοηθο του.Αυτος απο τοτε ομος ελιπε και εγω αναγκαστικα να παρω την θεση του και να σκυνοθετησω το ολο εργο:shock:(οκ ενταξι με βοηθησε και ο προηγουμενος σκυνοθετης ο οποιος ερχοταν(τον ειχα παρει τηλεφωνο και δεχτικε)

Τελικα το βγαλαμε.Το πιο δυσκολο κωματι μου φανικε στο να στισουμε τους ηθοποιους ωστε να φενετε καλο στους θεατες.Επισης η κινισιολογια τους και το πως πρεπει να κανουν το ενα και το αλλο μου πηραν καιρο.Τα κοστουμια τα ανεθεσα σε εναν απο τους ηθοποιους που ο πατερας του ειχε παραποιιο(αν λεγετε ετσι).Τα σκινικα που και αυτα μας πηραν καποσο τα φτιαξαμε μονοι μας.Οσο για την επιπλοση..Με την βοηθεια του σκινοθετη μας που εμφανιστικε 3 μερες πριν την παρασταση βρεθηκε λυση μιας και πηραμε επιπλα απο μια κατασχεση ή κατι τετοιο που κανει η αστυνομια.

Τελικα στο τελος οταν παιχτικε η παρασταση ο Αλητης εβαλε το ονομα του και ουτε λογος για μενα.Ουτε ενα ευχαριστω!!!!Το ονομα του πανω πανω και των ηθοποιων(οπου ειχε βαλει και το δικο μου)απο κατω με μικρα μικρα γραμματα.Ελεος δηλαδη...:mad::mad::mad:

Τωρα ομος τον διοξανε και φερανε τον παλιο.Οποτε ολα καλα :-)

Δημοσ.

pm μήπως και δεν ήθελες να πεις πολλές λεπτομέρειες δημοσίως για δικούς σου λόγους. Αλλά αφού δεν έχεις κανένα πρόβλημα, οκ.

Δημοσ.

παιδια εχω ακομα μια απορια.Που μπορω να βρω προβολεις με μπαταρια ή μεγαλο καλοδιο φτινους?

Δημοσ.
pm μήπως και δεν ήθελες να πεις πολλές λεπτομέρειες δημοσίως για δικούς σου λόγους. Αλλά αφού δεν έχεις κανένα πρόβλημα, οκ.

Γιατι ρωτισες?ετιμαζεις κατι?

Δημοσ.

[OFFTOPIC]

Συμφονο με το τελευτεο(εχετε προβλημα που κανω ορθογραφικα??ε?)

............

Ρε παιδια φτανουν τα σχολια!!!!:mad::cry: Αν εσεις ειχατε καποιο προβλημα θα σας αρεσε αυτο??Οσο για εναν απο τα προηγουμενα ποστ σας Ειχα κατι αλλο που προσβαλε τον φιλο μου που εκανε το ποστ.(ειχα γραψει ειμε σπαμερ:P:p:p)

................

Προς Θεού δεν κάνουμε πλάκα με το πρόβλημα της δυσλεξίας!Αυτό μας έλειπε.

Ειδικά τις μέρες μας (21ος αιώνας γαρ) έχει γίνει πολύ συνηθισμένο φαινόμενο (το γιατί είναι άλλο θέμα....) και εγώ προσωπικά έχω αρκετούς φίλους που έχουν δυσλεξία.

Το θέμα μου είναι άλλο, το οποίο στο έγραψα και στο προηγούμενο μου ποστ....

Έχεις δυσλεξία?ΟΚ No problem. Αφού ΞΕΡΕΙΣ ότι θα τα γράψεις ανορθόγραφα (άθελα σου βέβαια) γιατί δεν βάζεις ένα ρημαδο λεξικό στον υπολογιστή να σου βγάζει τα λάθη να τα διορθώνει μόνο του?????

Και εγώ αν κ δεν έχω δυσλεξία είμαι όμως ΤΕΛΕΙΩΣ ανορθόγραφος, γιαυτό τον λόγο είτε γράφω τα ποστ μου πρώτα σε Word είτε έχω λεξικό στον firefox να μου τα διορθώνει μόνο του!!!!!!

Κάνε αυτό το καλό κ για εσένα κ για εμάς.....

Στο χαρτί δεν υπάρχει λύση, οκ τι να κάνουμε, στον υπολογιστή όμως υπάρχει λύση!!!!

[/OFFTOPIC]

Δημοσ.

logo 15, παρα το "προβλημα" σου(κατι σαν το σκευτομε κανει μπαμ για δυσλεκτικο>{σκεφτομαι}) βλεπω πως εχεις μεγαλη ορεξη για γραψιμο(πληκτρολογιση καλυτερα)

φιλικα παντα......

ειχα ενα φιλο με δυσλεξια,πολυ οκ ατομο,.., πρωτοφανηκε οταν ηταν στα 8 και δε μπορουσε να διαβασει ενα κειμενο σε φυσιολογικο χρονο και να βγαλει μετα νοημα,οπως καναν οι συμμαθητες του ,..και το ιδιο εχει και το μικρο του αδελφακι και κανει ειδικη εκπαιδευση για να το "ισσοροπησει"...εχει ταλεντο στο σχεδιο παντως

...καλη τυχη με τα σχεδια σου....

Δημοσ.

Πάντως το παιδί δεν άνοιξε το θέμα για να τον κράζετε για την ορθογραφία. Αν ήξερε δεν θα άνοιγε καθόλου.

Αμάν μαυτό, σαν είπε, έχω δυσλεξία, τελείωσε.Γιατί το συνεχίζετε?Είναι τόσο σημαντικό?

Απαντήστε επί του θέματος

Φιλικά

Δημοσ.
Πάντως το παιδί δεν άνοιξε το θέμα για να τον κράζετε για την ορθογραφία. Αν ήξερε δεν θα άνοιγε καθόλου.

Αμάν μαυτό, σαν είπε, έχω δυσλεξία, τελείωσε.Γιατί το συνεχίζετε?Είναι τόσο σημαντικό?

Απαντήστε επί του θέματος

Φιλικά

Thanks for the support:cool:

Δημοσ.
παιδια εχω ακομα μια απορια.Που μπορω να βρω προβολεις με μπαταρια ή μεγαλο καλοδιο φτινους?

Οσο για αυτο το θεμα ξερει κανεις τιποτα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...