Προς το περιεχόμενο

Επιστρατος-Γοργω 2008

Visehrad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η Γοργώ είναι άσκηση Διοικητικής Μέριμνας (ανεφοδιασμός υλικών, τρόποι μεταφοράς εφοδίων, τεχνική υποστήριξη κτλ). Σίγουρα δεν έχει σχέση με βουνά, τρέξιμο και μαλακίες.

Βέβαια εάν θέλεις να το αποφύγεις μπορείς κάλλιστα να πας σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και να επικαλεστεις την κλασσική αρρώστια στο στρατό δηλαδή πόνους στη μέση με αρκετό "θέατρο" και θα σε απαλάξουν από την άσκηση. Για να πούμε όμως και την αλήθεια δεν θα είναι και κάτι το τραγικό εάν πας, σε σημείο που κάνεις και χαβαλέ εάν είσαι μαζί με καμιά παλιά σειρά σου.

Τωρα τι να πω...Αν ειναι να ειμαι στη μοναδα δεν με χαλαει καθολου.Χαβαλε θα εχει σιγουρα.Αλλα εισαι απολυτα σιγουρος φιλε μου?

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

..και λίγα λόγια για τον φίλο και πατριώτη Μανουελ , γιατί θα σας επιστρατεύσω ΟΛΟΥΣ !

(πω πω ρε μλκς τι κατεστραμένα χρόνια ήταν η θητεία; μου ΄ρχεται λίγο ταμπλάς κάθε φορά που την φέρνω στον νού μου - πίσω ωρέ ψαρακες )

Λοιπον ,τι είναι η επιστράτευση --ΛΟΛ - είναι το αποκορύφωμα της παρωδίας που λέγεται Εψιλον Σίγμα , η απόλυτη παρακμή , η απόλυτη πτώση αυτου του θεάματος που λέγεται ελληνικός στρατός. Αν αξίζει κάποιος να πάει ; χμ... ε, όχι φυσικά , δεν αγγίζει ουτε αυτό που λέμε "καιρός για χάσιμο" και παιδιά αμα έχετε αναγκη απο διακοπες πηγαίντε κανα ταξιδάκι να πούμε με την γκομενά σας τον φίλο σαν ξέρω γω, πρέπει να περιμένετε να σας καλέσουν επιστρατους; ΕΛΕΟΣ ! :- p

Δημοσ.

Λοιπον ,τι είναι η επιστράτευση --ΛΟΛ - είναι το αποκορύφωμα της παρωδίας που λέγεται Εψιλον Σίγμα , η απόλυτη παρακμή , η απόλυτη πτώση αυτου του θεάματος που λέγεται ελληνικός στρατός.

Αφού περιγράφεις την απόλυτη παρακμή, θα περίμενα να μου περιγράψεις και την απόλυτη ακμή.

Αν υποθετικά οι καραβανάδες είναι η απόλυτη παρακμή κι εσείς οι υπόλοιποι, η ακμή, χέσε μέσα, δεν θέλω τίποτα από τα δύο.

Πάντως πολύ τρομερό θέμα έχει γίνει το όλο νήμα. Είναι πολύ απλό το ζήτημα:

Σταματάς να ανταλλάζεις αλληλογραφία απολυτηρίων με τον ελληνικό στρατό. Σε χάνουν, τους χάνεις, και τελείωσε το παραμύθι.

Δημοσ.
Καλησπερα σε ολους παιδες.Σημερα πηγα απο το τμημα και πηρα το φυλλο πορειας μου για μετεκπαιδευση.Πηγα με καλη διαθεση γιατι γουσταρω να παω 5 μερουλες διακοπες να ηρεμησωΟμως οταν το διαβασα ειδα κατι που με προβληματισε.Μπαινω στην Κω (80 ΤΥΠΕΘ - Τεχνικο) αλλα γραφει οτι συμμετεχω στην ασκηση Γοργω 2008 απο 13-17 Οκτωβριου.Και το ερωτημα που τιθεται ειναι το εξης.Μηπως παμε για να ξεκουραστουμε και μας τρεχουν σε τιποτα βουνα και σχοινακια 5 μερες και γυρισουμε κομματια?Ξερει κανενας τι παιζει με αυτη την ασκηση?

Στη Γοργώ του 2001 στη Χίο (96 ΤΥΠΕΘ) όπου υπηρετούσα οι επίστρατοι απλά παρουσιάστηκαν στο Τάγμα, στήσαν και καλά σκηνές έξω από την πίσω πύλη του στρατοπέδου (αλλά κοιμόντουσταν σε θάλαμο του ΛΔ) και περασαν τις ώρες τους στο ΚΨΜ βλέποντας NOVA. Ίσως να πήγαν καμιά μέρα στο πεδίο βολής για να ρίξουν.

