Neurotic_Fest Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 ΜπουAXAXAxaxaαχαχαχα ! Δείτε σας παρακαλώ αυτό, χαχαχαχαχα : Το χω δει αυτό το βιντεάκι άπειρες φορές και πάντα με πιάνουν τα γέλια.
Fidelio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Χμ..να σας πω τώρα τι γίνεται και με την φιλοσοφία εκπαίδευσης των τιμημένων εφέδρων στα λαμπρά όπλα του έψιλον σίγμα. Ξέρετε πως διοχετεύουν αυτήν την ψευδοπερηφάνεια , στους λοκατζήδες (λολ), στους δόκιμους και λοιπούς υπαξ κτλ έτσι; Τους πιπιλάνε το μυαλό οτι και καλά είναι "ανώτεροι" των άλλων φαντάρων , μάλιστα οι εν λόγω μαλάκες τους αποκαλούνε "ΚΩΛΟΦΑΝΤΑΡΑ" και νιώθουν τιμή για αυτό, οτι χρείζουν μεγαλύτερης αναγνώρισης απο την πατρίδα (γαμησέτα) και την κοινωνία. Νιώθουν ήδη ξεχωριστοί ρε παιδί μου σε σχέση με τους ίδιους τους "πατριώτες" τους , είναι μια συνταγή πλύσης εγκεφάλου καλά εδραιωμένη απο αρχαιοτάτων χρόνων - ξεκινάς απο τα να διοχετεύεις εχθρικότητα σε ομοιούς σου και ανταγωνισμό και κλιμακώνεται αυτό στα υπόλοιπα όπλα και σώματα του στρατού , ξέρεις για τα γαμοφάνταρα , πεζικο=γτπ κτλ , στην συνέχεια προεκτέινεται στις γειτονικές χώρες περνοντας εθνικό χαρακτήρα το πράμα , γαμοαλβανοί, γαμοτουρκοι, γαμοβουλγαροι , κτλ κτλ και λατρεύουν τον πολεμικό εξιχρονισμό των αμερικανών ,ενώ στις ελευεθερες ώρες τους στην εκπαιδευση ενίοτε μπορεί να τους βάλουν να δουν και βιντεοταινίες με τον σβαρτσενεγκερ σε πολεμικές αποστολές ( δεν σας κάνω πλάκα για το τελευταίο , το εχω δει να συμβαίνει αυτό απο κοντά). Δεν είναι τιμή για κανέναν στρατιώτη να υπηρετεί , μόνο για τους κομάντος , τους αξιωματικούς και τους τσολιάδες στο σύνταγμα .... ολοι οι άλλοι είναι τεμπέληδες , λιγδώματα και κατακάθια της κοινωνίας. Εψιλον Σίγμα , σάλτα και γα ...μαύρη πέτρα ρε κερατάδες , να σαπίσετε !
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 πως?μπορεις να μου υποδειξεις καποιες χωρες που δεν εχουν? Φαντάστηκα πως κατάλαβες πως εννοούσα ότι δεν έχουν υποχρεωτική θητεία. Όχι γενικώς στρατό. Η Ισλανδία πάντως, δεν έχει καθόλου στρατό, ούτε μισθοφορικό. αν δεν τηρεις ο ιδιος της υποχρεωσεις σου ειναι καπως προκλητικο να κατηγορεις το κρατος...και οι δημοσιοι υπαλληλοι τετοια λογικη εχουν "ελα μωρε" "και τι εγινε"και συμβαινει οτι συμβαινει.Η μηπως νομιζεις οτι θα εκδικηθει κανεις το κακο κρατος με το να μην παει στρατο?Λες να κατσει να κλαιει το υπουργειο εθνικης αμυνης?Τα "κοροιδα" που πανε θα την πληρωσουν και αργα η γρηγορα ολοι,που θα πληρωνουμε δια βιου τον μισθοφορικο στρατο.Εκτος αν εισαι τοσο λαρτζ πια και θες να πλερωνεις και κατιτις παραπανω σε φορολογια. Έχεις πάρει χαμπάρι τόση ώρα, ότι εγώ ΠΗΓΑ ΣΤΡΑΤΟ! ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ! Και μάλιστα ενώ το κράτος δεν είχε τηρήσει τις δικές του για δωρεάν παιδεία! Και θα με πεις και προκλητικό; Έλα παναγιά μου... Και εδώ που τα λέμε δε μπορεί το κράτος να έχει παράπονο! Το 99% των γνωστών μου ΠΗΓΑΝ φαντάροι. Ελάχιστοι την έχουν σκαπουλάρει.
acomaedo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Πράγματι η Ισλανδία δεν έχει στρατό, αλλά για την άμυνα της στηρίζεται στην βοήθεια των ΗΠΑ (με στρατιωτική παρουσία εκεί). Θέλουμε κάτι τέτοιο??
