Myron Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Έκανα μία πρόταση στην συζήτηση http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2326273&postcount=1664 , αλλά την επαναλαμβάνω και εδώ ως πιο κατάληλο φόρουμ (μετά από φιλική υπόδειξη άλλου μέλους, τον οποίο και ευχαριστω) Αυτή η συζήτηση έχει φτάσει αισίως τις 160+ σελίδες.Δεν θα ήταν προτιμότερο οι πρώτες 130-140 (ενδεχομένως και περισσότερες) να διαγραφούν ώστε να μείνουν μόνο οι προσφορές των τελευταίων ημερών (ή 1-2 εβδομάδων), μια και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν οι προσφορές που υπήρχαν πριν από Χ μήνες Πιστεύω ότι θα αρκούσε ένας Mod να κοιτάζει την συζήτηση μία φορά στον ένα μήνα, και να σβήνει αυτά που είναι παλιότερα π.χ. των 3 (ή των 6) μηνών. Αυτό όμως είναι δικό τους θέμα, όπως κρίνουν καλύτερα.
alexzzz Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 (μετά από φιλική υπόδειξη άλλου μέλους, τον οποίο και ευχαριστω) εμένα... εμένα λέει !!!
parsifal Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Η γνώμη μου ως μέλος που παρακολουθώ το thread και την ενότητά του χωρίς να έχω δικαιώματα moderation εκεί: 1. Είναι κακή ιδέα γενικά να σβήνονται posts επειδή δε θεωρούνται πλέον επίκαιρα. Θα μπορούσε κάποιος π.χ. να κάνει μία έρευνα για το τί γινόταν παλιότερα ή απλά για να σχηματίσει γνώμη, έτσι από περιέργεια. Θα του το αρνηθούμε; 2. Όσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει από το προφίλ τους την ενημέρωση μέσω e-mail για κάθε thread στο οποίο συμμετέχουν ή έχουν κάνει subscribe, πολύ κακώς imho δεν το έχουν κάνει ακόμη 3. Τα threads τέτοιου είδους διαβάζονται συνήθως ανάποδα. Από τις τελευταίες σελίδες και πηγαίνουμε προς τα πίσω. Το timestamp κάθε post βοηθάει επίσης
Myron Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Ως προς το 1. θεωρώ απίθανο να κάνει κάποιος έρευνα και να ψάξει τι προσφορές είχε το Χ μαγαζί τον Μάιο 2007 σε ADSL 1024 ή η Υ εταιρεία σε κάρτα SD 2GB με usb card reader (παραδείγματα από τις 2 πρώτες σελίδες της συζήτησης).Το γεγονός ότι οι προσφορές αυτές ήταν για λίγες μέρες ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, η ραγδαία πτώση τιμών (για προϊόντα του κλάδου) και η αύξηση δυνατοτήτων (για προϊόντα ίδιας τιμής) συντελούν ώστε, κατά την γνώμη μου, τα σχετικά posts να είναι κάτι παραπάνω από μή επίκαιρα (τα συνοδευτικά links, που πολλοί έβαζαν για να έχει κανείς πλήρη εικόνα του προϊόντος, είναι επίσης ανενεργά, πράγμα που μειώνει, ΙΜΗΟ, την χρησιμότητα του αντίστοιχου post, ακόμη και για κάποιον που κάνει έρευνα). Αυτά όμως ας το κρίνει ο moderator, εγώ απλώς το ανέφερα Ως προς το 2., δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχει με το θέμα, μια και η ειδοποίηση μέσω email δεν νομίζω ότι χάνει ή κερδίζει σε χρησιμότητα αν αφορά σε συζήτηση με μεγάλο μέρος παλαιών και άχρηστων (κατά την γνώμη μου) ή παλαιών αλλά ακόμη χρήσιμων (κατά την γνώμη σου) posts ή όχι Ως προς το 3. ,αυτό που λές ισχύει ανεξάρτητα από το αν η συζήτηση έχει 160 σελίδες ή 60 (π.χ.) ή από το αν αναφερονται ακόμη οι προσφορές του 2007 ή μόνο αυτές του τρέχοντος εξαμήνου
Myron Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 εμένα... εμένα λέει !!! LOL Δεν θυμόμουνα το nickname σου και σε ανέφερα ανώνυμα :lol:
parsifal Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Η πρεμούρα να σβηστούν posts δε μπορώ να καταλάβω προς τί. Όταν κάνεις μία πρόταση, πρέπει να την αιτιολογείς κιόλας. Ποιος και κατά ποιον τρόπο θα ωφεληθεί από αυτό που προτείνεις; Και επαναλαμβάνω: Δεν είναι καλή πρακτική να σβήνονται posts, όσο άχρηστα και να φαίνονται σε εμάς προσωπικά. Απλό κείμενο είναι, θέμα χώρου στον server απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει. Οπότε... ;
soiramk Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 ...Απλό κείμενο είναι, θέμα χώρου στον server απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει. Οπότε... ; Εγώ βασικά γι'αυτό το είπα. Απο τη στιγμή που δε συντρέχει τέτοιος λόγος, το μόνο που θα ήταν χρήσιμο(όχι απαραίτητο) να γίνει είναι να σβηστούν τα άπειρα posts για τις ουρές στο Saturn.