Δημοσ.
Αφού περιγράφεις την απόλυτη παρακμή, θα περίμενα να μου περιγράψεις και την απόλυτη ακμή.

Αν υποθετικά οι καραβανάδες είναι η απόλυτη παρακμή κι εσείς οι υπόλοιποι, η ακμή, χέσε μέσα, δεν θέλω τίποτα από τα δύο.

χμ...δεν υπάρχει αντίστροφο ανάλογο στην παρακμή που περιγράφω. Κάθε μιλιταριστικού τύπου φαινόμενο είναι απο μόνο του ένα τέλμα της ανθρώπινης ύπαρξης προς τα κάτω , δεν είναι ούτε καν υποκουλτούρα - βασικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς όλο αυτό το σκηνικό , ειδικά το θέμα της μετεκπαίδευσης , δηλαδή τα ρέστα μου : δεν φτάνει που πάμε και σε θητείες , έχουν το θράσος να μας απασχολούν και μετά την θητεία απο την ζωή μας για μαλακίες σε ένα σκηνικό ώστε να δικαιολογούν τον μηχανισμό που τους θρέφει.

Εγώ απο τα στρατόπαιδα την κοπάνησα εδώ και 10 χρόνια και πήγα και σε μία μετεκπαίδευση , ενώ μου έχουν στείλει και κάτι χαρτιά για κάτι προαγωγές λέει - οκ , τους έχω συνδέσει με καϊρο κανονικά , χέστηκα - μακάρι να ψοφήσουν όλοι οι μαλάκες που γνώρισα μέσα στα στρατόπαιδα , εκεί που τους άφησα δηλαδή καιρό τώρα... :P

Δημοσ.

Η υποχρεωση στράτευσης και επομένως η υπακοή στους κανόνες στράτευσης είναι υποχρέωση κάθε υγειούς έλληνα, βασει συντάγματος. Αν λοιπόν δεν είναι κάποιος άρρωστος ή gay, πρέπει να πάει. Τώρα τα μη, και τα δε, ας τα φυλάξουμε για πιο σημαντικά πράγματα. Μάθε λαλάκα έλληνα να μποικοτάρεις πχ τιμές στη λαική και άσε τη κριτική της στράτευσης για μετά.....

Η στράτευση πρέπει να μειωθεί και κάποτε να καταργηθεί, αλλά όσο υπάρχει, είναι ιερό καθήκον προς αυτούς που πέθαναν για να είμαστε ελέυθεροι εμείς. Στο στρατό όταν πήγα, είμασταν όλοι χυμάδια. Δε μασάγαμε τίποτα και τους γράφαμε όλους. Χεσμένο είχαμε το στρατό και το διοικητή. Ωστόσο όταν χτύπαγε η σημαία, όλοι είμασταν προσοχή. Για τα παλικάρια που πεθαναν.....(όσο υπάρχει ακόμα στρατός βέβαια)

Δημοσ.

λολ ρε jim , δηλαδή χαχαχαχα , τι σοι ιερό καθήκον είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω:

Η στράτευση πρέπει να μειωθεί και κάποτε να καταργηθεί, αλλά όσο υπάρχει, είναι ιερό καθήκον προς αυτούς που πέθαναν για να είμαστε ελέυθεροι εμείς. Στο στρατό όταν πήγα, είμασταν όλοι χυμάδια. Δε μασάγαμε τίποτα και τους γράφαμε όλους. Χεσμένο είχαμε το στρατό και το διοικητή. Ωστόσο όταν χτύπαγε η σημαία, όλοι είμασταν προσοχή. Για τα παλικάρια που πεθαναν.....(όσο υπάρχει ακόμα στρατός βέβαια)

λολ, δηλαδή εντάξει , δεν βλέπεις και μόνος σου όλη την ματαιότητα ;

ντάξει τα παληκάρια που πέθαναν μπορούμε να τιμήσουμε και στο σπίτι μας βλέπωντας "τα πυροβόλα ηχούσαν εκείνο το δειλινό " , με την αλίκη βουγιουκλάκη , ή την υπολογαγό νατάσα λολ :lol: Για να τιμήσουμε δηλαδή τους ήρωες πρέπει να πάμε σε ένα στρατόπαιδο , και να γράφουμε στα @@αρια μας τον διοικητή και τους καραβανάδες; Αυτό μάλλον για προσβολή μου ακούγεται παρα τιμή για τους νεκρούς. :- p

Δημοσ.
Η υποχρεωση στράτευσης και επομένως η υπακοή στους κανόνες στράτευσης είναι υποχρέωση κάθε υγειούς έλληνα, βασει συντάγματος. Αν λοιπόν δεν είναι κάποιος άρρωστος ή gay, πρέπει να πάει. Τώρα τα μη, και τα δε, ας τα φυλάξουμε για πιο σημαντικά πράγματα. Μάθε λαλάκα έλληνα να μποικοτάρεις πχ τιμές στη λαική και άσε τη κριτική της στράτευσης για μετά.....

