Προς το περιεχόμενο

Πώς θα λειτουργήσω το aDSL modem μου σε Linux;

kostaz8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες έχω στο νου μου να βάλλω linux αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με το internet αυτί την στιγμή χρησιμοποιώ otenet ondsl kit και δεν ξέρω πώς να το εγκαταστήσω αφού περάσω μέσα τα linux.Μήπως είχε και κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το χεις εγκαταστήσει το linux (ποια διανομή?) και δεν συνδέεσαι ή υποθέτεις ότι δεν θα ξέρεις πώς και ρωτάς εκ των προτέρων?

αν έχεις router και έχεις κάνει τις ρυθμίσεις από windows (δηλαδή το router έχει σύνδεση) δεν χρειάζεται τίποτα, το αναγνωρίζει μόνο του όπως λέει ο johny

Δεν χρησιμοποιώ router απλά ένα usb modem.

Το Usb modem δεν μπορεί να συνδεθεί μέσω ethernet (καλώδιο δικτύου) στο pc σου; Αν ναι, τότε κάντο και θα λειτουργήσει απροβλημάτιστα (άσε που είναι και σαφώς καλύτερη λύση από την usb σύνδεση)

Μαλλον πρεπει να εισαι ενταξει με αυτο http://www.ubudsl.com/el/enarxi.php αυτα τα sagem στο παρελθον ταλαιπωρησανε πολυ κοσμο αυτο το κολπο στο λινκ που σου δινω δεν τοξερα αν εχεις ubuntu 8.04 λεει πως εισαι οκ το βρηκα εδω http://foss.ntua.gr/wiki/index.php/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_driver_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%BF_Sagem_F@st_800/840 δεν εχω προσωπικη εμπειρια αν εχει καποιος ας ποσταρει.

Kostaz8 .... αν θες τη συμβουλή μου ... και επειδή φαίνεται ότι μόλις ξεκινάς ή θες να ξεκινήσεις στο GNU/Linux, θα ήταν καλύτερο να μην αρχίσεις με slackware.

Μην παρεξηγηθώ είναι από τις καλύτερες διανομές και το εξάμηνο που περασα μαζί της μου δίδαξε πολλά.... αλλά η φιλοσοφία της (Keep It Simple Stupid= πολύ κονσόλα και πολύ manual configuration) απαιτεί από σένα πολύ διάβασμα... χρόνο.... υπομονή και μεγάλη δεσμευση στα ανωτέρω. Στο λέω αυτό γιατί είναι επικίνδυνο να μισήσεις το GNU/Linux αν δεν είσαι διατεθειμένος να τα δώσεις αυτά. Και αυτό θα είναι άδικο πρώτα για σένα και μετά για το GNU/Linux

Για αρχή θα ήταν ίσως καλύτερο να κινηθείς προς άλλες διανομές π.χ. Mandriva, Suse, Mepis, Fedora. Mint., U-K-X-buntu (απέφυγε το PCLinuxOS προς το παρόν (προσωπική μου επιλογή) γιατί το .iso του είναι "παλιο", εκτός αν πας για PCLinuxOS Gnome Edition που είναι πιο καινπυργια διανομή).

Αν θες μια πιο balanced λύση θα σου πρότεινα Debian. Μια βόλτα εδώ θα σε βοηθήσει http://distrowatch.com/

Κατεβαζε αρχικά μερικά livecd ώστε να παιξεις με τα γραφικά περιβάλλοντα (KDE, Gnome κτλ) και να δεις ποια ταιριάζει καλύτερα στο hardware soy και στις ανάγκες σου. Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο και στα δύο. Η μόνη hype διανομή για σενα θα είναι αυτή και καμία αλλη.

Αργότερα ... γιατί όχι περνας και σε πιο "hardcore" διανομές όπως Arch, Gentoo και τη μαμα όλων το Slackware

Φιλικά

Hasodikis

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...