Προς το περιεχόμενο

Επιστρατος-Γοργω 2008

Visehrad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
η χώρα σου έχει ανάγκη απο καλλιτέχνες και όχι απο επίστρατους

Με συγκινείς βρε μπαγάσα. :mrgreen: :P

Πάντως σοβαρά τώρα, εμένα παράτε με, αλλά αυτόν τον καιρό υπηρετεί ένα παιδί ρε σεις που πραγματικά είναι αμαρτία μόνο που το σκέφτομαι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει σπουδάσει βιολί, μπαρόκ βιολί και αποφοίτησε πρώτος από τη σχολή του στην Αμερική, είναι από τα 24 του χρόνια πρώτο βιολί στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, και, α, λεπτομέρεια, έχει τελειώσει και μεταπτυχιακό Μαθηματικών στο Yale και είναι υποψήφιος διδάκτωρας εκεί (δε συζητάμε βέβαια για πρώτα βραβεία μαθηματικής εταιρίας, αυτά είναι λεπτομέρειες). Δηλαδή ένας 29χρόνος που απλά τα έχει κάνει ΟΛΑ.

Και είναι πραγματικά φανταστικός μουσικός. Είναι και συνθέτης πολύ καλός!

Τελος πάντων, τι να λέμε, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Και εμείς αυτόν τον άνθρωπο, τον στείλαμε να τον βρίζουν κάτι κομπλεξικοί επειδή χαμογέλασε. Γιατί αυτό ακριβώς του συμβαίνει. ΑΛΛΑ το λέει το σύνταγμα, τι να κάνουμε, προσωπικότητα να αποκτήσουμε; Μη συνεχίσω γιατί αρχίζω και φορτώνω...

Δημοσ.
ΑΛΛΑ το λέει το σύνταγμα, τι να κάνουμε, προσωπικότητα να αποκτήσουμε

η παρανομια ως ενδειξη προσωπικοτητας μονο εδω στο ελλαντα (και ιδιαιτερως στους πολιτικους μας) συνανταται...οποιος απορριπτει την στρατευση εχει κατοχυρωμενο δικαιωμα απο τον νομο και απο διεθνεις συνθηκες να κανει εναλλακτικη αοπλη θητεια αν θελει.Αλλιως θα την πληρωσουν οι κακομοιρηδες που δεν εχουν τα μεσα για να την γλιτωσουν.

Δημοσ.

Πίπες μπλε έχει, 2 χρόνια και με μισθό 210 ή 290 ευρώ. Έχω ρωτήσει,και μακριά από το σπίτι σου αναγκαστικά, για να κάνεις εναλλακτική θητεία εκτός στρατεύματος πρέπει να είσαι εισοδηματίας ή να πληρώσει πάλι ο μαλάκας ο γονιός. Αυτά περί συντάγματος και παρανομιών ξέρετε που να τα βάλετε.

Δημοσ.
Τωρα τι να πω...Αν ειναι να ειμαι στη μοναδα δεν με χαλαει καθολου.Χαβαλε θα εχει σιγουρα.Αλλα εισαι απολυτα σιγουρος φιλε μου?

Χίλια τα εκατό σίγουρος. Δεν ξέρω εάν θα κοιμάστε σε σκηνές ή στη Μονάδα αλλά η άσκηση ΓΟΡΓΩ δεν έχει σχέση με εκπαίδευση και ασκήσεις σε βουνό σίγουρα.

Εάν πας θα σου πρότεινα να μένεις σε ξενοδοχείο εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα. Δεν πρόκειται κανένας να σου το αρνηθεί γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα εάν εσύ παρουσιάζεσαι κανονικά το πρωί και μετά φεύγεις.

Δημοσ.
Αυτά περί συντάγματος και παρανομιών ξέρετε που να τα βάλετε.

