Προς το περιεχόμενο

Odyssey: The Search for Ulysses

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Πρώτο μου ποστ, κι έφτασα εδώ αναζητώντας στο ίντερνετ λύση για το θέμα που συζητάτε. 

Καταρχήν μιλάμε για ένα μοναδικό κι αξέχαστο adventure. Όπως προείπαν κι άλλοι, είναι αρκετά πιστό στην ιστορία, παρόλο που παίζουμε με άλλον πρωταγωνιστή, τον Εριτία. Το παιχνίδι είναι πανέμορφο, σε μεταφέρει απόλυτα σε εκείνη την εποχή και στην περιπέτεια του Οδυσσέα, σε σημεία είναι πολύ δύσκολο, ενώ οι ελληνικές ομιλίες δίνουν το κάτι παραπάνω. Δεν θα ήθελα, ας πούμε, να το παίξω στην αγγλίκη έκδοση. 

Πάνε πάρα πολλά χρονια που το έπαιξα κι έχω στο μεταξύ πρσπαθήσει να το ξαναπαίξω, σε Windows 7 και 8.1, αλλά χωρίς επιτυχία. Είχα ένα copy του παιχνιδιού (την ελληνική έκδοση πάντα) και πρέπει να το έχω ακόμα, κάπου στο σπίτι. Το παιχνίδι θυμάμαι έκανε την εγκατάστση στα 7 και τα 8.1, αλλά δεν ξεκινούσε καν ή, με κάποιες ρυθμίσεις και με τη χρήση κάποιου hex edited .exe που είχε βγάλει κάποιος, έπαιζε (με προβλήματα όμως), ενώ τα μενού και οι διάλογοι βγαίνουν σε κινέζικα, άρα ήταν unplayable. Το πρόβλημα με τα κινέζικα το είχα στην αρχή και την πρώτη φορά που το είχα παίξει (σε windows 98 ή Xp, δεν είμαι σίγουρος), αλλά το είχα λύσει γρήγορα, δεν θυμάμαι πώς. 

Μήπως τυχαίνει να έχει κανείς εκείνο το hex edited αρχείο; Εγώ το είχα κρατήσει, αλλά στο μεταξύ με κάτι αναγκαστικά φορμάτ (και κλασικά μη έχοντας κάνει back up στα αρχεία μου) το έχω χάσει. Βέβαια, μπορεί κανείς με κάποιον hex editor να ανοίξει το exe του παιχνιδιού και να κάνει τις τροποποιήσεις (εδώ λένε πώς γίνεται http://archive.adventuregamers.com/forums/showthread.php?p=564477 ). 

Τώρα πρόσφατα έβαλα Windows 10 και θα ξανακάνω μία προσπάθεια, αφού πρώτα βρω τα δισκάκια, αν και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Ίσως η αναγκαστική λύση είναι virtual machine με Win 98 ή 2000 ή XP......

ΥΓ: Εννοείται αν βρω τα δισκάκια και κάποιος θέλει αντίγραφο, του το στέλνω, απλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρόσφατα χάλασε το Pc μου και τώρα έχω ένα χωρίς Dvd tray, αλλά ίσως βρω τη λύση με κάποιον φίλο.

Γενικώς όμως, αν κάποιος βρει που μπορούμε να το αγοράσουμε (ελληνική έκδοση),  εάν υπάρχει ακόμα κάπου,ας μας το το πει.....

Φίλε μου καλησπέρα καταρχήν, επειδή το παιχνίδι το έχω εγκαταστήσει, το έχω ολοκληρώσει και το έχω ανεβάσει στο youtube (αλλά για ευνόητους λόγους δεν θα παραθέσω link) μπορώ να σου πω πως μπορείς να το παίξεις χωρίς προβλήματα. Εγώ το έπαιξα σε Windows 7 32bit και πέρα από λίγο lag στους διαλόγους κι ένα glitch σε ένα σημείο, κατά τα άλλα και μια χαρά το έπαιξα και το απόλαυσα μπορώ να πω. Αυτό με τα κινέζικα που λες δεν το ξέρω, εμένα δεν μου έτυχε ποτέ. Το τροποποιημένο αρχείο το έχω αλλά τώρα θέλει ψάξιμο για να δω ποιο είναι ακριβώς, πάνε και κάτι μήνες από τότε που το έκανα. Πάντως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, πρέπει να τροποποιήσεις 5 ψηφία σε μια συγκεκριμένη σειρά.

