Προς το περιεχόμενο

Πλήρωνε !@%$#@^ φορολογουμενε


Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, δεν ξερω ποσοι εχετε παρει χαμπαρι τι παιζει απο το προηγουμενο φθινοπωρο μεχρι και σημερα (και εχει δρομο ακομα) με το παγκοσμιο τραπεζικο συστημα και την κριση των τραπεζων, πάντως η κατασταση εχει ξεφυγει διεθνως. Καποιες απο τις μεγαλυτερες (Αμερικανικες) τραπεζες του κοσμου έκαναν αιτησεις πτωχευσης (τα χρηματιστηρια πανε κατα διαολου και οι τραπεζες εχουν καταντησει σαν το Ελληνα μικροεπιχειρηματια που δεν εχει στον ηλιο μοιρα...λεμε τωρα).

Και εκει λοιπον που το απογειο του καπιταλιστικου συστηματος προσταζει ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ βλεπουμε :

 

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9464&pubid=3101121

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12887&subid=2&pubid=3103128

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12887&subid=2&tag=9462&pubid=3199142

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12887&subid=2&tag=9490&pubid=3205102

 

Και ερωτω εγώ ο αφελής. Εχει σκεφτει κανεις τι θα πει κρατικη ενεση δισεκατομμυριων και αποκτηση ζημιογονων εταιριων απο ένα κρατος?

Ας δωσω μια συντομη απαντηση...Υποσχεθηκαν στον κοσμο οτι θα γινουν ολα ιδιωτικα και θα λυθουν τα προβληματα τους γιατι με αυτο τον τροπο η οικονομια και η αναπτυξη θα ειναι καλυτερη μπλα μπλα μπλα. Εγιναν ολα ιδιωτικα αλλα δεν λυθηκε κανεναν προβλημα..Εκ του αποτελεσματος μαλιστα τα πραγματα δινουν να βαινουν χειροτερα και μαλιστα σε κρατη που δεν ειναι ανοργανωτα σαν το δικο μας. Σαν να μην εφτανε αυτο για τον πολιτη, σκορπανε οι κυβερνησεις δημοσιο χρημα (απο αυτο δηλαδη που πληρωνει ο φορολογουμενος) για να τονωσουν τις ιδιωτικες εταιριες και να τις παρουν και υπο τον ελεγχο τους (ζημιογονες). Τους ψηφιζουν για να παει καλυτερα η χωρα, δεν πηγαινει και τους ζητανε να πληρωσουν κιολας.

Ολη αυτη η ανυσηχια εχει να κανει φυσικα με την παγκοσμιοποιηση και με την επακταση αλα ντομινο που εχουν αυτα τα φαινομενα απο δυση προς ανατολας. Με λιγα λογια αυριο θα ειμαστε εμεις στη θεση τους και ακομα χειροτερα λογο του οτι ειμαστε στην Ελλαδα για να μην ξεχνιομαστε.

 

Τελικα τι πιστευετε? Υποστηριζουν πολλοι οτι η ιδιωτικοποιησεις σωζουν απο τις κρατικοποιησεις...Βλεπουμε όμως οτι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ και αποδεδειγμενα μπαινουμε σε μια περιοδο οπου οι κρατικοποιησεις σωζουν τις ιδιωτικοποιησεις. Μηπως τελικα η αληθεια σχετικα με αυτο το ζητημα βρισκεται καπου στη μεση?

Μονο εγω βλεπω ενα παγκοσμιο αριστο σχεδιο κοροιδιας-απάτης των πολιτων προς οφελος όλο και λιγοτερων με δεδομενο οτι δεν εχουν αφησει περιθωριο αντιδρασης στον κοσμο (ενα πολυ κλασικο παραδειγμα : πως να κανει απεργια καποιος αν το μισό μεροκαματο θα του λειψει?).

Δημοσ.

μονο που εκει δεν εφαγαν τα λεφτα οι διευθυντες κτλ κτλ...απλα επεσε βαρυ το κλιμα μετα το κραχ με τα δανεια σπιτιων.

κ το καλυτερο στο ολο θεμα ειναι οτι το κρατος τους μπορεις να τους βοηθησει αν γινει κατι τετοιο εδω απλα θα κλεισουν με οτι επιπτωσεις θα εχει αυτο

Δημοσ.

Η κυβέρνηση ξοδεύει πολλά για "εσωτερική ασφάλεια" και πολέμους, με πολύ μεγαλύτερο κόστος από ότι είχε προβλέψει. Την ύφεση που είχε πάρει την δρόμος της έτσι κι αλλιώς, επιδεινώνουν οι αυξημένες κρατικές δαπάνες.