To ότι μια χώρα είναι ένα μπάχαλο δεν έχει ουδεμία σχέση με την υποχρέωση στράτευσης που ισχύει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όσο η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θεωρεί ότι η χώρα έχει ανάγκες για άμυνα, εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε, είτε μας αρέσει είτε όχι. Κανείς δεν πέρασε καλά στο στρατό. Σα φυλακή είναι. Αλλά οι πολλοί ομίλησαν και πρέπει να υπακούμε. Εδώ ο

Σωκράτης ήπιε το κόνιο προς χάρην της δημοκρατίας, η κολαρα μας θα δυσανασχετήσει???

Αυτό που είπες αν σε άκουγε κάποιος νεκρός του 40, ή κάποιος φοιτητής της χούντας, θα έβαζε το κεφάλι σου στο καμπινέ και θα τραβούσε καζανάκι!!!

Δημοσ.
Εγώ θα είμαι ειλικρινής - jim - , αν είχα τότε έναν τρόπο να τον αποφύγω τον στρατό θα το έκανα ΑΜΕΣΩΣ και αυτό προτείνω να κάνουν όσοι μπορούν ...Δυστυχώς δεν μπορούσα να τον αποφύγω και πήγα με το ζόρι , δεν πίστευα ουτε στις τιμές τους, ούτε στις σημαίες τους ,ούτε στον μιλιταριστή (:- p) θεό τους , ούτε ήμουνα και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση όταν πέρναγα την πύλη , περήφανος και καλά οτι θα τιμούσα τους νεκρούς- Μια δόση ψευδοπερηφάνειας μου ρθε αργότερα , για χ ,ψ λόγους και για συγκεκριμένες καταστάσεις τις οποίες δεν θεώρησα ποτέ , απο τότε που απολύθηκα , αναγκαίες για την εξέλιξη της ζωής μου. Χάσιμο χρόνου, καμία προοπτική , μισανθρωπιά , κομπλεξισμός , κατάντια και βλακεία...

Όταν λες "ΤΟΥΣ" αναφέρεσαι στο παρόν ή στο παρελθόν? Εσύ υπηρετείς τιμώντας το παρελθόν, όχι το παρόν. Υπήρχαν εποχές που ξημέρωνε δευτέρα και έπρεπε 1000 παλικάρια να πάνε να σκοτωθούνε (ειδικά οι μπροστάρηδες) ώστε η επόμενη γενιά να έχει μέλλον και ελευθερία. Θα μπορούσαν να φύγουν και να μην ασχοληθούν και σήμερα όλοι εμείς να πέρναμε τα τρία μας.

Το παρόν αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο. Μπορεί να μας αρέσει ,ανα είναι μπάχαλο ή ότι άλλο θέλει. Το παρελθόν όμως είναι σταθερό!

Δημοσ.
Πίπες μπλε έχει, 2 χρόνια και με μισθό 210 ή 290 ευρώ. Έχω ρωτήσει,και μακριά από το σπίτι σου αναγκαστικά, για να κάνεις εναλλακτική θητεία εκτός στρατεύματος πρέπει να είσαι εισοδηματίας ή να πληρώσει πάλι ο μαλάκας ο γονιός. Αυτά περί συντάγματος και παρανομιών ξέρετε που να τα βάλετε.

ο καθενας μιλαει ως εκει που μπορει να καταλαβει.Οταν ομως καποιος κανει αρπαχτη και γλιτωσει την φορολογια που εσυ με καποιον θλιβερο μισθο δεν γλιτωνεις πηγαινε πεστου για ισοτητα να σου πει κι αυτος για πιπες μπλε και να βαλεις εσυ μετα εκει που ξερεις(οπως θαχεις συνηθισει τοσα χρονια με πολλες καταστασεις που σου δημιουργουν τα ομοια με σενα ανθρωπακια που ειναι ετυχε να ειναι κοινωνικοοικονομικα ανωτερα απο εσενα) την ελλαδα που δημιουργεις εσυ και τα τυπακια της αρπαχτης (ανεξαρτητως του αν κυβερνουν η απλα κλαιγονται σε ενα φορουμ).......γιατι ειτε με λεφτα,ειτε οχι,ενας τετοιος την ιδια ζημια κανει.η κλιμακα αλλαζει.γιατι η ισοτητα που εφαρμοζεις για τον εαυτο σου ειναι ακριβως αυτη που αξιζει να εφαρμοσουν οι αλλοι για εσενα.