parsifal Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό είναι άλλο θέμα. Το πιο εύκολο θα ήταν με ένα επιπλέον, «δίδυμο» thread όπου θα επιτρέπεται ο σχολιασμός, ενώ στο αρχικό θα μπαίνουν μόνο ειδοποιήσεις για νέες προσφορές και καθόλου σχετική συζήτηση.
Myron Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Η πρεμούρα να σβηστούν posts δε μπορώ να καταλάβω προς τί. Όταν κάνεις μία πρόταση, πρέπει να την αιτιολογείς κιόλας. Ποιος και κατά ποιον τρόπο θα ωφεληθεί από αυτό που προτείνεις;Και επαναλαμβάνω: Δεν είναι καλή πρακτική να σβήνονται posts, όσο άχρηστα και να φαίνονται σε εμάς προσωπικά. Δεν πρόκειται περί πρεμούρας, αλλά περί πρότασης. Η αιτιολογία έγκειται στο ότι τα συγκεκριμένα post είναι (αντικειμενικά) άχρηστα, μια και αναφέρονται σε βραχυπρόθεσμες προσφορές, οι οποίες έχουν προ πολλού πάψει να ισχύουν, και τα προσφερόμενα τότε προϊόντα έχουν αντικατασταθεί με πολύ νεώτερα (όπως αναλυτικά ανέφερα πιο πάνω). Θα συμφωνήσω μαζί σου για το ότι δεν υπάρχει λόγος να σβήνονται παλαιά posts σε μία συζήτηση, γιατί βοηθούν στην κατανόηση των όσων αναφέρονται αργότερα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση (αποκλειστικά) τα εν λόγω post αποτελούν μία απλή αναφορά των προσφορών που ίσχυαν τις εκάστοτε ημερομηνίες, χωρίς σχέση η μία προσφορά με την άλλη, και δεν βλέπω τι προσφέρουν (για αυτό και τα χαρακτήρισα αντικειμενικά άχρηστα) Απλό κείμενο είναι, θέμα χώρου στον server απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει. Οπότε... ; Το αν υπάρχει πρόβλημα χώρου και μπορεί ενδεχομένως να λυθεί με την διαγραφή αυτών των post, ούτε είμαι σε θέση να το γνωρίζω, ούτε αποτέλεσε επιχείρημα μου για την διαγραφή τους. @ soiramk Τα post για τις ουρές και το σκηνικό που εξελίχθηκε στο Saturn στην "μάχη για τις προσφορές" έχουν αν μη τι άλλο υπέρ τους το ότι είναι σύγχρονα. Προσωπικά θα ήμουνα υπέρ της μετακίνησης όσων αναφέρονται αποκλειστικά στις ουρές, στην αντίστοιχη συζητηση για τα εγκαίνια του καταστήματος. Αλλά και να μείνουν εκεί δεν πειράζει, ΙΜΗΟ. Από την άλλη τα post για προσφορές προ 1,5 χρόνου μπαίνουν υψηλότερα στην δική μου κλίμακα για σβήσιμο, σε σχέση με τα "καινούρια" post για τον χαμό στο Saturn
Myron Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό είναι άλλο θέμα. Το πιο εύκολο θα ήταν με ένα επιπλέον, «δίδυμο» thread όπου θα επιτρέπεται ο σχολιασμός, ενώ στο αρχικό θα μπαίνουν μόνο ειδοποιήσεις για νέες προσφορές και καθόλου σχετική συζήτηση. Αυτό είναι μία καλή ιδέα, αλλα δεν ξέρω κατά πόσον θα τηρηθεί στην πράξη. Ίσως όμως αξίζει να δοκιμαστεί