TNT1982 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι γενικώς στρατό. Η Ισλανδία πάντως, δεν έχει καθόλου στρατό, ούτε μισθοφορικό. Μαλιστα.Δεν εχουν.Και οι στρατιωτες εκει με τινος τα λεφτα πληρωνονται? Επισης για την Ισλανδια μπορεις να εντοπισεις καμμια ριζικη διαφορα μεταξυ Ισλανδιας και ελλαδας? Και θα με πεις και προκλητικό Ειναι το εσυ του κανονα και οχι το εσυ του προσωπου. Και μάλιστα ενώ το κράτος δεν είχε τηρήσει τις δικές του για δωρεάν παιδεία αυτο σηκωνει μεγααααααααλη συζητηση.
Fidelio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 οντως η συζήτηση για την παιδεία είναι μακρυά , ενώ για το στρατό τι σκατά άλλο υπάρχει για να πούμε; χαμένος χρόνος και στα καφέ για το ζήτημα -
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Ξέρετε πως διοχετεύουν αυτήν την ψευδοπερηφάνεια , στους λοκατζήδες (λολ), στους δόκιμους και λοιπούς υπαξ κτλ έτσι; Τους πιπιλάνε το μυαλό οτι και καλά είναι "ανώτεροι" των άλλων φαντάρων , μάλιστα οι εν λόγω μαλάκες τους αποκαλούνε "ΚΩΛΟΦΑΝΤΑΡΑ" και νιώθουν τιμή για αυτό, οτι χρείζουν μεγαλύτερης αναγνώρισης απο την πατρίδα (γαμησέτα) και την κοινωνία. Νιώθουν ήδη ξεχωριστοί ρε παιδί μου σε σχέση με τους ίδιους τους "πατριώτες" τους , είναι μια συνταγή πλύσης εγκεφάλου καλά εδραιωμένη απο αρχαιοτάτων χρόνων Ωραία όλα αυτά τα βγαλμένα από τη ζωή, αλλά οι Ε.Δ προωθούν κυρίως το πνεύμα του εθελοντισμού, της προσφοράς χωρίς ανταλλάγματα, της διαρκούς αλληλοβοήθειας και της θητείας χωρίς στ' αλήθεια διακρίσεις. Γι' αυτό κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης παίρνεις κάμψεις παρέα με τον αξιωματικόπουλο ασχέτως βαθμού που αυτός φέρει, χωρίς να έχει καμία εξουσία επάνω σου και συνήθως πέρα από ένα χτύπημα στην πλάτη και ένα "πάμε γερά" ως ανύψωση ηθικού όταν οι δυνάμεις σε εγκαταλείπουν, δεν παίζει κανένα διαφορετικό ρόλο, είναι μέλος του τρεξίματος και μάλιστα πρέπει να δείξει πως μπορεί να τρέχει περισσότερο από τα φαντάρια για να αξίζει την πουλάδα ή κάποιο από τα συμβολικά υφασμάτινα τρόπαια, που δεν έχουν πραγματικά καμία αξία χωρίς την ιδέα. Στο πεζικό αντίθετα καλλιεργείται το πνεύμα του ελληνικού δημοσίου. Στην αεροπορία και το ΠΝ δεν ξέρω τι γίνεται γιατί δεν έχω δει με τα μάτια μου. Γι' αυτό λέμε καμιά φορά ότι ο στρατός είναι σμίκρυνση της κοινωνίας. Όλα αυτά περί ανωτερότητας ως εικόνας από αμερικάνικες ταινίες δεν ισχύουν εκτός από κάποια χμ... ψυχολογικά ντοπαρίσματα που είναι απαραίτητα στα προγράμματα με έντονη σωματική και νοητική δραστηριότητα, χωρίς να αποκλείεται κάποιος να τα συσχετίσει με χορούς από αυστραλέζικο football με λίγη ζωηρή φαντασία σχηματίζοντας την εικόνα γι' αυτά που δεν ξέρει.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Μαλιστα.Δεν εχουν.Και οι στρατιωτες εκει με τινος τα λεφτα πληρωνονται?