ωστοσο αν στα 20κατι σου σκεφτεσαι το "σπιτι σου" ,και περιμενεις απο τον γονιο σου να πλερωσει συγχωρω την αβελτηρια σου και την αποδιδω στην αποτυχια σου...

Δημοσ.
η παρανομια ως ενδειξη προσωπικοτητας μονο εδω στο ελλαντα (και ιδιαιτερως στους πολιτικους μας) συνανταται...οποιος απορριπτει την στρατευση εχει κατοχυρωμενο δικαιωμα απο τον νομο και απο διεθνεις συνθηκες να κανει εναλλακτικη αοπλη θητεια αν θελει.Αλλιως θα την πληρωσουν οι κακομοιρηδες που δεν εχουν τα μεσα για να την γλιτωσουν.

Ναι καλά, το πίστεψες και εσύ για την εναλλακτική θητεία. Ο κολλητός μου παιδευόταν ένα χρόνο μ' αυτή την ιστορία και τελικά του απορρίψανε την αίτηση, δεν μπορώ να ξέρω για ποιο λόγο.

Ξέρω ότι όταν παρουσιάστηκε στην Αθήνα σε μια επιτροπή, τον ρώτησαν αν είναι γραμμένος σε καμία φιλειρηνική οργάνωση (!) και όταν τους απάντησε "όχι", του είπαν πως "άρα δε μπορείς να μας αποδείξεις τίποτα", λες και εκεί είναι το πρόβλημα.

Το τελευταίο ποστ σου είναι λίγο παραλήρημα επί τη ευκαιρία. Μιλάς σ' έναν άνθρωπο που δε γνωρίζεις και τον ταξινομείς με "κάποιους" ή του λες ότι περιμένει απ' τον μπαμπά του όταν αυτός έγραψε ότι δυστυχώς είναι η μόνη λύση όταν σου λένε να κάνεις εναλλακτική, αλλά εδώ που τα λέμε και κανονική θητεία θα προσθέσω εγώ.

Εσύ δηλαδή όταν πήγες (αν πήγες ακόμα) φαντάρος, είχες μαζέψει εισοδήματα ενός χρόνου; Δε σε τάιζαν οι γονείς σου;

Και μια που το θυμήθηκα, επειδή κάποιος μου έκανε τον έξυπνο που έκανα 6μηνη θητεία ενώ αυτός καμάρωσε ταυτόχρονα για τα κατορθώματα του στο 12μηνο (λες και υπάρχει "προσφορά" στο στρατό για να την αξιολογήσουμε κιόλας), να προσθέσω ότι ο λόγος που υπάρχει το 6μηνο, είναι γι' αυτόυς που έχουνε μεγάλες οικογένειες και όπως και να το κάνουμε, μια 7μελή οικογένεια σαν τη δική μου τη βγάζει πιο δύσκολα από μια 4μελή ή 5μελή, για να μπορεί να έχει και ένα μέλος, όχι μόνο να μην συνεισφέρει για ένα χρόνο, αλλά να τρώει και λεφτά από πάνω.

Δε λέω ότι δεν είναι για όλους οδυνηρός οικονομικά ο στρατός, αλλά ας μπούμε και λίγο στη θέση του άλλου.