Άν καταφέρεις και βρεις τα δισκάκια με την ελληνική μεταγλώττιση, σε παρακαλώ ενημέρωσε με. Παλιότερα το είχα και εγώ, αλλά το παράτησα και το cd χάθηκε, που να φανταζόμουν ότι μετα από 17 χρόνια, θα κόλλαγα πάλι το μικρόβιο και θα το έψαχνα μανιωδώς. Ειδάλως, για να το βρούμε πλέον θα έλεγα αδύνατον.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kαλησπέρα φίλε και συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Το είχα ξεχάσει το θέμα και το θυμήθηκα σήμερα, οπότε και μπήκα να ελέγξω. 

Εννοείς ότι έχεις ανεβάσει κάποιο playthrough του παιχνιδιού; Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς άφοβα να ποστάρεις το link (ή σε pm, αφού το παιχνίδι το έχω ολοκληρώσει στο παρελθόν και δεν με νοιάζει για spoilers κλπ). 

Έχεις την ελληνική έκδοση του παιχνιδιου; Εγώ αυτήν έχω και από την πρώτη στιγμή μου έκανε αυτό το θέμα με τα "κινέζικα". Τότε το είχα λύσει, στις μετέπειτα προσπάθειες σε Windows 7/10 δεν τα κατάφερα.

Θα με ενδιέφερε φυσικά να μου πεις τί έκανες εσύ και σου έπαιξε επιτυχημένα, επομένως όποτε μπορέσεις, εδώ είμαστε. Ναι, η τροποποίηση του exe δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, το είχα κάνει κι εγώ κάποια στιγμή κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνω. 

Από τότε που πόσταρα δεν έχω προλάβει να ψάξω για τα δισκάκια, αλλά ελπίζω να τα βρω άμεσα. Το αποκλείω να έχουν χαθεί, αλλά καμία φορά ψάχνεις κάτι και απλά δεν το βρίσκεις! Πιστεύω θα τα έχω σύντομα, οπότε και θα σε ενημερώσω εδώ. 

Ναι, κι εγώ θα ήθελα οπωσδήποτε να το ξαναπαίξω. Δεν είναι τυχαίο που σου ξαναήρθε το μικρόβιο, διότι πρόκειται για ένα μοναδικό παιχνίδι με ξεχωριστή συναισθηματική αξία. Πρόσφατα μάλιστα συζήταγα με έναν γνωστό μου (που ούτε καν ήξερα ότι παίζει και games) και στο άσχετο αρχίσαμε να λέμε για gaming, adventures και για "ένα παλιό παιχνίδι στα ελληνικά, παιχνιδάρα, με θέμα την Οδύσσεια" κλπ και μου έλεγε να του το βρω.......

Δημοσ.

Kαλησπέρα φίλε και συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Το είχα ξεχάσει το θέμα και το θυμήθηκα σήμερα, οπότε και μπήκα να ελέγξω. 

Εννοείς ότι έχεις ανεβάσει κάποιο playthrough του παιχνιδιού; Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς άφοβα να ποστάρεις το link (ή σε pm, αφού το παιχνίδι το έχω ολοκληρώσει στο παρελθόν και δεν με νοιάζει για spoilers κλπ). 

Έχεις την ελληνική έκδοση του παιχνιδιου; Εγώ αυτήν έχω και από την πρώτη στιγμή μου έκανε αυτό το θέμα με τα "κινέζικα". Τότε το είχα λύσει, στις μετέπειτα προσπάθειες σε Windows 7/10 δεν τα κατάφερα.

Θα με ενδιέφερε φυσικά να μου πεις τί έκανες εσύ και σου έπαιξε επιτυχημένα, επομένως όποτε μπορέσεις, εδώ είμαστε. Ναι, η τροποποίηση του exe δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, το είχα κάνει κι εγώ κάποια στιγμή κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνω. 

Από τότε που πόσταρα δεν έχω προλάβει να ψάξω για τα δισκάκια, αλλά ελπίζω να τα βρω άμεσα. Το αποκλείω να έχουν χαθεί, αλλά καμία φορά ψάχνεις κάτι και απλά δεν το βρίσκεις! Πιστεύω θα τα έχω σύντομα, οπότε και θα σε ενημερώσω εδώ. 