Επισης για την Ισλανδια μπορεις να εντοπισεις καμμια ριζικη διαφορα μεταξυ Ισλανδιας και ελλαδας? Τέλος πάντων, αυτό με την Ισλανδία είναι άσχετο, δεν έχει να κάνει με τη συζήτηση. Απλά το ανέφερα εγκυκλοπαιδικά. Το ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν πάνε φαντάροι, θα το σχολιάσεις ή σε αφήνει αδιάφορο; Το λέω γιατί σχολίασες ότι οι υπόλοιπη Ευρώπη είναι μπροστά. Ειναι το εσυ του κανονα και οχι το εσυ του προσωπου. Ο κανόνας είναι ότι όλοι οι Έλληνες πάνε φαντάροι, οπότε δεν κατάλαβα ποιος είναι ο προκλητικός που έχει απαιτήσεις από το κράτος. Καλά κάνουν όλοι και έχουν απαιτήσεις, τη στιγμή ειδικά που εκπληρώνουν υποχρεώσεις που για την υπόλοιπη Ευρώπη είναι αστείες. Κοινώς μας δουλεύουν κανονικά.
deker Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Χμ..να σας πω τώρα τι γίνεται και με την φιλοσοφία εκπαίδευσης των τιμημένων εφέδρων στα λαμπρά όπλα του έψιλον σίγμα. Ξέρετε πως διοχετεύουν αυτήν την ψευδοπερηφάνεια , στους λοκατζήδες (λολ), στους δόκιμους και λοιπούς υπαξ κτλ έτσι; Τους πιπιλάνε το μυαλό οτι και καλά είναι "ανώτεροι" των άλλων φαντάρων , μάλιστα οι εν λόγω μαλάκες τους αποκαλούνε "ΚΩΛΟΦΑΝΤΑΡΑ" και νιώθουν τιμή για αυτό, οτι χρείζουν μεγαλύτερης αναγνώρισης απο την πατρίδα (γαμησέτα) και την κοινωνία. Νιώθουν ήδη ξεχωριστοί ρε παιδί μου σε σχέση με τους ίδιους τους "πατριώτες" τους , είναι μια συνταγή πλύσης εγκεφάλου καλά εδραιωμένη απο αρχαιοτάτων χρόνων - ξεκινάς απο τα να διοχετεύεις εχθρικότητα σε ομοιούς σου και ανταγωνισμό και κλιμακώνεται αυτό στα υπόλοιπα όπλα και σώματα του στρατού , ξέρεις για τα γαμοφάνταρα , πεζικο=γτπ κτλ , στην συνέχεια προεκτέινεται στις γειτονικές χώρες περνοντας εθνικό χαρακτήρα το πράμα , γαμοαλβανοί, γαμοτουρκοι, γαμοβουλγαροι , κτλ κτλ και λατρεύουν τον πολεμικό εξιχρονισμό των αμερικανών ,ενώ στις ελευεθερες ώρες τους στην εκπαιδευση ενίοτε μπορεί να τους βάλουν να δουν και βιντεοταινίες με τον σβαρτσενεγκερ σε πολεμικές αποστολές ( δεν σας κάνω πλάκα για το τελευταίο , το εχω δει να συμβαίνει αυτό απο κοντά). Δεν είναι τιμή για κανέναν στρατιώτη να υπηρετεί , μόνο για τους κομάντος , τους αξιωματικούς και τους τσολιάδες στο σύνταγμα .... ολοι οι άλλοι είναι τεμπέληδες , λιγδώματα και κατακάθια της κοινωνίας. Εψιλον Σίγμα , σάλτα και γα ...μαύρη πέτρα ρε κερατάδες , να σαπίσετε ! Από άποψη εκπαίδευσης είναι ανώτεροι στο σύνολό τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.Οπότε δίκαια νιώθουν ανώτεροι.Όχι με την έννοια ανώτεροι στο βαθμό του στρατού ή ανώτεροι άνθρωποι ως όντα.Μάλλον εσύ είσαι ένας από αυτούς που προσπαθείς να περάσεις κάτι τέτοιο όπως τα λες.Μήπως βάζεις και εσύ λίγο το χεράκι σου τώρα; Τώρα για αυτά που λες ότι έχεις δει από κοντά με τις ταινίες, δεν ξέρω που υπηρέτησες, αλλά εγώ δεν τα είδα πουθενά - τουλάχιστον όχι να μας βάζουν οι αξιωματικοί να βλέπουμε τις ταινίες που θέλουν.