Προς το περιεχόμενο

2 connections 2 routes

binary_dreamer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω μια aDSL σύνδεση και συνδέομαι κανονικά στο internet κάνοντας χρήση της κάρτας δικτύου.

Επίσης, έχω και μια ασύρματη κάρτα στον υπολογιστή μου το οποίο βρίσκει δίκτυο και συνδέεται στο ιντερνετ κανονικά.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

θέλω να συνδεθώ και με τα 2 δίκτυα (ασύρματο, ενσύρματο) και να μπορώ να χωρίσω την κίνηση να περνά από προκαθορισμένο δίκτυο.

πχ Από το ενσύρματο της aDSL να περνά όλη η κίνηση για browsing και από το ασύρματο να περνάω την κίνηση για το Ρ2Ρ.

Υπάρχει τρόπος να το διευθετήσω?

τα 2 router που έχω για ασύρματο και ενσύρματο για τις 2 συνδέσεις είναι linksys wag354g.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε Linux αυτό γίνεται με χρήση Iptables και IProute2, στα Open και Free -BSD αρκετά πιο απλά, με χρήση του PF. Οι πιο ακριβοί Cisco routers (πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου) το υποστηρίζουν με το λεγόμενο "policy-based routing". Στα Windows δε γνωρίζω αν και πώς γίνεται.

Μια αναζήτηση στο google για "port based"+routing+windows επέστρεψε σχετικά αποτελέσματα, οπότε κάπως θα γίνεται, αλλά ίσως μόνο στα Windows Server, δεν το έψαξα (πάντως αν ισχύει αυτό θα είναι για πολλές μπάτσες η MS).

Απευθείας από το Linksys δε νομίζω ότι γίνεται, ίσως αν του περνούσες OpenWRT.

Σε Linux η σύλληψη είναι ίδια με αυτή που ακολουθεί ο Apoikos εδώ, μόνο που αντί να κάνουμε match κάθε νιοστό πακέτο κάνουμε match κάθε πακέτο που ανήκει σε σύνδεση προς συγκεκριμένη port. Πρέπει να γίνεται και απευθείας με iproute2, όμως πιο περίπλοκο. Επίσης πρέπει να γίνεται και αποκλειστικά με iptables αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Αν ψάξεις για port/policy-based routing ίσως βρεις και άλλες εναλλακτικές.

Δημοσ.

Θα προτιμούσα να μην πειράξω τον εξοπλισμό λόγο του ότι δεν μου ανήκει.

Αν ξέρεις πως γίνεται σε Linux για πες μου. τρέχω ubuntu desktop 8.04.

Δημοσ.

Το έκανα edit για να προσθέσω μερικές εξηγήσεις παραπάνω αλλά μάλλον δε σε πρόλαβα. Αν δεν έχεις ασχοληθεί με iptables προτείνω να ξεκινήσεις από το εισαγωγικό του Apoikou και μερικά tutorials για netfilter μέχρι να μπεις στο κλίμα, και μετά πιάνεις το iproute2 (LARTC, Policy Routing With Linux).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...