Δημοσ.
Με συγκινείς βρε μπαγάσα. :mrgreen: :P

Πάντως σοβαρά τώρα, εμένα παράτε με, αλλά αυτόν τον καιρό υπηρετεί ένα παιδί ρε σεις που πραγματικά είναι αμαρτία μόνο που το σκέφτομαι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει σπουδάσει βιολί, μπαρόκ βιολί και αποφοίτησε πρώτος από τη σχολή του στην Αμερική, είναι από τα 24 του χρόνια πρώτο βιολί στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, και, α, λεπτομέρεια, έχει τελειώσει και μεταπτυχιακό Μαθηματικών στο Yale και είναι υποψήφιος διδάκτωρας εκεί (δε συζητάμε βέβαια για πρώτα βραβεία μαθηματικής εταιρίας, αυτά είναι λεπτομέρειες). Δηλαδή ένας 29χρόνος που απλά τα έχει κάνει ΟΛΑ.

Και είναι πραγματικά φανταστικός μουσικός. Είναι και συνθέτης πολύ καλός!

Τελος πάντων, τι να λέμε, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Και εμείς αυτόν τον άνθρωπο, τον στείλαμε να τον βρίζουν κάτι κομπλεξικοί επειδή χαμογέλασε. Γιατί αυτό ακριβώς του συμβαίνει. ΑΛΛΑ το λέει το σύνταγμα, τι να κάνουμε, προσωπικότητα να αποκτήσουμε; Μη συνεχίσω γιατί αρχίζω και φορτώνω...

Για ποιον μιλάς αν επιτρέπεται;

Δημοσ.
ο καθενας μιλαει ως εκει που μπορει να καταλαβει.Οταν ομως καποιος κανει αρπαχτη και γλιτωσει την φορολογια που εσυ με καποιον θλιβερο μισθο δεν γλιτωνεις πηγαινε πεστου για ισοτητα να σου πει κι αυτος για πιπες μπλε και να βαλεις εσυ μετα εκει που ξερεις(οπως θαχεις συνηθισει τοσα χρονια με πολλες καταστασεις που σου δημιουργουν τα ομοια με σενα ανθρωπακια που ειναι ετυχε να ειναι κοινωνικοοικονομικα ανωτερα απο εσενα) την ελλαδα που δημιουργεις εσυ και τα τυπακια της αρπαχτης (ανεξαρτητως του αν κυβερνουν η απλα κλαιγονται σε ενα φορουμ).......γιατι ειτε με λεφτα,ειτε οχι,ενας τετοιος την ιδια ζημια κανει.η κλιμακα αλλαζει.γιατι η ισοτητα που εφαρμοζεις για τον εαυτο σου ειναι ακριβως αυτη που αξιζει να εφαρμοσουν οι αλλοι για εσενα.

ωστοσο αν στα 20κατι σου σκεφτεσαι το "σπιτι σου" ,και περιμενεις απο τον γονιο σου να πλερωσει συγχωρω την αβελτηρια σου και την αποδιδω στην αποτυχια σου...

Τα ίδια και τα ίδια, γενικεύσεις του κώλου από ανθρώπους που δεν ξέρουν αριθμητική. Πάτε να κάνετε κάνα σύλλογο μαζί με τον Καργάκο.

Δημοσ.
Ξέρω ότι όταν παρουσιάστηκε στην Αθήνα σε μια επιτροπή, τον ρώτησαν αν είναι γραμμένος σε καμία φιλειρηνική οργάνωση (!) και όταν τους απάντησε "όχι", του είπαν πως "άρα δε μπορείς να μας αποδείξεις τίποτα", λες και εκεί είναι το πρόβλημα.

λογικοτατο ειναι να τον ρωτανε τετοια πραγματα.Εχει τυχει να ζητησει εναλλακτικη θητεια ατομο που σαν ιδιωτης ειχε αδεια οπλοφοριας(!!!)(η εναλλακτικη θητεια προσφερεται για οσους γενικα απορριπτουν τον πολεμο και προσβαλλονται εαν αναγκαστουν να οπλοφορησουν)

Εσύ δηλαδή όταν πήγες (αν πήγες ακόμα) φαντάρος, είχες μαζέψει εισοδήματα ενός χρόνου; Δε σε τάιζαν οι γονείς σου;

τοσο τραγικα δυσκολο σου φαινεται?εδω υπαρχουν ατομα που σπουδασαν επι 4 (++)χρονια με αποκλειστικα δικα τους εξοδα! αποταμιευεις οσο δουλευεις και μια χαρα καλυπτεσαι μετα...(Εφοσον δεν εισαι κανας βυσματιας νασαι συνεχεια εξω..)

