Προς το περιεχόμενο

Γραφικά 3d

remote767

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους θα ΄ήθελα να σας ρωτήσω ποιο πρόγραμμα 3d μου προτείνεται θέλω να έχει όσο το δυνατόν ρεαλιστική απεικονίσει, σε αυτό που θα φτιάξω. Αυτό το οποίο θέλω να φτιάξω είναι μια αρχαία πόλη με σπίτια θέατρο ναούς κ.λ.π το όποιο θα το επισυνάψω σε μια ταινία. Δηλαδηθελο να έχει αποδοση .avi mpg k.l.p

Ευχαριστό.

Δημοσ.

Έχεις κάποια προϋπηρεσία σε δημιουργεία 3D ή τώρα θα ξεκινήσεις να μαθαίνεις;

Αυτό που θα κάνεις θα αποφέρει κέρδος ή το κάνεις για την πάρτη σου;

Οι ερωτήσεις είναι για να ξέρουμε τι να απαντήσουμε.

Υπάρχουν πολλά αξιόλογα προγράμματα 3D στην αγορά και το price tag είναι σηνύθως πάνω από το χιλιάρικο και μπορεί να φτάσουν και σε πενταψήφιο νούμερο.

Αναφέρω τίτλους:

Lightwave (το αγαπημένο μου, έχει trial 30 ημερών)

3D Studio Max (έχει trial για 30 ημέρες)

Maya (υπάρχει Learning έκδοση για κατέβασμα)

Softimage (έχει trial για 30 ημέρες)

και άλλα.

Τα 2 πρώτα είναι κάπως φθηνότερα, και τα 2 τελευταία είναι τα κορυφαία στην κατηγορία τους

Υπάρχει και το Blender το οποίο είναι Open Source και μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν.

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά αυτό που ζητάς θέλει πολύ δουλειά (μήνες) και πάρα πολύ καλές γνώσεις οχι μόνο από 3d προγράμματα αλλά και από renderers, (βλέπε vray) και φωτισμούς.

Όλα τα 3d προγράμματα έχουνε την δυνατότητα να "ρεντάρουνε" animation σε τελική μορφή video αν και τις περισσότερες φορές αυτό αποφεύγεται για πρακτικούς λόγους, και το όλο post production γίνεται σε άλλα προγράμματα που σχετίζονται με video editing.

Κοινώς για να πραγματοποιήσεις αυτό που θέλεις πρέπει να έχεις ένα 3d Artist να σου στίσει τα σκηνικά, έναν 3d animator, να σου κάνει το animation, έναν γραφίστα με γνώσεις 3d να σου φτιάξει τα textures, και έναν που να γνωρίζει από post production για να σου φτιάξει το τελικό video.

Μιλάμε για δουλειά που κοστίζει κάτι 1000αδες euro αν την αναθέσεις σε επαγγελματίες , που θέλει μήνες για να ολοκληρωθεί, κάτι σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθεί από ένα μόνο άτομο.

Good luck.

Δημοσ.
Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά αυτό που ζητάς θέλει πολύ δουλειά (μήνες) και πάρα πολύ καλές γνώσεις οχι μόνο από 3d προγράμματα αλλά και από renderers, (βλέπε vray) και φωτισμούς...

....

Μιλάμε για δουλειά που κοστίζει κάτι 1000αδες euro αν την αναθέσεις σε επαγγελματίες , που θέλει μήνες για να ολοκληρωθεί, κάτι σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθεί από ένα μόνο άτομο.

Good luck.

Τώρα του έκοψες τελείως το φτερά HexStatic. :-(

Εγώ προσπαθούσα απλά να τον προϊδεάσω και να ασχοληθεί λίγο ο άνθρωπος μήπως και έκανε και κάτι καλό στο τέλος κι εσύ του έκοψες τα πόδια... :-)

Μην τον απογοητεύεσαι remote767. Κάνε μια προσπάθεια και μπες στον υπέροχο κόσμο του 3d animation. Μπορεί να σ' αρέσει στο τέλος, αφού ξεπεράσεις τα πρώτα προβλήματα της εξοικείωσης. ;)

Και να είσαι σίγουρος, ότι τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον ικανοποιητικά και μπορεί και καρποφόρα στο τέλος.

