charlie_GR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 εχω απο τον Ιουνιο εναν SEAGATE ST3500320AS 500giga ο οποιος τον τελευταιο μηνα (εδω και 20 μερες για την ακριβεια) κανει θορυβο ακουγεται σαν το ψυγειο(ενα παρατεταμενο τζιιιιιιιζζζζζζζζζ) .Ο ηχος ειναι συνεχης και οχι μονο σπαει νευρα αλλα φοβαμαι μην τα φτυσει κιολας. δυστηχως εχω το λειτουργικο περασμενο στον σκληρο αυτο ο οποιος ειναι αγορασμενος απο το e-shop(κ παλι δυστηχως)
parsifal Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Τα κλασσικά που λέμε σε οποιοδήποτε μέλος περιγράφει παρόμοιο πρόβλημα: 1. Άμεσα backup όλων των δεδομένων που περιέχει σε άλλο μέσο. Άλλος εσωτερικός, εξωτερικός, DVDR; Ο,τι υπάρχει διαθέσιμο. Ίσως να σε βοηθήσει και αυτό: [[uBCD4Win HOWTO]] 2. Έλεγχός του με το επίσημο διαγνωστικό πρόγραμμα της εταιρείας 3. RMA/αγορά νέου Στην περίπτωσή σου όμως ο θόρυβος, τουλάχιστον όπως τον περιγράφεις, δεν είναι ο τυπικός «τακ» ή «κλακ» που κάνουν οι έτοιμοι να πουν το ποίημα δίσκοι. Μήπως δεν είναι καλά βιδωμένος/στερεωμένος και συντονίζει με την κίνηση περιστροφής το κουτί ή το HDD cage στο οποίο τον έχεις... ;
charlie_GR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 εαν τον πιεσω με το χερι δεν σταματα ο θορυβος οποτε δεν πεζει να μην ειναι καλα στερεωμενος .αν και θα κανω μια προσπαθεια να τον βγαλω εντελως απο την θηκη του κουτιου.κατεβασα το seatools k οσα τεστ κ αν ετρεξα (smart check - short / long drive self test - short/long generic test )μου βγκανε καλα αποτελεσματα
parsifal Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Πίεση με το χέρι δεν είναι και πολύ αξιόπιστος τρόπος να αποκλείσεις εντελώς το φαινόμενο του συντονισμού. Δηλαδή είσαι 100% σίγουρος ότι ο θόρυβος ακούγεται από τον ίδιο το δίσκο; Για κάνε το εξής: άνοιξε το κουτί, ξεβίδωσέ τον, δίπλα στο κουτί τοποθέτησε ένα πολύ απορροφητικό υλικό (π.χ. ένα μεγάλο σφουγγάρι αν έχεις, φίλτρο απορροφητήρα διπλωμένο κλπ), πάνω σε αυτό το αντιστατικό σακουλάκι του δίσκου και από πάνω τον δίσκο. Ξαναδοκίμασε. Πριν από όλα αυτά, εννοείται πλήρες backup. Το έχω γράψει ήδη βέβαια, αλλά δεν κάνει κακό να το επαναλάβω...
charlie_GR Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2008 Πίεση με το χέρι δεν είναι και πολύ αξιόπιστος τρόπος να αποκλείσεις εντελώς το φαινόμενο του συντονισμού. Δηλαδή είσαι 100% σίγουρος ότι ο θόρυβος ακούγεται από τον ίδιο το δίσκο; Για κάνε το εξής: άνοιξε το κουτί, ξεβίδωσέ τον, δίπλα στο κουτί τοποθέτησε ένα πολύ απορροφητικό υλικό (π.χ. ένα μεγάλο σφουγγάρι αν έχεις, φίλτρο απορροφητήρα διπλωμένο κλπ), πάνω σε αυτό το αντιστατικό σακουλάκι του δίσκου και από πάνω τον δίσκο. Ξαναδοκίμασε. Πριν από όλα αυτά, εννοείται πλήρες backup. Το έχω γράψει ήδη βέβαια, αλλά δεν κάνει κακό να το επαναλάβω... ειμαι σιγουρος γιατι οταν αποσυνδεσα τον δισκο κ αναψα το pc δεν ακουγοτανε τιποτα. Τον θορυβο οταν κλεισω το pc για λιγη ωρα και το ξανα αναψω δεν τον κανει αλλα εαν το αφησω ανοιχτο για ωρα(3-4 ωρες συνεχομενες) τον αρχιζει παλι οποτε ουτε φαινομενο συντονισμου κατα την γνωμη μου...δυστηχως οπως ειπα πανω εχω τα vista κ ειναι αγορασμενος απο e-shop και δεν ξερω τι να κανω
charlie_GR Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 να προσθεσω οτι ο παρατεταμενος ηχος που βγαζει ξεκινα μετα απο λιγη ωρα αφου αναψω το pc και σε καποιες περιπτωσεις σταματα μονος του ενω το pc δουλευει κανονηκα... ειμαι ανοιχτος σε προτασεις - γνωμες τι να τον κανω(να τον πεταξω απο το παραθυρο?) μαλλον δεν θα ξανα αγορασω ποτε ξανα seagate
gdp77 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 μαλλον δεν θα ξανα αγορασω ποτε ξανα seagate Δεν έχει σχέση αυτό που λες. Ελαττωματικό κομμάτι (αν είναι ελαττωματικό το δικό σου) μπορεί να σου τύχει σε οποιαδήποτε εταιρεία. Προσωπικά προτιμώ seagate λόγω της 5-ετούς εγγύησης. Αν ο δίσκος κάνει ΤΟΣΟ θόρυβο (είπες ότι ακούγεται σαν το ψυγείο) προφανώς ξεφεύγει από τις προδιαγραφές λειτουργίας του (δες στο επίσημο site πόσα db δίνει η εταιρεία). Κατά συνέπεια μπορείς να τον κάνεις RMA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.