Συμφωνω απολυτα μαζι σου στο θεμα της σημαιας.Πολλοι εχουν σκοτωθει γι αυτην και ειναι τουλαχιστον ασεβες να μην τιμουμε τη σημαια μας.Αλλα ολα τα κοπροσκυλα που ειναι μαζεμενα εκει μεσα δεν με εκφραζουν και οι 9 στους 10 ειναι δημοσιοθεσιτες αχρηστοι που μην μπορωντας να κανουν κατι αλλο στη ζωη τους πηγαν στο στρατο και ξεχαρμανιαζουν πανω στους στρατιωτες (18 χρονα παιδια) οχι γιατι πρεπει και καλα να τους σκληραγωγησουν αλλα για να βγαλουν απο μεσα τους ολο τον κομπλεξισμο που εχουν και που νομιζουν οτι επειδη φορανε μια στολη γ........ε και δερνουν

Δημοσ.
λολ ρε jim , δηλαδή χαχαχαχα , τι σοι ιερό καθήκον είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω:

λολ, δηλαδή εντάξει , δεν βλέπεις και μόνος σου όλη την ματαιότητα ;

ντάξει τα παληκάρια που πέθαναν μπορούμε να τιμήσουμε και στο σπίτι μας βλέπωντας "τα πυροβόλα ηχούσαν εκείνο το δειλινό " , με την αλίκη βουγιουκλάκη , ή την υπολογαγό νατάσα λολ :lol: Για να τιμήσουμε δηλαδή τους ήρωες πρέπει να πάμε σε ένα στρατόπαιδο , και να γράφουμε στα @@αρια μας τον διοικητή και τους καραβανάδες; Αυτό μάλλον για προσβολή μου ακούγεται παρα τιμή για τους νεκρούς. :- p

Λέγεται και σεβασμός στο σύνταγμα. Λέγεται και σεβασμός στους νεκρούς. Το να το καταλάβεις είναι καθαρά προσωπικό και το πως αισθάνεται ο καθένας.....Δε λέμε "ας πάμε στρατό για να τιμήσουμε κάποιους". Λέμε "πάμε στρατό όσο το σύνταγμα της δημοκρατικής μας χώρας το επιβάλει, αφού κατά την κρίση της πλειοψηφίας των πολιτών, η χώρα χρειάζεται προστασία".

Τώρα αν κάποιος δε συμφωνεί με το σύνταγμα, αυτό είναι άλλη κουβέντα και σίγουρα υπάρχουν άλλοι τρόποι αντίδρασης. (Πχ το ότι δε μας αρέσει ένας νόμος δε σημαίνει ότι δεν τον εφαρμόζουμε.)

Συμφωνω απολυτα μαζι σου στο θεμα της σημαιας.Πολλοι εχουν σκοτωθει γι αυτην και ειναι τουλαχιστον ασεβες να μην τιμουμε τη σημαια μας.Αλλα ολα τα κοπροσκυλα που ειναι μαζεμενα εκει μεσα δεν με εκφραζουν και οι 9 στους 10 ειναι δημοσιοθεσιτες αχρηστοι που μην μπορωντας να κανουν κατι αλλο στη ζωη τους πηγαν στο στρατο και ξεχαρμανιαζουν πανω στους στρατιωτες (18 χρονα παιδια) οχι γιατι πρεπει και καλα να τους σκληραγωγησουν αλλα για να βγαλουν απο μεσα τους ολο τον κομπλεξισμο που εχουν και που νομιζουν οτι επειδη φορανε μια στολη γ........ε και δερνουν

Για αυτό επιβάλεται επανεκτίμηση της κατάστασης και σταδιακή μείωση της θητείας ώστε μια μέρα να καταργηθεί. Μέχρι τότε όμως είναι νόμος του κράτους και μάλιστα ιερός.

Δημοσ.

Εγώ θα είμαι ειλικρινής - jim - , αν είχα τότε έναν τρόπο να τον αποφύγω τον στρατό θα το έκανα ΑΜΕΣΩΣ και αυτό προτείνω να κάνουν όσοι μπορούν ...Δυστυχώς δεν μπορούσα να τον αποφύγω και πήγα με το ζόρι , δεν πίστευα ουτε στις τιμές τους, ούτε στις σημαίες τους ,ούτε στον μιλιταριστή (:- p) θεό τους , ούτε ήμουνα και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση όταν πέρναγα την πύλη , περήφανος και καλά οτι θα τιμούσα τους νεκρούς- Μια δόση ψευδοπερηφάνειας μου ρθε αργότερα , για χ ,ψ λόγους και για συγκεκριμένες καταστάσεις τις οποίες δεν θεώρησα ποτέ , απο τότε που απολύθηκα , αναγκαίες για την εξέλιξη της ζωής μου. Χάσιμο χρόνου, καμία προοπτική , μισανθρωπιά , κομπλεξισμός , κατάντια και βλακεία...