Όταν είχαμε ελεύθερο χρόνο στο ΚΨΜ βλέπαμε ότι θέλαμε μόνοι μας. Για τις βρισιές ανάμεσα σε Πεζικό, ΤΘ, Ειδ. Δυν κλπ κλπ, θα πω μόνο ότι είναι και αυτό μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.Ο Αθηναίος βρίζει τον Θεσσαλονικιό, ο Ηρακλειώτης τον Χανιώτη, ο Σπαρτιάτης τον Μεσσήνιο και για την ακρίβεια η περιοχή της Μάνης που βρίσκεται στο νομό Λακωνίας βρίζει την περιοχή της Μάνης που βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας ενώ είναι κολλητά κοκ.Ο καθένας νομίζει ότι έχει πιο δυνατή και καλύτερη περιοχή.Δες το έτσι.Μην πας να περάσεις λάθος μηνύματα.Ας κοπεί πρώτα από τον έξω κόσμο και μετά θα κοπεί και στο στρατό. Για τη Ισλανδία και για την υπόλοιπη Ευρώπη που λέτε ότι δεν υπάρχει υποχρεωτική θητεία...μάλλον δεν έχουν γείτονες Τούρκους, Σκοπιανούς, Αλβανούς, Βούλγαρους κοκ.Δεν νομίζω να απειλεί το Βέλγιο π.χ. κάποια χώρα, ούτε την Ολλανδία, ούτε την Μ. Βρετανία, ούτε τη Γαλλία, ούτε την Ισπανία, ούτε την Πορτογαλλία κοκ.Η Ρωσσία όμως που πρακτικά δεν κινδυνεύει από κανέναν, έχει υποχρεωτική θητεία και μάλιστα μεγάλη και μάλιστα πολύ σύγχρονη και μάλιστα πάρα πολύ σκληρή.Μέχρι και η Κύπρος που είναι σαν την Κρήτη έχει μεγαλύτερη και πιο πρακτική θητεία από τη δική μας.Τι να πω, αν πραγματικά δεν βλέπεται τον οποιονδήποτε κίνδυνο (δεν εννοώ σύντομη σύρραξη) ας σταματήσει η υποχρεωτική στράτευση και ας φτιάξουμε και εμείς μισθοφορικό στρατό.Να δείτε εκεί πως θα κλαίτε τα λεφτουδάκια σας με την αύξηση της φορολογίας.Και μετά όλως τυχαίως όλοι θα ζητούν κατάργηση της επαγγελματικής στράτευσης.Και ίσως και κατάργηση παντελώς της θητείας γιατί δεν θα μπορούν να αναγνωρίσουν το λάθος της κατάργησης της θητείας. Καλά κρασιά...
Fidelio Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Ωραία όλα αυτά τα βγαλμένα από τη ζωή, αλλά οι Ε.Δ προωθούν κυρίως το πνεύμα του εθελοντισμού, της προσφοράς χωρίς ανταλλάγματα, της διαρκούς αλληλοβοήθειας και της θητείας χωρίς στ' αλήθεια διακρίσεις.(....) Έλα τώρα , αυτό που περιγράφεις είναι γραμμένα στο εγχειρίδιο του ιδανικού στρατιώτη που ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί και ούτε νομίζω οτι άλλαξε κάτι σήμερα στην φύση του ανθρώπου , για να εφαρμοστεί τώρα δηλαδή.. τα έχουν πει στρατηγοί , ταξίαρχοι και λοιποί κύρηκες σε πρωινές αναφορές , σε νεοσύλεκτους , σε εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση και δεν συμαζεύεται. Πόσο θέλει ένας 18χρονος που έζησε ζωηρά την εφηβεία του για να του πιπιλήσουν το μυαλό του και να τον κάνουν να εξιτάρεται με μπερέδες και σαρδέλες; Ο μηχανισμός αυτος είνα καθαρά για την συντήρηση και την κατανάλωση, του ίδιου έργου που βλέπουμε αιώνες τώρα να εκτειλείσεται κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο. Αυτό ακριβώς που λες περιγράφει αυτο ακριβώς που εγώ είπα παραπάνω, οτι δηλαδή παρουσιάζουν αυτό το περιτύλιγμα μιας α΄ ανιδιοτέλειας πολεμικού χαρακτήρα μη παραλήπωντας όμως να επισημάνουν