 

Οι πόλεμοι αυτοί προκαλούν αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου που δίνουν ευκαιρία στους κερδοσκόπους να παίξουν με την τάση αυτή και να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι τιμές του πετρελαίου. Το εθνικό νόμισμα είναι σε ελεύθερη πτώση εξαιτίας της επιδεινωμένης (και διαρκώς επιδεινούμενης οικονομίας), που πλέον επιδεινώνεται επιπλέον από τη μείωση της κατανάλωσης που έχει επιφέρει η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η ύφεση της οικονομίας, η πτώση του νομίσματος και οι μειωμένες κρατικές δαπάνες.

 

Στην αγορά ακινήτων αλλά και το δανεισμό αυτών, υπήρχε ύφεση η οποία επιδεινώθηκε εξαιτίας της γενικότερης ύφεσης της οικονομίας, της πτώσης του νομίσματος και της μείωσης της κατανάλωσης, έτσι εκτός από τα συνήθη επισφαλή δάνεια (που έτσι κι αλλιώς ήταν πάντα αρκετά στη χώρα), και νοικοκυριά που κανονικά δε θα είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Έτσι οι εταιρείες που εξέδιδαν αυτά τα δάνεια αρχίζουν να βρίσκονται σε δύσκολη θέση ή και να βαράνε κανόνια. Επιπλέον, οι τράπεζες που είχαν θέση σε αυτές τις εταιρείες (τις είχαν δανείσει δηλαδή) αρχίζουν να νιώθουν ένα σφίξιμο εκεί που δε φέγγει ο ήλιος που επιδεινώνεται από την προβληματική αγορά και γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας.

 

Η κυβέρνηση πέρνει μέτρα για να διορθώση την κατάσταση με αξημένο κόστος, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι κρατικές δαπάνες περεταίρω ή θα αυξηθεί η φορολογία, οδηγόντας σε μείωση της κατανάλωσης και επιδείνωση της οικονομίας.

 

Welcome to America! Μπουαχαχαχα

Δημοσ.

εγω θα έλεγα να σκεφτούμε πόσα λεφτα φεύγουν απο την τσεπη του δημοσίου για τις εκλογες...

και να άλλαζε τιποτα με το αποτέλεσμα....

ειμαστε για γέλια.

(στην αμερικη δινουν λεφτα οι επιχειραματιες στα κομματα πραγμα που εδω απαγορευεται και γι'αυτο δινουν δημοσιο χρημα) αλλα εχετε υπόψη σας τις λαχειοφορους απο τα κομματα (τα γνωστα καρτελακια???)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...

Δημοσ.

Και ερωτω εγώ ο αφελής. Εχει σκεφτει κανεις τι θα πει κρατικη ενεση δισεκατομμυριων και αποκτηση ζημιογονων εταιριων απο ένα κρατος?

Ας δωσω μια συντομη απαντηση...Υποσχεθηκαν στον κοσμο οτι θα γινουν ολα ιδιωτικα και θα λυθουν τα προβληματα τους γιατι με αυτο τον τροπο η οικονομια και η αναπτυξη θα ειναι καλυτερη μπλα μπλα μπλα. Εγιναν ολα ιδιωτικα αλλα δεν λυθηκε κανεναν προβλημα..

πως ρε συ; λυνουν το οικονομικο τους προβλημα αυτοι που πουλούν... :-D

ειδες ποτε σε κανενα αρθρο πως αξιοποιούνται τα χρήματα απο τα κερδη του δημοσιου επειδη πουλαει;;;

και να μας εξηγει πχ η ταδε εταιρεία (εστω οτε) δινει κερδη τόσα το χρόνο. Αρα εγω την πουλω τόσο. Να δούμε αν συμφερει. Απο την αλλη αν ειναι κρατική η εταιρεία μας λένε πόσα κερδη εδωσε στο δημοσιο; Ωστε αν πηγαίνουν καλα θα πρεπει να μειώνεται η φορολογία αναλογα. Αν οχι να ζητανε εξηγησεις απο τον καθε διεθυνοντα... και οχι να αφήνουν χρόνια να μαζευονται χρεη (πχ ολυμπιακη).

 

...σκορπανε οι κυβερνησεις δημοσιο χρημα (απο αυτο δηλαδη που πληρωνει ο φορολογουμενος) για να τονωσουν τις ιδιωτικες εταιριες και να τις παρουν και υπο τον ελεγχο τους (ζημιογονες).