Ίσως να μην καταφέρεις να κάνεις την αρχαία πόλη που ονειρεύεσαι, αλλά μπορεί να βγάζεις έξτρα λεφτά σαν animator/modeler για διαφημίσεις και τοπικά κανάλια.

Δημοσ.

Καταρχην να πω ότι αυτό δεν το κάνω επαγγελματικά με κάποιο όφελος δηλαδή. Απλά στην περιοχή που ζω τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρχε μια αρχαία πόλη (600 με 500 π.χ) που δυστυχώς δεν διασώζονται αξιόλογα ευρήματα σε συνεργασία με ένα φίλο μου καθηγητή που έχει κάνει και την διδακτορική του μελέτη επάνω σε αυτήν σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα DVD με θέμα την πόλη αυτήν και την εξέλιξη της μέχρι στους σημερινούς χρόνους. Αυτό που έχω σκεφτεί να κανό είναι στο ξεκίμα της παρουσίασης να ξεκινάει με 3d το οποίο δεν θα ξεπερνάει σε διάρκεια τα 3 το πόλη 4 λεπτά.

Εμπειρία σχετική με 3d δεν εχω.

Δημοσ.

Κυρίως δεν είναι το να μάθεις το πρόγραμμα, αλλά θέλει πάρα πολύ εξάσκηση στο σχέδιο, ειδικά για αναπαράσταση αρχαίας πόλης, άλλοι για να καταφέρουν κάτι τέτοιο σπουδάζουν αρχιτεκτονική 4 χρόνια. Αξίζει μια προσπάθεια πάντως...

Δημοσ.

Δεν είπα να μην ασχοληθεί με το 3d , απλώς με αυτά που έγραψα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα που με 10-20-100-1000 κλικ να του κάνει αυτό που θέλει.

Βεβαίως και μπορεί να κάτσει να ασχοληθεί και σιγά σιγά εφόσον πρόκειται για χόμπι σε μερικά χρόνια να ολοκληρώσει το project του, και με τις γνώσεις που θα παίρνει ανά καιρούς να το βελτιώνει ως προς το καλύτερο.

Όσο αφορά τα κτίρια εκείνης της εποχής υπάρχουνε πολλά references τα οποία θα μας δώσουν πολλές πληροφορίες για το πως ήτανε τότε. Αρχιτεκτονικές γνώσεις δεν χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Δεν θα πάει να βγάλει άδειες για την πολεοδομία, μια απλή αναπαράσταση θα κάνει. Μια καλή έρευνα σε βιβλιοθήκες, ίντερνετ και τα συναφή είναι αρκετή για να κατανοήσουμε τι συνέβαινε τότε.

Δημοσ.

3D Studio Max χρησιμοποιώ εγώ αλλα στο λέω, δεν είναι για ατεία το πρόγραμμα, με αυτό φτιάχνουν τις ταινίες στο hollywood.

Εγώ βασικά πράγματα γνωρίζω.

Αρχάριος είσαι?

Δημοσ.

Αν θες να γινει μια καλη δουλεια και οχι κατι προχειρο, ασχετα απο τη διαρκεια του animation,εγω θα σου προτεινα να βρεις ενα σχεδιαστη-μακετιστα,animator ή αρχιτεκτονα που να ξερει καλα απο τετοια προγραμματα,και να συνεργαστητε μαζι για το αποτελεσμα..οσα σου ειπαν οι παραπανω ειναι αληθινα..ακομα και για κατι απλο θα χρειαστεις χρονο για να μαθεις το προγραμμα και μετα στη συγκεκριμενη δουλεια θα πρεπει να εισαι σχετικος με γραφικη αναπαρασταση του χωρου...οποτε βρες καλυτερα καποιον που να γνωριζει,επαγγελματια ή ερασιτεχνη.....

Δημοσ.

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους.

Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου "overnontas" υπάρχει κάποιος εδώ που να μπορεί να με βοηθήσει πάνω σε αυτό φυσικά με αμοιβή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...