Ναι, κι εγώ θα ήθελα οπωσδήποτε να το ξαναπαίξω. Δεν είναι τυχαίο που σου ξαναήρθε το μικρόβιο, διότι πρόκειται για ένα μοναδικό παιχνίδι με ξεχωριστή συναισθηματική αξία. Πρόσφατα μάλιστα συζήταγα με έναν γνωστό μου (που ούτε καν ήξερα ότι παίζει και games) και στο άσχετο αρχίσαμε να λέμε για gaming, adventures και για "ένα παλιό παιχνίδι στα ελληνικά, παιχνιδάρα, με θέμα την Οδύσσεια" κλπ και μου έλεγε να του το βρω.......

Καλησπέρα φίλε και ευχαριστώ που απάντησες (για να είμαι ειλικρινής ανέμενα την απάντησή σου :P ). Εγώ κατέβασα την αγγλική έκδοση του παιχνιδιού ίσως για αυτό δεν συνάντησα το πρόβλημα με τα γράμματα. Ίσως οι αλλαγές που έκανα στο exe αφορούσαν την αγγλική και εάν τις έκανα στην ελληνική να συναντούσα το ίδιο πρόβλημα (υποθέσεις κάνω πάντα). Το λινκ με το walkthrough δεν το ανέβασα γιατί ίσως θεωρηθεί ότι κάνω promotion στο κανάλι μου και αντιβαίνει τους κανόνες λειτουργίας του forum. Οπότε για να μην έχουμε κανένα θέμα, είπα να το αποφύγω. Σε κάθε περίπτωση αν βρεις το cd, ενημέρωσε με γιατί θα ήθελα να δω την περίπτωση και αν τα καταφέρω να ανεβάσω walkthrough και στα ελληνικά, διότι δυστυχώς ακόμα δεν βρίσκεις στο yt. Πες μου όμως, τα γράμματα όπως λες είχαν πρόβλημα, το ίδιο συνέβαινε και με τους διαλόγους;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έλα φίλε, καλησπέρα και πάλι. Άργησα να απαντήσω ξανά, αλλά τα κατάφερα!  :-D  Λοιπόν, ναι, πιστεύω ότι λόγω της αγγλικής έκδοσης δεν είχες θέμα με τα γράμματα. Για κάποιο λόγο, ο υπολογιστής δεν διαβάζει τη γραμματοσειρά που έχει το παιχνίδι στην ελληνική του έκδοση. Κάποια στιγμή το είχα ψάξει το θέμα αρκετά στο ίντερνετ, είχα κατεβάσει διάφορες γραμματοσειρές στον υπολογιστή, αλλά τίποτα. Σε αυτό που ρωτάς, ναι, έβγαιναν κινέζικα και το μενού και οι διάλογοι. Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει λύση, ώστε η ελληνική έκδοση να παίξει σε καινούρια Windows ή θέλει οπωσδήποτε από Xp και κάτω. 

Οκ για το κανάλι και την αποφυγή promotion, κατανοητό. Oύτως ή άλλως, νομίζω δεν θα είναι δύσκολο να το βρει κανείς στο Youtube. 

Δεν έχω καταφέρει ακόμα να ψάξω για τα CD, αλλά θα γίνει αυτό οπωσδήποτε, ελπίζω σύντομα, γιατί πρέπει να τα βρω και να τα φυλάξω, να ξέρω πού είναι τέλος πάντων. Εννοείται μόλις τα βρω, σε ενημερώνω κατευθείαν......

Δημοσ.

Παιδιά, το πρόβλημα με τις "κινέζικες" γραμματοσειρές εμφανίζεται και σε WinXP και είναι μάλιστα και ο λόγος που ενώ έχω το παιχνίδι αυθεντικό στην ελληνική έκδοση δεν κατάφερα ποτέ να το προχωρήσω, καθώς δεν ήξερα τι να διαλέξω στους διαλόγους με τους NPCs. Το έψαξα πολύ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να βρω κάποια λύση. Τελικά αγόρασα από το ebay την αγγλική DVD έκδοση, η οποία ευτυχώς είναι σχετικά φθηνή (15 Ευρώ μου είχε στοιχίσει μαζί με τα μεταφορικά).

Δημοσ.

Nαι φίλε, είναι πρόβλημα και, όπως ανέφερα σε προηγ. ποστ μου, πρέπει να είχα Windows 98 όταν έπαιξα το παιχνίδι και είχα λύσει το θέμα (αλλά δεν θυμάμαι πώς ακριβώς, πάνε πολλά χρόνια). 