Κανε εσυ ιδιωτικη εταιρια να δουμε ποιος θα σε τονώσει αν δεν πας καλα

Δημοσ.
Κανε εσυ ιδιωτικη εταιρια να δουμε ποιος θα σε τονώσει αν δεν πας καλα

 

Ωραία, και είναι αυτή λύση? Στο κάτω κάτω άμα δεν πας καλά κλείσε την ιδιωτική εταιρία. Δεν σε ανάγκασε κανείς. Γίνε μισθωτός. Δηλαδή το κράτος ενισχύει αυτούς που έχουνε παίρνοντας φόρους από αυτούς που δεν έχουνε?

 

και να μας εξηγει πχ η ταδε εταιρεία (εστω οτε) δινει κερδη τόσα το χρόνο.

 

Και ερωτώ... Εγώ ως φορολογούμενος πληρώνω για τα κεφάλαια αυτών των επιχειρήσεων. Απο τα κέρδη εγώ βγάζω τίποτα? Γιατί δηλαδή να χρηματοδοτώ κάτι και να μην επωφελούμαι κιόλας. Και μην ακούσω για επενδύσεις και υπηρεσίες...Δεν ξέρω απο οικονομικούς όρους και συμφωνίες και λοιπά, αλλά αυτό που καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος είναι η αδικία. Φαίνεται σαν να είναι απλά συμμορία που κλέβει τα λεφτά του κόσμου.

Δημοσ.

Γιατι σας φαινεται περιεργο?

 

Με την ρεαλιστικη αφορμη του "μα αμα κλεισουν θα μεινουν τοσες χιλιαδες οικογενειες στον δρομο" το κρατος στην ουσια προσπαθει να κρατησει ζωντανο το συστημα του, τον ακρατο καπιταλισμο. Σαν να σου λεει "Εχουμε καπιταλισμο, ολοι ζειτε και κερδιζετε απο αυτο, πρεπει να στηριξουμε το συστημα". Σαν την Δυτικη Γερμανια που πληρωναν φορο για να την παλεψει η Ανατολικη οταν ενωθηκαν

 

Το ερωτημα δεν ειναι αν απετυχαν οι τραπεζες και αν κανει καλα το κρατος αλλα αν δουλευει το ολο καπιταλιστικο συστημα(as in η αντιμετωπιση ηταν πολυ σωστη κατ εμε, το θεμα ειναι εξαρχης αν ηταν κατι καταδικασμενο σε αποτυχια)

Δημοσ.
Με την ρεαλιστικη αφορμη του "μα αμα κλεισουν θα μεινουν τοσες χιλιαδες οικογενειες στον δρομο" το κρατος στην ουσια προσπαθει να κρατησει ζωντανο το συστημα του, τον ακρατο καπιταλισμο. Σαν να σου λεει "Εχουμε καπιταλισμο, ολοι ζειτε και κερδιζετε απο αυτο, πρεπει να στηριξουμε το συστημα". Σαν την Δυτικη Γερμανια που πληρωναν φορο για να την παλεψει η Ανατολικη οταν ενωθηκαν

 

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά όταν αυτές οι επιχειρήσεις είναι ανοιχτές, έχεις δει κανέναν εργαζόμενο να είναι ευχαριστημένος? Συγγνώμη, αλλά το να τους βάζουν να δουλεύουν 12ωρα και να δίνουν 1000 και 1500 ευρώ δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Και στο κάτω κάτω, αν το κράτος θέλει να βοηθήσει το σύστημα να δουλεύει, όταν δίνει τα λεφτά, να υποχρεώνει και τις εταιρίες με συγκεκριμένα μέτρα απέναντι στους εργαζόμενους. Ξέρω οτι ήδη υπάρχουν μέτρα, αλλά και τι σήμαίνει αυτό? Όλος ο κόσμος έχει παράπονα. Οι επιχειρηματίες τα παίρνουν, βγάζουν τα τρελά κέρδη, κρύβονται και από την εφορία, και την νυφη την πληρώνει ο απλός μισθωτός...

Δημοσ.
Ωραία, και είναι αυτή λύση? Στο κάτω κάτω άμα δεν πας καλά κλείσε την ιδιωτική εταιρία. Δεν σε ανάγκασε κανείς. Γίνε μισθωτός. Δηλαδή το κράτος ενισχύει αυτούς που έχουνε παίρνοντας φόρους από αυτούς που δεν έχουνε?

Ειπα

<< Κανε εσυ ιδιωτικη εταιρια να δουμε ποιος θα σε τονώσει αν δεν πας καλα >>

κοροιδεύοντας, δεν το επιασες. <<Τονώνονται>> μόνο ΜΕΡΙΚΟΙ.

Φυσικα και δεν ειναι σωστο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...