Προς το περιεχόμενο

2 Internet Routers σε κοινό δίκτυο

nasmania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής και ελπίζω να το εχω γραψει στο κατάλληλο μέρος :)

Σε ενα δικτυο της μορφής 192.168.1.ΧΧΧ υπαρχουν 2 routers ADSL με συνδέσεις internet φυσικά.Ο A router εχει IP 192.168.1.Y και ο B router 192.168.1.Z. O Router A εξυπηρετεί κανάλια VPN με άλλα σημεία ενώ ο Router B εξυπηρετεί καθαρά internet requests.

Στον server έχει δηλωθεί σαν gateway h IP του Β Router έτσι ωστε τα μηχανήματα να παίρνουν απο το DHCP του διευθύνσεις της ίδιας μορφής και σαν gateway τον Β.

Εγω φυσικά στο PC μου έχω δηλωμένο manual τον Router A επειδή ελέγχω και το VPN.To κακό βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι οτι αν θελω π.χ. να κατεβαζω κατι απο το internet γονατίζω και το VPN.

Υπάρχει κάποια λύση ώστε οταν ζητάω πράγματα ας πούμε internetika να βγαίνουν απο τον Router B ενώ για θέματα VPN απο τον Router A ???

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

ειχα ενα παρόμοιο πρόβλημα κάποτε...

ειμαι σε ενα τοπικο δικτυο, με διάφορες εγκατεστημενες εφαρμογές, και πρεπει να συνδεομαι με vnc σε διαφορα pc, που ανηκουν σε διάφορα subnet, πχ. αλλα εχουν ip απο 192. άλλα απο 172. κλπ

επίσης ειχα ενα μοντεμ για dialup internet .

παρατηρούσα πως όποτε ειμουν στο internet, δεν μπορουσα να συνδεθώ με ip's 172.*.*.* sto lan, ενω μολις εκλεινα τη γραμμή, όλα ηταν οκ.

δηλαδη οσο ειμουν internet, το pc εψαχνε αυτες τις ip απο την gateway του ISP αντι απο το LAN.

το έλυσα με την εντολή ROUTE (μιλαω για comand line se Windows)

με route print βλέπεις τα network routing tables σου.

και μπορεις να προσθεσεις τις δικες σου εγγραφες που εχουν προτεραιότητα εναντι του default gateway

πχ. με

route -p add 172.17.1.0 mask 255.255.255.0 172.16.33.33

δηλωσα οτι οταν ζηταω ip απο 172.17.*.* να πηγαινει μεσω του 172.16.33.33 ανεξαρτητα ποιος ειναι o default gateway.

-------------------------------------------------------------

ή .. [μπακάλικο mode on] μπορεις να εγκαταστήσεις εναν proxy σε ενα άλλο pc που εχει για gate τον Β, ή σε ενα virtual machine στο δικό σου, και να βγαινεις internet μεσω του proxy, τουλαχιστον για browser και download manager.

υπάρχουν proxy πολυ ελαφρά και δωρεάν, δεν προκειται να επιβαρύνουν ιδιαιτερα το pc που θα τον φιλοξενήσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...