συνεχώς την ανωτερότητά τους σε βάρος των υπολοιπων και με έναν τρόπο που προσβάλει την ανθρώπινη ύπαρξη απο μόνη της. Εγώ aigeas ήμουνα μέσα στην σεαπ και ήμουνα και με καταδρόμια και πεζοναύτες και πεζικάριους και έζησα όλο αυτό το πανυγήρι , την αηδία της πιστοποιημένης στρατιωτικής εκπαίδευσης και νοοτροπίας - μην νομίζεις οτι έχω στο μυαλό μου τα δήθεν καψώνια , ή την κούραση της στρατιωτικής ζωής για να τα λέω όλα αυτά. Εκείνο που μου έχει μείνει απο όλα αυτά τα σκατά είναι το πόσο ευπλαστο είναι το μυαλό των ανθρώπων (γιατί είδα σαν εμένα εφέδρους να μεταμορφώνονται σε απεχθείς προσωπικότητες μέσα σε δυό μόλις μηνάκια πίεσης ενώ λίγο πριν κατέκριναν) , τις μαλακισμένες αντιλήψεις των στρατιωτικών προπάντων και εντάξει όλο αυτό το ανούσιο της μιλιταριστικής νοοτροπίας.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ θα πρότεινα επίσης μισθοφορικό στρατό όπως ο deker αλλά με το παράθυρο της εθελοντικής κατάταξης σε κέντρα πραγματικής εκπαίδευσης. Για να αντισταθμιστεί το όφελος μια καλή ιδέα θα ήταν να δημιουργηθούν ομάδες καθαριότητας για τις παραλίες με υποχρεωτική θητεία τους 12 μήνες για όλους τους υπόλοιπους πλην των γυναικών. Αυτές θα τις εκπαιδεύει καθένας μόνος του στο μέλλον.
Neurotic_Fest Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ ξέρω πάντως πως το αντεπιχείρημα είναι η "οροφή του στρατεύματος" και όχι το κόστος. Πέρα απ'το ότι κανείς από αυτούς που τρώνε με δέκα μασέλες σήμερα δεν είναι αρκετά τρελός να θέλει να δοθούν αφορμές για μεταρρυθμίσεις. Εκτός αν με το "εθελοντικός στρατός" εννοούμε ν´αντικαταστήσουμε κάθε φαντάρο με κάποιον που πληρώνεται. Εγώ γι'αυτά περί αύξησης φορολογίας θέλω να δω προσεγγιστικές προσπάθειες με νουμεράκια για να είμαι καλοπροαίρετος. Αλλά δυστυχώς έχουν δοθεί άπειρες αφορμές σε συζητήσεις εδώ πέρα σε όσους έρχονται κράζουν και φεύγουν χωρίς αποτέλεσμα. Για την άλλη άποψη που δεν μιλάει για κόστος αλλά για στρατηγικής σημασίας διατήρηση ενός πολυάριθμου στρατού δεν έχω να πω πολλά, η ουσία της δεν πηγάζει από τα νούμερα πάνω στα τραπέζι αλλά από αυτά που επικοινωνούνται από κάτω, αλλιώς και πραγματική ανάγκη να υπήρχε χωρίς μάσα η κατάργηση της θητείας θα είχε φτιάξει κυβέρνηση προ δεκαετίας και βάλε.
jimarass Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένας επαγγελματικός στρατός επιπέδου και όχι μισθωφόροι ΕΠΟΠ. Να μπορεί να κάνει χειρουργικές επεμβάσεις αμεσα. Ωστόσο από ότι φαίνεται, στη χώρα της αναδουλειάς, ο στρατός είναι ένας καλός εργοδότης!!!
kx5 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Γυρίσαμε σώοι. Μια βδομάδα ξυσίματος και χαμένων χρημάτων. Άντε και του χρόνου.
parsifal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Καλούτσικα ήταν μωρέ. Αν δεν είχαμε και υποχρεώσεις να τρέχουν από πίσω βέβαια, θα ήταν ακόμη καλύτερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.