Προς το περιεχόμενο

Mac & συμβατά UPSes

x_vagos_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ν' αγοράσεις έναν iMac δεν δίνεις και λίγα. Για να μην πάνε στράφι αυτά τα "όχι και λίγα", καλύτερα να έχεις και ένα UPS γιατί ζεις στο Ελλαδιστάν, έτσι δεν είναι; ;)

Μετά από σχετική αναζήτηση δεν βρήκα κάτι που να αναφέρεται συγκεκριμένα στα νέα μοντέλα iMac [g6] :rolleyes:, οπότε, θέλω να μου προτείνετε κάποια UPSes, που να είναι κατάλληλα για το δυνατό 24", επομένως και για τα μικρότερα μοντέλα.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο χρειάζεται να συνοδεύεται και από συμβατό με MacOS software. Και, αν ναι, σε τι χρησιμεύει αυτό το software....

Τέλος, να επισημάνω ότι προσωπικά δεν διατίθεμαι να δώσω πάνω από 150? για ένα UPS, καθώς ξεπερνά κατά πολύ τον προϋπολογισμό που είχα κάνει για το Μάκη μου... B)

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά όλα συνεργάζονται με Mac. Το θέμα είναι η διαχείρισή του μέσα από το λειτουργικό αν το συνδέεις με USB. Εκεί, ναι, θέλει κάποιο που να έχει drivers για MacOS.

Δημοσ.

Εγώ έχω πάρει για το Mac Pro αυτό: ABLEREX VESTA LI PRO1000

Το θεώρησα το καλύτερο σε αναλογία τιμής/απόδοσης Watt. Δεν έχω παράπονο, οπότε στο προτείνω στα υπόψιν.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...

Φαίνεται πως θα καταλήξω σε αυτήν του φίλου zbustom, μιας και το έχει σε μηχάνημα κατά πολύ μεγαλύτερο σε κατανάλωση απ' ότι ο 24"...

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Δεν έχει χρειαστεί να το δοκιμάσω πόση ώρα αντέχει, αλλά αντέχει σίγουρα ένα πεντάλεπτο που έχει τύχει να πέσει το ρεύμα. Σηκώνει πάντως τον Mac Pro, την 24", έναν εξωτερικό NAS, και 2 ηχεία. Μάλιστα στο Mac Pro του έχω φορτώσει και 4 σκληρούς 1000GB. Σκοπός μου ήταν η προστασία από υπερταση/υπόταση και να μου δώσει χρόνο να τελειώσω κάποια εργασία που πιθανόν να τρέχω και να τον κλείσω. Οπότε για τον iMac θα φτάνει και για να συνεχίζεις να δουλεύεις.:-D

Δημοσ.

Νομίζω πως τα software που ακολουθούν τα UPS είναι απλά για να υπάρχουν. Η ουσία του κάθε UPS φαίνεται όταν ... πέσει το ρεύμα! Oπότε κοίταξε να πάρεις καλό UPS αδιαφορώντας για το αν έχει software για Mac.

Δημοσ.

Αν αφήνεις τον υπολογιστή ανοικτό όταν λείπεις, το software είναι απαραίτητο για να μπορεί κλείσει τον υπολογιστή αν χρειαστεί. Αλλιώς σε μια διακοπή που θα κρατήσει πάνω από 10 λεπτά, το UPS είναι δώρο άδωρο. Στις μικρές διακοπές δε χρειάζεται.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς που λες ήθελα να μάθω.

Δηλαδή ένα UPS σου κρατάει τον iMac ανοιχτό μέχρι να τον κλείσεις, αλλά όταν δεν είσαι εκεί για να το κάνεις αυτό, τι γίνεται;

Οπότε, μιας και αυτός είναι βασικά ο σκοπός που θέλω να πάρω UPS, πέρα από την αυξομείωση της τάσης, θα πρέπει να βρω ένα UPS που συνοδεύεται από το αντίστοιχο software...

Δημοσ.
Καλό φαίνεται. Ούτως ή άλλως θα σε καλύψει. Πληροφοριακά το iMac 24" καταναλώνει μεταξύ 100W και 150W.

Και τώρα κοίταζα στο site της Apple για την κατανάλωση, έλεγε 280W για τον 24" αλλά αυτή είναι η pick έτσι? Εδώ: http://www.apcc.com/products/family/index.cfm?id=23#anchor1 λέει η APC για πόση ώρα μπορούν να παρέχουν ενέργεια τα ups της, αναλογικά με τα watt της συσκευής μας. Υποθέτοντας λοιπόν πώς ο 24" iMac έχει μια μέση κατανάλωση 150W, το UPS θα τον κρατήσει για 20sec περίπου! Ένα άγχος θα το έχεις κάθε φορά που πέφτει το ρεύμα...:-D Δε βλέπω όμως να γράφει πουθενά για τη συμβατότητα των προγραμμάτων της με mac..

Δημοσ.

Εδώ, έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά ακριβώς αυτής της συσκευής.

Πώς όμως έβγαλες τα 20sec...? Ακόμα και στο eShop, με 300W, δίνει 5,8min αυτονομία, άρα κάπου γίνεται λάθος.

-- Φυσικά συνεχίζουμε τη συζήτηση, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, έχει το απαραίτητο software για το Mac μας --

Δημοσ.
Και τώρα κοίταζα στο site της Apple για την κατανάλωση, έλεγε 280W για τον 24" αλλά αυτή είναι η pick έτσι? Εδώ: http://www.apcc.com/products/family/index.cfm?id=23#anchor1 λέει η APC για πόση ώρα μπορούν να παρέχουν ενέργεια τα ups της, αναλογικά με τα watt της συσκευής μας. Υποθέτοντας λοιπόν πώς ο 24" iMac έχει μια μέση κατανάλωση 150W, το UPS θα τον κρατήσει για 20sec περίπου! Ένα άγχος θα το έχεις κάθε φορά που πέφτει το ρεύμα...:-D Δε βλέπω όμως να γράφει πουθενά για τη συμβατότητα των προγραμμάτων της με mac..

Για δέκα λεπτά εκτιμώμενη αυτονομία λέει και στα αναλυτικά χαρακτηριστικά του λέει για:

Typical Backup Time

at Half Load

16.3 minutes (150 Watts

Typical Backup Time

at Full Load

4.4 minutes (300 Watts

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...