Δε λέω ότι δεν είναι για όλους οδυνηρός οικονομικά ο στρατός, αλλά ας μπούμε και λίγο στη θέση του άλλου.

Και η φορολογια ειναι επαχθης.Και σε ολους μας την σπαει να πληρωνουμε στο κρατος λεφτα τα οποια εχουμε κερδισει με δουλεια.Και η "εργασια" σε περιπτωση θεομηνιας θα μπορουσε(σε μια λιγο πιο τραβηγμενη θεωρηση) να θεωρηθει καταναγκαστικη εργασια.Αλλα,ετσι ειναι η κοινωνια.Εχεις δικαιωματα,εχεις και υποχρεωσεις.Σου δινουν ,και μετα πρεπει κι εσυ να προσφερεις με την σειρα σου,σε διαφορους τομεις.Δεν ζουμε μονοι μας.

Μπορει καποιος να μας πει πως λειτουγει το συστημα με την στρατευση στην ουδετερη ελβετια?κατι ενδιαφερον ειχα δει εκει νομιζω.

Τα ίδια και τα ίδια, γενικεύσεις του κώλου από ανθρώπους που δεν ξέρουν αριθμητική. Πάτε να κάνετε κάνα σύλλογο μαζί με τον Καργάκο.

Τα ιδια και τα ιδια,ανικανοτητα ενος ατομου που πουλα επανασταση-αναμειγμενη με σαπουνοπερα- σε τιμη ευκαιριας μεσω ιντερνετ να καταλαβει πως συντηρει αυτο που με τοση υποκριτικη μανια καταδικαζει.(kurt tucholsky:man hasst nur,was man ist)...Γιατι για ολα φταινε παντα οι αλλοι, το κακο συστημα,οι εβραιοι,τα νεφιλιμ,τα ελλοχιμ,το κεφαλαιο,η κοκκινη αρκουδα.Ποτε εμεις.Ποτε οι πραξεις μας.Η λογικη του θυματος συνεπαγεται ικανοτητες αναλογης εκτασης.

Δημοσ.

Μόνο δικαιώματα ο Έλληνας.Υποχρεώσεις μηδέν.

Αυτό πρέπει να είναι το μότο των επόμενων εκλογών.

Αφού ο στρατός μας βγάζει από την καλοπερασιά μας π.χ.φραπεδιά, καναπεδιά, goodys, γκόμενα, ποτά, ναρκωτικά, ξενύχτια, πουτάνες, μαμά, λεφτά μαμάς και μπαμπά (αν και μερικά από αυτά υπάρχουν και μέσα), πρέπει να τον καταργήσουμε γιατί είναι "ανούσιος", σωστά;Μην τα δούμε ζόρικα και μαγαρίσουμε.Γιατί φυσικά πάντα ο Έλληνας ήταν φλώρος και έτσι πρέπει να μείνει.Μάγκας εκτός στρατού μόνο.Μόνο όταν είναι σε θέση ισχύος.Και κυρίως πίσω από μία οθόνη και ένα πληκτρολόγιο.Εκεί ο καθένας είναι δάσκαλος πολεμικών τεχνών με 37 dan και 28 din και 66 dan doun μαμάουλας όλων.Αλλά τη φωνή και την κάμψη, όοοοοχι.Δεν την αντέχουμε.Ζητάμε να καταργηθεί ο στρατός τώρα.Όχι άλλες φωνές από "κομπλεξικούς" που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και έγιναν στρατιωτικοί (οι ευέλπιδες είχαν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας από το μεγαλύτερο ποσοστό πολλών Ελλήνων) και μας φωνάζουν κάθε λίγο και λιγάκι και μας καψωνάρουν.Όχι άλλη αγγαρεία γιατί...ε πως να το κάνουμε στο σπίτι το κάνει η μαμά μας και δεν μπορώ εγώ.Ε τώρα να μη φάω και το σπιτικό φαγητό της μανούλας μου;Να μην κοιμηθώ σε μαλακό στρωματάκι media strom;