Κρίμα πάντως, γιατί το παιχνίδι αυτό έχει εντελώς άλλο "χρώμα" και αξία στη ελληνική γλώσσα και δεν θα ήθελα να το παίξω στα αγγλικά......

Δημοσ.

Πάντως, παιδιά, για να πω την αλήθεια, από τις λίγες ώρες που το είχα παίξει οι ελληνικές φωνές δεν μου είχαν αρέσει καθόλου. Ήταν ολοφάνερο ότι ο μεταγλωττισμός είχε γίνει "στο πόδι" , κάτι που δυστυχώς ήταν συνηθισμένο τότε. Έχω και άλλο ένα πλήρως εξελληνισμένο παιχνίδι, το "Ubik: To Eλιξήριο της Αθανασίας" (και αυτό από την Cryo και μεταγλωττισμένο από τη CD-media, όπως και η "Οδύσσεια") και το ελληνικό speech ήταν και σε αυτό επιεικώς απαράδεκτο.

Δημοσ.

Φίλε μου θα διαφωνήσω. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, παρότι ήμουν σε μικρή ηλικία θυμάμαι πάρα πολύ καλά τους διαλόγους και θεωρώ ότι κάνανε εξαιρετική δουλειά. Ένας λόγος εξάλλου που με μάγεψε το παιχνίδι ήταν αυτός. Εξάλλου μη γελιόμαστε, θα ήταν αστείο να μην κάνουν επαγγελματική δουλειά στο κομμάτι της μεταγλώττισης, γιατί όλο το παιχνίδι ήταν οι διάλογοι. Ώρες ώρες, με τρώει η απορία πως μετέφεραν στην ελληνική γλώσσα ονόματα όπως Krisis και Alimir. Δυστυχώς, τότε είχα φτάσει μέχρι τον ναό του Αιόλου και κόλλησα εκεί.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας και πάλι, μετά από ημέρες. Δυστυχώς κάποιες υποχρεώσεις με ανάγκασαν να απουσιάσω κάποιο καιρό από το σπίτι, οπότε δεν έχω καταφέρει ακομα να ψάξω για τα Cd του παιχνιδιού. Ελπίζω σύντομα να τα καταφέρω.

Να πω κι εγώ ότι οι ελληνικές φωνές μου άρεσαν. Εντάξει, δεν είναι επιπέδου υπερπαραγωγής, αλλά συνολικά έγινε θεωρώ πολυ καλη δουλειά. Σίγουρα παίζει ρόλο και το ότι ακούσαμε ελληνικές φωνές σε videogame με τέτοιο θέμα, που από μόνο του σε κάνει να το γουστάρεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μου άρεσε. Ίσως η φωνή του Εριτία να έπρεπε να είναι λίγο διαφορετική, αλλά οκ. 

Νομίζω ότι ούτως ή άλλως, τέτοια παιχνίδια τα αγαπάς για αυτό που είναι, έστω κι αν κάποια πράγματα δεν είναι τέλεια.....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ελπίζω να τα βγάζετε πέρα με τις ζέστες. Ο μόνος λόγος που κάνω τη δημοσίευση είναι για να διευκρινίσω κάτι σε σχέση με μια παλαιότερη. Λίγο πιο πάνω ανέφερα lag στους διαλόγους. Εν τέλει άλλαξα την ανάλυση του παιχνιδιού (την είχα στην υψηλότερη και την κατέβασα στη χαμηλότερη) και lag δεν υπήρχε και λειτουργούσε όπως στα πάλαι πότε Windows 98 μου. Επίσης, το αισθητικό αποτέλεσμα αν και φοβόμουν ότι θα με απογοήτευε εν τέλει ήταν αρκετά καλό και έδινε έναν ακόμα πιο ρετρό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Επίσης να πω πως το lag έφυγε κι απ'το inventory και χαλάρωσε και λίγο το space button (κόντεψε να τα παίξει με τόση πίεση :D)

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα το παιχνίδι μπορεί να το βρει κανείς στην ελληνική έκδοση και να το τρέξει μέσω 86Box σε ελληνικά Windows 98 SE χωρίς εμφανή προβλήματα. Για το shuttering  στον ηχο δουλευει αρκετα καλά το AMN Refrigerator.

Επεξ/σία από lephleg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...