Προς το περιεχόμενο

DynDns.com

adamakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να χρησιμοποιησω τη δυνατοτητα που δινει αυτη η ιστοσελιδα για να μπορω να εχω προσβαση απο το σπιτι σε μια συσκευη που εχω στο μαγαζι μου

να σας πω τι εκανα και να μου πειτε που εχω κανει μαλακια και δεν δουλευει.

καταρχην τη συσκευη που θελω να παρακολουθω την εχω συνδεσει πανω στο ρουτερ στο μαγαζι και πηρε ip μεσω του DHCP

εκανα εγγραφη στο dyndns και μετα πηγα εκει που λεει My services και εκανα add new host

εβαλα εκει ενα ονομα για το Host

απο κατω εχει ενα πεδιο που λεει ip. εκει τι βαζω ? οτι θελω? βασικα εβαλα μια τυχαια

στο ρουτερ που εχω στο μαγαζι πηγα εκει που λεει ddns και εβαλα τα στοιχεια του dyndns

ανοιξα και την πορτα που χρειαζεται η συσκευη για να λειτουργησει

απο το σπιτι τι πληκτρολογω για να εχω προσβαση?

κανω κατι λαθος?

πρεπει να κανω κατι αλλο??

Δημοσ.

λοιπόν, η συσκευή λογικά αναγνωρίζεται με νέα ip από το router, άρα πρέπει να ανοίξεις την κατάλληλη "πόρτα" για το συγκεκριμένο ip από το router. Μετά θα χρειαστείς το internet ip του router, που θα το χρησιμοποιήσεις εκεί που λέει ip. Δέν έχω κάνει κάτι ανάλογο αλλά πιστεύω να σε βοήθησα!

Δημοσ.

αυτα που λες εκανα αλλα παλι δεν παιζει

γι αυτο ρωτησα εδω

μηπως θελει καμια αλλη κουλη ρυθμιση

Δημοσ.

δε νομιζω

προσφατα εκανα Update

βασικα θα ψαξω τις ρυθμισεις της συσκευης που θελω να βλεπω γιατι λογικα πλεον εκει θα ειναι το προβλημα

Δημοσ.
απο το σπιτι τι πληκτρολογω για να εχω προσβαση?

κανω κατι λαθος?

πρεπει να κανω κατι αλλο??

Αυτό εξαρτάται από την υπηρεσία που τρέχει η συσκευή την οποία θέλεις να προσπελάσεις. Τί τρέχει; Embedded web server (για να παρέχει web interface, όπως οι routers); Telnet/SSH server για remote login; Κάτι άλλο;

Δημοσ.
Αυτό εξαρτάται από την υπηρεσία που τρέχει η συσκευή την οποία θέλεις να προσπελάσεις. Τί τρέχει; Embedded web server (για να παρέχει web interface, όπως οι routers); Telnet/SSH server για remote login; Κάτι άλλο;

λογικα web server γιατι υπαρχει αυτη η επιλογη στο μενου της συσκευης

Δημοσ.
Ωραία. Άρα, έχεις κάνει στον router έναν κανόνα για forwarding της θύρας 80 στην IP της συσκευής. Σωστά;

αν εννοεις να ανοιξω τη θυρα 80 για την ιρ της συσκευης τοτε ναι το εχω κανει

Δημοσ.

Ναι, αυτό εννοώ. "Port forwarding", κατά το κοινώς λεγόμενον.

Θα έπρεπε να μπορείς να δεις το web interface της τότε. Εκτός αν:

1. Έχεις περίεργο router, από αυτούς που πρέπει να κάνεις 2πλους κανόνες στο interface. Οι Zyxel αν θυμάμαι καλά είναι έτσι

2. Υπάρχει πρόβλημα με το DHCP και πρέπει να δώσεις καρφωτά IP στη συσκευή

3. Ο web server της δεν ακούει by default στην 80, αλλά σε κάποια άλλη θύρα

4. Δεν έχει καν web interface η συσκευή, αλλά κάποιον άλλον τρόπο να ρυθμίζεται (π.χ. telnet) και να μεταδίδει δεδομένα (π.χ. RTSP)

Δημοσ.
Ναι, αυτό εννοώ. "Port forwarding", κατά το κοινώς λεγόμενον.

Θα έπρεπε να μπορείς να δεις το web interface της τότε. Εκτός αν:

1. Έχεις περίεργο router, από αυτούς που πρέπει να κάνεις 2πλους κανόνες στο interface. Οι Zyxel αν θυμάμαι καλά είναι έτσι

2. Υπάρχει πρόβλημα με το DHCP και πρέπει να δώσεις καρφωτά IP στη συσκευή

3. Ο web server της δεν ακούει by default στην 80, αλλά σε κάποια άλλη θύρα

4. Δεν έχει καν web interface η συσκευή, αλλά κάποιον άλλον τρόπο να ρυθμίζεται (π.χ. telnet) και να μεταδίδει δεδομένα (π.χ. RTSP)

1. το ρουτερ ειναι linksys

2. η συσκευη παιρνει κανονικα ιρ απο το dhcp. αν πληκτρολογησω αυτη την ιρ απο καποιον απο τους υπολογιστες του δικτυου στο μαγαζι τη βλεπω κανονικα

3. περα απο την 80 χρησιμοποιει αλλη μια που την εχω ανοιξει κανονικα

4. εχει web interface γιατι τη βλεπω μεσω ιε στο μαγαζι εκτος απο το συνοδευτικο της προγραμμα

εχει και αλλο ενα μενου που λεγεται name server (εκτος των ddns και web servers) και ειναι απενεργοποιημενο. αυτο τι δουλεια κανει?

μου εχουν σπασει τα νευρα με αυτη την ιστορια. δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω

στις γενικες ρυθμισεις δικτυου της συσκευης εχει και ενα dns

εκει τι βαζω. την ιρ του ρουτερ, αυτη την ιρ που δινει η οτενετ, κατι αλλο??

Δημοσ.
αυτη την ιρ που δινει η οτενετ, κατι αλλο??

Ααααααα! ΟΤΕΝΕΤ έχεις; Μάλλον βρέθηκε ο ένοχος! Πρέπει να μπεις στο account σου και να απενεργοποιήσεις το μπλοκάρισμα που κάνει η ΟΤΕΝΕΤ by default σε ορισμένες θύρες. Αυτοί το ονομάζουν «προστασία», αλλά τόσα προβλήματα και τόσο σπάσιμο νεύρων που έχει δημιουργήσει σε πολύ κόσμο, κάποιο άλλο όνομα θα έπρεπε να βρούνε...

Δημοσ.

Δε βλέπω άλλον ένοχο πλην του router. Αφού εντός LAN τα πράγματα λειτουργούν σωστά (βλέπεις το web interface της συσκευής), το μόνο που μεσολαβεί μεταξύ αυτής και του έξω κόσμου είναι το NAT και το τυχόν firewall του router. Εκεί πρέπει να επικεντρωθείς.

Μία ερώτηση: Από πού κάνεις τις δοκιμές; Ελπίζω όχι από μέσα από το LAN με τη WAN IP του router, αλλά από άλλη ADSL/PSTN/whatever γραμμή...

Δημοσ.

απενεργοποιησα και το firewall

για τις δοκιμες παιρνω τηλεφωνο τον αδερφο μου που ειναι σπιτι

τι να πω ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...