Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση RAM

marfilippos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας. Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και θα ήθελα να με βοηθήσετε αν μπορείτε σε κάτι.

Έχω ένα laptop ToShiba Satellite P100-263 το οποίο έχει από την μάνα του δύο Samsung M4 70T6554CZ3-CD5 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM

Θέλω να του βάλω περισσότερη μνήμη και έλεγα να πάρω μία των 2GB και μία του 1GB (έχω και 32bit windows). Είδα αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554739 και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554795. Θα είναι συμβατές όμως με το laptop μου ;;

Δημοσ.
Λογικά ναι, αλλά καλού κακού τσέκαρε πόση είναι η μέγιστη RAM που σηκώνει το laptop σου.

Μέχρι 4 GB δέχεται

Δημοσ.

Θα ηθελα και γω να κανω αναβαθμιση στη RAM μου αλλα εχω το εξης προβλημα.εχω 2χ512 kingston DDR 400 S3 και θελω να παω στα 2GB αλλα δεν βρισκω σε κανενα site τις καρτες αυτες..επομενως λεω να βαλω 2χ1GB αλλα δεν ξερω τι ειδους καρτες υποστιριζει η μητρικη μου.Η μητρικη μου ειναι η ASUS SOCKET 939 NF4 CHIPSET.

Ευχαριστω προκαταβολικα την οποια βοηθεια.

Δημοσ.
Παιδιά γειά σας. Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και θα ήθελα να με βοηθήσετε αν μπορείτε σε κάτι.

Έχω ένα laptop ToShiba Satellite P100-263 το οποίο έχει από την μάνα του δύο Samsung M4 70T6554CZ3-CD5 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM

Θέλω να του βάλω περισσότερη μνήμη και έλεγα να πάρω μία των 2GB και μία του 1GB (έχω και 32bit windows). Είδα αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554739 και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554795. Θα είναι συμβατές όμως με το laptop μου ;;

Παρε μια τον 2gb(αν το υποστηριζει) και ασε και ενα dimm των 512 απο αυτα που εχεις.

• Moderators
Δημοσ.

Αν η μητρικη σου εχει 4 σλοτ για μνημες σου προτεινω να αφησεις και τις 2 512ρες που εχεις τωρα, ετσι ωστε να εχεις 3GB συνολικα :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.αγορασα τελικα τις ΡΑΜ του παραπανω λινκ (SUPERTALENT DDR 400).παρολα αυτα απογοητευτικα γιατι οταν πηγα να τις βαλω,το pc δεν ανοιγει.παιρνει ρευμα στην αρχη αλλα μετα κανει περιεργους θορυβους.Η μητρικη εχει 4 σλοτ 2 μπλε και 2 μαυρα.δοκιμασα διαφορους συνδυασμους αλλα τπτ.μονο δουλεβει με τις παλιες.

Σε τι μπορει να οφειλεται αυτο και ειναι δυνατο να το διορθωσω?

ευχαριστω :-)

• Moderators
Δημοσ.

Δοκιμασε (με τις παλιες μνημες) να κανεις ενα Reset στο BIOS μη τυχον και εχεις βαλει τιποτα στο ''χειροκινητο'' και δε ξεκιναει λογω αυτου...

Αλλο λογο δε βλεπω. Αφου κουμπωσαν σημαινει οτι οντως ταιριαζουν κι αφου εχεις NF4 σημαινει οτι υποστηριζονται μια χαρα τα 400MHz, κι αφου εχει 4 σλοτ με 2-2 χρωματισμους σημαινει οτι πρεπει να τις βαλεις στα σλοτ ιδιου χρωματος για να δουλεψουν σε dual channel...

Κατι αλλο δε βλεπω να πηγαινει στραβα... :-(

Δημοσ.

πως γινεται reset στο BIOS?ελπιζω να μην εχω κανενα προβλημα μετα απο αυτο και δεν ανοιγει το pc για παραδειγμα..τα φοβαμαι αυτα :lol:

Παντως παρατηρησα οτι κανει ενα μεγαλο beep και μετα 2 μικρα

• Moderators
Δημοσ.

Ανετρεξε στο εγχειριδιο της μητρικης σου για να δεις τι σημαινουν τα beeps.

Επισης δοκιμασε να φυσηξεις τα σλοτ δυνατα να φυγουν οι σκονες και να κουμπωσεις καλα τις μνημες επανω (μου εχει τυχει κι αυτο γιαυτο το αναφερω... μεχρι και το οτι τις εκαψα με στατικο ηλεκτρισμο μου περασε απο το μυαλο...)

Αν δε ξερεις περι BIOS κτλ καλυτερα φωναξε καποιον φιλο που να ξερει γιατι θα το κανεις χειροτερα.

:-)

Ποια μητρικη εχεις?

Δημοσ.

Τα σλοτ ειναι πεντακαθαρα γιατι εβαλα μια hd4670 και μου καθαρισε και ολο το pc o ειδικος :-).Μητρικη ASUS A8N 939 socket sli premium

σε ενα σιτε για τα beep λεει: 1 long, 2 short beeps Display adapter problem (MDA, CGA)

• Moderators
Δημοσ.

Οπα να τα μας.

Μηπως να εβγαζες και να ξαναβαζες τη καρτα γραφικων μηπως δεν εχει πατησει σωστα?

Απ οτι βλεπω μια χαρα ειναι η μητρικη, μια χαρα υποστηριζει αυτες τις μνημες... :-) Θα επρεπε να δουλευουν...

Οταν βγαζεις τις καινουριες και τοποθετεις τις παλιες ειπες δουλευει εεεε? (με τη νεα καρτα γραφικων τοποθετημενη) Χμμμ τι να πω :-(

Κανονικα αν ειχε προβλημα με τις μνημες επρεπε να κανει συνεχομενα beeps...

Δημοσ.

Οποτε μαλλον το προβλημα εστιαζεται στη καρτα γραφικων.αυτο που ηθελα να βεβαιωθω ειναι οτι η μητρικη υποστιριζει αυτες τις RAM.μην εκανα τζαμπα την αγορα..

ευχαριστω πολυ :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...