parsifal Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Εξακολουθείς να μη δίνεις αιτιολογία για τη διαγραφή. Ωραία, είναι άχρηστα κατ' εσέ. Αφού δεν πειράζουν εκεί που βρίσκονται, γιατί να διαγραφούν; Please, μην απαντήσεις «επειδή είναι άχρηστα». Με την ίδια λογική, θα πρέπει να ψάχνουμε το forum προς τα πίσω για κάθε post που δεν έχει νόημα πλέον, και να το σβήνουμε. Συζητήσεις/εκκλήσεις βοήθειας περί προγραμμάτων που δεν αναπτύσσονται πλέον/έχει κλείσει η εταιρεία που τα κατασκεύαζε κλπ. Γίνονται τέτοια πράγματα;
soiramk Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό είναι άλλο θέμα. Το πιο εύκολο θα ήταν με ένα επιπλέον, «δίδυμο» thread όπου θα επιτρέπεται ο σχολιασμός, ενώ στο αρχικό θα μπαίνουν μόνο ειδοποιήσεις για νέες προσφορές και καθόλου σχετική συζήτηση. Συμφωνώ! Ειδικά για τις ειδοποιήσεις κ μόνο!
Myron Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Εξακολουθείς να μη δίνεις αιτιολογία για τη διαγραφή. Ωραία, είναι άχρηστα κατ' εσέ. Αφού δεν πειράζουν εκεί που βρίσκονται, γιατί να διαγραφούν; Please, μην απαντήσεις «επειδή είναι άχρηστα»... Δικαιολογία έδωσα, αλλά δεν την πρόσεξες, επειδή εξακολουθείς να το θεωρείς "πρεμούρα", και να θεωρείς τα όσα έγραψα υποκειμενικά και ανεπαρκή, παρότι εξήγησα γιατί θεωρώ τα συγκεκριμένα posts αντικειμενικά άχρηστα. Κατά την γνώμη σου πρoφανώς, το "μπορεί κάποιος να κάνει κάποτε μία έρευνα για το τί προσφορά είχε το Χ κατάστημα στο συγκεκριμένο Υ προϊόν πριν από 1,5 χρόνο" είναι καλύτερη και αντικειμενικότερη αιτιολογία από το "βραχυπρόθεσμες προσφορές, οι οποίες έχουν προ πολλού πάψει να ισχύουν, και τα προσφερόμενα τότε προϊόντα έχουν αντικατασταθεί με πολύ νεώτερα" και με αυτό το κριτήριο, αμφιβάλλω αν θα θεωρήσεις ποτέ την οποιαδήποτε αιτιολογία καλύτερη και αντικειμενικότερη από την υποθετική και υποκειμενική δική σου Κανένα πρόβλημα όμως, σε τελική ανάλυση ήταν απλώς μία πρόταση
parsifal Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Το βασικό μου αντεπιχείρημα στην πρότασή σου, αν δεν το κατάλαβες ήταν: «Δε σβήνονται posts, αν δεν υπάρχει ικανός λόγος». Ικανό λόγο δεν είδα, επομένως δεν πείστηκα για τη σκοπιμότητα της πρότασής σου. Το «επιχείρημα» της «έρευνας» δεν ήταν παρά ένα απλό παράδειγμα του σε τί θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν παλιότερα posts, που εσύ κι εγώ μπορεί να τα θεωρούμε άχρηστα. Άλλος μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο πολύ καλύτερο. Δεν το ξέρουμε εκ των προτέρων, γι' αυτό το "let's play it safe" είναι η καλύτερη τακτική όσον αφορά τις διαγραφές posts. Κι επειδή βλέπω ότι το πήρες πολύ προσωπικά χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, σε προσκαλώ πολύ φιλικά να χαλαρώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.