Όχι όχι, δεν πρέπει να το ανεχτεί ένας Έλληνας αυτό.Είναι πολύ σκληρό.Απάνθρωπο θα μπορούσα να πω.Που να ζούσαμε και σε κανένα πραγματικά στρατιωτικό κράτος, π.χ. Τουρκία, Ρωσσία, Κίνα.Για να δούμε εκεί μπορούν να ζητήσουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις οι πολίτες;Φταίνε μερικοί μερικοί που δεν έχουν τρίξει τα δόντια σε ορισμένους.Και φταίνε και οι γονείς που έμαθαν τα παιδιά τους να είναι "Μπρους - Λη" από το pc.

Περαστικά...

Δημοσ.

manuel είμαι 100% βέβαιος ότι αισθανόσουν "άχρηστος" στο στρατό για τον λόγο ότι δεν σου έκαναν 8 ώρες πραγματική γυμναστική κάθε μέρα και επίσης γιατί δεν έκανες 4 πορείες την βδομάδα, ούτε 2 ασκήσεις το μήνα. Ούτε εκεί που υπηρέτησες θεωρούνταν η σκοπιά, λούφα. Ως προς αυτό ίσως να έχεις δίκιο μ' ένα τρόπο. Βέβαια πάντα υπάρχει ευκαιρία να επαναφέρουμε τον στρατό στην φυσική του κατάσταση, μιας και αποδεδειγμένως έχει γεμίσει ο κόσμος φλώρους. Ο -αληθινός- στρατός βοηθάει. Ο στρατός που υπηρέτησες εσύ ίσως και να δημιουργεί extra ψυχολογικά προβλήματα.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής άλλαξα αρκετά στρατόπεδα χώρια ότι οι αξιωματικοί των Ε.Δ φημίζονται ότι είναι και λίγο ακροδεξιοί. Αλλά δεν με πείραξε ποτέ κανένας. Όπως λένε και οι ίδιοι "τον στρατό τον κάνουν ζούγκλα οι φαντάροι" και δεν είχαν κι άδικο. Μερικά υπαξ απόφοιτοι γυμνασίου από την κάτω μπασταρδιά, δεν ήταν ικανά να μου χαλάσουν την εικόνα που είχα για τους αξιωματικούς. Δεν με ενόχλησε ποτέ κανένας.

Δημοσ.

Σύντομη περιγραφική ιστορία:

Την μέρα που θα έπαιρνα μετάθεση από τον Ασπρόπυργο, έριχνε θρυλική βροχή. Επειδή ήμουν σε άδεια ήμουν σπίτι, έπρεπε να πάω να πάρω τα πράγματά μου. Όταν έφτασα 2 έφεδροι υπαξ (σειρές μου δηλαδή) με βούτηξαν και μου είπαν να γυρίσω πίσω σπίτι μου να φορέσω.... στολή εξόδου, παρότι δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός και έξω έριχνε καρέκλες.

Ένας αξιωματικός που κατάλαβε τι συνέβη αφού είχα φύγει για να αλλάξω, έπιασε τους τύπους και τους έβαλε να κάτσουν στα λασπόνερα, μέσα στη βροχή, μέχρι να γυρίσω.

Είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι 2 θα είναι από τα τυπάκια σήμερα που γράφουν στα φόρουμς ότι τους... χαλάει ο στρατός και οι αξιωματικοί. Συνήθως έτσι γίνεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...