Εξαιρέσεις στρατιωτικών γνώρισα ,λολ μία ήταν και αυτός (ταγματάρχης) στις πρωινές αναφορές ήταν λακωνικός και μίλαγε χαμηλόφωνα, αντι να χάνει περαιτέρω χρόνο του στις καθιερωμένες μαλακίες της "ημερήσιας διάταξης" , διάβαζε στο γραφείο του καζαντζάκη ...

Οποιος δεν πάει στρατό , χάρη θα κάνει στον εαυτό του αλλά και στην χώρα του ...

Δημοσ.
...Οποιος δεν πάει στρατό , χάρη θα κάνει στον εαυτό του αλλά και στην χώρα του ...

χάρη θα κάνει μόνο στον εαυτό του. Η χώρα του τον θέλει εκεί, κωλοφάνταρο...

Δημοσ.

Τι λε ρε παιδί μου... τόσο σκότωμα για χάρη μου;

Και να σκεφτείς ότι όπως αναφέρθηκε από τον Parsifal, έχω κάνει και θητεία.

Μήπως προτού τσακωθείτε θα θέλατε να με ρωτήσετε και γιατί δε θέλω να παω; Δεν έχω καμιά ευαισθησία, αλλά νιώθω τόσο άχρηστος στο στρατό που με πιάνει ψυχοπλάκωμα. Το ίδιο παθαίνω αν κάνω διακοπές πάνω από 10 μέρες. Αν ο στρατός με χρειάζεται και μπορεί να με αξιοποιήσει, ευχαρίστως να πήγαινα. Αλλά από τη στιγμή που είμαι χιλιάδες φορές πιο χρήσιμος και απαραίτητος στη δουλειά μου και στο χώρο μου, νιώθω απαίσια να με παίρνει κάποιος και να με αχρηστοποιεί χωρίς λόγο, έστω κι αν ήταν μόνο για 6 μήνες (είπαμε, εγώ στις 10 μέρες με πιάνει τρέλα και μάλιστα είναι και επιλογή μου εκεί).

Επί τη ευκαιρία, γιατί κάποιος έγραψε ότι "αν είχε πει ότι δε θέλει να πάει για άλλους λόγους". Είπα εγώ ποτέ τους λόγους που δε θέλω να πάω; Είπα εγώ ποτέ ότι "κουράστηκα βρε παιδιά εκεί πέρα, πολύς κόπος". Και να σκεφτείς ότι ο λόγος είναι ο αντίθετος.

Άντε σχολιάστε τώρα.

Δημοσ.
Άντε σχολιάστε τώρα.

Άμα σε καλέσουν ποτέ, να δηλώσεις «Πανευτυχής κάτοχος iMac 24"! Ερωτευμένος!» --> Ι5 εγγυημένο! :lol:

Δημοσ.

Πολύ αστείο μου φαίνεται ότι κάποια στιγμή μέσα στη συζήτηση (που τώρα τη διαβάζω πιο αναλυτικά), κατηγορεί ο kirimis που μου πρότεινε ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ν' αλλάξω χώρα χωρίς να ξέρει το απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για μένα, ότι ο billdanos είναι φάουλ γιατί βιάστηκε να κρίνει.

Παρεπιπτόντως το ίδιο φάουλ έκανε και ο grigas που λέει ότι προτιμάει στρατό από τη δουλειά του, αλλά όχι από διακοπές. Για μένα πάει:

Δουλειά

Διακοπές

Στρατός

parsifal, θεϊικό!

Δημοσ.
χάρη θα κάνει μόνο στον εαυτό του. Η χώρα του τον θέλει εκεί, κωλοφάνταρο...

:lol: κωλοφάνταρο είσαι και φαίνεσαι ρε ΨΑΡΑ ! :lol:

Manuel μην υποκύπτεις στηρίζομαι σε σένα , πραγματικά η χώρα σου έχει ανάγκη απο καλλιτέχνες και όχι απο επίστρατους, όλοι αυτοί που σε φθονούν και θέλουν να σε στείλουν στην εξορία ( λολ σας θυμίζει κάτι αυτό; ) παρόλο που εκπλήρωσαν την θητεία ήσαν ριψασπις στην ψυχή ! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...